Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cok tesekkur ederim cevap icin 13+6 gunluk oldum anirim artik olmaliyim.Asi karsiti degilim bebege bisey olmasindan korkuyorum.Herkez farkli bisey soyluyo bebek dogduktan sonra gelecege yonelik bir risk varmi yokmu yeterli veri yokmus vs. Kafa karisikligi oluyor.
Burada hararetli bir asi tartismasi baslatmak istemem o nedenle sahsi fikrimi soyledim. Ben tibbi otorite degilim ancak cok araştırma yapip kendim ve cevrem icin en dogrusunu bulmaya calisiyorum. Siz ve esiniz toplumdan tamamen izole bir sekilde sadece kontrolleriniz icin evden cikabilecek ve aileniz de dahil hic kimse ile temas etmeyecek durumda iseniz elbette size izolasyonla yetinmenizi daha rahat tavsiye edebilirim ancak cok hekim arkadasim, asisiz gebelerini ve bebeklerini topraga verdi, bazi hikayelere meslegim nedeniyle bizzat sahit oldum, dedigim gibi kiz kardesim ya da evladim olsaydınız bu yonde tavsiye verirdim. Ben de is yogunlugu nedeniyle belki idari iznimi bile devletin verdiğinden daha gec baslatacak, hayatin icerisinde insanlarla az cok temas etmek zorunda kalan bir meslek grubundayim. Bir kac hafta icerisinde 3. dozumu olacagim. Aşının yan etkileri konusundaki olasiliklarla hastalik kapmaniz durumundaki riskleri bir terazinin iki kefesine koyduğum vakit, asi olmak secenegi cok agir basiyor.

FSH 5,99 Remziye Hanım. Önceki tedavilerimde daha hızlı büyümüştü. Ancak Haziran sonundaki düşüğüm sebebiyle çok stresli bir dönem geçirdim. Bir de ilk kez doğum kontrol hapı kullandım. O da geciktirmis olabilir dedi doktorum. Tedavinin beşinci gününde 6 mm ve 4 mm olması beni çok endişelendirdi. Toparlayabilir mi buradan sizce?
Toparlayabilir. Asenkron degil ve uyarilmamis degil, stres ve endise ureme fonksiyonlarini durdurur ve yavaslatir. Fsh seviyeniz de uygun. Lutfen devam edin. Duzenli yuruyun, bol su ve sivi tuketin.

Burada hararetli bir asi tartismasi baslatmak istemem o nedenle sahsi fikrimi soyledim. Ben tibbi otorite degilim ancak cok araştırma yapip kendim ve cevrem icin en dogrusunu bulmaya calisiyorum. Siz ve esiniz toplumdan tamamen izole bir sekilde sadece kontrolleriniz icin evden cikabilecek ve aileniz de dahil hic kimse ile temas etmeyecek durumda iseniz elbette size izolasyonla yetinmenizi daha rahat tavsiye edebilirim ancak cok hekim arkadasim, asisiz gebelerini ve bebeklerini topraga verdi, bazi hikayelere meslegim nedeniyle bizzat sahit oldum, dedigim gibi kiz kardesim ya da evladim olsaydınız bu yonde tavsiye verirdim. Ben de is yogunlugu nedeniyle belki idari iznimi bile devletin verdiğinden daha gec baslatacak, hayatin icerisinde insanlarla az cok temas etmek zorunda kalan bir meslek grubundayim. Bir kac hafta icerisinde 3. dozumu olacagim. Aşının yan etkileri konusundaki olasiliklarla hastalik kapmaniz durumundaki riskleri bir terazinin iki kefesine koyduğum vakit, asi olmak secenegi cok agir basiyor.
Cok haklisiniz cok tesekkur ederim cevaplariniz icin dediginiz kadar izole olamiyorum malesef o yuzden asi olmaya karar verdim.Rabbim hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.Allaha emanet olun 🥰

Hamiş olmasam aşı vurulması kaçınılmaz olduğunu kabullenen aşı karşıtlarındanım lakin siZinle Aynı düşüncelerdeyim
kim ister yani yeni bir oluşumu bu durumda vurulmak ama gebe olmadan once maske opme sarılma haric hıc dıkkat etmeden ramazanda korona oldum ve sebebı sosyallık degıl eşimin iş arkadasıyla maskeli olup işte oruc acarken ki çıkardıkları maske sebebindendi.evet karar kişisel doğum anımıza kadar bır mecburıyet gelmezse ama ""suanlık elde edılen bılgılere göre" vurulması vurulmamasından daha hayırlı gibi

12+0 da gittim tatlım doktor da tam 12. Hafta da çağırmıştı beni, cinsiyet için erken ama belki gösterir dedi doktorum benim ki hemen açtı bacaklarını erkek dedi doktorum baya belliydi ama kesinleştirmek için bu hafta yine gideceğim 🙏🙏
Anladım kuzum erkek 12.haftada belli ediyormuş kendini hemen kız bebek eğer görünmüyorsa zaten 13 16 hafta arasında kendini gösteriyormuş beni 13.hafta çağırdı demek her ihtimale karşı eğer erkekse doktorumun adını koyacağım demiştim kendisine 🙈🙈 tabi suan hiç fikrim yok 11.hafta içindeyim aramızda cok yokmuş kuzum senin bebek de Allah izin verirse Koç olacak sanırım 🙈🙈🥰

Yaaa cok güzel açıklamışsınız Remziye hanım hayranlıkla okudum yazınızı 🥰🙈

Ayy masallah guzel zamanlar gelmis, hayirlisi ile bize de insallah :)) Kizimdan hatirliyorum ayrintili cok guzeldi, kalbinin odaciklari, beyni, neredeyse tum organlari kemikleri tek tek incelemislerdi. Goruntu epeyce net, o zaman karnimdakinin bebek olduguna inanmis, bir damla sudan mucize yaratan rabbimin sanatina hayran olmustum.
Ya dimi benimde az kaldı.heycandan zaman geçmiyor

Anladım kuzum erkek 12.haftada belli ediyormuş kendini hemen kız bebek eğer görünmüyorsa zaten 13 16 hafta arasında kendini gösteriyormuş beni 13.hafta çağırdı demek her ihtimale karşı eğer erkekse doktorumun adını koyacağım demiştim kendisine 🙈🙈 tabi suan hiç fikrim yok 11.hafta içindeyim aramızda cok yokmuş kuzum senin bebek de Allah izin verirse Koç olacak sanırım 🙈🙈🥰
Evet canım erkek erken gösteriyormuş, bakalım cumartesi kesinleşecek 🙈 hayırlısıyla sağlıkla doğar bebeklerimiz inşallah 🙏 ya balık olacak ya da koç olacak canim şimdilik 🥰🙏 hepimizin bebekleri birine çok yakın arka arkaya doğacaklar inşallah 🙏🙏🧿

Evet canım erkek erken gösteriyormuş, bakalım cumartesi kesinleşecek 🙈 hayırlısıyla sağlıkla doğar bebeklerimiz inşallah 🙏 ya balık olacak ya da koç olacak canim şimdilik 🥰🙏 hepimizin bebekleri birine çok yakın arka arkaya doğacaklar inşallah 🙏🙏🧿
Evet Allah izin verirse kuzum benim hersey her
insallah canım benim insallah hayırlısıyla hepimiz kucağımıza saglıkla alırız kuzum Rabbim isteyen herkese versin insallah 🤲🏻🤲🏻

Kızlar benim karnım çok şişdi ağrıda var biraz.qazmı bu acaba.patlıycak gibi karnım
Hamileliginizin 11. haftasi itibariyle bebeginiz cok kucuk, yukselen progesteron hormonunuz duz kaslarinizi gevsetti, sindirimu zorlastirdi ve sizi iyice gazli bir insan haline getirdi. Bu durumda yapmaniz gereken seyler, gazli iceceklerden uzak durmak, bolca yesillik (iyi yikayarak) tuketmek, bol su icmek ve hafif yuruyuslere devam etmek olacaktir. Gebelik ile birlikte daha evvel size dokunmayan yiyeceklere karsi intolerans gelisebilir bu nedenle lutfen neler yediginizi not edin, her gun, o gun midede yanma, kasinti, hazimsizlik, gaz hissediyorsaniz donup son 16 saat tukettiklerinize bakin.

Cok haklisiniz cok tesekkur ederim cevaplariniz icin dediginiz kadar izole olamiyorum malesef o yuzden asi olmaya karar verdim.Rabbim hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.Allaha emanet olun 🥰
Bebeginizi ve sizi kucakliyorum, insallah o dogdugunda pandemi surecini bir hikaye gibi anlatmak mumkun olsun. Evlatlarimiza fiziken ve insalik acisindan daha saglikli bir dunya birakabilmek icin elimden geleni yapiyorum. Evladiniza saglikla kavusmanizi dilerim.

Yaaa cok güzel açıklamışsınız Remziye hanım hayranlıkla okudum yazınızı 🥰🙈
Estagfurullah, her birimizin yasi, metabolizmasi, hastaliklari, cevresi, hatta beraber yasadigi eslerinin de durumu farkli, keske herkes icin sihirli bir cevap olsaydi. Nasil ki tup bebek tedavilerimiz farklilasti, hastalik karsisindaki immun sistemimiz de iste oyle parmak izimiz gibi farklı, bize dusen kendi parmak izimizi iyi tanimak, keşke dememek icin elimizdeki verileri degerlendirip dogru kararlar almaya calismak.

Hamiş olmasam aşı vurulması kaçınılmaz olduğunu kabullenen aşı karşıtlarındanım lakin siZinle Aynı düşüncelerdeyim
kim ister yani yeni bir oluşumu bu durumda vurulmak ama gebe olmadan once maske opme sarılma haric hıc dıkkat etmeden ramazanda korona oldum ve sebebı sosyallık degıl eşimin iş arkadasıyla maskeli olup işte oruc acarken ki çıkardıkları maske sebebindendi.evet karar kişisel doğum anımıza kadar bır mecburıyet gelmezse ama ""suanlık elde edılen bılgılere göre" vurulması vurulmamasından daha hayırlı gibi
Oncelikle cok gecmis olsun. Ben asi taraftari ya da karsiti degilim ama yaşam taraftarıyım. Keynes'in bir sozu vardir, (Churchill de olabilir ama kaynak mechul) "Ben, gercekler degistiginde onlar hakkındaki görüşümü degistiririm ya siz efendim?" der. Ben de gercekleri arastirir verilere güvenir ve bilimsel verilerle hareket etmeye calisirim. Bir gun gercekler degisirse, bunlara sahit olursam; yanildigimi kabul etmekten de gocunmam. Tam da bu nedenle bir seye taraftar olmaktan korkarim aslinda, cunku bu taraftarlik duygusu insanin muhakemesini de bulandirabilir. Ne kadar cok gebe uzerinde, anne ve bebek uzerinde veri toplamak mumkun olursa ufkumuz o kadar genisliyor. Simdilik gerceklerim bunlar. Keyifli hamilelikler dilerim.

Hamileliginizin 11. haftasi itibariyle bebeginiz cok kucuk, yukselen progesteron hormonunuz duz kaslarinizi gevsetti, sindirimu zorlastirdi ve sizi iyice gazli bir insan haline getirdi. Bu durumda yapmaniz gereken seyler, gazli iceceklerden uzak durmak, bolca yesillik (iyi yikayarak) tuketmek, bol su icmek ve hafif yuruyuslere devam etmek olacaktir. Gebelik ile birlikte daha evvel size dokunmayan yiyeceklere karsi intolerans gelisebilir bu nedenle lutfen neler yediginizi not edin, her gun, o gun midede yanma, kasinti, hazimsizlik, gaz hissediyorsaniz donup son 16 saat tukettiklerinize bakin.
Çok teşekkür ederin tavsiyyelerin için.aşıru qaz var kaç gündür böyle.artık ağru veriyor

Çok teşekkür ederin tavsiyyelerin için.aşıru qaz var kaç gündür böyle.artık ağru veriyor
Gsz sancisini kalp krizi sanip acile gelenler olur. Sizi anliyorum. Bir de bir sure kefir yogurt taze peynirlerden de uzak durun. Eskiden dokunmuyordur ama simdi dokunuyor olabilir. Catlak kremi kullanmaya basladiysaniz karniniza daha cok masaj yapin, en azindan hareketi arttirirsiniz.

Kızlar aranızda genetik tüp bebek yaptıran var mı normal tüp bebekten ne gibi bi farkı var bnm eşim 45 kromomlu 4 kez normal yolla hamile kaldım ama hep 6 ile 7 hafta arasında sonlandı genetikte bize genetik taramalı tüp bebek yapılırsa olma sansini verdiler bilgisi olan yazabilir mi
Merhaba bızde genetık taramalı tup bebek yaptırıyoruz 5defa tup bebek yaptık 3düşük oldu şmdı 6ncı tedavım genetık ıstedı doktor 4tane embrıo taradılar 3u down sendromlu çıktı 1tane normal gelmış şmdı transfere hazırlanacaz sadece düşüklerden dolayı yaptı doktor bendede eşımdede hıç hastalık yok☺️

Arkadaşlar çatlak krem ve yağları hangi aydan itibaren kullanılmalı malum kış da geliyor deri daha cok kuruyacak ve çatlak oluşumu icin daha kaçınılmaz bir hal alacaktır tavsiyelere açığım en iyi çatlak önleyici krem jel veya yağ Öneriniz nedir aklımda bir cok marka ve isim var ama emin olamıyorum siz değerli arkadaslarıma da sormak istedim şuan neleri sectiniz ve kullanmayı düşünüyor veya kullanıyorsunuz cevaplarınızı bekliyorum 🥰 remziye_06 remziye_06

X