Hem evlilik hem iş evimi özlüyorum

Hamile kalip cocuk olduktan sonrada calismak istiyorum ama cocuguma bakan yok dersiniz ben gibi...

Is yerinizi degistirin imkan vsrsa ki mesleginizde var

Bir de sunu sormak istiyorum sevgili konu sahibi izninizle
Yasiniz kac? Hangi iki universite bolumunu bitirdiniz? 5 yildir calisiyordum dediginiz meslek neydi? Profilinizde 23 yasinda oldugunuz yaziyor. Demek ki okul oncesi ogretmenliginden yeni mezun olmussunuz. Daha onceki universiteniz 2 yillik cocuk gelisimi vs miydi? Eger oyleyse yeni mezun anaokulu ogretmenleri zaten sizin bahsettiginiz sartlarda calisiyor gayet normal. Tecrube kazandikca sinif ogretmenligine gecersiniz,ozel sektor maalesef boyle. 23 yasinda genc bir kadinsiniz,hayatin ne getirecegi hic belli olmaz,esiniz kendi isini yapiyormus,bir gun iflas da edebilir,her sey de olabilir. Benim esim de kendi isini yapiyor,2 yil once gayet iyi durumdayken bir iflas yasadi. Ve ben yeni cocuk sahibi olmus meslege ara vermisken cok zor durumda kaldim. Yani hayatta her sey bizim icin. Bence isinizde tecrube kazanip sonra dogum vs ile ayrilabilirsiniz hem geri dondukten sonra cocugunuzu da guvenli ellerde buyutebilirsiniz ileride.

Aynen katılıyorum inşalllah bende tez zamanda bulurum daha uygun bir yer :) bu süre zarfında da inan kek yapmayı özlüyorum yeni evliyiz ama o kadar pert eve geliyorum ki eve 7 de gelip 8 de eşimle uyuyakalıyoruz sen düşün
Sizi anlayabiliyorum... Daha iyi bir iş bulana kadar mutsuzluk devam edecektir...

Ayrıca özbakımdan sorumlu diyorsunuz ya özbakım tuvalet değildir sadece. Benim ki tuvalete döndü neyse soru da kaynamasın. İşimden memnun değilim ve çıkmak istiyorum eşime bunu nasıl söylemeliyim sorunum bu.
Mesajlarinizin hepsini okudum ama sizin sorununuz isinizden memnun olmamak degil bence, siz genel olarak calismak istemiyorsunuz. Kurumunuzda sikayet ettiginiz turden seylerin benzer versiyonlarini hepimiz yasiyoruz. Esinize acikca ben calismak istemiyorum diyebilirsiniz bu durumda.

Çalışma şartlarının ağır gelmesini anlıyorum herkesin işten beklentisi ve yapabilecekleri başka. Çalıştığınız yerin İyi bir kurum olduğunu yazmışsınız. Böyle kurumlarda önlisans mezunlarını sınıf öğretmeni yapmazlar. Siz kreşlerle karşılaştırıyor olabilirsiniz. Ancak sözleşme bağlayıcıdır. Size sözleşme dışında iş yaptırıyorlarsa, sözleşmeyi öne koyarak işi yapmak istemediğinizi söyleyebilirsiniz. Sözleşme dışında çıktıklarından, isterseniz bu durumu öne sürüp tazminatsız ayrılabilirsiniz. Bunda sakınca görmedim. Ancak,

Eğer yazınızda anlatmak istediğiniz “valla kocamın geliri iyi ben de çalışmak istemiyorum. Evlilik öncesi ben çalışacağım diye konuşmuştuk ama evde kek yapar tv izler vakit geçiririm mis gibi” ise, bu da sizin kararınız. Olamaz mı,,,olabilir. Fakat işten çıkma kararınızı yalan dolanlarla eşinize kabul ettirmeye hatta ona kendiliğinden söyletmeye çalışıyorsanız kusura bakmayın bu çok büyük terbiyesizliktir.
+1
Çalışma hayatına bedenimiz bile ilk aylar pek alışamıyor ben iki üç ay pelte gibi eve gelir direkt yatardım ama zamanla geçti, belki konu sahibininki de böyle bir alışma evresidir. Ya da doğrudan iş hayatını sevmemiştir çalışmak istemiyordur. Bunlar kişisel tercihten ibaret kimse yargılayamaz ama işten ayrılma nedeni neyse o söylenmeli dalavere çevirmek olur diğer türlüsü, hoş değil.

Bir de konu sahibi kardeşim, sanıyorum yaşın küçük ve özel sektörü bilmiyorsun. İki üniversite bitirdim gibi bir yorumunu okudum fakat anladığım kadarıyla iki yıllık bölüm ya da pek de bir getirisi olmayan bir fakülte bu okullar. Hayal kırıklığını anlayabiliyorum ama sen onları pek de okul bitirdimden sayma.

Evet aahh ahh böyle demediler ki işe alırken. Bende cv de isim olsun diye girdim işte bilsem yaparmıydım :KK43:
Bana da kamuya öğretmen olarak atanırken “öğrenci tepene çıksa bile haklı olacak, karacahil velilere laf anlatmak zorunda kalacaksın, dün anlattığın konuyu yarım saat sonra unutacaklar “ dememişlerdi ama yaşananlar bunlar... Haybeye gidiyor maaşım demişsiniz de daha yolun başındasınız, çoluk çocuğa karışacaksınız, birikim yapmanız gerekecek... şahsen işten çıkmam, kimseye de tavsiye etmem

Hocam ben görev tanımı ile ilgili bilgi edinmediniz mi? Diye sordum mesai saatlerini değil.
Her iki mesajımda da sorduğum asıl sorulara cevap alamadım.
Bende edindim ama edindiğim görevleri yapmıyorum demek istedim

merhaba kızlar özel bir kurumda anaokulu öğretmeniyim. Eşimle maddi anlamda sıkıntımız yok ben çalışmasamda geçiniyoruz benim maaş hayveye gidiyor. İş yerimde adaletsizlikler ve bana iş dışında şeyler yaptırılmasından dolayı işimi hiç sevmedim. Bu kurumda yapamıyorum. 4 aylık evliyim temmuzda evlendim ağustosta çalışmaya başladım evimi çok özlüyorum temizliği uzun uzun yapmayı eşime güzel yemekler yapmayı. Çalıştığımdan dolayı herşeyi haftasonuna sığdırıyorum çeşit yemek yap dolaba at hızlı hızlı ütü yap. Bir rahatsızlık geçirdim ameliyat durumum olacaktı 1 haftadır evimde dinleniyorum o kadar mutluyım ki eşime bırakmak istediğimi çıtlatıyorum pek yanaşmıyor gibi aslında benim maaşımla hiç birşey yapmıyoruz haybeye harcadığımız bir para oluyor kızlar ne yapsamda eşim dese çalışma çık diye hastalığımımı kullansam ama nasıl

Sen çalışmak mı istemiyorsun yoksa çalıştığın kurumda mi mutlu değilsin. Bende yoğun ve yorucu bir şekilde çalışırken evi özlerdim şimdi de işi çok özlüyor ve istiyorum.

Yapman gereken iş bulmak ve iş değiştirmek 2 hafta da tatil. Kendine gelirsin.

Calistigim bir donem oldu. Hic o bahsedilen ozguven gelmesi bilmem neyi yaşamadim. Calisiyorum diye ne ben degistim, ne esimin bana davranislari degisti. Hic calismamis olsam cok mucizevi birsey oldugunu dusunup sirf meraktan calisirdim heralde suradakileri okuya okuya. :KK70:
Evde bir esim, bir de kedim var ben hariç. Neye hizmet edicem ki? 24 saat hizmet etme, ev işi halinde olmadim hiç.
İş yeri benim için sosyalleşme alani olmadi hiç. O kadar sosyallesecek yer varken...

Ben de hayatım boyunca çalıştim neredeyse. İş yerinden insanlarla bol bol sosyalleştim. Gerçekten insana keyif ve oz güven veriyor. Özellikle başarma ortaya bir seyler çıkarmama yeni şeyler öğrenmek vs. Ama bunları her çalıştığım yerde elde edemiyorsun tabi. Biraz da şans işi bunlar.

Calistigim bir donem oldu. Hic o bahsedilen ozguven gelmesi bilmem neyi yaşamadim. Calisiyorum diye ne ben degistim, ne esimin bana davranislari degisti. Hic calismamis olsam cok mucizevi birsey oldugunu dusunup sirf meraktan calisirdim heralde suradakileri okuya okuya. :KK70:
Evde bir esim, bir de kedim var ben hariç. Neye hizmet edicem ki? 24 saat hizmet etme, ev işi halinde olmadim hiç.
İş yeri benim için sosyalleşme alani olmadi hiç. O kadar sosyallesecek yer varken...
Türkiyede is saatlerinin uzunlugu, isverenlerin vampirligi, mobbing vs nedeni ile is hayati gercekten zor. Ben yine de isimi severek yapiyorum ve kendime göre vazgecemeyecegim getirileri var. Profilinizde hemsire oldugunuz yaziyor. Gercekten doktor ve hemsirelere ayri bir saygim ve islerine hayranligim var. Öyle bir meslegim olsaydi, hic ihtiyacim olmasa bile sirf insanlara yardim etmek icin calisirdim ki maddi kazanc beklemeden calisan, hasta bakan doktor tanidiklarim var.

Benim yaptığım işi normalde hademeler ve lise mezunu yardımcı öğretmenler yapıyor üniversite mezunları değil 2 üniversite mezunı öğretmenim ben. 45 öğrenci ve 1 engelli öğrenciyle tüm gün tuvalet başında beklemenizi sizden alt durumda eğitim görmüş sizden küçük insanların size emir verip sabah 7 akşam 6 tuvalet önünde beklemenizi tavsiye ederim o zaman. Belki sizin standartlarınıza uygundur. Ama ben 2 üniversire mezunu bir insana kendime yakıştıramıyorum ve sırf o tuvaletler yüzünden günlerdir hastanede yatıyorum. Kanımda ciddi anlamda enfeksiyon çıktı kanım vucudumdan değişti evet çocuklar benim için ciddi anlamda önem taşıyor ama şuan kendi sağlığım ve statü durumu bu sene bunun önüne geçti. Şayet eğer böyle bir işi yapamayacağımı düşünseydim bilseydim 2. Kere çocuk adı altında olan bir bölümü okumaz bu mesleği senelerdir yapmazdım.

lisans mezunu degilim yazmissiniz,
benim oglumun kresinde ayni sizin durumunuzda ikinci universitesini okuyan on lisans mezunu bir ogretmenimiz vardi ve sizin gibi yardimci ogretmendi. cok basarili cok sevilen biriydi ancak yonetmelik geregi ana ogretmen olamiyordu.

yanlis biliyorsunuz,
hayir bu isi hademeler yapmiyor, yardimci ogretmenler yapiyor,
ve evet bir cok kreste lisans mezunu degilseniz ana ogretmen olamiyorsunuz.

Evde bir süre sonra 1 yıl sonra falan çocukta olmazsa depresyona girersin. Ben 4 yillik lisans mezunuyum bende evlilikle işi aynanda yurutemem çalişmayim evle ilgileniyim dedim. 1 yil sonra kafayı yedim yalnizliktan. Çok pişman oldum. Bende bankaya girsem akşam 7ye 8e kadar çalişcaktim çok uzun dedm başvurmadim. Senin başka bir kuruma geçme şansin vardir. Başvurular yap temizligi yemegi ya ortak yapin yada birini tut. Hamile kalincaya kadar çaliş en azindan. Evde çok sıkılırsın
Durum şöyle sürekli çalışan biriyim zaten bu sene başka kuruma geçtim geçtiğime pişman oldum kendine öğretmen demeye utanıyorum. Evlilij hayatı ve iş bana ağır geldi hasta oldum kurumdan da mikrop kapmışım kanımda sıkıntı var. Evlenir evlenmez başladım çalışmaya evimi çok özlüyorum eşim haftasonlarımevde olmuyor malesef. Ben kadın almakta istemiyorum kendim yapmayı kendim pratikleştirmeyi öğrenmeyi istiyorum. Bu sene zaten bebekte düşünüyoruz fakat henüz olmuyor. Polikistik var bende zorluyor.

üniversiteyi bitirip daha sonra evde temizlik yapma hayali kurmayı mı kendinize reva görüyorsunuz??
daha çok yeni evlisin. şimdi laylaylom geliyor sana. ama yıllar geçtikçe kendi ayakların üzerinde durduğun kendi paranı kazandığın için şükredeceksin.
hele de işten çıkmana gönlünü razı olmayan adam aldığın bir sakızı bile söyleyebilir ileride.

işinizden çıkmayın. lütfen bayanlar. en sağlam kadın kendi maddi özgürlüğü olan kadındır. işinizi sevmiyorsanız başka yere geçin tayin isteyin sektör değiştirin vs vs. hiç korkmuyor musunuz. ya hayat düşündüğünüz gibi gitmezse. dünyanın binbir türlü hali var. daha yeni evlisiniz neler okuyoruz. tamam paranoyak olmamak lazım ama ooooh nasılsa evlendim kocam bakar bana demeyin. özgürlük kim ne derse desin para ile başlıyor.

işi bırakma , kendi ayaklarının üzerinde dur ve knedi sosyal hayatın olsun işin sayesinde. İşini sevmediysen değiştir ama

Türkiyede is saatlerinin uzunlugu, isverenlerin vampirligi, mobbing vs nedeni ile is hayati gercekten zor. Ben yine de isimi severek yapiyorum ve kendime göre vazgecemeyecegim getirileri var. Profilinizde hemsire oldugunuz yaziyor. Gercekten doktor ve hemsirelere ayri bir saygim ve islerine hayranligim var. Öyle bir meslegim olsaydi, hic ihtiyacim olmasa bile sirf insanlara yardim etmek icin calisirdim ki maddi kazanc beklemeden calisan, hasta bakan doktor tanidiklarim var.
Buna kesinlikle katiliyorum. Türkiyede iş saatleri çok uzun genelde 8 saati hep aşıyor. Mobbing yada işverenin 3 kişiye yaptirica işi 1 kişiye yaptirmasida var. Bu şartlar zor olduğu için bende çalişmak istememiştim. Şimdi yurtdışına geldik bir süreligine ve burada çalişma şartlari hiç zorlayici değil. Günde 8 saati asla aşmıyor. Öğle araları birçok yerde 2 saat. Haftasonu 1 degil 2 günde tatil. Dükkanlar mağazalar bile ögle aralarinda ve pazar günleri kapali genelde. Bizde çalışma saatleri zaten çok uzun bide haftasonuda 1 gün tatil çoğu yer ve öğle aralari kısa

Buna kesinlikle katiliyorum. Türkiyede iş saatleri çok uzun genelde 8 saati hep aşıyor. Mobbing yada işverenin 3 kişiye yaptirica işi 1 kişiye yaptirmasida var. Bu şartlar zor olduğu için bende çalişmak istememiştim. Şimdi yurtdışına geldik bir süreligine ve burada çalişma şartlari hiç zorlayici değil. Günde 8 saati asla aşmıyor. Öğle araları birçok yerde 2 saat. Haftasonu 1 degil 2 günde tatil. Dükkanlar mağazalar bile ögle aralarinda ve pazar günleri kapali genelde. Bizde çalışma saatleri zaten çok uzun bide haftasonuda 1 gün tatil çoğu yer ve öğle aralari kısa
Üstelik pek cok avrupa ülkesinde cuma günü mesai daha erken bitiyor. Konu sahibi aksam 7de eve gelmesinden sikayetci. Ben yeni evliyken gece 10-11de eve geliyodum:KK70:neyse ki esim de iskolik de hic sorun olmadi. Eve erken gelince de evde calismaya devam ediyor cok zaman.

Cikma. Cok cok ortami sevmediysen baska kuruma gec ama bence bu senin net bahanen.... Maasim haybeye gidiyor diyorsun ama o is oyle olmuyor. O haybe dedigin masraflarin ustune ev yasam vs masraflarini da ekle hepsini esinin uzerine kalacak.
Ben bu kadar prensesligi dogru bulmuyorum.......

peki bu kadar gecerli ise sebepleriniz,
neden teklifi ondan bekliyorsunuz?

hastaliginiz calismaniza engel ise zaten esiniz olarak size destek olmasi sart.
bunu direk talep etmelisiniz.
Eğer eşi normal karşılayacksa direk söylenir zaten herhangi bir yol bulmaya gerek Yok ki

X