- 15 Eylül 2017
- 268
- 719
-
- Konu Sahibi hedefeksielli
Kendinizi çok iyi ifade ediyorsunuz.
Yolumuz açık olsun!
Bence ilk yurt dışı deneyimini gayet başarılı geçirmişsiniz. Bilmediğiniz bir memlekette daha başarılı olacağınızı düşünemiyorum. Fazllalık olan o 200 gr da muhtemelen ödemdir. Uçakla bile yolculuk yapılmış olsa insan ödem topluyor. Bu kaçınılmaz....Çokkkkk yorgunum. Planlanandan geç dönebildim. Orada hiç spor yapamadım. O (yazıyla sıfır) dakika! Kendime nasıl kızgınım anlatamam.Ancak bu da bir tecrübe oldu benim için tabi yolun başında. Gün içinde çok yoğundum, gün sonuna da akşam yemeğine katıl vs. zaman kalmadı. Yemek olarak aşırı olmasa da buradakinden kesinlikle daha fazla tükettim. Kilo aldığımı sanmıyordum ama verdiğimi de sanmıyordum. İnsülin direncini kırmanın tek yolu spor zaten. O yoksa tartıda da oynama olmuyor. Öbür türlüsünü ben yıllardır deniyorum... Akşam yemeklerinde genel olarak protein ağırlıklı geçirdim. Salata+et gibi... Ancak sabah kahvaltılarında buradakinden daha fazla karbonhidrat tükettim. Kahve+kruvasan gibi... Bir de bir gün öğle vakti dondurma yedim çok methedilen bir yerden... İlk yurtdışı sınavımı başarıyla geçebildiğimi söyleyemeyeceğim. Bugün tartı günüydü ve son tartıya göre 200 gram fazla çıktım. 117,8! Aslında ne zaman seyahat etsem vücudum su toplar o yüzden yalnızca 200 gram fazlalık memnun etti beni. Yarından itibaren devam!... Spor yapmayı ve su içmeyi istiyorum!!!
Bence ilk yurt dışı deneyimini gayet başarılı geçirmişsiniz. Bilmediğiniz bir memlekette daha başarılı olacağınızı düşünemiyorum. Fazllalık olan o 200 gr da muhtemelen ödemdir. Uçakla bile yolculuk yapılmış olsa insan ödem topluyor. Bu kaçınılmaz....
Sizin bir sonraki tartı gününde çok iyi bir sonuç alacağınızdan eminim.
Gündüz ve hafta içi olunca çok rahatım. öğlenleri çoğunlukla evden getiriyorum. Dün getiremedim. ızgara tavuk yiyecek biryer buldum. kaçamak yapmadan geçirdim. Ama akşam sürekli bir atıştırma isteği var. Diyetisyen gündüz yeterince yemediğin için oluyor demişti ama gündüz daha fazla yersem de diyetten çıkmış olacağım. hafta sonları daha iyi... Geçen hafta oldukça iyi geçti. darısı bu hafta sonuna...Çok çok teşekkür ederim destek için. Umarım daha iyi sonuç alırım haftaya ve umarım sizin haftanız da güzel geçiyordur mücadele anlamında :)
Gündüz ve hafta içi olunca çok rahatım. öğlenleri çoğunlukla evden getiriyorum. Dün getiremedim. ızgara tavuk yiyecek biryer buldum. kaçamak yapmadan geçirdim. Ama akşam sürekli bir atıştırma isteği var. Diyetisyen gündüz yeterince yemediğin için oluyor demişti ama gündüz daha fazla yersem de diyetten çıkmış olacağım. hafta sonları daha iyi... Geçen hafta oldukça iyi geçti. darısı bu hafta sonuna...
Bu arada tartıldım. 110.7 çıktım. Geçen hafta tartılmamıştım. Ondan önceki hafta 111.5 idim. yani iki haftada ancak 800 gram vermişim. şu 110 direncini bir kırsam belki biraz daha motive olurum.
Bu hafta için en güzel haberi unuttum. Sonunda spor yapmaya başladım. baktım akşamları yapamıyorum ben de sabahları yapmaya başladım. Kızımı okula göndermek için kaldırdıktan sonra ben Leslie yapıyorum. Şimdilik 30 dakikayı geçmiyor ama olsun. hiç yoktan iyidir değil mi?
Bugünden itibaren ben de yediklerimi yazacağım. Genelde akşam toplu olarak yazarım ama şimdi girmişken sabah kahvaltısını yazayım.
bir haşlanmış yumurta, peynir, domates, salatalık, 4-5 zeytin, bir tane ceviz, iki dilim tam buğday ekmek...
Çok mu oldu?
Sabah yine 30 dakika leslie yaptım. Henüz 45 dakikaya çıkaramadım ama bunda da razıyım. Su konusunda hiç problemim yok. Günde iki litreyi geçiyordur.
Geçmiş olsun... Muhtemelen kas gevşetici kullanmanız gerek... Kendiniz sıcak tutun. Terlerseniz iyi olur. Ancak terinizin soğumasına izin vermeden üstünüzü değiştirin. Denerseniz faydasını görürsünüz.Dün eskilerin deyimiyle omzuma 'yel girdi'! Geçen sene beni hastanelik edecek derecede ağır seyretmişti bu durum. Hani herkese olabilir ama bendeki kesinlikle çözülmüyor. Geçen sene acile iki büklüm gittim onca iğneye rağmen gece bile inim inim inledim. Sanırım bu yel yer etti bende. Umarım bu gece aynı şeyler yaşanmazKolumu kaldıramıyorum bile. O yüzden dün spor yapmadım bugün de yapmayacağım. Zaten hareket etmekte o kadar zorlanıyorum ki yapayım desem ve ısınma sonrası kendimi zorlasam sonu ne olur tahmin bile edemiyorum. O yüzden yalnızca menümü yazıyorum. Lakin o da inanılmaz az çünkü zor nefes aldığımdan yemek yemek aklıma bile gelmedi
Sabah: İki yumurtadan mısır unlu yumurta-bir adet sivri biberle yaptım, çay
Ara: Saçma bir şekilde kendime geleyim diye iki filtre kahve üst üste içtim! Kendime kızıyorum şu an...
Öğlen: Bir elma
Ara: Yok
Akşam: Beyaz peynir, çay, bir dilim tt ekmek
Spor: Yok
Su: Maksimum yarım litre.
Su ve spor korkunç durumda ama yarın birazcık bile toparlayabilirsem düzene sokacağım... Sağlık gibisi yok gerçekten. İşte bu yüzden elimizde iken kilo vermeli ve olabildiğince sağlıklı olmalıyız!...
Dün eskilerin deyimiyle omzuma 'yel girdi'! Geçen sene beni hastanelik edecek derecede ağır seyretmişti bu durum. Hani herkese olabilir ama bendeki kesinlikle çözülmüyor. Geçen sene acile iki büklüm gittim onca iğneye rağmen gece bile inim inim inledim. Sanırım bu yel yer etti bende. Umarım bu gece aynı şeyler yaşanmazKolumu kaldıramıyorum bile. O yüzden dün spor yapmadım bugün de yapmayacağım. Zaten hareket etmekte o kadar zorlanıyorum ki yapayım desem ve ısınma sonrası kendimi zorlasam sonu ne olur tahmin bile edemiyorum. O yüzden yalnızca menümü yazıyorum. Lakin o da inanılmaz az çünkü zor nefes aldığımdan yemek yemek aklıma bile gelmedi
Sabah: İki yumurtadan mısır unlu yumurta-bir adet sivri biberle yaptım, çay
Ara: Saçma bir şekilde kendime geleyim diye iki filtre kahve üst üste içtim! Kendime kızıyorum şu an...
Öğlen: Bir elma
Ara: Yok
Akşam: Beyaz peynir, çay, bir dilim tt ekmek
Spor: Yok
Su: Maksimum yarım litre.
Su ve spor korkunç durumda ama yarın birazcık bile toparlayabilirsem düzene sokacağım... Sağlık gibisi yok gerçekten. İşte bu yüzden elimizde iken kilo vermeli ve olabildiğince sağlıklı olmalıyız!...
Sağlık olsun arkadaşım.İyi ol, spor elbet yapılır.
Geçmiş olsun... Muhtemelen kas gevşetici kullanmanız gerek... Kendiniz sıcak tutun. Terlerseniz iyi olur. Ancak terinizin soğumasına izin vermeden üstünüzü değiştirin. Denerseniz faydasını görürsünüz.
Selam,
Ara sayfalari okumadim. Insulin direncinin ne bela oldugunu bilirim. iki haftada 200 gram verip 500 gram alirsin hem de bir gunde. Iki kere insulin direncini kirdim ben . Karatay diyetiyle. Kitabini aliyorsan al oku, alamiyorsan buradaki topiklere bak. Insulin direncini kirmak icin kilona gore konusuyorum kilonun belli bir kismini vermelisin. Simdi yavas yavas kilo vermeye basladim.
Oncelikle kendine cok yukleniyorsun.
Spor a baslaman icin erken oldugunu dusunuyorum. Oncelikle beslenmeni duzene sokmalisin.
Istersen duzenledigim yarismaya gelebilirsin. Gelmezsen de ozelden istedigin soruyu sor , burada oldugum surece cevaplarim.
Bu carsamba basliyoruz. 2 X 3 haftalik yarisma. Kilo araligina takilma. Oylesine yazilmis bir sey sonradan degistiremedim. Yoksa her kiloya kapim acik.
Yarismanin tek kurali var. Carsamba gunleri tarti resmi yuklemek...
Ülkemizde basılmış tüm diyet kitapları var bende :) Hatta yurtdışından da getirdiklerim var. Denemediğim diyet de pek kalmadı. Tamamen sıvı tüketimine dayalı olanı falan denemedim ama daha önce dukandan karatay diyetine kadar denedim. Maalesef benim için çok rahat uygulanabilir ve sonuç alınabilir bir diyet değil. Benim duygusal yeme bozukluğum da var belki o yüzden kendimi kontrol etmekte zorlanıyorum belirli besinler sınırsız olunca. Onerildigi gibi tukettiğimde de tartıda sonuç alamadım maalesef... Pcos, insulin direnci ve hipofiz adenomu ile kilo vermeye çalışıyorum bu arada... Spor konusunda kendimi zorlamam ise tamamen tecrübe ile alakalı. Oncelikle beslenme konusunda oldukca sağlam bir düzeni bu tecrubelerime de dayanarak erken oturtabildim. Ilk defa bugün hasta olduğum için oldukça kötü beslendim ancak ara sayfalarda tüm günleri tek tek yazdım. Bir de insulin direnciniz var madem muhakkak bilirsiniz ki spor bunun tek ilacı... O yüzden kendimi olabildiğince, bedenimi de dinleyerek zorlamak zorunda hissediyorum. Mesela omzum ağrıyor iki gün ara veriyorum, yurt dışına çıkıyorum ara veriyorum vs... Ama ben bugüne dek yalnızca sporla destekleyerek sonuç alabildim. Elbette herkesin metabolizması farklı... Size davetiniz desteğiniz için çok teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Insulin direnci olan herkesin bir an önce sağlığına kavuşmasını umuyorum yaşamayanın bilebileceği bir durum değil. O yüzden hepimiz farkli yollar izleyebiliriz ama aynı hedefe bir an önce sağlıkla kavuşalım isterim! Sevgiler...
Karsi onerme sunabilir miyim? :)
Deneyimlerime dayanarak ve sporu diyet yaparken yapmayan biri olarak soyleyebilirim ki insulin direncini kirmanin tek yolu spor degil. Karatay diyetini %75 uyguladigim halde bunu iki kere basardim. Insulin direncini cok arastirdim zamaninda. Kirmak icin en az bir %10 kilo kaybi yasaman gerek. Hatta iki sene once 15 kilo verip 4 ay koruyup asitli icecekler sayesinde tekrar aldim. 80 e dogru yol aldim. Canim tuzlu cekince tatli , tatli cekince tuzlu boyle bir kisir dongu icindeydim ve bu sekilde devam ederken %75 uygulayarak 9 kilo vermis bulundum. Simdilerde canim hic tatli cekmiyor.
Karatay diyetinin asil amaci ogun aralarini acip , ogun sayisini iki ogune hatta tek ogune indirmektir. Bazen siviyla beslenip dengelersin. Ben kendime uyarladim fazla aclik cekmiyorum.
Ek bilgi :Kilona gore %3.6 litre su icmelisin .
Tabi ki bu yolda hepimize kolay gelsin. En kisa zamanda kilo vermeni dilerim. Yalniz degilsin !