- 26 Mart 2018
- 28.435
- 127.916
Inşallah canım
Kalite onemli gün değil. Benim ilk tedavim 2. Gun embriyosu idi.Merhaba kızlar nasılsınızbeni hatırlarsınız belki temmuzda transferim negatif olmuştu sonra ağustosta da negatif olmuştu negatif sonrası genetik testleri yaptırdım ve histeroskopi oldum perşembe günü tekrar yumırta toplamam oldu sil baştan başladım herşeye. 13 yumurta toplandı bayağı rahatsız oldum opudan sonra şimdi daha iyiyim şükür. 13 yumurtadan 10tanesi döllenmişti bugün ikinci günleri azönce aradılar 2 tane dondurmuşlar birinci kalite dedi 2.gün bana biraz erken geldi genelde 3 veya 5.gün donduruluyodu ama onlar daha iyi bilir elbet kalanları 5ve 6.güne bıraktık salı günü arayıp haber vericem dedi. 2.gün biraz kafama takıldı fikirlerinizi almak istedim olacağı varsa 2.gün de olur yoksa 5.gün de olmaz onun farkındayım inş hayırlısı neyse o olur
Hiç sormadımDoktorun birsey soyluyormu peki bu konuda canım
En dogru bildigi doktorunuzdan almakla beraber ben de o surecte calisiyordum, aksamlari ignem oldu. Yeter ki 24 saatlik dongu icerisinde asiri oynamasin hani biri oglen 12de ertesi gun aksam 6da sonra aksam 9da gibi. Bir de siz de bilirsiniz dakikasi en onemli olanlar catlatma ve catlamayi durdurma igneleri onlarin tam dakikasi cok kiymetli.remziye_06 Remziye Hanım son durumumu bildiricem size demiştim, iki embriyom beşinci güne gitti ama Ngs işlemi için yeterli gelişmemişler, altıncı gün yani bugün tekrar bakılacak. Biyopsi alınabilecek durumdaysa alınacak, değilse heralde feda edeceğiz. Bugün gelecek haberi bekliyoruz heyecanla. Benim size sormak istediğim bir şey var: tüp bebek tedavisi sürecinde kullandığımız gonal f ve merional iğneler akşam da yapılabilir mi, bir bilginiz var mı? Malum haftaya çalışmaya başlayacağım, akşam eşim iğneleri yapsa olur mu diye düşündüm. Şimdiye kadar hep öğleden sonra yapmıştım, evden çalışma, yıllık izin bir şekilde halletmiştik ama pek iznim kalmadı.
Çok teşekkürler Remziye Hanım, sağlıkla kalınEn dogru bildigi doktorunuzdan almakla beraber ben de o surecte calisiyordum, aksamlari ignem oldu. Yeter ki 24 saatlik dongu icerisinde asiri oynamasin hani biri oglen 12de ertesi gun aksam 6da sonra aksam 9da gibi. Bir de siz de bilirsiniz dakikasi en onemli olanlar catlatma ve catlamayi durdurma igneleri onlarin tam dakikasi cok kiymetli.
Insallah bu embriyolar da ngslik olurlar.Çok teşekkürler Remziye Hanım, sağlıkla kalın
Alt karın ağrısı oldu bebek alışkanlık yapmış canım idrar kesemin üstüne iniyor orda baskı oluşuyor o ağrı ile gitmiştim doktora ama bir gun önce idrarda enfeksiyondan bahsetmedilerKan ve idrarda enfeksiyon görülmediyse bu ilaci neden verdiler? Böbrek agrisi mi yasiyorsunuz?
insAllah Remziye Hanım, çok dua ediyorumInsallah bu embriyolar da ngslik olurlar.
Eger bir enfeksiyon yoksa ben anlayamadim ama tabii ki en dogrusunu doktorunuz bilir.Alt karın ağrısı oldu bebek alışkanlık yapmış canım idrar kesemin üstüne iniyor orda baskı oluşuyor o ağrı ile gitmiştim doktora ama bir gun önce idrarda enfeksiyondan bahsetmediler
Malesef teste gidebilecek gelişimi göstermemiş ikisi de Remziye Hanım. Elde var sıfır. İki dondurulmuş embriyom vardı, onlara test yapilabilir mi onu araştırıyorum şimdi. Çözülecek, biyopsi alınıp teste gönderilecek ve tekrar dondurulacak. Embriyo dayanabilir mi iki kez donup çözülmeye gibi kafamda deli sorular... Bu konuda bilginiz var mı acaba?Insallah bu embriyolar da ngslik olurlar.
normal sartlar altinda evet embriyo bu surecten düşündüğünüz gibi kotu etkilenmez ancak binde bir dahi olsa doktorunuz veya embryologunuz risk almak istemeyebilir.Malesef teste gidebilecek gelişimi göstermemiş ikisi de Remziye Hanım. Elde var sıfır. İki dondurulmuş embriyom vardı, onlara test yapilabilir mi onu araştırıyorum şimdi. Çözülecek, biyopsi alınıp teste gönderilecek ve tekrar dondurulacak. Embriyo dayanabilir mi iki kez donup çözülmeye gibi kafamda deli sorular... Bu konuda bilginiz var mı acaba?
Geri dönüşünüz için çok teşekkürler Remziye Hanım. Embriyolog bu işlemi yaptıklarını söyledi, hatta bu şekilde olumlu sonuç aldıkları da olmuş. Doktorum daha önce çok sıcak bakmamıştı ama şimdi şartlar değişti. İki üç tane embriyom zor oluyor, teste gidebilecek kadareda gelişmedi son tedavimde. Ben sadece şundan endişe ettim: mesela yemekleri bile dondurup çözdürüp tekrar dondurmayı, bozulur diyorlar ya, embriyo da bozulmaz mı diye endişe ettim. Yoksa ufak riskleri mecbur alicaz artık. Tutarsa böyle iki kere çöz dondur yaptık diye engelli olur mu bir de...tek endişem bu.normal sartlar altinda evet embriyo bu surecten düşündüğünüz gibi kotu etkilenmez ancak binde bir dahi olsa doktorunuz veya embryologunuz risk almak istemeyebilir.
Bu cozme ve yeniden dondurma islemi son derece yuksek hizla cok yuksek isi degisimiyle oluyor. Yemeklerin isinma sureciyle mikrodalga ile filan asla kiyas kabul etmez. Bundan belki 20 30 yil once bu cozdurme ve dondurma prosesinde anlamli bir kayip olabiliyordu ama artik bu endiseler yok. Laboratuvariniz bu konuda kendinden eminse endise etmeyin.Geri dönüşünüz için çok teşekkürler Remziye Hanım. Embriyolog bu işlemi yaptıklarını söyledi, hatta bu şekilde olumlu sonuç aldıkları da olmuş. Doktorum daha önce çok sıcak bakmamıştı ama şimdi şartlar değişti. İki üç tane embriyom zor oluyor, teste gidebilecek kadareda gelişmedi son tedavimde. Ben sadece şundan endişe ettim: mesela yemekleri bile dondurup çözdürüp tekrar dondurmayı, bozulur diyorlar ya, embriyo da bozulmaz mı diye endişe ettim. Yoksa ufak riskleri mecbur alicaz artık. Tutarsa böyle iki kere çöz dondur yaptık diye engelli olur mu bir de...tek endişem bu.
Çok teşekkürler Remziye Hanım, laboratuvar ile bir göruşeyim Pazartesi günü ben. Memorial %2 demiş hasar görme olasılığına, benim lab Acıbadem Fulya'da, onlar da benzer bir yüzde verirse yaptırayım. Bir umut işte, çok yoruldum maddi manevi. Belki bu şekilde sağlıklıyı yakalayabiliriz. Eksik olmayın, iyi ki varsınızBu cozme ve yeniden dondurma islemi son derece yuksek hizla cok yuksek isi degisimiyle oluyor. Yemeklerin isinma sureciyle mikrodalga ile filan asla kiyas kabul etmez. Bundan belki 20 30 yil once bu cozdurme ve dondurma prosesinde anlamli bir kayip olabiliyordu ama artik bu endiseler yok. Laboratuvariniz bu konuda kendinden eminse endise etmeyin.
Bunu ne kadar kullanmistiniz acaba? Gebelik olsuunca devam edilmis miydi?Jelligra sachet in yarisini steril enjektor ignesi ile cekip. Ignesiz dogrudan vajnaya uygulama seklindeydi.
Acik sachet atiliyor, ertesi gun yenisi kullaniliyor. Kan artisini destekliyormus.
Elerin ve aplikasyon yapilan ekipmanin steril olmasina dikkat etmek onemli
Transfer oncesi kullaniliyor 2 yada 3 gun kullandim aralikli olarak. Tansiyon artırici etkileri var lutfen doktora danismadan, size recete edilmeden kullanmayinizBunu ne kadar kullanmistiniz acaba? Gebelik olsuunca devam edilmis miydi?