Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Dondurulmuş 3.gün emriosu 3adet transfer edildi 9temmuz transfer günü
2hft geriden geliyormuş 7hft olması lazımdı dedi doktorum 5hftada görünüyormuş yolk keseside 2.5 in altı olunca sağlıksız gebelik sayılıyor diye okudum bi yerde benimki 1.84mm
Evet gelişimi geriden geliyor, tam 7 haftalık olması gerekirdi yalnızca yolk kesesi çapı değil aynı zamanda kesenin şekli de doktorunuzun endişesine neden olabilir, kenarları düzgün ir daire görülürse memnun oluruz. Bebeğinizin gelişimi devam edebilir ama doktorunuzun bir sonraki ultrason randevusunda size daha sağlıklı bilgi vermesi mümkün. Sağlıklı kalp atımı duymaya başlarsanız biraz daha rahatlarsınız. Embriyolarınıza genetik analiz yapılmış mıydı? Güzel haberlerinizi alırız umarım.

Embriyo transfer tarihiniz ve kac gunluk embriyo (3. gun 5. gun dondurulmus taze) soylemeniz mumkun mudur acaba?

Oncelikle tesekkur ederimGeriden iletmesi dışında olumsuz olan başka bir durum varmı sizce kesenin şekli yolk ölçüsü vs.. Emriolar icin genetik analiz yapilmadi.benim 2adet gebeligimde kalp atışını duymamız gereken hftda sonlandı bence buda aynı olucak görünüyor
Transfer tarihim 9temmuz
18temmuz 44(kanamam başladı 2gün)
21temmuz 65
23temmuz 48
27temmuz 141
29temmuz 334
02Agustos 1177
06Agustos 4175(kanamam başladı)
8agustos tekrar (kanamam başladı )
Kese boş olabilir ama yolk varsa boş gebelik olmaz deniyo ama emin degilim

Benım sormamız gerektirecek bir durum olmadı canım benım 2 tanesi 5 gune geldi ve ngs ye gitti biri saglıklıydı digeri saglık sız ve imha edildi transfer ederkende evet mikroskobik fotosunu verdiler cok iyi dedi
Merhaba bende Şahin beye gidiyorum gebe kalabldnz mi

Ne güzel dua etmişsin cok duygulandım gözlerim doldu İnan ben de hep senin gibi dua ediyorum evimize neşe gelsin bebek çocuk sesleriyle yankılansın aile olalım anne baba olalım hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun kimsenin kucağı boş kalmasın evlat hasretiyle yüreklerimiz yanmasın evlatsızlık zor biliyorum cok farklı telafisi olmayan bir acı gibi eksiklik gibi yokluk gibi kelimelerle ifadesi olmayan bir boşluk gibi öyle özlemle hasretle bekleyen bütün kardeşlerime yanı sırada bizlerle hayırlı saglıkl evlatlar nasip eylesin güzel mevlam duam tüm kardeşlerime bu acının ne demek olduğunu cok iyi biliyorum göz yaşlarım sel oldıgu günleri ve duydugum gebelik haberlerine onlardan cok hıçkırarak ağladığım günleri geceleri unutmuyorum asla

Eveet, 12.gun (4+4) kontrole geldim 2 kese net olarak gozuktu, 3. Bir noktacigin olup olmadigina emin olamadi artik haftaya bakacak.
Arkadasım da da bir nokta gibi bri şey var emin olamıyorum dedi ve diğer randevusuna gittiğinde hep kendini hem kalp atısını da duydular Muhtemel böyle bir şey olabılır

Edilen tüm hayırlı dualarımıza AMINNN diyorumbizi anca bizim durumumuzdaki kişiler anlar.onun dışındakiler üzülme senin sağlığın daha önemli sonu ölüm değil ya bırak kendi haline biraz yaw biz onca deneyimli doktorlar elinden geçip onca tedaviye rağmen olmuyorken nasıl olurda oluruna bırakalım 20li yaşlarda değiliz ki ben 42yasindayim 4yildir uğraşıyorum yumurtalık rezervim düşük 1tane kistim var Adenomiyozis var bu durumda nasıl olurda kendi haline bırakabilirim benim için 1ay bile çok muhimken. Anlamıyorlar ve anlamındanlar da.zaten başka da donmuş emriom kalmadı son şansımdı. Buda benim bu hayattaki sınavımmış.Dun eşim ultrason sonucundan sonra kese var dendiği için bebeğin gorulmediginin ne demek olduğunun bile farkında olmadan boş kese ultrason kağıdının arkasına bebeğine koymak istediği ismi yazdı işte orda ölcegmi bilsem bu kadar yıkılmadım çok ağır di çok...

Zaten eşlerimizin birçok şeyi bilmeyişi bizi daha cok kahrediyor Rabbim eşinizle de sizin de yüzünü güldürsün dilerim kuzum duam seninle

Arkadaslar bir şey soracağım tarçınlı muhallebi yedim az önce keşke söyleme sahip yarısında birden aklıma geldi gebeler tarçın yiyebilir mi diye bir cok şey yazıyor ve içime korku düştü ne bileyim dusuk yaptı su bu bir sürü şey yasıyor bilginiz var mı remziye_06

Bir tutam tarcin nasil sorun yaratsin, siz gecen sefer corekotu icin de boyle evhamlandiniz yanlis hatirlamiyorsam. Boyle devam ederseniz yasadiginiz stres sizi ve bebeginizi cok kotu yonde etkileyecek. Doktorunuz soyluyordur ama ben de soyleyeyim, yarim kilo tarcini bir oturusta yemediyseniz cidden korkmayin lutfen. Eger evhamlariniz ciddi boyuta ulastiysa ben belki profesyonel psikolojik destek almanizi tavsiye edebilirim. Kortizol seviyeniz nedeniyle sorun yaşarsiniz.

Merhaba, çok teşekkürler, bende sadece prosgesteron fitildi, transferin 8. Günü kahverengi lekelenmem başladı ve 2 gün sürdü, daha sonra dün sabah kırmızıya dönüştü, hcg yaptırdım dün, 0.1 çıktı sonuç. Bugün doktorum bütün takviyeleri iptal ettirdi. İkinci kez hcg baktırmam hayatımda, ilkini şubatta yaptırmıştım doğal yolla denedikten sonra, ama o zaman da 0.1 çıkmıştı

Evet canım, ben değilim o, evet bakılıyor, ben rusyada yaşıyorum, burda cevap 1 güm içinde hazırlanıyor

Yok çörektu değil rokayı sormuştum transfer olduğum zamanlar ya ister istemez endişelerim oluyor her anne adayı gibi neyi yiyip neyi yiyemeyeceğimi bilmiyorum internette de p kadar cok şey yazıyor ki insan ürperiyor okuyunca normalde panik atağı plan biriyim zaten annemden kaynaklı olarak annemde vardı bende de aynısı var maalesef tarçını bir cay kaşığı kadar muhallebi üzerinde yedim o kadar

remziye_06

Çok üzüldüm gerçekten ne desek boş ama doktorunuzla mutlaka konuşun ekstra ne yapabiliriz vs diye. biz de ilk denemede kimyasal yaşadık ardından neredeyse 5 ay vitamin antioksidan kullandık sonra tekrar başladık. elimizden geleni yapıp umutla hevesle tekrar başlamaktan başka çaremiz yok maalesef.. hakkımızda hayırlısı neyse o olsun hepimizin inşallah

Eger kendi hekiminize gidemiyorsaniz tum bilgileriniz yaninizda olsun, cunku bazi seyleri ekranlardan goremezler, ozellikle de kullanmakta oldugunuz ilaclari not alin, elbette gidebilirsiniz.
Tamam canım teşekkürler.ilaçları esebere biliyorum zaten.1 tanede ultrasın kağıdım var onu götürürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…