benim havuz sistemi yapılmıştı ilk toplamada oluşan embriyoları 3.günde dondurdular 1 ay dinlenmeden sonra ikinci toplamadan oluşanlarla birlikte diğerlerini de çözerek 5.güne getirip öyle örnek aldılar tabi hangileri 5.güne geldi onu bilemiyorum bilginiz olsun bende endişe etmiştim dondur çöz sonra tekrar dondur ne kadar sağlıklı olur diye ama böyle bir riski göze alır mıyız dediler.Geri dönüşünüz için çok teşekkürler Remziye Hanım. Embriyolog bu işlemi yaptıklarını söyledi, hatta bu şekilde olumlu sonuç aldıkları da olmuş. Doktorum daha önce çok sıcak bakmamıştı ama şimdi şartlar değişti. İki üç tane embriyom zor oluyor, teste gidebilecek kadareda gelişmedi son tedavimde. Ben sadece şundan endişe ettim: mesela yemekleri bile dondurup çözdürüp tekrar dondurmayı, bozulur diyorlar ya, embriyo da bozulmaz mı diye endişe ettim. Yoksa ufak riskleri mecbur alicaz artık. Tutarsa böyle iki kere çöz dondur yaptık diye engelli olur mu bir de...tek endişem bu.
Canım çok teşekkür ederim, şu an hamilesin, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. O embriyolardan biriyle oldu bebiş değil mi?benim havuz sistemi yapılmıştı ilk toplamada oluşan embriyoları 3.günde dondurdular 1 ay dinlenmeden sonra ikinci toplamadan oluşanlarla birlikte diğerlerini de çözerek 5.güne getirip öyle örnek aldılar tabi hangileri 5.güne geldi onu bilemiyorum bilginiz olsun bende endişe etmiştim dondur çöz sonra tekrar dondur ne kadar sağlıklı olur diye ama böyle bir riski göze alır mıyız dediler.
rica ederim canım örnekleri var olumlu düşün diye yazdım:) amin inşallahCanım çok teşekkür ederim, şu an hamilesin, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. O embriyolardan biriyle oldu bebiş değil mi?
Sağlıkla doğsunlar, sağlıkla büyüsünler, hayırlı evlat olsunlar sana insAllah bitanem. Çok çok teşekkürlerrica ederim canım örnekleri var olumlu düşün diye yazdım:) amin inşallahevet genetikten sağlıklı gelen iki embriyom transfer edildi ikisi de tutundu çok şükür ikizlerim olacak Allah'ım sana ve tüm isteyen herkese nasip etsin inşallah sağlıkla
amin inşallah çok teşekkür ederim darısı en yakın zamanda sana olsun inşallahSağlıkla doğsunlar, sağlıkla büyüsünler, hayırlı evlat olsunlar sana insAllah bitanem. Çok çok teşekkürler
Ne güzel olur, hem de ikiz:) Allah razı olsun canım benimamin inşallah çok teşekkür ederim darısı en yakın zamanda sana olsun inşallah
tek çift farketmez sağlıklı hayırlı evlat olsun yeter kiNe güzel olur, hem de ikiz:) Allah razı olsun canım benim
Elma sirkesi yerine kayra fermenteden organik gul sirkesi tedarik edin, her sabah suyla 1 yemek kasigi tuketebilirsiniz. Cok daha faydalidir. Ben gebeligimden once ve gebeligimde kullaniyorum. Hem asidite orani elmadan daha uyumlu hem de daha sifalidir. eger mutlaka elma sirkesi tuketmek istiyorsaniz cok ama cok sulandirmanizi tavsiye ederim. Kendinizi gozlemleyin, gebelikte refluyu arttirabilir.Şimdi sizlere çok teknik bir sorum olacak. En iyi cevabı buradan alacağımı biliyorum. İlla ki yaşamış ya da çevrenizden uygulayan ya da uygulanmasinin sakincali olduğunu söyleyenler olmuştur...
vajinal mantar candidayi hepiniz bilirsiniz. İdrarda enfeksiyon bakteri maya da eklenince üzerine insan içini temizlemek için çareler arıyor. Gebelikten önce günde bir kaşık organik elma sirkesi içerdim.
Sonradan rahim kasılması, kanamaya eğilim yapar mi bilemediğim için kullanamiyorum. Midemden tutun bobreklerime kadar bu yaygin maya olayindan kurtulmak için elma sirkesi içmek istiyorum.
Tansiyon, tiroid problemlerini göz ardı ederek elma sirkesi de bitki çayları, baharatlar gibi kasılmaları tetikler mi bilginiz var mı?
Elma sirkesi yerine kayra fermenteden organik gul sirkesi tedarik edin, her sabah suyla 1 yemek kasigi tuketebilirsiniz. Cok daha faydalidir. Ben gebeligimden once ve gebeligimde kullaniyorum. Hem asidite orani elmadan daha uyumlu hem de daha sifalidir. eger mutlaka elma sirkesi tuketmek istiyorsaniz cok ama cok sulandirmanizi tavsiye ederim. Kendinizi gozlemleyin, gebelikte refluyu arttirabilir.
Kasilmalar konusunda benim okudugum kadariyla bir tetikleyici degil ama en dogrusunu hekiminiz bilir.
Insallah guzel haberler alirsiniz.Arkadaşlar ben de embriyoların bazılarına pgt yaptırdım, geri kalanını gerekmesi halinde daha sonra yaptıracağım.
Biyopsi alıp işleme gönderdiklerini ayrı ayrı dondurdular; bir de daha sonra işlem yapılacakları ayrı ayrı dondururken her birinden de biyopsi alıp onları da ayrıca dondurdular.
Böylece işlem yapılacağı zaman yalnızca biyopsi halleri çözülecek ve embriyo iki kez dondurulmuş olmayacak.
Gittiğiniz hastaneye muhakkak bunu sorun, talep edin. Evet çok bir oransal fark olmuyormuş; daha doğrusu ispatlanmış bir şey yokmuş iki kez dondurup çözdürme işleminin kötü etkilediğine dair ama işi daha garanti tutmak isterseniz bu yolu deneyebilirsiniz.
Ben de bugün ilk kez transfer oldum. Dualarınızı beklerim.
Canım 2 gun önce ayrıntılı ultrasyonum vardı bebegin suyu fazlaymış şekerden şüphelendi doktor bana ne önerirsiniz diyet yapmalı mıyım gebelik ilerledikçe bazı sıkıntılarım ortaya çıkmaya başladı bebeğimin kalbinde toplu iğne kadar bir parlaklık gördü ayrıca böbreklerinde genişleme varmış onun dışında her şeyi normal çıktı ve kız bebekmiş kesinleştiEger bir enfeksiyon yoksa ben anlayamadim ama tabii ki en dogrusunu doktorunuz bilir.
Merhabalar, bebeginizde bahsettiginiz ekojenik odak için lutfen bir üniversite hastanesi cocuk kardiyoloji bolumunden randevu alin ve bebeginizin ayrintili kalp ultrasonunu yaptirin.Canım 2 gun önce ayrıntılı ultrasyonum vardı bebegin suyu fazlaymış şekerden şüphelendi doktor bana ne önerirsiniz diyet yapmalı mıyım gebelik ilerledikçe bazı sıkıntılarım ortaya çıkmaya başladı bebeğimin kalbinde toplu iğne kadar bir parlaklık gördü ayrıca böbreklerinde genişleme varmış onun dışında her şeyi normal çıktı ve kız bebekmiş kesinleşti
Hepsine normal dedi dpktor kilom ve artış da normal canım 2.haftadayım Cuma 22 olacak insallah ekmekten uzaklaştım pasta şekerlemeler hepsini bıraktım şeker yüklemesinde her şey çıkar sanırım kalp damar geçişleri ve yapıları kalp ritmi hepsi güzle dedi delik yok dediMerhabalar, bebeginizde bahsettiginiz ekojenik odak için lutfen bir üniversite hastanesi cocuk kardiyoloji bolumunden randevu alin ve bebeginizin ayrintili kalp ultrasonunu yaptirin.
Gebelik sekeri icin kesin sonucu seker yukle testi verir ancak henuz haftaniz gelmedi. Simdilik onemli olan bu donemde sizin meyve nasilsa diyerek meyve sekerini asiri tuketmemeniz, suyum cok mu diye su tuketiminden vazgecmemeniz gerekir. Sekerinizi dengelemek icin lutfen aksam gec vakit yemekten kacinin. Ekmek ve turevlerinden uzaklasin. Bir de sagliginizin elverdiği olcude yuruyus yapin.
vucut agirliginizin yuzde 15inden fazlasini mi aldiniz? plesentanin gelisimi ve yeri icin ne dendi?
Parlaklik, ekojenik odaklar ve kalpte delik zaten farkli seylerdir, eger doktorunuz bu parlaklik icin bir risk gormuyorsa tabii ki en dogrusunu o bilir. Seker yuklemesinde her sey cikar ancak dedigim gibi o zamana dek meyve konusunda ozellikle gece yemeleri konusunda biraz kendinizi sinirlarsaniz siz ve bebek icin en guzeli olur. Dogrudan rafine seker kaynagi olan biskuviler sekerlemeler cikolatalar tatlilari tamamen biraktiginizi varsayiyorum.Hepsine normal dedi dpktor kilom ve artış da normal canım 2.haftadayım Cuma 22 olacak insallah ekmekten uzaklaştım pasta şekerlemeler hepsini bıraktım şeker yüklemesinde her şey çıkar sanırım kalp damar geçişleri ve yapıları kalp ritmi hepsi güzle dedi delik yok dedi
Parlaklık için bir risk görmedim dedi ama isterseniz test yapabiirim ama siz baştan kabul etmiştiniz her şeyi dedi bu acıdan bakmamız bir anlam ifade etmiyor dedi inşaallah bir sıkıntı yoktur aklıma çok takılıyor ama bilmiyorum sağlıkla gelsin inşallah duam bu yonde şekerlemeler büyük ölçüde bıraktım çikolata falan yemiyorum canım teşekkür ediyorum veridginiz bildiler içinParlaklik, ekojenik odaklar ve kalpte delik zaten farkli seylerdir, eger doktorunuz bu parlaklik icin bir risk gormuyorsa tabii ki en dogrusunu o bilir. Seker yuklemesinde her sey cikar ancak dedigim gibi o zamana dek meyve konusunda ozellikle gece yemeleri konusunda biraz kendinizi sinirlarsaniz siz ve bebek icin en guzeli olur. Dogrudan rafine seker kaynagi olan biskuviler sekerlemeler cikolatalar tatlilari tamamen biraktiginizi varsayiyorum.
Kafaniza takip cocugu da kendinize de strese sokmayın. Bu kalpte görülen odaklarin buyuk kismi gebeligin ilerleyen doneminde yok olur. Dedigim gibi endiseliyseniz bir universite hastanesinin cocuk kardiyoloji bolumunden eko randevusu alabilirsiniz.Parlaklık için bir risk görmedim dedi ama isterseniz test yapabiirim ama siz baştan kabul etmiştiniz her şeyi dedi bu acıdan bakmamız bir anlam ifade etmiyor dedi inşaallah bir sıkıntı yoktur aklıma çok takılıyor ama bilmiyorum sağlıkla gelsin inşallah duam bu yonde şekerlemeler büyük ölçüde bıraktım çikolata falan yemiyorum canım teşekkür ediyorum veridginiz bildiler için
Teşekkür ediyorum bundan sonra yapacağım şey her zaman olduğu gibi bolca duaKafaniza takip cocugu da kendinize de strese sokmayın. Bu kalpte görülen odaklarin buyuk kismi gebeligin ilerleyen doneminde yok olur. Dedigim gibi endiseliyseniz bir universite hastanesinin cocuk kardiyoloji bolumunden eko randevusu alabilirsiniz.