Bu test bu kadar geçmi çıkıyor?Merhaba canım,
Ben bugün yaptırdım ikili tarama testini kan sonucum bir hafta sonra çıkacak ama ultorason temiz çıktı çok şükürcinsiyet de belli oldu ama kesinleştirmek için haftaya yine gideceğim sende durumlar nedir ?
En dogru karar doktorunuz ve sizin kararinizdir ancak su asamada delta varyantinin yogunlugunu goz onunde bulundurursak kiz kardesim olsaydiniz size 2 doz biontech tavsiye ederdim 2. trimestere girmenizle beraber..Arkadaşlar 13 haftaya gelip covit asisi olan var mi?Yada sizin dr ne oneriyor ne zaman asi öneriyor.Ben 13 haftalik oldum ama asi olmadim olmalimiyim yoksa biraz daha buyumesini mi beklemeliyim cok kararsizim.
Remziye hanim sizin gorusunuzu de merak ediyorum.Asi olan varsa Biontecmi Sinovacmi oldu.Bir yan etki oldumu.Cevaplarsaniz sevinirim.
Hemen çıkan bir test değilmiş sanırım canım, internette 1/2 gün yazıyor ama sanırım hastanenin laboratuvarina göre değişiyorBu test bu kadar geçmi çıkıyor?
Bu test icin bir hafta sonra tekrar mı doktora gitmek gerek göstermek icinHemen çıkan bir test değilmiş sanırım canım, internette 1/2 gün yazıyor ama sanırım hastanenin laboratuvarina göre değişiyor
Cok tesekkur ederim cevap icin 13+6 gunluk oldum anirim artik olmaliyim.Asi karsiti degilim bebege bisey olmasindan korkuyorum.Herkez farkli bisey soyluyo bebek dogduktan sonra gelecege yonelik bir risk varmi yokmu yeterli veri yokmus vs. Kafa karisikligi oluyor.En dogru karar doktorunuz ve sizin kararinizdir ancak su asamada delta varyantinin yogunlugunu goz onunde bulundurursak kiz kardesim olsaydiniz size 2 doz biontech tavsiye ederdim 2. trimestere girmenizle beraber.
Aynı endişeler bende de var ama covid olmak daha tehlikeli diye düşünüyorum araştırmak gerek biraz dahaCok tesekkur ederim cevap icin 13+6 gunluk oldum anirim artik olmaliyim.Asi karsiti degilim bebege bisey olmasindan korkuyorum.Herkez farkli bisey soyluyo bebek dogduktan sonra gelecege yonelik bir risk varmi yokmu yeterli veri yokmus vs. Kafa karisikligi oluyor.
Eğer sorun yoksa direk doktorunla telefonda iletişime geçebilirsin gitmene gerek yok. Beni cinsiyeti netleştirmek için çağırdı doktorum canım gitmişken sonucu da alacağımBu test icin bir hafta sonra tekrar mı doktora gitmek gerek göstermek icin
İnşAllah iyi çıkar.aç karnınamı verdiniz yoksa fark etmiyormu?Hemen çıkan bir test değilmiş sanırım canım, internette 1/2 gün yazıyor ama sanırım hastanenin laboratuvarina göre değişiyor
Fark etmiyor canım ama ayrıntılı ultrason da bebeğin hareket etmesi için tok olmak lazımmış bir de gitmeden çikolata benzeri bir şey yemeni tavsiye ederim benim karnım tok olmasına rağmen ilk başta çok hareket etmedi doktoru çok uğraştirdiİnşAllah iyi çıkar.aç karnınamı verdiniz yoksa fark etmiyormu?
İnşallah canım aminİnşAllah iyi çıkar.aç karnınamı verdiniz yoksa fark etmiyormu?
Anladım kuzum peki sen kacıncı haftanda gittin tam olarak cinsiyet tahmin yaptı beni tam 13.hafta içinde çağırdı 2 li taramayaEğer sorun yoksa direk doktorunla telefonda iletişime geçebilirsin gitmene gerek yok. Beni cinsiyeti netleştirmek için çağırdı doktorum canım gitmişken sonucu da alacağım
12+0 da gittim tatlım doktor da tam 12. Hafta da çağırmıştı beni, cinsiyet için erken ama belki gösterir dedi doktorum benim ki hemen açtı bacaklarını erkek dedi doktorum baya belliydi ama kesinleştirmek için bu hafta yine gideceğimAnladım kuzum peki sen kacıncı haftanda gittin tam olarak cinsiyet tahmin yaptı beni tam 13.hafta içinde çağırdı 2 li taramaya
Yaa hiç bilmiyodum.bol bol yerim o zamanFark etmiyor canım ama ayrıntılı ultrason da bebeğin hareket etmesi için tok olmak lazımmış bir de gitmeden çikolata benzeri bir şey yemeni tavsiye ederim benim karnım tok olmasına rağmen ilk başta çok hareket etmedi doktoru çok uğraştirdiçikolata yemeyi de unutmuştum.
Ya canım peki bu ayrıntılu ulturason diğerinden farklımıFark etmiyor canım ama ayrıntılı ultrason da bebeğin hareket etmesi için tok olmak lazımmış bir de gitmeden çikolata benzeri bir şey yemeni tavsiye ederim benim karnım tok olmasına rağmen ilk başta çok hareket etmedi doktoru çok uğraştirdiçikolata yemeyi de unutmuştum.
Ayy masallah guzel zamanlar gelmis, hayirlisi ile bize de insallah :)) Kizimdan hatirliyorum ayrintili cok guzeldi, kalbinin odaciklari, beyni, neredeyse tum organlari kemikleri tek tek incelemislerdi. Goruntu epeyce net, o zaman karnimdakinin bebek olduguna inanmis, bir damla sudan mucize yaratan rabbimin sanatina hayran olmustum.Ya canım peki bu ayrıntılu ulturason diğerinden farklımı
Aynı ultrason cihazı ile bakıyor canım ama daha net görünüyor her şey bebeğinin beyin gelişimine uzuvlarıni teker teker inceliyor, benim bir 15 sürdü çok güzel bir an izlemesi çok keyifliYa canım peki bu ayrıntılu ulturason diğerinden farklımı
Ye canım ye bende cumartesi tekrar gittiğimde yiyeceğimYaa hiç bilmiyodum.bol bol yerim o zaman
Fsh seviyenizi ve tedavi gecmisinizi bilmedigim icin simdi soyleyeceklerim cok ayrintili degil ancak, folikulleriniz arasinda cok fark olup birinin neredeyse iki kati buyumesinden ise bu sekilde az farkla birden fazla folikul elde edilmesi cok daha tercih edilir.Merhaba arkadaşlar, benim SAT 1 Eylül. 2 Eylül de tedaviye başladık. Bugün 6 Eylül kontrole gittim, 4 gün gonal f ve merional kullandığım halde folikullerin 4 tanesi 6 mm, 2 tanesi 4 mm. Yavaş büyüyor. Tedavisi böyle başlayıp sonradan büyüyen var mı acaba? Doktorum doğum kontrol hapı sonrası geç canlanabildigini, ignelere devam etmemi söyledi ama benim moral yerlerde. Tavsiyeniz var mı?remziye_06 siz bu konularda çok bilgilisiniz, ne düşünüyorsunuz benim bu durumumla ilgili?
FSH 5,99 Remziye Hanım. Önceki tedavilerimde daha hızlı büyümüştü. Ancak Haziran sonundaki düşüğüm sebebiyle çok stresli bir dönem geçirdim. Bir de ilk kez doğum kontrol hapı kullandım. O da geciktirmis olabilir dedi doktorum. Tedavinin beşinci gününde 6 mm ve 4 mm olması beni çok endişelendirdi. Toparlayabilir mi buradan sizce?Fsh seviyenizi ve tedavi gecmisinizi bilmedigim icin simdi soyleyeceklerim cok ayrintili degil ancak, folikulleriniz arasinda cok fark olup birinin neredeyse iki kati buyumesinden ise bu sekilde az farkla birden fazla folikul elde edilmesi cok daha tercih edilir.
Hem dogum kontrol sonrasi hem de fsh nedeniyle folikul uyarimi gecikebilir, doktorunuz bir folikulun digerlerinin onune gecmesini tercih etmez. Endiseye kapilmaniz icin cok erken. Dozlariniz da kotu degil. Lutfen devam edin.