Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Her ay birbirinden farklı oluyor yumurtalar. Bence maxijunonun çok etkisi olmamıştır bir kaç ayda. Takviye konusu çok emin olunan bir konu da değil. Ben bu konuyu sadece paylaştığım sitede gördüm tabii bilimsel makale okuyabilecek yetkinlikte de değilim. Yalnız bana dhea ile ters etkisi olabileceği mantıklı geldi çünkü pkolularda androjen seviyesi yüksek ve pkoluların yumurta sayısı ve amh ı yüksek. Yarın doktora bir soracağım ama bence doktorlar da kesin şeyler bilmiyor bu konularda .

Konuyu yarin daha genis degerlendirecegim ancak hemen belirtmeliyim ki pcos olan hastalarda dhea kullanilmaz zaten. Bunun sebebi olan donguyu de anlatirim. Unutmamak icin not almis olayim buraya.

Evet doktorum da öyle dedi. Bu siklus geç büyüdü ama bir sonraki farklı olabilir dedi. Maxijuno etkisi olabileceğini hiç düşünmedim. . Remziye Hanım yarın anlatacak, ona göre devam ederiz veya bırakırız.

Mesajinizi algilayamadim ozur dilerim.

Etiketleyemedigim icin ozur dilerim ancak klinik deneylere dayanarak yazilmis makalelerde inositolun dusuk amh seviyesi ile baslanan IVF tedavilerinde basariya katkisi oldugu gorulmus. Verdiginiz makaledeki gorusun klinik sonuclarla desteklenmedigini gormustum.

İnositol yalnizca dogrudan yumurta kalitesi uzerinde degil B grubu vitamin olarak yumurtlama surecinin tamaminda fonksiyonel destek saglar, hucrelerin mitokondrilerinde uretilen enerjinin artisini ve aslinda bir butun olarak diger b grubu vitaminlerin emilimini de destekler.

Sadece pcoslu hastalarda degil dusuk amh icin de kullanilir. Zaten bir noktada pcos ozellikle ileri pcos durumunda yumurta sayisi cok oosit kalitesi azdir. Dusuk amh ve ileri yas icin de yumurtalarin hem sayisi hem de kalitesinin azalmasi riski vardir. Inositol ayni zamanda depresyon tedavisinde ve uykuya da yardimci oldugu icin tedaviyi destekler.

Bir kac klinik deneye dayanan makale icin:

q

DHEA Meselesine gelince, bu tibbi destek bir donem sadece IvF tedavilerinde degil Abd ve Avrupada adeta bir genclik pinari, olumsuzluk iksiri gibi sunuldu hatta bazi kadinlar bu destegi kullanarak omur boyu menapoza girmeden yaşamayı planladilar.
Ancak dhea bir oncul cinsiyet hormonunudur ve tedavi surecinde aslinda herkes icin uygun degildir. Elbette menapoza dogru giden ya da testesteron seviyesi dusmus kadin ve erkeklerde dhea destegi kisilerin yasamsal faaliyetlerine katkida bulunur, ayrica erken menapoz oykulerinde ya da dusuk ostorjen dusuk amh yuksk fsh sureclerini duraklatmayi ve hatta geriye cevirmeyi de saglar ancak;

PCOS hastaların yumurtalıklarında teka hücreleri normalden daha fazla androjen salgılar. Bunun sonucu DHEA, DHEA-S, testosteron androstendion, 17-OH progesteron, östron artar. PCOS’lu hastalarda antral folikül gelişimi 5-10mm seviyesinde duraklamıştır. Bu hastlarin sorunu DHEA dusuklugu degildir. Bu hastaya DHEA vermek tek basina antral folikul seviyesine gelen yumurta sayisinin artmasini saglar ancak yumurtalarin arzu edilen duzeye gelmesi ve tabiri caizse yumurtlamasi mumkun olmaz. Ileri vakalarda killanma ve diger belirtilerle beraber DHEAnin cok yuksek tespit edildigi durumlarda hatta PCOS hastalarına dexametazon verilir ve dusurulmeye calisilir.

Ozetle, tum dogrudan hormon icerikleri gibi DHEA da infertilitede kisiye ozel kullanilmalidir. Nadiren de olsa Pcos gorunumu olan ama dusuk DHEA seviyesi olan hastalarda kullanımı mumkundur ama yine de tabii doktorun gozetiminde planlanmalidir.

Umarim aydinlatici olabilmisimdir, guzel gunler dilerim.

Bende de bitmeyen bulantılar var beni bulantı ilacı bile işe yaramıyor çıkarmıyorum ama bulantım geçmiyor değişik leblebi şeker yiyip bastıran var benimki kesinlikle bastıramıyorum be yapsam da ara ara bende de oluyor kramp fazla yorulunca ayakta durunca

Çok teşekkürler Remziye Hanım. Ben devam ediyorum Maxijuno'ya ve DHEA'ya. Sadece arı sütünü kesiyorum. Bizim için sabah erkenden araştırıp yazdınız, ne desek az, Allah razı olsun

Çok teşekkürler Remziye Hanım. Ben devam ediyorum Maxijuno'ya ve DHEA'ya. Sadece arı sütünü kesiyorum. Bizim için sabah erkenden araştırıp yazdınız, ne desek az, Allah razı olsun
Doktorunuz ile is birligi icerisinde, onun bilgisi ve onayi dahilinde, sizin icin uygun olduğunu dusundugunuz takviyeleri kullaniniz, guzel haberlerinizi bekliyorum.

Ben şimdiye kadar hep omapa Q10 u DHEA olarak düşündüm ama sanırım yanılmışım, içeriğinde DHEA yazmıyor DHEA yi ayrıca mı almalıydım? remziye_06

Doktorunuz ile is birligi icerisinde, onun bilgisi ve onayi dahilinde, sizin icin uygun olduğunu dusundugunuz takviyeleri kullaniniz, guzel haberlerinizi bekliyorum.
Kullandığım bütün ilaçları mutlaka soruyorum doktoruma Remziye Hanım, hiç merak etmeyin. Birbiriyle etkileşimi bilemediğim için hep danisiyorum önce. Yalnız DHEA aklımda balık yağı olarak kalmış, orda bir karışıklık yaşadım omapa Q10 u DHEA içeriyor sanmıştım, sanırım içermiyor. Keşke daha önce farketseydim bunu Eğer içermiyorsa ben DHEA dan faydalanmamisim çok ihtiyacım olmasına rağmen

Sorma canım ya
Geçmiyor o bulantılar iki haftadır rahatım doktorumun verdiği ilaç işe yarıyor du ilk iki ayda 2 buçuk kilo vermiştim hata geri aldım
Ama 3 , 4 gündür ilaçta işe yaramıyor bulantılar berbat halde ve ben yemeye zorluyorum kendimi
Haliyle aşırı bulantıda çıkarıyorum
Yarın randevum var soracağım doktora
Bugün yürüyüşe çıkmayacağım kramplar korkutu beni
İkili testimizde var bir göreyim içim rahatlasın

Lutfen bunun icin endise etmeyin dhea daha once de dedigim gibi doz ayarlamasi cok dikkatle yapilmasi gereken bir oncul hormondur. Kullanmadiysaniz da su an bunun icin endise etmeniz gerekmez. Tedavinizin su asamasinda kullanmayin.

Bilgiler için teşekkürler Remziye Hanım.

Lutfen bunun icin endise etmeyin dhea daha once de dedigim gibi doz ayarlamasi cok dikkatle yapilmasi gereken bir oncul hormondur. Kullanmadiysaniz da su an bunun icin endise etmeniz gerekmez. Tedavinizin su asamasinda kullanmayin.
Çok teşekkürler eğer bu tedavide sonuç alamazsak yeni tedavime başlarken sizden takviye tavsiyelerinizi isteyeceğim mümkünse. Doktoruma danışirim almadan tabii, hiç endişeniz olmasın .

Kızlar merhaba bugün transferimin 12.günü sabah wc de zorlandım biraz acaba bebeklere sıkıntı olmuşmudur dün kan vermiştim 863 çıkmıştı değerim sevincimi 1 gün yaşayabildim şuan çok tedirginim

Lutfen endiselenmeyin, biraz lekelenmeniz de olabilir hatta bugun yarin.

cok sevindim cok mutlu oldum haberinize, doktorunuz yeniden kan vermenizi soyledi mi yarin icin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…