- 9 Ocak 2021
- 1.221
- 2.127
Ben halen kullaniyorum coraspin. Doktora ve hastaya gore degisiyor kesinlikle.Canım Coasprin devam demişsin ya. Benim doktorum gebeliği öğrendikten sonra. Bırak artık kullanma dedi, hatta kan sulandırıcı iğneyi de bıraktırdı. Ben kullanmıyorum artık. Bu kişiden kişiye değişen bir durum mu? Bana sadece Estrofem 4 adet, progestereon iğne sabah akşam, progesteron fitil sanah akşam ve folic iod verdi bu kadar.
Demek ki:) Ben de şaşırdım.Ben halen kullaniyorum coraspin. Doktora ve hastaya gore degisiyor kesinlikle.
Hiç sormamıştım,laktoz bana dokunuyor diye dolanip duruyordum hatta estrofem hapinda da laktoz görmüştüm. Doktora her gidişimde isyan ediyordum, bana bir şeyler dokunup duruyor diye. Her şeyi sorup araştırıyoruz ama beyin bazen en basit noktada durabiliyorşimdi internetten baktım alerjen içermeyen laktozsuz şekersiz glutensiz mayasız diye belirtilen folik asitlerden gördüm. Çok iyi oldu bu . Sağol
Allahım ya resmen işgence progestron gitmiyo artık.yara oldu her yerim.estrofem 4 tane.eczanede estrofem kalmadı.hepsini ben yedimProgesteron 1.trimester sonuna kadar devam, yavas yavas azaltabiliyor, riskli ise 8 ay( estrofemi azaltiyorlar (ben gunde 5 tane aliyorum), coraspin kanama yoksa devam, vitaminler devam, hatta geleneksel hocaysa 6.aya kadar kalsiyum destegi, 6.aydan sonra kasilmalar icin magnezyum, doguma yakin ani demir dusmeleri oldugu icin tercihen demir ignesi... Bilemedim ki Cok lezzetli ilaclar canim nam nam nam
Evet değişir.aslında kan tahlili sonucuna bakılması gerek.öyle değişilmeliCanım Coasprin devam demişsin ya. Benim doktorum gebeliği öğrendikten sonra. Bırak artık kullanma dedi, hatta kan sulandırıcı iğneyi de bıraktırdı. Ben kullanmıyorum artık. Bu kişiden kişiye değişen bir durum mu? Bana sadece Estrofem 4 adet, progestereon iğne sabah akşam, progesteron fitil sanah akşam ve folic iod verdi bu kadar.
Canım nerede yaptırdın sen? Bende yurt dısındayım benden de toplamda 8 yumurta toplandı 3 boş çıkmış 5 i dollendi ertesi gün bizi aradıklarında 1 inin aynı gün tutmadıgını soylediler 4 tane kaldı ve biz transfer için gittimiz de 2tanesinin 5.güne kadar gelemediğini soylediler ve kalan 2 yi transfer ettiler. Sen daha onceden konuşmadın mı 1 yada 2 transfer istiyorum diye? Eger konuşmadılarsa bunu senle bunda gerçekten bi tuhaflık var diyelim ki 1 tane transfer edildi 1 tane kaldı onu da sana sormaları gerek donduralım mı diye.Kızlar dün böyle bir yazı yazmıştım. Bugün embriologu aradık. Ben fikirlerimi tam ifade edemem diye görümceme kendi dilimizde söyledim, o rusça konuştu embriologla. Embriolog bana bizim karıştırtırdığımızı, 2 tane lider embriyo lafını kullanmadığını söyledi, evet bana transfer edilen a kaliteymiş, ama başka diğerleri b miş, ve içi boş olduğu için 1 güne kötüleşmiş ve c olmuş, o yüzden dondurmanın anlamı yokmuş, hemen çöpe atmışlar. Bizde 2 tane a yokmuş güya. Ama yemin ederim öyle söyledi. Ama ispat edilemez bu. Çünkü orda jinekolog embriolog ve karnıma ultrason yapan hemşireden başka kimse yoktu ve tabi ki onlar onun tarafını tutar, ben sadece bir hastayım. 5 embriyodan 2 tane lider dedi, ama diğerleri hakkında hiçbir şey söylemedi. Belki de onlar da A kaliteydi. Sadece 2 tanesini söyledi,çünkü maksimum 2 tanesinin transferini isteyebilirdi doktor, ama 1 tanesini transfer etti. Kısaca yani gördüğüm gibi 2 tane a değil de 1 tane transferi edilenin a olduğunu söylemesi bile yalan söylediğini apaçık belli ediyor. Hem içi boş olan yumurtaları dölleyemezdi bile, döllese bile 4.güne kadar gelip, 5ci gün içi boş denilemezdi
Ben Rusyada yaşıyorum, burda yaptırdım, moskovada, güya avrupada 2.en iyi klinikti. Benimle önceden konuşmadılar. Benim transfer edilen hariç 4 embrionum kaldı. Ben dondurma işlemini sorduğumda bana 6-7ci güne kadar geliştirip sonra söyleyeceklerini dedi. Ve o zaman da siz karar verirsiniz donduralım mı atalım mı diye. Ama bana gelen mesajda artık çöpe attıklarını yazmışlardıCanım nerede yaptırdın sen? Bende yurt dısındayım benden de toplamda 8 yumurta toplandı 3 boş çıkmış 5 i dollendi ertesi gün bizi aradıklarında 1 inin aynı gün tutmadıgını soylediler 4 tane kaldı ve biz transfer için gittimiz de 2tanesinin 5.güne kadar gelemediğini soylediler ve kalan 2 yi transfer ettiler. Sen daha onceden konuşmadın mı 1 yada 2 transfer istiyorum diye? Eger konuşmadılarsa bunu senle bunda gerçekten bi tuhaflık var diyelim ki 1 tane transfer edildi 1 tane kaldı onu da sana sormaları gerek donduralım mı diye.
Geçti galiba, sabah 2 kere olmuştu sadece, başım falan bile ağrısa ilaç kullanmamaya dikkat ediyorum, evet zaten hormonlarım, bütün tahlillerim falan iyi çıkmıştı, embrionun kendisi de kaliteliyli, İnşallah beni yarım bırakmazProbiyotik desteği sor. Doğal probiyotikler var ama hepsinin çeşidi ayrı. Bir probiyotiğin içerdiği belli bir çeşit varsa, başka bir probiyotik farklı bir çeşidi içeriyor. Sana hangisi uyacak anca doktor bilir. Belki activia nin doğal probiyotikli yogurtlari ya da shot lari bile yeterli gelebilir. Maya duyarlılığın filan yoksa yoğurt yiyip bağırsaklarını rahatlatıyor mu diye bakabilirsin. (Yoğurt sadece kabızlıkta kullanılmıyor, bağırsak dengesi için de faydalı.)
Çok gençsin,22yaş yazmışsın eski yazılarında, vücudunun en rahat, esnek, güzel gebelik geçireceğin 20li yaşlardasın. Vücudunun gebelik alıcılığı da yüksektir. İnanıyorum seninki pozitif olacaktır.
Çok saçma yaptıkları şey ya ispatlayamaz da insan çok sinir bozucu gerçektenBen Rusyada yaşıyorum, burda yaptırdım, moskovada, güya avrupada 2.en iyi klinikti. Benimle önceden konuşmadılar. Benim transfer edilen hariç 4 embrionum kaldı. Ben dondurma işlemini sorduğumda bana 6-7ci güne kadar geliştirip sonra söyleyeceklerini dedi. Ve o zaman da siz karar verirsiniz donduralım mı atalım mı diye. Ama bana gelen mesajda artık çöpe attıklarını yazmışlardı
Benim de Demir tarsfer icin tedavlye başladığımda cok cok dusuktu ben çayı bıraktık c vitamini alımına özen gösterdim özellikle sabah kahvaltılarında bugun tahlil yapıldı gayet güzel yukselmis cok şükür emek etitm karşılığını aldım cay içmiyorumHemoglobin, transferrin saturasyonu, demir baglama ve b12 degeriniz nedir? Demir takviyeniz bunlara gore ancak belirlenebilir. Demir alacaginiz donemde c vitamini de alirsaniz emilimi arttirirsiniz.
Evet, kan tahlili sonucuma göre değiştirdi.Evet değişir.aslında kan tahlili sonucuna bakılması gerek.öyle değişilmeli
Günaydın canım Allah tan ümit kesilmez canim. Erken olduğunu bak sende biliyorsun inşallah geç tutunmustur ama tutunmus olsun inşallahGünaydın kızlar bugün 5.gun blastokist transferin 5.gunu erken gebelik testi yine kocaman tek çizgi 6.denemem yine hüsran hergun telefonla arayıp belirtin var mı diye soran eşime artık ben kabullendim de eşime nasıl söyleyeceğim kierkenn falan demeyin nolur biliyorum erken ama öncekinde ikinci çizgiyi görmüştüm
Testi yaptığıma pişman oldum başkasına moral vermeye çalışmak ne kolaymis
Evet, yüzlerle insan yapıyor, nerden bileceğiz bizimkini koyup koymadılarını. Gözle görünür de değil zaten embriyolarÇok saçma yaptıkları şey ya ispatlayamaz da insan çok sinir bozucu gerçekten
Bence üzülmeyin, bir kaç gün daha bekleyin, belki bebeğiniz daha kendini belli etmek istemiyordur. Kendinizi üzüp bebeğinize de zarar vermeyinGünaydın kızlar bugün 5.gun blastokist transferin 5.gunu erken gebelik testi yine kocaman tek çizgi 6.denemem yine hüsran hergun telefonla arayıp belirtin var mı diye soran eşime artık ben kabullendim de eşime nasıl söyleyeceğim kierkenn falan demeyin nolur biliyorum erken ama öncekinde ikinci çizgiyi görmüştüm
Randevuya gidilince kan tahlil yapılacak mı acaba bana daEvet, kan tahlili sonucuma göre değiştirdi.
Bende 5. Gün transfer i oldum.. 5. Ve 7. Günü test yaptım tabiki tek çizgi çıktı erken gebelik testiydi.. yarın kan testi günüm bakalım Allah büyükGünaydın kızlar bugün 5.gun blastokist transferin 5.gunu erken gebelik testi yine kocaman tek çizgi 6.denemem yine hüsran hergun telefonla arayıp belirtin var mı diye soran eşime artık ben kabullendim de eşime nasıl söyleyeceğim kierkenn falan demeyin nolur biliyorum erken ama öncekinde ikinci çizgiyi görmüştüm
Canım maalesef ki bu olası bir durum.9. haftaya kadar karnında bekleyebilir aynı bebek gibi.O yüzden embriologlar doğruyu söylemişler.Ayrıca çalmış olsalar yumurta sayısı çok çok fazla olan birinden alırlardı ve belirli bir kısmını alıp sadece belirli kısmı döllendi derlerdi.Lütfen kafama bunları takıp kendini üzme şuan.Bak transferin yapılmış ne güzel.Bebeğini de kendini de üzme.Kızlar dün böyle bir yazı yazmıştım. Bugün embriologu aradık. Ben fikirlerimi tam ifade edemem diye görümceme kendi dilimizde söyledim, o rusça konuştu embriologla. Embriolog bana bizim karıştırtırdığımızı, 2 tane lider embriyo lafını kullanmadığını söyledi, evet bana transfer edilen a kaliteymiş, ama başka diğerleri b miş, ve içi boş olduğu için 1 güne kötüleşmiş ve c olmuş, o yüzden dondurmanın anlamı yokmuş, hemen çöpe atmışlar. Bizde 2 tane a yokmuş güya. Ama yemin ederim öyle söyledi. Ama ispat edilemez bu. Çünkü orda jinekolog embriolog ve karnıma ultrason yapan hemşireden başka kimse yoktu ve tabi ki onlar onun tarafını tutar, ben sadece bir hastayım. 5 embriyodan 2 tane lider dedi, ama diğerleri hakkında hiçbir şey söylemedi. Belki de onlar da A kaliteydi. Sadece 2 tanesini söyledi,çünkü maksimum 2 tanesinin transferini isteyebilirdi doktor, ama 1 tanesini transfer etti. Kısaca yani gördüğüm gibi 2 tane a değil de 1 tane transferi edilenin a olduğunu söylemesi bile yalan söylediğini apaçık belli ediyor. Hem içi boş olan yumurtaları dölleyemezdi bile, döllese bile 4.güne kadar gelip, 5ci gün içi boş denilemezdi
Öncelikle umarım transferin tutmuştur. evet erken ama şunu söyliyim tabi ki eşlerimizde üzülüyor ama inan bizim kadar yıpranmıyorlar sonuçta tüm tedavi senin üstünden gidiyor. zaten hem psikolojik olarak hem de bedenen yoruluyorsun kimseyi düşünme sadece kendine odaklan. benim negatif olduğunda ilk düşündüğüm eşime nasıl söyliyeceğimdi. şimdi bunun yanlış olduğunu görüyorum. ama inşallah pozitiftir kendini boş yere şimdiden üzme.Günaydın kızlar bugün 5.gun blastokist transferin 5.gunu erken gebelik testi yine kocaman tek çizgi 6.denemem yine hüsran hergun telefonla arayıp belirtin var mı diye soran eşime artık ben kabullendim de eşime nasıl söyleyeceğim kierkenn falan demeyin nolur biliyorum erken ama öncekinde ikinci çizgiyi görmüştüm