hedefeksielli

Bence ilk yurt dışı deneyimini gayet başarılı geçirmişsiniz. Bilmediğiniz bir memlekette daha başarılı olacağınızı düşünemiyorum. Fazllalık olan o 200 gr da muhtemelen ödemdir. Uçakla bile yolculuk yapılmış olsa insan ödem topluyor. Bu kaçınılmaz....
Sizin bir sonraki tartı gününde çok iyi bir sonuç alacağınızdan eminim.

Çok çok teşekkür ederim destek için. Umarım daha iyi sonuç alırım haftaya ve umarım sizin haftanız da güzel geçiyordur mücadele anlamında :)

38. Gün / 5 Ekim Pe

Sabah: Tarçınlı süt, lor peyniri, mısır unlu yumurta, domates, biber, salatalık
Ara: Filtre kahve
Öğlen: Haşlanmış nohutlu, barbunyalı, fasulyeli salata (bakliyat salatası diyeyim buna artık ben başta tarifini yazmıştım) :) , bir dilim tt ekmek, bir ayran
Ara: Bir adet muz
Akşam: Öğlenin aynısı (ayran yerine bir kase yoğurt)
Ara: Bir bardak yeşil çay, bir avuç çiğ badem

Su: 1,5 litre
Spor: Jillian Level 1

Özet: Spor arttırılmalı! Yarın protein tüketmeliyim! Gene de iyi adapte oluyorum. Yarın dahiliye randevum var. Bir ayda sonuçlar nasıl değişti bakalım :)

Çok çok teşekkür ederim destek için. Umarım daha iyi sonuç alırım haftaya ve umarım sizin haftanız da güzel geçiyordur mücadele anlamında :)
Gündüz ve hafta içi olunca çok rahatım. öğlenleri çoğunlukla evden getiriyorum. Dün getiremedim. ızgara tavuk yiyecek biryer buldum. kaçamak yapmadan geçirdim. Ama akşam sürekli bir atıştırma isteği var. Diyetisyen gündüz yeterince yemediğin için oluyor demişti ama gündüz daha fazla yersem de diyetten çıkmış olacağım. hafta sonları daha iyi... Geçen hafta oldukça iyi geçti. darısı bu hafta sonuna...
Bu arada tartıldım. 110.7 çıktım. Geçen hafta tartılmamıştım. Ondan önceki hafta 111.5 idim. yani iki haftada ancak 800 gram vermişim. şu 110 direncini bir kırsam belki biraz daha motive olurum.
Bu hafta için en güzel haberi unuttum. Sonunda spor yapmaya başladım. baktım akşamları yapamıyorum ben de sabahları yapmaya başladım. Kızımı okula göndermek için kaldırdıktan sonra ben Leslie yapıyorum. Şimdilik 30 dakikayı geçmiyor ama olsun. hiç yoktan iyidir değil mi?

Çok çok sevindim. Spor kesinlikle çok iyi! Hele bizim kilolarımızda olmazsa olmaz. Önce 30 dk. olsun sonra artar. Bir de zaten sabahları inanılmaz faydalı. Gece acıkmaları için ise tarçınlı süt öneririm akşam yemeğinden bir saat sonra. Bir de ben gece çok acıkırsam yoğurt yeyip üstüne mümkün olduğunca çok su içiyorum. Çok sevindim sizin adınıza.. Tebrikler!

39. Gün / 6 Ekim Cu

Sabah: Çay, kaşar peyniri, iki haşlanmış yumurta, domates, biber, salatalık
Öğlen: Haşlanmış kabak (yoğurtlu), bir dilim tt ekmek

Ara: Bir avuç ceviz
Akşam: Öğlenin aynısı+bir dilim tt ekmek daha
Ara: Bir bardak yeşil çay, bir kase yoğurt, bir adet muz

Spor: Jillian Level 1

40. Gün / 7 Ekim Ct

Sabah: Süt, beyaz peynir, bir haşlanmış yumurta, ceviz, domates
Öğlen: 4 adet ızgara köfte, marul, bir dilim tt ekmek
Ara: Bir avuç beyaz leblebi
Akşam: Öğlenin aynısı+yoğurt
Ara: Süt, bir adet muz, bir adet kesme şeker (süt, muz, şeker blenderdan geçti)

Spor: Jillian Level 1+20x3 kol hareketleri

Bugünden itibaren ben de yediklerimi yazacağım. Genelde akşam toplu olarak yazarım ama şimdi girmişken sabah kahvaltısını yazayım.
bir haşlanmış yumurta, peynir, domates, salatalık, 4-5 zeytin, bir tane ceviz, iki dilim tam buğday ekmek...
Çok mu oldu?
Sabah yine 30 dakika leslie yaptım. Henüz 45 dakikaya çıkaramadım ama bunda da razıyım. Su konusunda hiç problemim yok. Günde iki litreyi geçiyordur.

Bence kesinlikle çok değil! Çok iyi bir kahvaltı olmuş. Dengeli ve zengin... Benim bugün ara öğünüm tarçınlı süt ve elma :) Bir seçenek olarak aklınızda bulunsun. Spor 30 dk. şahane. Adım adım artacaktır zaten. Ben de başlarda yapamadım sonra açıldım. Su konusunda harikasınız! Çok sevindim azminiz daim olsun!

Dün eskilerin deyimiyle omzuma 'yel girdi'! Geçen sene beni hastanelik edecek derecede ağır seyretmişti bu durum. Hani herkese olabilir ama bendeki kesinlikle çözülmüyor. Geçen sene acile iki büklüm gittim onca iğneye rağmen gece bile inim inim inledim. Sanırım bu yel yer etti bende. Umarım bu gece aynı şeyler yaşanmaz Kolumu kaldıramıyorum bile. O yüzden dün spor yapmadım bugün de yapmayacağım. Zaten hareket etmekte o kadar zorlanıyorum ki yapayım desem ve ısınma sonrası kendimi zorlasam sonu ne olur tahmin bile edemiyorum. O yüzden yalnızca menümü yazıyorum. Lakin o da inanılmaz az çünkü zor nefes aldığımdan yemek yemek aklıma bile gelmedi

Sabah: İki yumurtadan mısır unlu yumurta-bir adet sivri biberle yaptım, çay
Ara: Saçma bir şekilde kendime geleyim diye iki filtre kahve üst üste içtim! Kendime kızıyorum şu an...
Öğlen: Bir elma
Ara: Yok
Akşam: Beyaz peynir, çay, bir dilim tt ekmek

Spor: Yok
Su: Maksimum yarım litre.

Su ve spor korkunç durumda ama yarın birazcık bile toparlayabilirsem düzene sokacağım... Sağlık gibisi yok gerçekten. İşte bu yüzden elimizde iken kilo vermeli ve olabildiğince sağlıklı olmalıyız!...

Geçmiş olsun... Muhtemelen kas gevşetici kullanmanız gerek... Kendiniz sıcak tutun. Terlerseniz iyi olur. Ancak terinizin soğumasına izin vermeden üstünüzü değiştirin. Denerseniz faydasını görürsünüz.

Selam,

Ara sayfalari okumadim. Insulin direncinin ne bela oldugunu bilirim. iki haftada 200 gram verip 500 gram alirsin hem de bir gunde. Iki kere insulin direncini kirdim ben . Karatay diyetiyle. Kitabini aliyorsan al oku, alamiyorsan buradaki topiklere bak. Insulin direncini kirmak icin kilona gore konusuyorum kilonun belli bir kismini vermelisin. Simdi yavas yavas kilo vermeye basladim.

Oncelikle kendine cok yukleniyorsun.

Spor a baslaman icin erken oldugunu dusunuyorum. Oncelikle beslenmeni duzene sokmalisin.

Istersen duzenledigim yarismaya gelebilirsin. Gelmezsen de ozelden istedigin soruyu sor , burada oldugum surece cevaplarim.

Bu carsamba basliyoruz. 2 X 3 haftalik yarisma. Kilo araligina takilma. Oylesine yazilmis bir sey sonradan degistiremedim. Yoksa her kiloya kapim acik.

Yarismanin tek kurali var. Carsamba gunleri tarti resmi yuklemek...

Çok teşekkür ederim kas gevşetici aldım bakalım toplar yarına umarım. Biraz daha iyi gibiyim sürekli sıcak tutuyorum kendimi. Terimin kurumasına da izin vermem. Çok teşekkürler tavsiye için :) ♡♡♡♡

Ülkemizde basılmış tüm diyet kitapları var bende :) Hatta yurtdışından da getirdiklerim var. Denemediğim diyet de pek kalmadı. Tamamen sıvı tüketimine dayalı olanı falan denemedim ama daha önce dukandan karatay diyetine kadar denedim. Maalesef benim için çok rahat uygulanabilir ve sonuç alınabilir bir diyet değil. Benim duygusal yeme bozukluğum da var belki o yüzden kendimi kontrol etmekte zorlanıyorum belirli besinler sınırsız olunca. Onerildigi gibi tukettiğimde de tartıda sonuç alamadım maalesef... Pcos, insulin direnci ve hipofiz adenomu ile kilo vermeye çalışıyorum bu arada... Spor konusunda kendimi zorlamam ise tamamen tecrübe ile alakalı. Oncelikle beslenme konusunda oldukca sağlam bir düzeni bu tecrubelerime de dayanarak erken oturtabildim. Ilk defa bugün hasta olduğum için oldukça kötü beslendim ancak ara sayfalarda tüm günleri tek tek yazdım. Bir de insulin direnciniz var madem muhakkak bilirsiniz ki spor bunun tek ilacı... O yüzden kendimi olabildiğince, bedenimi de dinleyerek zorlamak zorunda hissediyorum. Mesela omzum ağrıyor iki gün ara veriyorum, yurt dışına çıkıyorum ara veriyorum vs... Ama ben bugüne dek yalnızca sporla destekleyerek sonuç alabildim. Elbette herkesin metabolizması farklı... Size davetiniz desteğiniz için çok teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Insulin direnci olan herkesin bir an önce sağlığına kavuşmasını umuyorum yaşamayanın bilebileceği bir durum değil. O yüzden hepimiz farkli yollar izleyebiliriz ama aynı hedefe bir an önce sağlıkla kavuşalım isterim! Sevgiler...

Karsi onerme sunabilir miyim? :)

Deneyimlerime dayanarak ve sporu diyet yaparken yapmayan biri olarak soyleyebilirim ki insulin direncini kirmanin tek yolu spor degil. Karatay diyetini %75 uyguladigim halde bunu iki kere basardim. Insulin direncini cok arastirdim zamaninda. Kirmak icin en az bir %10 kilo kaybi yasaman gerek. Hatta iki sene once 15 kilo verip 4 ay koruyup asitli icecekler sayesinde tekrar aldim. 80 e dogru yol aldim. Canim tuzlu cekince tatli , tatli cekince tuzlu boyle bir kisir dongu icindeydim ve bu sekilde devam ederken %75 uygulayarak 9 kilo vermis bulundum. Simdilerde canim hic tatli cekmiyor.

Karatay diyetinin asil amaci ogun aralarini acip , ogun sayisini iki ogune hatta tek ogune indirmektir. Bazen siviyla beslenip dengelersin. Ben kendime uyarladim fazla aclik cekmiyorum.

Ek bilgi :Kilona gore %3.6 litre su icmelisin .

Tabi ki bu yolda hepimize kolay gelsin. En kisa zamanda kilo vermeni dilerim. Yalniz degilsin !

Çok teşekkür ederim. Siz de yalnız değilsiniz! :)

Ben ne zaman tek başına diyetle kilo versem geri aldım. 35 yaşındayım 350 farklı diyet denemişimdir herhalde :) Sporla ilk kez deniyorum ve hem enerjik hem tok hem de mutlu hissediyorum. Tartıda da görünürde de güzel sonuçlar alıyorum. İleride yaşanabilecek sarkmaların da önüne geçmiş oluyorum. Doktorum spor, en azından yürüyüş olmadan insülin direncini kıramazsın azaltsan da yeniden hastalanma riskin çok fazla dedi. Hele de benim kilolarımda... Birçok makale taradım yabancı kaynaklar dahil ve hemen hepsi bu konuda hemfikir.

Sözünü ettiğiniz doktor hanım elbette hepimizden iyi bilir ama ben de kendi bedenimi herkesten iyi bilirim :) Karatay denediğimde ilk bir ay muazzamdı. Ancak sonra ben uyum sağlayamadım. Zaten vücudumda çeşitli mineral ve vitamin eksiklikleri, çeşitli değer fazlalıkları var. Farklı hastalıklarım var. Malum metabolik sendrom... Ayrıca tek başına hipofiz adenomu bile beslenmeyi gözden geçirmeyi gerektiriyor. Ben düzenli spora o kadar zor uyum sağladım ve o kadar fayda gördüm ki bu şekilde devam edeceğim.

Sözünü ettiğiniz su oranına gelince böyle bir rakamı yakalamam mümkün değil. Amacım iki- iki buçuk litre su tüketmek. Zaten bu kilolarda o oranlarda su tüketsem dolaşımın da durumu düşünülürse ödemden kurtulamam gibi geliyor. Doktorumla da bu durumu konuştuk ve bana yeter ki her gün iki buçuk litre iç asla sorun kalmaz dedi. Elbette bunda ilk görüştüğümüzde günlük tükettiğim su miktarını iki bardak falan şeklinde vermem de etkili olmuş olabilir :)

Dediğim gibi herkesin yolu farklı, amacı aynı. Metabolizmalar o kadar farklı ki. Ben mesela spor yapmıyorken bir haftada beş kilo almış gibi, bir günde bir buçuk iki kilo vermiş gibi sonuçlar alıyordum. O kadar dengesizdi ki... İnsülin direnci malum... Artık her şey daha dengeli gözlemlerime göre. Umuyorum ki hep böyle devam eder ve vereceğim elli kilo sonrası deformasyon en az seviyede olur.

Gene de hem öneriler için hem de nazik davet için teşekkür ederim. İşe yaradığını düşündüğünüz bir konuda düşüncelerinizi ısrarla dile getirmeniz iyi niyetinizin göstergesi ve bunun için çok teşekkür ederim ancak dediğim gibi yollar ve inançlar farklı... Umarım çok güzel sonuçlar alırsınız. Tabi ben de... Sevgiler... :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…