Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
remziye_06 remziye_06 merhaba
Bugün ikili test sonuçlarım çıktı
Down sendromu 1/50000 çıktı çok düşük ihtimal dedi doktor
Lakin beni endişelendiren trisomi 21 ve 18 1/732 çıktı doktor tekrar kan alınıp kromozom sayımı yapılmasını tavsiye etti ve ekledi malformasyon oluyor trisomilerde şimdiye kadar herhangi bir malformasyon görmedik dedi ama ben dünden beri uyuyamıyorum!
Sizin bilginize ihtiyacım var burada heryer çarşambaya kadar kapalı nasıl bekleyebilirim bilemiyorum
Siz ne düşünüyorsunuz ?
Merhabalar, oncelikle endiselendiginiz icin cok uzuldum. Doktorunuz sanirim kaliteli bir ultrason cihaziyla uzunca bakmistir. Burada riskin bu sekilde cikmasinin bir nedeni de yasinizdir diye tahmin ediyorum. Uzun kemiklerde oransal kisalik, kalpteki odagin ekojenik olmasi gibi bulgular eslik etmemis demek ki. Kisisel tahminim bu riskin bu sekilde cikmasinin istatistiksel olmasidir, ayrintili ultrason kanda kromozom sayimi kadar hatta daha cok icinizi rahatlatir. Ben sahsen su gosterdiginiz tabloda endiselenecek bir sey oldugunu dusunmuyorum. 14. hafta itibariyle ultrason bize cok sey soyleyecektir. Yine de en dogrusunu hekiminiz bilir.

remziye_06 remziye_06 hanım merhabalar tıbbi genetiği başvurmuştuk eşim ve ben sonucunda genetik danışma çıktı. Her ikimizde de hekimimize randevu alamadık henüz. Sizin bu sonuçla ilgili bilginiz var mı? 🤔
Merhaba, bizde de aynı uyarı vardı ama doktorumuz genel olarak böyle yazıldığını söylemişti. Ben de endişe etmiştim sizin gibi, sonuç olarak ikimizde de sorun yoktu

Merhabalar, oncelikle endiselendiginiz icin cok uzuldum. Doktorunuz sanirim kaliteli bir ultrason cihaziyla uzunca bakmistir. Burada riskin bu sekilde cikmasinin bir nedeni de yasinizdir diye tahmin ediyorum. Uzun kemiklerde oransal kisalik, kalpteki odagin ekojenik olmasi gibi bulgular eslik etmemis demek ki. Kisisel tahminim bu riskin bu sekilde cikmasinin istatistiksel olmasidir, ayrintili ultrason kanda kromozom sayimi kadar hatta daha cok icinizi rahatlatir. Ben sahsen su gosterdiginiz tabloda endiselenecek bir sey oldugunu dusunmuyorum. 14. hafta itibariyle ultrason bize cok sey soyleyecektir. Yine de en dogrusunu hekiminiz bilir.
Çok teşekkürler ayrıntılı ultrason 16. Haftada ve 22. Hafta olarak randevu verildi önceleri amniyosentez işlemi uygulandığını yeni sistemle kanda bakıldığını söyledi ayrıca iki doktorum var biri klasik jinekoloji doktorum diğeri ise ultrason doktorum üniversite hastanesinde
Bu sonuçları bana telefonla bildiren ultrason doktorum burun kemiğini ense ölçümünü ve erken morfolojik gelişimini takip ediyor
Yaşım 34 bu arada

Kafanızı şişirdim özür dilerim cevabınız için teşekkürler🙏

Kızlarrr haftalar sonra ancak girebildim napıyosunuzz nasıl gidiyorr negatif olanlar da bir gelişme var mı 2. denemeyi yaptınız mı herkesi çok merak ediyorumm beni sorarsanız 12+5 büyük ihtimalle de kız bebişşş😍 2li testi ben yaptırmak istemedim şuanlık herşey yolunda sizler napıyorsunuzz cinsiyeti belli olan var mı??? X xnobodyx @Alyamalis @Alvaro morte @Bebegmgelecek @Saturnyildizi @nilnec remziye_06 remziye_06 N Nisanesintisi01 @Hayalim11 şuanda aklımda kalan isimleri etiketledim arkadaşlar baya zaman oldu unuttuğum varsa kusura bakmasın merakla hepinizin cevaplarını bekliyorum 😍🥰
12+1 olduk cok şükür kuzum kız bebek dedi doktor Emin olmamakla birlikte 2 haftaya bir daha gidip bakacağım 🙈🙈🍀 kabızlık dışında başka sıkıntı yok cok şükür ikili tarama bende yaptırmıyorum sadece ayrıntılı ultrasyon yapıldı ✅ kuzum doktor ikili yapmayalım gerek yok dedi yas faktörü var çünkü bizde durumlar böyle 🙈 senin de iyi olmana cok cok sevindim hadi bakalım kız bebek netleşti mi bir daha baktırmayı düşünüyor Musun netleşmesi icin 🙈🥰💗💜

Çok teşekkürler ayrıntılı ultrason 16. Haftada ve 22. Hafta olarak randevu verildi önceleri amniyosentez işlemi uygulandığını yeni sistemle kanda bakıldığını söyledi ayrıca iki doktorum var biri klasik jinekoloji doktorum diğeri ise ultrason doktorum üniversite hastanesinde
Bu sonuçları bana telefonla bildiren ultrason doktorum burun kemiğini ense ölçümünü ve erken morfolojik gelişimini takip ediyor
Yaşım 34 bu arada

Kafanızı şişirdim özür dilerim cevabınız için teşekkürler🙏
Estagfurullah, ne demek. Yeni tip ekolune gore ileri yas gebe degilsiniz hatta Türkiye'de bile 35ten oncesi ileri yas sayilmaz. Benim gorusume gore metabolizma yasi hesaplanmadan gebelige ileri yas denmemesi zaten ama bu uzun bir konu.

Bu kanda bakilan testlerin sonuclari doktorlarinizin daha ileri tetkikler yapması icin bir done saglamaktadir. Elbette anne adayi endiselenebilir ama endisenizin yalnizca kan testlerindeki olasılıklarin yuksekligine dayanarak sizi stres dolu gecelere suruklemesine cok uzulurum.

Doktorunuz tum ihtimalleri elemek istiyor, o nedenle tedbirli. Dedigim gibi birden fazla ultrason verisi desteklemedikce tek basina sonuc cok anlamli degil. Radyoloji Uzmaniniz sizi rahatlatmis aslinda. 16. haftanizda ayrintili ultrasonla beraber rahatlayacaginizi biliyorum. Bana da guzel sonuclari bildirin. Bu surecte yapacaginiz en guzel sey stres seviyenizi dusurmek, bebegi rahatlatmak.

12+1 olduk cok şükür kuzum kız bebek dedi doktor Emin olmamakla birlikte 2 haftaya bir daha gidip bakacağım 🙈🙈🍀 kabızlık dışında başka sıkıntı yok cok şükür ikili tarama bende yaptırmıyorum sadece ayrıntılı ultrasyon yapıldı ✅ kuzum doktor ikili yapmayalım gerek yok dedi yas faktörü var çünkü bizde durumlar böyle 🙈 senin de iyi olmana cok cok sevindim hadi bakalım kız bebek netleşti mi bir daha baktırmayı düşünüyor Musun netleşmesi icin 🙈🥰💗💜
çok sevindim cnm sağlıkla kucağımıza alırız inşallah 🤲🏻 kız kesinleşmedi pazartesi tekrar gidicez bakalım inşallah netleşir 😍

Aslinda cok klasik gelecek ama lutfen dinlerseniz cok faydasini görürsünuz, cay kahve sut ve sut urunlerini tamamen birakin, sade soda disinda gazli icecek tuketmeyin, gunde 3 lt su ve 45 dakika yuruyus, d vitamini, c vitamini ve omega 3.
Laboratuvar dan aradılar, üç yumurtanın hepsi döllenmiş, umarım hepsi beşinci güne gider de ngs için bir şansım olur. Genelde yarısı beşinci güne gider diye okudum ama bu noktadan sonra umut etmek dışında şansım yok. Bu bekleyiş çok zor gerçekten.

X