- 28 Nisan 2017
- 159
- 130
- 47
-
- Konu Sahibi hedefeksielli
Günaydın... Ben de sporsuz insülin direncinin kırılabileceğine inanmıyorum. Bana göre bunu sağlamak için üç şeyi aynı anda yapmak lazım. Spor, diyet, ve ilaç... Ben diyet ve ilaçla insülini biraz düşürmeyi başardım. Ama tam anlamıyla kıramadım. Şimdi sporu da ekledim. bakalım sonuç ne olacak.
Dünki mönüm... Akşam yazmayı unutmuşum.
Kahvaltı: bir haşlanmış yumurta, peynir, domates, salatalık, 4-5 zeytin, bir tane ceviz, iki dilim tam buğday ekmek...
ara: yeşilçay
Öğlen: Yeşil fasülye, yoğurt, salata, iki dilim tam buğday
ara: yeşilçay- bir mandalina
akşam: Izgara tavuk, yoğurt salata, bir dilim tam buğday
ara: küçük bir kase çekirdek (gereksiz bir kaçamaktı)
malesef bir ara daha: bir bardak süt
Su:en az 2,5 lt.
Spor: 30 dk. Leslie
Akşamki fazladan bir arayı saymaksak fena değil. Bakalım cumaya kadar spora devam edebilecek miyim? Bugün de yaptım. Spor yapınca kendimi çok rahat hissediyorum. Sanırım pisikolojik... görevini yerine getirmiş bir çocuk gibi mutlu oluyorum.
Ah o hafta sonu kaçamakları...Konunuzu takipteyim motivasyonunuza hayran kaldım. Kendinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz. Inanin zevkle okuyorum ve siz kilo verdikçe ben mutlu oluyorum.Darisi başıma olur inşallah. Ben de dogum sonra bir türlü motivasyon yakalayamadim.Haftaici cok güzel olsa da haftasonları kacamaklardan uzak duramiyorum.Eskiden cok iradeli olurdum simdi kendimde o gücü bulamıyorum.
Tek çözüm evden çıkmamak sanırımAh o hafta sonu kaçamakları...Benim de en büyük derdim. Son iki hafta daha iyiydim ama yine hafta içindeki düzeni tam olarak tutturamıyorum. Bir çözüm bulursanız bana da bildirin lütfen
Bu benim için çözüm değil... Ben evde de gayet iyi kaçamak yapıyorum. özellikle çocuklar zengin bir kahvaltı yada pasta börek istedikleri zaman. Birde akşamları eşim farklı bir yemek yapalım derse iş tamam... Bunları yapıp da yememek çok zorTek çözüm evden çıkmamak sanırım
O zaman işiniz zor.Benim eşim de pasta börek sever ama çok nadir ister.Bebeğim de küçük olduğu için evdeyken bana kolay oluyor.Bu benim için çözüm değil... Ben evde de gayet iyi kaçamak yapıyorum. özellikle çocuklar zengin bir kahvaltı yada pasta börek istedikleri zaman. Birde akşamları eşim farklı bir yemek yapalım derse iş tamam... Bunları yapıp da yememek çok zor
Tebrik ediyorum. En az sizin kadar mutlu oldum. Kolunuz iyileşmesine de sevindim. Yavaş yavaş tekrar başlarsınız spora... Aslında şimdi halimle ben de bir fotoğraf çektireyim. 10 kilo verirsem bir fotoğraf daha çektiririm. Güzel fikir... Daha önceki diyetisyenim bu fotoğrafları buzdolabına asmamı önermişti. Motivasyon açısından çok etkili demişti. Denemek lazım...
Konunuzu takipteyim motivasyonunuza hayran kaldım. Kendinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz. Inanin zevkle okuyorum ve siz kilo verdikçe ben mutlu oluyorum.Darisi başıma olur inşallah. Ben de dogum sonra bir türlü motivasyon yakalayamadim.Haftaici cok güzel olsa da haftasonları kacamaklardan uzak duramiyorum.Eskiden cok iradeli olurdum simdi kendimde o gücü bulamıyorum.
Dün akşama kadar çok iyi gitti. Ama akşam bir felaket...
Kahvaltı: haşlanmış yumurta, bir dilim peynir, birkaç zeytin, bir tane ceviz, iki dilim tam buğday
ara: yeşil çay
öğlen:çorba, yeşil fasülye, yoğurt, bir dilim ekmek(malesef yemekhanede tam buğday yoktu)
ara: bir armut, bir kivi
akşam: bir kaç kaşık güveç, bir kaç kaşıt bulgur pilavı, yoğurt, salata
Ara: bir havuç(işte kıyameti kopartan bu havuç oldu. Diyetisyen havucu yasaklamıştı. Unutmuşum. Kızım havuç isteyince kendime de soydum. Hem ara öğün yapmış olurum dedi. Demez olaydım. Onu yiyinceye kadar açlık hissetmiyordum. Hiç birşey yemeden geceyi kapatabilirdim. Ama havucu yedim. yarım saat sonra bir mide kazıntısı... bir açlık hissi anlatamam... Uzun zamandır böyle birşey yaşamadım. Diyetisyenin bir bildiği varmış... Muhtemelen glisemik indeksi çok yüksek... Mide kazıntısı başladıktan sonra ne yaptıysam geçmedi. Hafif olsun diye yoğurt yedim. Daha kötü yaptı. Süt içtim işe yaramadı. En sonunda ekmek arası birşeyler yemek zorunda kaldım. Anlayacağınız berbat bir akşamdı. Gün boyunca yaptığım diyet ve spor çöpe gitmiş gibi hissettim. Ama yapabileceğim birşey yok.)
Spor: Leslie 30 dk.
Su:2,5 litre
Tiyo için teşekkürler denenebilir.
Dünkü menüm:
Kahvaltı:haşlanmış yumurta, bir dilim peynir, birkaç zeytin, bir tane ceviz, iki dilim tam buğday
ara: yeşil çay
öğlen: beş kaşık Bulgur pilavı, salata, yoğurt (Bulgur pilavı olmamış diyenler olabilir. Ama bu menü diyetisyen tarafından önerilmiş bir menüdür.)
ara: bir armut, ayran(meyveleri tekbaşına yememe kararı aldım)
akşam:dört köfte, salata, bulgur pilavı
ara: karpuz-peynir(tabi peynirin miktarı az)
Spor: 30 dk Leslie
su:2 lt.
Akşam yine bir yeme krizi yaşadım. Karpuzu bu nedenle tercih ettim. şeker ihtiyacını karşılasın diye. yanında peynir yiyerek de glisemik indeksi dengelemeye çalıştım. Ne kadar doğru bilemiyorum.
Doktora tekrar gidip ilaç miktarını mı değiştirtsem acaba... akşamları çok zor geçiyor. Yarın tartı günüm ama hiç iyi bir sonuç beklemiyorum. Bacaklarımda ve ayaklarımda da ciddi ödem var. hergün giydiğim ayakkabı canımı yakıyor. Siz ödem atmak için ne yapıyorsunuz. Ödemin en iyi ilacı su derler ama ben zaten çok su içiyorum.
Maydonoz çayını duymuştum ama hiç denemedim. Eğer sporla atamazsam deneyeceğim. Gerekirse burnumu tıkar öğle içerim. Sporu arttırmam gerekiyor. Bugün 45 dk. yaptım. İnşallah devam ettirebilirim.daha erken kalkmam lazım.Karpuz da aslında şekere eğilimli kişiler için zararlı bir meyve. Tarçınlı süt veya yoğurt tüketmeye, olmadı wasalardan yemeye çalışın bence. Tarçın tok tutar ve kalsiyum da destekler. Menünüzü beğendim ben. Tartıdaki sonucu çok önemsemeyin. Eğer ödem varsa biriken suyun ağırlığı fazla olacaktır. Kendinizi biraz incelmiş hissediyorsanız tamamdır. Yani ben iki kilo bile versem şöyle bir toparlanıyorum ve fark ediyorum bunu. Sakın moralinizi bozmayın yoksa mücadele etmek zorlaşır. Ödem bu mevsimde çok normal bizim kilolarımızda... Aslında hareketsizlik de ödeme sebep oluyor. Beni dinlerseniz kendinizi zorlayıp Leslie'yi 60 dk. çıkarmaya çalışın ya da daha da iyisi 60 dk. ekstra yürüyüş yapın orta tempoda... Hem sindirim sisteminizin hem de dolaşım sisteminizin daha iyi çalıştığını fark edeceksiniz. Çay olarak da maydonoz çayı (1 litre suya bir bağ maydonoz+yarım limon/günde yalnızca iki bardak içilebilir) tüketmeyi deneyebilirsiniz ama bence hiçbir şey hareketin yerini tutmaz...
Maydonoz çayını duymuştum ama hiç denemedim. Eğer sporla atamazsam deneyeceğim. Gerekirse burnumu tıkar öğle içerim. Sporu arttırmam gerekiyor. Bugün 45 dk. yaptım. İnşallah devam ettirebilirim.daha erken kalkmam lazım.
Dünkü mönüm: Kahvaltı: haşlanmış yumurta, bir dilim peynir, birkaç zeytin, iki dilim tam buğday, domates, salatalık
ara: yarım simit, yeşil çay (arkadaşlar simit yiyorlardı. Fırından yeni çıkmış, tazecik. Dayanamadım. Yarım yedim. Beni bu tarz şeyler baltalıyor sanırım. miktarları ufak oluyor ama yine de kaçamak kaçamaktır değil mi? Üstesinden gelmem gerekiyor....)
öğle: Izgara tavuk, ayran
ara: sade kahve, bir armut
akşam: çorba, dört köfte, salata, yoğurt, iki dilim tam buğday
ara: süt.
spor: 30 dk leslie
su: en az 2,5 lt. iki litreden sonrasını saymadım.
gelelim asıl meseleye: Bugün tartıldım. Tahmin ettiğim gibi yine fazla geldim. Geçen hafta 110.7'idim. Bugün 110.9 çıktım. yani 200 gram fazlam var. Muhtemelen ödem ama olsun. İnsanın moralini çok bozuyor. Boşa kürek çekiyormuşum gibi geliyor.... Ama inatla devam edeceğim. Yeniçeri misali 2 ileri bir geri... inşallah sonunda hızlanırım. 110 barajını bir aşsam...