- 9 Ocak 2021
- 1.221
- 2.127
Merhabalar, oncelikle endiselendiginiz icin cok uzuldum. Doktorunuz sanirim kaliteli bir ultrason cihaziyla uzunca bakmistir. Burada riskin bu sekilde cikmasinin bir nedeni de yasinizdir diye tahmin ediyorum. Uzun kemiklerde oransal kisalik, kalpteki odagin ekojenik olmasi gibi bulgular eslik etmemis demek ki. Kisisel tahminim bu riskin bu sekilde cikmasinin istatistiksel olmasidir, ayrintili ultrason kanda kromozom sayimi kadar hatta daha cok icinizi rahatlatir. Ben sahsen su gosterdiginiz tabloda endiselenecek bir sey oldugunu dusunmuyorum. 14. hafta itibariyle ultrason bize cok sey soyleyecektir. Yine de en dogrusunu hekiminiz bilir.remziye_06 merhaba
Bugün ikili test sonuçlarım çıktı
Down sendromu 1/50000 çıktı çok düşük ihtimal dedi doktor
Lakin beni endişelendiren trisomi 21 ve 18 1/732 çıktı doktor tekrar kan alınıp kromozom sayımı yapılmasını tavsiye etti ve ekledi malformasyon oluyor trisomilerde şimdiye kadar herhangi bir malformasyon görmedik dedi ama ben dünden beri uyuyamıyorum!
Sizin bilginize ihtiyacım var burada heryer çarşambaya kadar kapalı nasıl bekleyebilirim bilemiyorum
Siz ne düşünüyorsunuz ?