- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 31
-
- Konu Sahibi hedefeksielli
Merhaba iyi aksamlar
Ilk gunden buyana sizi takip ediyor azminizi ve basarinizi kutluyorum insallah cok daha guzel sonucalr alirsiniz ben size bir konus hakkinda danismak istiyorum suanda 25 yasimda168 boyunda 90 kiloyum milyon defa diyete baslayip birakmisligim var herseferinde bu diyet denemeleri arti olarak bana donus yapti ve cok yoruldum artik dahiliye diyetisyen psikoloji... herturlu bolume muayene oldum bende aclik krizi ataklari oluyor ve oanda resmen kendimi kaybediyorum diyete 4 gunden fazla devam edemiyorum simdi bana dahilye doktoru inusilin direnci suphesi ve annem seker hastasi oldugu icin potansiyel hasta oldugumu ve obezite durumu icin glukofen 1000 mg vermisti yalniz ben iki gunden aonfa kullanmayi birakmistim sanirim sizde bu ilac türevlerinden kullaniyorsunuz simdi yeniden baslamayi dusunuyorum gercekten aclik krizlerini onlemeye yardimci oluyor mu? Siz faydasini gordunuz mu? Cunku ben baska turlu basaramiycam yardimci olursaniz cok sevinirim..
Bugün moralim bozuk. Geçen hafta 1.3 kilo veren ben 700 gram almışım. Şu anda 111.5'im. Hafta sonu probleminin farkındayım ama geçen hafta sonu da problemli geçmişti ona rağmen kilo vermiştim. Bu sefer olmadı. Birinci hedefime henüz ulaşamadım maalesef. Birkaç gün öğle yemeğini yemekhanede yemek zorunda kaldım. evden getiremediğim için... Onun etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama ödem de olabilir. Hava çok sıcak ve benim bacaklarım çok şişiyor.
Kısacası... 1) Haftasonu problemini çözmeliyim.
2)Öğle yemeklerini muhakkak evden getirmeliyim.
3)Araöğünleri canım istemese de yemeliyim.
4)En önemlisi spor yapmalıyım. Günde yarım saate bile razıyım...
Kızlar size spor için Jillian Michaels 30 Days Shred'i tavsiye ederim. Günde 25dakika 400kalori yaktırıyor neredeyse. Ben pilates yapıyordum, sonra spor salonuna gittim filan ama bu Shred'in etkisini keşke ilk 90kiloyken bilseydim de başlasaydım dedim. Aşırı etkili ve çok eğlenceli
Ben bu programın birinci seviyesini buldum youtube'da... Diğer seviyelerini bulamadım. CD'leri satılıyor mu acaba? Ayrıca biraz zor geldi bana... 111 kiloyum yapabilir miyim acaba?Kızlar size spor için Jillian Michaels 30 Days Shred'i tavsiye ederim. Günde 25dakika 400kalori yaktırıyor neredeyse. Ben pilates yapıyordum, sonra spor salonuna gittim filan ama bu Shred'in etkisini keşke ilk 90kiloyken bilseydim de başlasaydım dedim. Aşırı etkili ve çok eğlenceli
150-200kilodaki insanlara yaptırıyor bu sporu Jillian :) yapabildiğiniz gibi yaparsınız, aşırı zorlamadan filan. Git gide daha iyi yapacaksınız, emin olun :)Ben bu programın birinci seviyesini buldum youtube'da... Diğer seviyelerini bulamadım. CD'leri satılıyor mu acaba? Ayrıca biraz zor geldi bana... 111 kiloyum yapabilir miyim acaba?
teşekkür ederim...150-200kilodaki insanlara yaptırıyor bu sporu Jillian :) yapabildiğiniz gibi yaparsınız, aşırı zorlamadan filan. Git gide daha iyi yapacaksınız, emin olun :)
Forumda var videoları. Aşağıya koyayım linkini :)
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/jillian-30-day-shred-yarismasi.1010702/
Kilolu olan biz kendimizi beğenmediğimiz için bize karşı gösterilen en ufak sevgi, ilgi yada beğeni kırıntısını çok büyük bir lütufmuş gibi görüyoruz. "Ben aslında buna layık değilim. Demek ki bu adam yada kadın çok iyi biri" mantığı oluşturuyoruz. Sonuçta bu kişiler ne yaparlarsa yapsınlar bizim için iyi statüsünde oluyorlar. Daha önce size sevgi ve ilgi gösteren eski sevgili ne yapmış olursa olsun gözünüzde çok da kötü olmuyor. Oysa kişilik yerine bedeni tercih eden bir adamın savanulacak bir tarafı olmadığını gayet de iyi biliyoruz. Öncelikle kilolu veya zayıf kendimizi beğenmemiz gerekiyor sanırım. Çünkü kendini beğenme kendine güveni de getiriyor.Burası 'sevgili günlük' değil biliyorum :) Ama zayıflama savaşımda her şeyi yazmaya ve bu işi başarabilirsem bunları arşiv olarak saklamaya karar verdiğim için yazıyorum.
Yaşamımın tamamında haksızlığa uğradığımı hissediyorum. Acaba bu obez insanların hepsinde böyle mi? Etrafımdaki herkesin benim yarattığım bir hoşgörü, sevgi ve şefkat çemberinin etrafında bana yumruklar savurmuş olduğunu görüyorum. Yaşamımdaki herkes için toleransım var. Bu neden tüm insanları iyi niyetimi suistimal etmeye yönlendiriyor? Benim bu geniş toleransımın kilomla bir ilgisi var mı? Acaba aşırı kilolu olduğum için onlara bir şekilde tolerans göstermem gerektiğini mi düşünüyorum? Kendime yeteri kadar tolerans göstermediğim, en ufak hatamda kendimi hemen yargıladığım ortada. Diğerlerini merhamete benden daha fazla layık kılan şey ne benim zihnimde? Kendime her gün bağıra bağıra söylemem gereken bir şey mi acaba 'değerli olduğum'... Aşırı yemekle kendinden nefret etmek arasında bir bağlantı var mı? Kafamda deli sorular...
Eski erkek arkadaşım yeni kız arkadaşıyla mutlu mesut fotoğraflar paylaşıyor. Ben onların fotoğraflarını internetten takip etmeden duramıyorum. Bugün dönmek istese -tüm samimiyetimle söylüyorum- aman aman asla! diyeceğim adamı niye takip ediyorum? Beni bir insan olarak sevdiğinden emin olduğum bu adamı ilişkiyi sonlandırmaya götüren şey benim kilomdu. Bu çevremde asla kimseye itiraf edemeyeceğim bir şey. Bu benim onurumu zedeleyen bir şey çünkü... Tüm dostlarım ona bu 'sebepsiz ayrılık' nedeniyle çok kızgınlar. Ama hala içimde 'o da haklı yanında daha zayıf birini istemekte' diyen bir ses var. Ben ne zaman empati duygusundan biraz olsun uzaklaşabileceğim? Bazen bencil olmak, bile bile kendi tarafımı tutmak istiyorum. Bunu başarabilecek miyim? Bunu başarmalı mıyım? Aşırı kilo ile empati duygusu ve kendinden nefret etmek arasında sımsıkı bir bağ var bence. Bunu çalışan bir psikolog neden yok? Ya da var mı?
Kendime Not: Bütün bunları geride bırakabildiğin bir gün olursa geçmişe üzülmemelisin! Çok mücadele ettin! Sakın unutma bunu! Asla geçen zamana üzülme... Yeni güzellikleri kucaklamaya çalış sadece... Hayat çok kısa, sen çok değerlisin, kendini sevmeye bak!
Bana da biraz zor hareketler gibi geldi. En azından benim için. Biraz zayıflayıp kondisyon tutabilirsem ona da başlarım.Julian hareketleri sert ve keskin. Yaralma ihtimali olur bence. Ben 91 ile yola çıktığımda leslie yapıyordum. Daha yumuşak geçişli.
Kilolu olan biz kendimizi beğenmediğimiz için bize karşı gösterilen en ufak sevgi, ilgi yada beğeni kırıntısını çok büyük bir lütufmuş gibi görüyoruz. "Ben aslında buna layık değilim. Demek ki bu adam yada kadın çok iyi biri" mantığı oluşturuyoruz. Sonuçta bu kişiler ne yaparlarsa yapsınlar bizim için iyi statüsünde oluyorlar. Daha önce size sevgi ve ilgi gösteren eski sevgili ne yapmış olursa olsun gözünüzde çok da kötü olmuyor. Oysa kişilik yerine bedeni tercih eden bir adamın savanulacak bir tarafı olmadığını gayet de iyi biliyoruz. Öncelikle kilolu veya zayıf kendimizi beğenmemiz gerekiyor sanırım. Çünkü kendini beğenme kendine güveni de getiriyor.
Yazınızda en çok sevdiğim kendinize yazdığınız not kısmı idi... Çok çok doğru cümleler kurmuşsunuz.
Bugün daha önce gittiğim diyetisyenimin muayenehanesinin olduğu semte yolum düştü. Hemen girip görüşeyim diye düşündüm. Tam binanın önüne geldim. Vazgeçtim.Galiba utandım. Onunla verdiğim kiloların tamamını geri almış olarak karşısına çıkmak istemedim sanırım. Düşününce çok komik. Adam kim bilir benim gibi kaç kişi ile ilgileniyor alışmıştır alıp verenlere...
Rica ederim canım, konunu takip ediyorum ben de28. Gün 25 Eylül Pt
Sabah: Haşlanmış yumurta, lor peyniri, domates, 5 zeytin, çay
Ara: Bir bardak filtre kahve
Öğlen: Izgara kabak, tavuk, yoğurt
Ara: Bir bardak tarçınlı süt
Akşam: Öğlenin aynısı, iki dilim tam tahıllı ekmek
Ara: İki adet kuru incir
Su: 1 litre
Spor: Powell Level 1+ Jillian Level 1
Kalan: 338!
İnanılmaz bir gündü. Bugün tavsiye üzerine Jillian 30 day shred'e başladım. Arkasından çok kolay olduğu için Chris Powell'ın Level 1'ini tamamladım. İkisi toplam 40-45 dk. sürüyor. Ama çok iyi terledim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Dedikleri kadar varmış. Kaslarım ağrıyor. Lakin kardiyoyu tam yapamadım. Bazı yerlerde ayaklarımı fazla kaldırmadım. Ben tavsiye edildiği gibi 10 gün level 1, 10 gün level 2, 10 gün level 3 düzenine uymayacağım. Aralık 31'e kadar 100 gün var. Bu 100 günde tüm levelleri bitirmek ve hepsini en az on gün boyunca uygulamış olmak istiyorum sadece. Neticede obezim ve önemli olan sağlığıma dikkat ederek elimden geldiğince kendimi zorlamak, zorlamak, zorlamak!... Bir de bugün İbrahim Saraçoğlu'nun soğan kürüne başladım. Daha doğrusu başlayayım dedim üç kaşık içmişimdir en fazla. Belki yarım saat boyunca kusmamak için kendimi zor tuttum. Zaten midem çok hassas ve kendisi gastriti veya ülseri olanlara önermiyor bu kürü. Yine de denemek istedim, olmadı... On gün boyunca birer kaşık içeceğim. Belki biraz olsun destekler pcos tedavimi... Midem çok kötü olduğu için suyu az içebildim bugün. Yarın dikkat etmem gerek... Bana Jillian'ı tavsiye eden LezzetliCipetpet'e çok teşekkür ederim. Etiketlemek mümkün mü bilmiyorum. O yüzden böyle teşekkür edebiliyorum. Bir de isteyen olursa diye linkini atıyorum kk'daki grubun...
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/jillian-michaels-30-day-shred-egzersiz-programi.480919/
Yarın tartı günüüüü!!!
Rica ederim canım, konunu takip ediyorum ben de
Jillian o kadar iyi ki hiç beklemediğin bir değişimle karışlacaksın, eminim buna. Ben ikinci 30günü yapıyorum şimdi. İlk 30 günde 25cm incelmiştim... 10ar gün olmasından dolayı insan hareketlerden sıkılmıyor da. Başa dönünce de bu hareketi özlemişim diyerek hem bilinçli hem daha doğru bir şekilde yapıyorum şimdi.
İnşallah en güzel şekilde sonuçlanacak bu yolculuğun. Savaşa devam
Rica ederim canım, çok kısa sürede alışırsın da hareketlere ve tempoya. Peşpeşe iki program yaptığın için zorlanmış olabilirsin ama :)Hareketleri yaparken zaten zorlanıyorsun ama açıkçası yarım saatlik bir süre sonrası bugün sabah işe giderken, oturup kalkarken halen bacaklarımın titrediğini, kollarımın ağrıdığını görünce şaşırdım. Kesinlikle işe yarayacak gibi duruyor. Tekrar tekrar teşekkür ederim :)
Tartı sonucunu hemen yazmak istedim :)
117,6!
Mücadeleye 29 Ağustos'ta başladım. Bugün 29. gün :)
Böylece yaklaşık bir ayda toplam 4,6 kg. vermiş oldum! Belki benim kilomda az gibi görünüyor olabilir. Hele de ilk ay için.. Ancak hem pcos hem insülin direnci ile sonuçtan gayet mutluyum. Başta dediğim gibi hiç vermesem, kilo alsam bile devam!!!! İyi ki başladım. İyi ki!!!!!