- 4 Temmuz 2021
- 468
- 809
- 31
Canım çok geç gördümYine olmadı kızlar. Artık boş gebelik mi dış gebelik mi ne bilmiyorum…
7. Gün 48,76
9. Gün 90,51
11. Gün 122,53
merhaba yumurtalarım bu yıl şubat ayında toplanıp dondurulduktan hemen sonra aşı hakkı tanımlanmıştı bana. ilk transferim yumurta toplamadan 2 ay sonra oldu. bu süreçte aşı olmayı istemedim tereddüt ettim. ilk transfer negatif sonuçlandı. sonrasında ben 2 doz aşımı da oldum 2. transferimden önce. şimdi hamileyim :) doktorum ise başından beri önce aşı olmam gerektiğini söylüyordu. gebelerde kovid-19 ağır seyredebiliyor çünkü. bu arada bir kaç bilimsel araştırma ve haber de yayınlandı konuyla ilgili takip edebilirsiniz
Canim ben şimdilik cok iyiyim ıkıncı aşı biraz zorlamıştı beni 2 gün sürdü oda bende iş sebebiyle yapmak zorunda kaldım hastanede çalıştıgım için herkes olmuştu bi ben olmamıştımDoktorlar da aşı konusunda görüş ayrılığında olduğu için haliyle kafalar karışıyor tabi işyerimde bi baskı oluştu aşıların olunması konusunda tabi benim ayrıca ilaca karşı ciddi gelişen alerjim de var biraz korkuyorum. hem son transferimde kimyasal gebelik gelişti haliyle ben de korkuyorum yanlış yapmaktan bazı doktorlar hamilelere asla önermiyor aşıyı
Sen nasılsın peki anlaşılan sürecini etkilemedi çok şükür bu güzel tabii ama ortada bu kadar muamma varken insan bir korkuya kapılmıyor da değil!
Bizim orada da olmayan bir ben kaldim, tedavi arasinda bir bosluk olmadi acikcasi olamadim. Evden hastane harici hic cikmiyorum, kimseyi kabul etmiyorum, kizimi okula yollamadim. Ilk 3 ay zaten asi yapmiyorlar. Doguma kadar asi olmam sanirim.
%30'a kadar hibrit egitim izni geldi bize, gebelik pozitif gelirse okula soracagim uzaktan ders yaptirirlarsa sorun olmaz (yalniz benim verebildigim teknik dersler var, bence izin vereceklerdir), olumsuz olur ise ilk trimester sonuna kadar heyet raporu alacagim, riskli gebeliktir diye, zaten coklu gebelik de olabilir, isyerim 50km uzakta, hallolur sanirim bir sekilde.
Canim ben şimdilik cok iyiyim ıkıncı aşı biraz zorlamıştı beni 2 gün sürdü oda bende iş sebebiyle yapmak zorunda kaldım hastanede çalıştıgım için herkes olmuştu bi ben olmamıştımhamile iken asla yapmayın zaten
Canım şirket ol der iş veren her zman aynıdır ama bu ciddi bir problem bi kaç arkadaşda gördüm onlarında ilkinde alerji olmuş yuzleri falan şişmiş bayagı o yuzden ikinciyi yaparken doktora soylemişti doktor aşıdan yarım saat once bi hap vermişti çok şükür 2de bi sıkıntı yaşamadı. Hesaplamanı güzel yap canım aşı arasında en az 4 hafta var 5de olabilir. Benim tüp bebek doktorlarımda yapabilirsin dedi hatta ben 1 ay ertelemeyi düşündüm aşı denk geliot diye hiç sıkıntı yok dediler yumurta büyütme iğneleri kullanırken yapabilirsin onemli olan sonrası da denk gelmesin demişti be bende oyle yaptım. Çok şükür hamileyim şuan 2. Kanı vermeyi bekliyorum. Rabbim isteyen herkese versin sağlıklı bir şekildeAy bide hastane Allah kolaylık versin ne diim... hamilelik inşallah olur valla ağzınızdan bal damlıyor eylül de deneme yapıcam doktorumla öyle konuştum bakalım bekleyip görücez.. Aslında benim önce ilaç alerji testlerini yaptırmam lazım ağrı kesici ilaçlara karşı alerjim var ve ciddi boyutta hastanelik oluyorum ve çok yeni bir durum bu yaşadığım o yüzden korkum var açıkçası ama Şirket ol diyor
Randevunuz guzel gecsin ♡ Elimden geldigince yine cevaplarim estagfurullah ne demek.Yok fitili yerleştirmek demek istedim yok Hindistan cevizi denemedim yanlış kullanırım diye çekindim yarın randevum var onun yerine iğne verir belkide bilmiyorum durumum icin ne diyeceğini canım cevap verildiğin zaman ayırdığın icin çok teşekkür ediyorum
Çok teşekkür ederim canım.inan çok iyi geldi bu bana.burda da çok gördü.inşAllah bi.şey olmazCanım, kanama lekelenme tüp bebek de çok sık karşılaşılan bir durum korkmana gerek yok. Kırmızı olmadığı sürece normal kabul ediliyor. Hatta bende kırmızı kanama oldu baya böyle pıhtıli adet olur gibi. Çok korkmuştum hematom oluşmuş yani kesenin yanında kanama alanı varmış ve bu da tüp bebek de çok sık olan bir durummuş. Hiç aklıns kötü bir şey getirme bunların hepsi bir şekilde geçiyor doktor bana 10. Haftayı atlatırsak daha rahat oluruz demişti. Sıkacağız dişimizi sonu güzel olacak
Sizlere embriyo kaliteniz ile ilgili bilgi verilmemesi hasta haklarina aykiridir. Tup bebek surecinde imzaladiginiz formlarin bir ornegini fotokopi olarak alin bundan sonra. Yumurta buyuklugunden cok embriyonuzun kalitesi ve gunu hakkinda muhakkak bilgilendirilmeniz gerekirdi. Arzu ederseniz konuyla ilgili avukatlarla gorusup tedavi bedelinizin iadesini isteyebilirsiniz o zaman bakin nasil o ozel klinikler kuzulara donuyorlar.Canlarım Bilgisi olan yardım edebilir mi. Doktor detaylı bilgi vermiyor. Konuyu çok uzun yazmak istemiyorum. Geçen hafta test sonucum çıktı ve embriyo tutunmamış.(1 transfer yapıldı) Neden tutulmadığı ile ilgili tatmin edici bir açıklama yapmadı. Yumurta büyüklüğü ile ilgili bilgi verilmedi. Olumsuz olduktan sonra Embriyo ların derecelerini sordum biz okadarını göremeyiz dendi. Çevremde araştırdım burada araştırdım çoğu kişi bunların kalitesini biliyor. bunların kalitesi derecesi hastanede gözükmüyor mu. Hiç güvenim kalmadı. Umutsuzluğa kapıldım.
Hayir baktirmamistim gerek gorulmedi ancak progesteron desteginiz var mi disaridan? Fitil ya da igne olarak?Hamile olan kızlar beta hcg baktırdığınızda progestan baktırdınız mı?benim progestan değerim hep 40 çıkıyor 5. Hafta ya girdim normal mi sizce?
Merhaba canım. Artış az ama hemen karalar bağlama dedi. Çift transfer etmiştik biri düştüğü için az artmış olabilir dedi. He yine de ikisi de hala devam ediyor olabilir dedi. Birşey söylemek için erkenmiş. Ama dedim diğer ihtimaller boş veya dış gebelik. Evet onları da göz önünde tutmamız gerekiyor ama cumartesiyi bekleyelim dedi. Peki dedimCanım çok geç gördümçok üzüldüm doktorun geri dönüş yaptı mı ya da tekrardan test önerdi mi inşallah değerlerin normale döner kötü düşünmek istemiyorum
Embriyolar hashas tanesi kadardir neredeyse ve cogu zaman vucut tarafindan emilir, siz sokulusunu fiziken gozle goremezsiniz, progesteron fitil kullaniyor muydunuz onlarin da etkisiyle renk degisimi olmuştur. Bu imaji resmi gozunuzun onunde boyle canlandirip kendinize eziyet etmeyin lutfen cok gecmis olsun.Kızlar biliyorsunuz dün negatif sonuç almıştımbugün adetim tam söküldü ve pette beyaz pıhtı şeklinde parçalar geldi bi kaç defa sanırım onlar embriyolar değilmi doktorumla hafta içi görüşebileceğim eşim izin alamadı bende tek gitmek istemedim bakalım dondurulmuş embriyolarım var ama bi kaç ay sonra düşünüyoruz
Ben guzel haberler alacaginiza da inaniyorum, sanki bir tanesi sizinle olabilir.Merhaba canım. Artış az ama hemen karalar bağlama dedi. Çift transfer etmiştik biri düştüğü için az artmış olabilir dedi. He yine de ikisi de hala devam ediyor olabilir dedi. Birşey söylemek için erkenmiş. Ama dedim diğer ihtimaller boş veya dış gebelik. Evet onları da göz önünde tutmamız gerekiyor ama cumartesiyi bekleyelim dedi. Peki dedim
Cumartesi tekrar vereceğim.
10. Gün sağlık ocağına vermiştim arada diğerlerinden bağımsız meraktan 115 çıkmıştı bugün 12. Gün tekrar oraya da verdim bi. Aşağı yukarı belli olur artık. Pek umudum kalmadı artık ama bekliyorum bakalım. Gelirse mucizem olur gelmezse kısmet değilmiş yine diyorum
Zaman zaman akintilar görülebiliyor bu kahverengi ya da acik pemde kimi zaman rahim agzindaki eski kan sokuluyor bazen de uterusun genislemesine bagli olarak degisim oluyor. Cok agrili ve kirmiziya yonelirse zaten hekiminize haber verirsiniz. Bazi anne adaylari yoruldugunda bu tur kahverengi lekelenmelerin oldugunu bildirmisti. Daha cok dinlenirseniz belki faydasi olur.Kızlar bugun benim kahverengi akıntım oldu.bi şey olmaz dimi.kanama neden oluyoşuyor acaba.bebek gayet sağlıklıydı
Konuşdun doktorlar canım iğne yazdın kan sulandırıcıyı kes dedi fitilide bağırsakdan koy dedi.inşAllah gelmez devamı.çok teşekkür ederimZaman zaman akintilar görülebiliyor bu kahverengi ya da acik pemde kimi zaman rahim agzindaki eski kan sokuluyor bazen de uterusun genislemesine bagli olarak degisim oluyor. Cok agrili ve kirmiziya yonelirse zaten hekiminize haber verirsiniz. Bazi anne adaylari yoruldugunda bu tur kahverengi lekelenmelerin oldugunu bildirmisti. Daha cok dinlenirseniz belki faydasi olur.
Bence 10.güne göre çok iyi çıkmış değeriniz.inşAllah 2 kat artım olurMerhaba canım. Artış az ama hemen karalar bağlama dedi. Çift transfer etmiştik biri düştüğü için az artmış olabilir dedi. He yine de ikisi de hala devam ediyor olabilir dedi. Birşey söylemek için erkenmiş. Ama dedim diğer ihtimaller boş veya dış gebelik. Evet onları da göz önünde tutmamız gerekiyor ama cumartesiyi bekleyelim dedi. Peki dedim
Cumartesi tekrar vereceğim.
10. Gün sağlık ocağına vermiştim arada diğerlerinden bağımsız meraktan 115 çıkmıştı bugün 12. Gün tekrar oraya da verdim bi. Aşağı yukarı belli olur artık. Pek umudum kalmadı artık ama bekliyorum bakalım. Gelirse mucizem olur gelmezse kısmet değilmiş yine diyorum
Canım şirket ol der iş veren her zman aynıdır ama bu ciddi bir problem bi kaç arkadaşda gördüm onlarında ilkinde alerji olmuş yuzleri falan şişmiş bayagı o yuzden ikinciyi yaparken doktora soylemişti doktor aşıdan yarım saat once bi hap vermişti çok şükür 2de bi sıkıntı yaşamadı. Hesaplamanı güzel yap canım aşı arasında en az 4 hafta var 5de olabilir. Benim tüp bebek doktorlarımda yapabilirsin dedi hatta ben 1 ay ertelemeyi düşündüm aşı denk geliot diye hiç sıkıntı yok dediler yumurta büyütme iğneleri kullanırken yapabilirsin onemli olan sonrası da denk gelmesin demişti be bende oyle yaptım. Çok şükür hamileyim şuan 2. Kanı vermeyi bekliyorum. Rabbim isteyen herkese versin sağlıklı bir şekilde
Kuzum çift transferse bekleBenimde kan değerim çok yüksek çıkdı.ama tek kese gördük
Anin teşekkür ediyorum bekliyoruz bakalımRandevunuz guzel gecsin ♡ Elimden geldigince yine cevaplarim estagfurullah ne demek.
Çiftde diyil 3 taneKuzum çift transferse bekle
Benim tek transfer ilk değerim 875 ikinci 2275 çıktı ama benim tek transfer olduğu için çok düşük ihtimal
Ama senin olabilir