Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende öyle düşündüm canım.ağrum her defasında değişiyo.şimdi biraz daha iyim.tavsiyyeleriniz için teşekkür ederim

Kuzum sen zaten 10 uncu haftadaydın sanırım yanlış hatırlamıyorsam ben mesela Bırqktıgımda bir kac gun Ağrı oldu geçti sonra kuzum ondan olabılır gonlunu ferah tur insallah canım
Evet 10 oldum canım.kullandıkdan sonra ağrı geçdi.biraz daha iyim şimdi.az kaldu zaten 12de bırakıcam inşAllah

Canım sağlıkla gelsinler öncelikle ama yavas yavas cınsıyet merakı da oluyor ınsanda taby Tansıyon hakkında bılgı verıldıgını de bılmıyordum umarım hepımız tum hamısler sağlıkla kavusuruz bebıslerımıze

Dun kan testlerimi yaptim;
+ TSH 0.07 cikti, sevmedim, biliyorum gebelikte ilk trimesterde dusuyor ama hipertiroidi olabilir mi acaba diye dusundum. Bizim ailede cok vaka oldugu icin 6 aylik T3/4/TSH kontrolumu hep yaparim. Son degerler hep normalmis (
+ PLT'de gene yuksek, o da hep olur. Hematolog kontrolundeyim, ama gebeyken, coraspin ve oksapari kesmisken ne yapacagiz bilmiyorum.
+ non-invaziv fetal testlerde ikiz guvenilirligi yuksek olan test ariyorum hicbiri icime sinmedi...
Iste boyle, yatarken hobilerim :))

Merhaba ben henüz gebe değilim ama son kontrolümde benimde PLT değerim Yüksek geldi. Bunun yanında HGB değerim de yüksek. Anlamadım ciddi bir durum mu acaba. Hematoloji ye gitmeme gerek var mıdır

Merhaba ben henüz gebe değilim ama son kontrolümde benimde PLT değerim Yüksek geldi. Bunun yanında HGB değerim de yüksek. Anlamadım ciddi bir durum mu acaba. Hematoloji ye gitmeme gerek var mıdır
Bende 10 yildir plt yuksek, duzenli trombosit donoruyum. Hematoloji hikayem eski, Capa'da kontrol altinda tutuyoruz, kani pihtilasatiriyor gebelikte pek sevilmez, dusuk olmasi da kanama artirir o da sevilmez. Tek kaygim dusuk tehdidi ile kan sulandirici kullanamamak, avantajim ise intralipit serumun destekleyici etkisi. Bakalim doktorumdan cevap bekliyorum.
Yani sıkilmaniza gerek yok, degerin ne kadar yuksek oldugu ve hikayesi onemli kaygi duyuyorsaniz once jinekologunuza sonra gerekli gorurse hematolojiye gidersiniz.

.Arkadaşlar 13 haftaya gelip covit asisi olan var mi?Yada sizin dr ne oneriyor ne zaman asi öneriyor.Ben 13 haftalik oldum ama asi olmadim olmalimiyim yoksa biraz daha buyumesini mi beklemeliyim cok kararsizim.
Remziye hanim sizin gorusunuzu de merak ediyorum.Asi olan varsa Biontecmi Sinovacmi oldu.Bir yan etki oldumu.Cevaplarsaniz sevinirim.

Benim doktorun 12den sonra yaptura bilirsin dedi ama bende tereddütlüyüm.coronadanda korkuyorum napıcam bilemiyorum

Kesinlikle hekim ve hasta arasındaki doğru iletişimin çok önemli olduğunu düşünüyorum :) tüp bebek hekimimle maalesef o ilişkiyi kuramadım ben de. İlk kez kese görmeye gidip de ikiz olduğunu öğrendiğim gün hiç bir muayene vs. yapmadan 14. ayda rahme kesinlikle dikiş atacağını, bebeklerin erken doğacağını ve kuvözde kalacağını söyledi. ikiz gebelikle ilgili onlarca olumsuz şey sıraladı falan. 2 bebek de tuttuğu için suçluymuşum gibi davrandı yani.

Merhaba canım,
Ben bugün yaptırdım ikili tarama testini kan sonucum bir hafta sonra çıkacak ama ultorason temiz çıktı çok şükür cinsiyet de belli oldu ama kesinleştirmek için haftaya yine gideceğim sende durumlar nedir ?

Ben 2 doktorada sordum 12. Haftadan sonra biontec ol dedi ikiside. Ben olmak zorundayım çalışıyorum, 12. Haftayı bekliyorum.

Ben 2 doktorada sordum 12. Haftadan sonra biontec ol dedi ikiside. Ben olmak zorundayım çalışıyorum, 12. Haftayı bekliyorum.
Banada dr biontec ol dedi de iste yinede korkuyorum.Cok sacma gelecek belki ama bengu 5. Ayda oldu berguzar kor 7. Ayda daha erken mi acaba diye dusunuyorum.Bir turlu karar veremedim.

İnşaallah kan sonucunuzla uyumu da guzel cıkar canım usg de guzel olmasına cok sevındım cınsıyet ıcın de heyecanlı bekleyısler bende perşembe gıdecegım yarın 12+ ya gırıyorum nasipse. buyumus halını gormek cınsıyet ıhtımal de olsa solenmesi benı cok heyecanlandırıyor . Umarım hepımız evlatlarımıza saglıkla hayırlarla kavusuruz Korona konusu benım de kafamı bulandırıyor kış ve sonbahar ayına gelmesıydı trımesterlarımız son aylarda yaptırıp doğum zamanı hastane kalma da daha antıkorlu olmak ısterdım bakalım zaman ne gosterecek

Recai hocamı söyledi bunları.

Ben yaptirmayacagim, Doc.dr.Neval Ç. Banes hocanin dedigi gibi spike proteinin orta/uzun vadeli otoimmun hastalik risklerini kisa vadeli antiviral toplumsal fayda icin gozardi ediyor herkes, karnimda bu kadar zor elde edilmis bebekler varken sorumlulugum cok daha fazla.
Her üc doktorum da "biz isimiz geregi yaptirdik ama bizce de sen olma, orta-uzun vadeli etkilerde hakli olabilirsin, elde veri yok" diyerek fikrimi desteklemektedir.
Ama toplumumuzda asi olup bilinc yoksunu bir sekilde cafelerde avmlerde maskesiz gezen zevattan da asi reddedip ortalarda fing atan zevattan da daha bilincli ve tedbirliyim. Evet hic markete, avm'ye gitmedim, 2 yildir temassiz teslimat ile alisveris yapiyorum. Bahceli bir villada oturuyorum, asansor/ortak alan kullanmiyorum, tatile gitmedim, gitmeme gerek de yok, son 7 yildir toplu tasimaya binmedim, taksi bile kullanmadim. Isim geregi icinde bulunmam gereken amfi ve kampuse girmeyecegim, derslerim onumuzdeki 1 yil boyunca online olarak ayarlandi. 2 yildir misafir kabul etmiyorum. Sadece intralipit serum icin hastaneye girmeliyim, onu da ozel odada tek basima yaptiriyorum. Boyle devam etmek beni yormaz o yuzden tamamen bilimsel tabanli onermeler ile aşı olmayacagim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar diyetisyen yardımı alan var mı ? Ya da tavsiye edebileceğiniz bir diyetisyen ?

Amin canım inşallah evet cinsiyet gerçekten çok heyecanlı bir durum oluyor aşı konusunda bende çok kararsızım dün doktora soracaktım heyecandan unuttum artık haftaya sorarım bakalım hayırlısı hakkımız da ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…