Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba kızlar, bugün transferin 9. Günü betam 90,51 çıktı çok şükür 🙏🥰 ama ben iki kez pıhtı geldiği için idrarda da erkenden görmeye başlayınca duramayıp 7. Günde de vermiştim. 48,76 idi. Çünkü bir önceki denemem kimyasaldı ve bugün verdiğimde artıyor mu yoksa yine düşüyor mu bilmek istedim ☺️
Tam ikiye katlamamış ama doktorum normal dedi perşembe günü tekrarlayalım dedi. O zaten transfer günü bile 9. Günden önce yaparsan yine ben dikkate almayacağım demişti 😬 inşallah katlanarak artar değerim 🙏

Kızlar merhaba. Çok kötüyüm, sizinle dertleşmek istedim. Benim 26 temmuz yumurta toplamam olmuştu, 30 temmuz yani 4.gün transfer. 9 yumurta toplanmıştı, 5 tane döllenmişti. 30 temmuz transfer zamanında 2 tane lider embriyo olduğu söylenildi, benden kimse 2 tane transfer edip etmeyeceğimi sormadı, diğer 3 embriyo nasıl bilemesem de 2 tanesinin AA olduğunu söylediler ve 1 tanesini transfer ettiler. Ben doğum masası gibi şeyde yatarken yukarıdaki ekranda gerçekten de embriyonun çok hücrelere bölündüğünü gördüm, yani gerçekten A kaliteydi.Dondurmak sorusunu sorduğumda bana daha 7ci güne kadar yetiştirip sonra donduracaklarını söylediler. Bugün 7ci gün ve benim mailime diğer kalan 4 embriyo hakkında bilgi yolladılar transferden sonra ilk kez. Hepsine 2CC, 3CC, ve 2 tane 4CC yazmışlar. Yani bir embriyo 4. Günken Aa kalile olup, 6.gün 4CC yani eeeennn kötü kalite olabilir mi? Ben herkeste AA kalite olmadığı için onu dondurup kendileri için sakladıklarını düşünüyorum ve ya para karşılığında başka birine transfer edildiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz ben Rusyada yaşıyorum, burdakiler için evli olmasan bile hamile olmana kötü bakılmıyor ve normal bir şey. Yani sabahtan beri ağlıyorum, ömür boyu düşünücem benim çocuklarım başkalarında diye. Yani gerçekten eeen iyi olan kaliteli embriyonun bir gün içinde eeeeenn kötüye dönüşmesine inanamıyorum. Hiç değilse BB falan olabilirdi, ama CC olamazdı, bence CC o yüzden yazmışlar ki, bizim zaten CC kalite embriyoları dondurmayacağımı biliyorlar. Bunu sadece ben değil, bizim ailede herkes böyle düşünüyor. Zaten hemen açınca dondurmalar gerekti, 3.günlük bile transfer edildikten sonra diğerlerini hemen donduruyorlar, 1 hafta büyümesini beklemiyorlar.
Kızlar dün böyle bir yazı yazmıştım. Bugün embriologu aradık. Ben fikirlerimi tam ifade edemem diye görümceme kendi dilimizde söyledim, o rusça konuştu embriologla. Embriolog bana bizim karıştırtırdığımızı, 2 tane lider embriyo lafını kullanmadığını söyledi, evet bana transfer edilen a kaliteymiş, ama başka diğerleri b miş, ve içi boş olduğu için 1 güne kötüleşmiş ve c olmuş, o yüzden dondurmanın anlamı yokmuş, hemen çöpe atmışlar. Bizde 2 tane a yokmuş güya. Ama yemin ederim öyle söyledi. Ama ispat edilemez bu. Çünkü orda jinekolog embriolog ve karnıma ultrason yapan hemşireden başka kimse yoktu ve tabi ki onlar onun tarafını tutar, ben sadece bir hastayım. 5 embriyodan 2 tane lider dedi, ama diğerleri hakkında hiçbir şey söylemedi. Belki de onlar da A kaliteydi. Sadece 2 tanesini söyledi,çünkü maksimum 2 tanesinin transferini isteyebilirdi doktor, ama 1 tanesini transfer etti. Kısaca yani gördüğüm gibi 2 tane a değil de 1 tane transferi edilenin a olduğunu söylemesi bile yalan söylediğini apaçık belli ediyor. Hem içi boş olan yumurtaları dölleyemezdi bile, döllese bile 4.güne kadar gelip, 5ci gün içi boş denilemezdi

Başlangıç değeri tam ikiye katlamayan var mı benim gibi başka?

Çook teşekkür ederim zahmetiniz için ♥️ Bugün 2 kez oldu, ama ben sadece kan sulandıran iğne, prosgesteron fitil ve folik asit kullanıyorum, öğle başka ilaç yazmadı doktorum. Gerçekten 8.gün başlamak daha iyi bir fikir gibi. Ben Rusyada clearblue alıyorum, adetten 5 gün önce gösterdiği yazıyor, 20 hassasiyette. Ne kadar doğru bilmiyorum, erken gebelk testi mi sayılıyor şimdi o?
Folik asitte de folat değerimiz artınca da karın ağrısı ishal gibi durumlar olabiliyor. Folik asitte laktoz var mesela belli bir yerden sonra bana hep dokunur gida intorleranslarım var. Yediğin bir şey bile dokunmuş olsa her türlü bağırsak florandaki yararlı bakterileri dengeye sokmanda fayda var. Doktorların bize verdikleri en cok kullanilan reflor ishal haplarinda bile yararlı bakteriler mevcut hep. Bazen dışardan zararlı bir bakteri almasak da yararlı bakterilerimiz bir sebepten azaldığı zaman yararlı bakterilerin azlığını firsat bilip kendi vücudumuzda bulunan aslında vücuda uyumlu olan candida bile içimizde aşırı çoğalıp bize zarar verebiliyor.
Burda 10 hassasiyette olanlar erken gebelik testi diye satılıyor ama 10hassasiyete de adetten 6gun önce gösterir diye yazıyor. Sendeki de erken gebelik testidir. Ama bil yani 70hcg ile bile erken gebelik testlerinde çok silik çizgi görüyoruz, ona göre göreceğin sonuçlarından korkma.

Progesteron 1.trimester sonuna kadar devam, yavas yavas azaltabiliyor, riskli ise 8 ay :KK43:( estrofemi azaltiyorlar (ben gunde 5 tane aliyorum), coraspin kanama yoksa devam, vitaminler devam, hatta geleneksel hocaysa 6.aya kadar kalsiyum destegi, 6.aydan sonra kasilmalar icin magnezyum, doguma yakin ani demir dusmeleri oldugu icin tercihen demir ignesi... Bilemedim ki :dondurma: Cok lezzetli ilaclar canim nam nam nam :KK66:
Canım Coasprin devam demişsin ya. Benim doktorum gebeliği öğrendikten sonra. Bırak artık kullanma dedi, hatta kan sulandırıcı iğneyi de bıraktırdı. Ben kullanmıyorum artık. Bu kişiden kişiye değişen bir durum mu? Bana sadece Estrofem 4 adet, progestereon iğne sabah akşam, progesteron fitil sanah akşam ve folic iod verdi bu kadar.

Bende transferin 2.günü gece sadece sol kasık ağrım oldu, dün de hafif bel ağrım, o kasık ağrım olduğu zaman tutunmuş olabilir mi acab? İntermette 5.gün embriyosu aynı gün ve ya sabahı tutunuyor yazılıyordu, yani embriyonun kendisinin 5-6 gün olduğu zaman.Ben de 6.gün ağrıyordu. Başka da hiçbir şey olmadı, şimdi bile sanki hiçbir şey yok gibi hissediyorum
Senin bebisin daha karninda bi gün sonra 5. gün embriyosu oldu. 5. gün transferinden iki gün sonra tutunuyor dedi doktorum . Fakat bu ücüncü günde olabilir. Kasik agrilari amelyatdan ve ilaclardanda geliyor. Ben bunu bizzat yasadigim icin üc kere taze transfer oldum heryerim cekiyordu agriyordu hepsi negativdi . 4. denememde iki tane 5. gün embriyosu koyuldu fakat rahim dinlendirmeden sonra dondurulmus . Ve inanirmisin hic bi agrim yada bi cekme olmadi ve aslinda ümidimi kesmistim . Sonra bi test yaptim positivdi transferin 6. günü erken gösterme sebebide ikiside tutunmus 😂🙈 insallah senin bebisinde sana tutunurr . 🤲🏼🤲🏼❤️

Folik asitte de folat değerimiz artınca da karın ağrısı ishal gibi durumlar olabiliyor. Folik asitte laktoz var mesela belli bir yerden sonra bana hep dokunur gida intorleranslarım var. Yediğin bir şey bile dokunmuş olsa her türlü bağırsak florandaki yararlı bakterileri dengeye sokmanda fayda var. Doktorların bize verdikleri en cok kullanilan reflor ishal haplarinda bile yararlı bakteriler mevcut hep. Bazen dışardan zararlı bir bakteri almasak da yararlı bakterilerimiz bir sebepten azaldığı zaman yararlı bakterilerin azlığını firsat bilip kendi vücudumuzda bulunan aslında vücuda uyumlu olan candida bile içimizde aşırı çoğalıp bize zarar verebiliyor.
Burda 10 hassasiyette olanlar erken gebelik testi diye satılıyor ama 10hassasiyete de adetten 6gun önce gösterir diye yazıyor. Sendeki de erken gebelik testidir. Ama bil yani 70hcg ile bile erken gebelik testlerinde çok silik çizgi görüyoruz, ona göre göreceğin sonuçlarından korkma.
Laktosuz folik asit var almanyada belki trdede vardir cnm hic sordunmu??

Merhaba kızlar, bugün transferin 9. Günü betam 90,51 çıktı çok şükür 🙏🥰 ama ben iki kez pıhtı geldiği için idrarda da erkenden görmeye başlayınca duramayıp 7. Günde de vermiştim. 48,76 idi. Çünkü bir önceki denemem kimyasaldı ve bugün verdiğimde artıyor mu yoksa yine düşüyor mu bilmek istedim ☺️
Tam ikiye katlamamış ama doktorum normal dedi perşembe günü tekrarlayalım dedi. O zaten transfer günü bile 9. Günden önce yaparsan yine ben dikkate almayacağım demişti 😬 inşallah katlanarak artar değerim 🙏
Gözün Aydın inşallah katlanarak artar değerin ve bebeğin tutunur sana sımsıkı 🧿🙏maşallah

Doğrusu ilaç içmeye çekiniyorum hamileliğe zarar verir diye. Yani eğer devamlı olursa doktora yazmayı düşünüyorum.
Burda 15 hassasiyet var normal testler. Onlardan da sipariş vericem. İnşallah hiçbirimizin emekleri boşa gitmez 🙏🏻♥️

Senin bebisin daha karninda bi gün sonra 5. gün embriyosu oldu. 5. gün transferinden iki gün sonra tutunuyor dedi doktorum . Fakat bu ücüncü günde olabilir. Kasik agrilari amelyatdan ve ilaclardanda geliyor. Ben bunu bizzat yasadigim icin üc kere taze transfer oldum heryerim cekiyordu agriyordu hepsi negativdi . 4. denememde iki tane 5. gün embriyosu koyuldu fakat rahim dinlendirmeden sonra dondurulmus . Ve inanirmisin hic bi agrim yada bi cekme olmadi ve aslinda ümidimi kesmistim . Sonra bi test yaptim positivdi transferin 6. günü erken gösterme sebebide ikiside tutunmus 😂🙈 insallah senin bebisinde sana tutunurr . 🤲🏼🤲🏼❤️
Evet bu süreçler çook zormuş 😅 ovulasyon takibiyle yaparken bile daha az heyecan vardı 😅 Allah korusun bebeklerini 😍 İnşallah ben de görürüm bir kaç güne 🥰

Laktosuz folik asit var almanyada belki trdede vardir cnm hic sordunmu??
Hiç sormamıştım,laktoz bana dokunuyor diye dolanip duruyordum hatta estrofem hapinda da laktoz görmüştüm. Doktora her gidişimde isyan ediyordum, bana bir şeyler dokunup duruyor diye. Her şeyi sorup araştırıyoruz ama beyin bazen en basit noktada durabiliyor 😌 şimdi internetten baktım alerjen içermeyen laktozsuz şekersiz glutensiz mayasız diye belirtilen folik asitlerden gördüm. Çok iyi oldu bu🦥. Sağol 🤗

Doğrusu ilaç içmeye çekiniyorum hamileliğe zarar verir diye. Yani eğer devamlı olursa doktora yazmayı düşünüyorum.
Burda 15 hassasiyet var normal testler. Onlardan da sipariş vericem. İnşallah hiçbirimizin emekleri boşa gitmez 🙏🏻♥️
Probiyotik desteği sor. Doğal probiyotikler var ama hepsinin çeşidi ayrı. Bir probiyotiğin içerdiği belli bir çeşit varsa, başka bir probiyotik farklı bir çeşidi içeriyor. Sana hangisi uyacak anca doktor bilir. Belki activia nin doğal probiyotikli yogurtlari ya da shot lari bile yeterli gelebilir. Maya duyarlılığın filan yoksa yoğurt yiyip bağırsaklarını rahatlatıyor mu diye bakabilirsin. (Yoğurt sadece kabızlıkta kullanılmıyor, bağırsak dengesi için de faydalı.)
Çok gençsin,22yaş yazmışsın eski yazılarında, vücudunun en rahat, esnek, güzel gebelik geçireceğin 20li yaşlardasın. Vücudunun gebelik alıcılığı da yüksektir. İnanıyorum seninki pozitif olacaktır.

Gözün aydın canım şükürler olsun🧿 1 eylul.cok geç degilmi ☺️ilaçlarına aynen devam mı edeceksin
Çok sağol kuzum Allah razı olsun 🙏🧿
Protulex iğneyi 8. Haftada bırakacağım
Progesteran fitil ve folik asite 10. Haftaya kadar devam edeceğim öyle dedi tüp bebek doktorum
Birdahaki randevum artık kendi doktorumla herhangi bir komplikasyon olmadığı sürece 1 Eylüle kadar görüşmemize gerek yok dedi
Hayırlısı bakalım inşallah 🙏 iyi düşünelim iyi olsun

Birkac uzmanlik sorum var; cevabini kesin bilen yoktur herhalde ama fikriniz onemli benim icin.
1-ovitrelle hcg etkisi ne zaman gecer?
2- 1/3 doz ovitrelle de ayni sure mi etki ediyordur?
3- 29Temmuz'da 1/3, 1 Agustos'ta 1/3, 4Agustosta 1/3 igne yapan gebe adayi benim verilen tahlil gunum 10 Agustos sizce idrar test kitlerinden uzak dursam daha mi iyi olur?
Canım ovitralle gece 12de vuruldum sabah 9da test yaptım sonuç bu transferin ertesi günü yani iğnenin 8.gunh idrar testi tek cizgiydi tamamen etkisi geçmişti ben çok su içen biriyim belki suyla vücuttan erken atılmıştır diğer sorular için net bi cevap veremem ama bence en iyisi beklemek bekleyebiliyirsa insan bide idrar testi yaparsan takip etmen gerekecek belirginleşiyor ise iğneden değildir silikleşiyor ise ignedendir umarım yardımcı olabilmişimdur😉😘

Eklentiler

• IMG-20210724-WA0003.jpeg
    IMG-20210724-WA0003.jpeg
    35,8 KB · Görüntüleme: 34
Kızlar merhaba,5 haftalık gebeyim,benimde demir eksikliğim çok fazla ferritin 7 değerinde çok halsizim aranızda benim gibi olan var mı?doktorunuz nasıl değerlendirdi bu durumu?kan bebişler için çok önemli tavsiye verirseniz sevinirim🙏🏻🙏🏻
Hemoglobin, transferrin saturasyonu, demir baglama ve b12 degeriniz nedir? Demir takviyeniz bunlara gore ancak belirlenebilir. Demir alacaginiz donemde c vitamini de alirsaniz emilimi arttirirsiniz.

Birkac uzmanlik sorum var; cevabini kesin bilen yoktur herhalde ama fikriniz onemli benim icin.
1-ovitrelle hcg etkisi ne zaman gecer?
2- 1/3 doz ovitrelle de ayni sure mi etki ediyordur?
3- 29Temmuz'da 1/3, 1 Agustos'ta 1/3, 4Agustosta 1/3 igne yapan gebe adayi benim verilen tahlil gunum 10 Agustos sizce idrar test kitlerinden uzak dursam daha mi iyi olur?
Bu tabloda tabii kilonuz ve metabolizmanizi bilmedigim icin tahlil gununuze dek idrar testlerinin ozellikle de erken gebelik testleri cok hassas olacagindan hcg dusuk olsa bile idrarda tespit edebileceginden ve son dozunuzu 4 agustosta almis olacaginizdan uzak durmanizi tavsiye ederim.

X