Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Benim ilk denememde transfer edilen embriyolarım biri 3.gün 8 hücreli diğeri 4.güne giden doğru telaffuz ediyor muyum bilmiyorum ama compaction hücreli 2 adet transferim olmuştu ve gebeliğim oldu çok şükür bi kızım var inşallah sizin de nasip olur bence o hatayı yapmayın ben ikinci denemem de yaptım gerek yokmuş o heyecanla biraz daha sabredin naçizane tavsiyem tabii siz bilirsiniz

Normalde progesteron kabız yapar. Ama östrojen artışı için destekleyici estrofem hapını fazlaca kullanıyorsanız, ilaçlar da bağırsak florasında yararlı bakterilerin dengesini değiştirmiş olabilir. Yararlı zararlı bakteri dengesi değişince bazilari kabız oluyor, bazıları ishal. Doktorunuzdan kullanabileceğiniz probiyotik tavsiyesi isteyin faydası olur.

Progesteron normalde kabızlık yapar. Östrojen desteği için estrofem hapı kullanıyorsanız ilaçlar bağırsak florasında yararlı bakterilerin dengesini değiştirmiş olabilir. Yararlı-zararlı bakteri dengesi değişince bazilari kabız oluyor bazıları ishal. Doktorunuzdan kullanabileceğiniz bir probiyotik önerisi alabilirsiniz, faydası olur.
Tek embriyo transferinde idrarda o kadar erken görmeme ihtimaliniz var, kanda az bir değer çıkabilir tabi. Hem hcg artış hızı bazılarında yavaş oluyor sizdeki nasıl olacak bilmiyorsunuz (5.gun embriyo transferinde bile normal kan verme günü 50-80 hcg ile hcg takibine başlayan, sonradan hızla artış elde eden kişiler var) hem de kandan sonra idrara hcg geçme zamanı biraz daha zaman alıyor. O yüzden moral bozucu bir durum görüp kafaya takabilirsiniz bunu. Yoksa hepimiz biliyoruz ki beklemek cok yorucu oluyor... Çoğumuz 5.gunden başlayıp idrar testi yapmaya başlıyoruz. Benim 2 tane tutunan 5.gun embriyomda kanda çok yüksek hcg oranları olmasına rağmen, 6.gunde idrarda pozitif çizgiyi anca görebilmiştim. Bu 2embriyo ile 6.gunde çıkan sonuç hayalet çizgi idi. 5.gun idrar testinde hiç hayalet çizgi yoktu. Tek embriyo konu olunca biraz daha beklemek faydalı olabilir o açıdan. Meraktan illa idrar testi yaparsanız ve negatif görürseniz yine moralinizi bozmayın, tek embriyo anca hcg idrara karışacaktır. Bir de kaliteli erken gebelik testleri alın alırsanız.

Arkadaşlar birsey sorucam suan 8. Hafta içerisindeyim 5. Hafta dan beri kasık bel bacak agrım var adet agrısı gibi normalin uzerinde biraz şiddetli gecen hafta kontrole gittiğimizde doktorum agrı yapıcak Bi problem yok hersey yolunda demişti ama benım agrılarım cok rahatsız edici gercekten boyle agrı yaşayanınız varmı

Yaaa çok mu ayakta kalıyorsunuz acaba? Bende de 5.hafta ile bacak, bel, adet ağrısı gibi şeyler oluyor ama mesela o gün içinde hareket halinde olduğum zaman başladığını veya progestan fitil kullandığım saatlerde arttığını gözlemledim. Progestan fitil emilirken de ağrı yapıyor. Aaa bir de Kağan Kocatepe her ay gebeliğin ilk aylarında,bazı kadınlarda rahim otomatik olarak adet döneminde bebeğe zarar vermeden kasılır, adet olacakmış gibi hissedersiniz diye YouTube kanalında anlatıyordu...

Merhaba siz test yaptirtsaniz belli olur bugün
Kahverengi de bence sorun olacak bir lekelenme değil
Açık kırmızı renk problem olan

Tarasngerin mi 20.günü oluyor kuzum benim de Cuma Allah izin verirse insan cok merqk ediyor dimi hiç kanama olmadı deriniz sonradan olan kanama yerleşme olabılır önemli olan devam etmemesi
İnşallah bir daha olmaz üç gündür sürekli yatıyorum korkumdan. Elimden geleni yapıyorum. Gerisi rabbimin takdiri. Cuma günü güzel sonuçlarınızi bekliyorum canım. Biraz moralim bozuk açıkçası. Sanki bir şey olmuş gibi geliyor o kanamadan sonra korkuyorum ama şükür geçti.

Kızlar merhaba,5 haftalık gebeyim,benimde demir eksikliğim çok fazla ferritin 7 değerinde çok halsizim aranızda benim gibi olan var mı?doktorunuz nasıl değerlendirdi bu durumu?kan bebişler için çok önemli tavsiye verirseniz sevinirim

Korkmayın yavrunuz sizinle Alalhın izniyle geçmiş olması önemli olan Bende sizin güzel haberlerinizi bekliyorum

Kızlar merhaba.kalp atışı duyuldukdan sonra doktor ilaçlarda ne gibi değişiklikler yapıyor?bıktım ilaç içmekden gitmiyo artık

Bende histereskopi oldum dr bana da çok ii çok güel dedi şuan rahmn. Ama ben güvenmiyorum HSg çektireceğim peşine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…