Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba.kalp atışı duyuldukdan sonra doktor ilaçlarda ne gibi değişiklikler yapıyor?bıktım ilaç içmekden gitmiyo artık
Progesteron 1.trimester sonuna kadar devam, yavas yavas azaltabiliyor, riskli ise 8 ay :KK43:( estrofemi azaltiyorlar (ben gunde 5 tane aliyorum), coraspin kanama yoksa devam, vitaminler devam, hatta geleneksel hocaysa 6.aya kadar kalsiyum destegi, 6.aydan sonra kasilmalar icin magnezyum, doguma yakin ani demir dusmeleri oldugu icin tercihen demir ignesi... Bilemedim ki :dondurma: Cok lezzetli ilaclar canim nam nam nam :KK66:

Yaaa çok mu ayakta kalıyorsunuz acaba? Bende de 5.hafta ile bacak, bel, adet ağrısı gibi şeyler oluyor ama mesela o gün içinde hareket halinde olduğum zaman başladığını veya progestan fitil kullandığım saatlerde arttığını gözlemledim. Progestan fitil emilirken de ağrı yapıyor. Aaa bir de Kağan Kocatepe her ay gebeliğin ilk aylarında,bazı kadınlarda rahim otomatik olarak adet döneminde bebeğe zarar vermeden kasılır, adet olacakmış gibi hissedersiniz diye YouTube kanalında anlatıyordu...
Yok canım hic yoruyorum kendimi genelde ıstırahat ediyorum arada kalkıp dolanıyorum adet donemımde test donemımdi yaklasık 20 gundur yasıyorum bunu surekli agrıyor arada vurup gecer gibi degil yani

Cok sevğndim sen ikiz diye hatırlıyorum sanki 🙈🙈
Teşekkür ederim 🙏
Yok kuzum tek hcg yüksek çıktığı için (875 di sonra 2275 çıktı)tek embriyo transfer edilmişti acaba tek yumurta ikizi olabilir mi demiştik ama tek 🧿sağlıkla sıhhatle gelsinler gerisi teferruat

Hayırlı olsun çok sevindim cok Harika bir haber gerçekten 🥰🥰🤲🏻 Saglıkla kucağınıza alın insallah yavrularınızı 🤲🏻🤲🏻Siz ilk keseyi görmeyen kaç haftalıkken gittiniz Alttan mı baltı karından mı bakmıştı acaba ?
Sagol gülüm insallah hepimiz saglikli bi sekilde kucagimiza aliriz❤️🤲🏼
5+2 gittim altan baktii ama daha icinde bebis görünmüyordu doktorum cok erken daha dedi 😊

Allah tamamına erdirsin, nazar değmesin 🧿Gerçekten Allah isterse her şey oluyor, bazen hayatı akışına bırakmak gerekiyor. Her şey olacağına varıyor, bu noktayı hep atlıyoruz.Biz içimizde çok evham, endişe taşıyoruz. Olacak olan her şeye rağmen oluyor. Bu güzellikten bana da lazım. Keselerden biri çok ufaktı, daha ilk muayeneden beri düşük bekliyoruz. İki kesede yolk sac görüldü ama keselerden biri hâlâ cok ufaktı. O küçük olan gidecek diye beklerken 1hafta sonra kalp atışı için gittiğim zaman böyle bir mucize bana da olur da minnak kese büyümüş olursa çok mutlu olacağım. Siz estrofem, progestan ilaçlarınız harici ekstra bir vitamin takviyesi vs. uyguladınız mı?
insallah canim allahim gönlüne göre veriir🤲🏼 Hersey allahtan gercekten.
Empirium tozu var onu suyla karistirp iciyorum icinde her tür vitamin var.😊

Benim ilk denememde transfer edilen embriyolarım biri 3.gün 8 hücreli diğeri 4.güne giden doğru telaffuz ediyor muyum bilmiyorum ama compaction hücreli 2 adet transferim olmuştu ve gebeliğim oldu çok şükür bi kızım var inşallah sizin de nasip olur bence o hatayı yapmayın ben ikinci denemem de yaptım gerek yokmuş o heyecanla biraz daha sabredin naçizane tavsiyem tabii siz bilirsiniz
Allah bağışlasın 🙏🏻 Tabi tavsiyeniz için teşekkürler 🥰

Kızlar merhaba. Bende 4. Gün embriyosu transfer edildi, internette 4.gün embriyosuna dair fazla bir şey yok,3-5 var sadece. Bugün transferin 4.günü. Sadece 2.gün gece sol kasık ağrım olmuştu, dün hafif bel, bugün de afedersiniz ishal. Ben test transfer gününü satmazsak 7. Günü test yaparsam çıkar mı? Kanda mı,idrarda mı?
4 gün embriyo morula oluyor cogu zaman morulaya gelen bi embryo 5. gün blastokist oluyor 😊 testde gelince 7. gün cikabilir idrarda cikmayada bilir cünkü her kadinda farkli bazilarinda erken idrara gelir bazilarina gec . Fakat eger tutunma olduysa zaten direk hcg hormonu üretiyor vicud ve kanda cikiyor . Ama yani kafa bullandirmaya gerek yok bence en güzeli test gününde yaptirsan daha güzel😊😊

Progesteron normalde kabızlık yapar. Östrojen desteği için estrofem hapı kullanıyorsanız ilaçlar bağırsak florasında yararlı bakterilerin dengesini değiştirmiş olabilir. Yararlı-zararlı bakteri dengesi değişince bazilari kabız oluyor bazıları ishal. Doktorunuzdan kullanabileceğiniz bir probiyotik önerisi alabilirsiniz, faydası olur.
Tek embriyo transferinde idrarda o kadar erken görmeme ihtimaliniz var, kanda az bir değer çıkabilir tabi. Hem hcg artış hızı bazılarında yavaş oluyor sizdeki nasıl olacak bilmiyorsunuz (5.gun embriyo transferinde bile normal kan verme günü 50-80 hcg ile hcg takibine başlayan, sonradan hızla artış elde eden kişiler var) hem de kandan sonra idrara hcg geçme zamanı biraz daha zaman alıyor. O yüzden moral bozucu bir durum görüp kafaya takabilirsiniz bunu. Yoksa hepimiz biliyoruz ki beklemek cok yorucu oluyor... Çoğumuz 5.gunden başlayıp idrar testi yapmaya başlıyoruz. Benim 2 tane tutunan 5.gun embriyomda kanda çok yüksek hcg oranları olmasına rağmen, 6.gunde idrarda pozitif çizgiyi anca görebilmiştim. Bu 2embriyo ile 6.gunde çıkan sonuç hayalet çizgi idi. 5.gun idrar testinde hiç hayalet çizgi yoktu. Tek embriyo konu olunca biraz daha beklemek faydalı olabilir o açıdan. Meraktan illa idrar testi yaparsanız ve negatif görürseniz yine moralinizi bozmayın, tek embriyo anca hcg idrara karışacaktır. Bir de kaliteli erken gebelik testleri alın alırsanız.
Çook teşekkür ederim zahmetiniz için ♥️ Bugün 2 kez oldu, ama ben sadece kan sulandıran iğne, prosgesteron fitil ve folik asit kullanıyorum, öğle başka ilaç yazmadı doktorum. Gerçekten 8.gün başlamak daha iyi bir fikir gibi. Ben Rusyada clearblue alıyorum, adetten 5 gün önce gösterdiği yazıyor, 20 hassasiyette. Ne kadar doğru bilmiyorum, erken gebelk testi mi sayılıyor şimdi o?

4 gün embriyo morula oluyor cogu zaman morulaya gelen bi embryo 5. gün blastokist oluyor 😊 testde gelince 7. gün cikabilir idrarda cikmayada bilir cünkü her kadinda farkli bazilarinda erken idrara gelir bazilarina gec . Fakat eger tutunma olduysa zaten direk hcg hormonu üretiyor vicud ve kanda cikiyor . Ama yani kafa bullandirmaya gerek yok bence en güzeli test gününde yaptirsan daha güzel😊😊
Bende transferin 2.günü gece sadece sol kasık ağrım oldu, dün de hafif bel ağrım, o kasık ağrım olduğu zaman tutunmuş olabilir mi acab? İntermette 5.gün embriyosu aynı gün ve ya sabahı tutunuyor yazılıyordu, yani embriyonun kendisinin 5-6 gün olduğu zaman.Ben de 6.gün ağrıyordu. Başka da hiçbir şey olmadı, şimdi bile sanki hiçbir şey yok gibi hissediyorum

Korkmayın yavrunuz sizinle Alalhın izniyle geçmiş olması önemli olan 🤲🏻🤲🏻 Bende sizin güzel haberlerinizi bekliyorum 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🍀🍀🍀
Yine açık pembe az bi kanama geldi... Yarına çektik randevuyu. Her şey çıksın meydana bunaldım cidden. Yatmaya devam edin dediler. Olabiliyor dediler yine. Maalesef rengi pembe o canımı sıkıyor kahverengi olsa neyse.

Birkac uzmanlik sorum var; cevabini kesin bilen yoktur herhalde ama fikriniz onemli benim icin.
1-ovitrelle hcg etkisi ne zaman gecer?
2- 1/3 doz ovitrelle de ayni sure mi etki ediyordur?
3- 29Temmuz'da 1/3, 1 Agustos'ta 1/3, 4Agustosta 1/3 igne yapan gebe adayi benim verilen tahlil gunum 10 Agustos sizce idrar test kitlerinden uzak dursam daha mi iyi olur?

Teşekkür ederim 🙏
Yok kuzum tek hcg yüksek çıktığı için (875 di sonra 2275 çıktı)tek embriyo transfer edilmişti acaba tek yumurta ikizi olabilir mi demiştik ama tek 🧿sağlıkla sıhhatle gelsinler gerisi teferruat
Yine açık pembe az bi kanama geldi... Yarına çektik randevuyu. Her şey çıksın meydana bunaldım cidden. Yatmaya devam edin dediler. Olabiliyor dediler yine. Maalesef rengi pembe o canımı sıkıyor kahverengi olsa neyse.
Ayyy hadi insallah iyi olmuş yarına cektiginİz bari neyse artık görünce bebeğinizi iciniz rahat eder dilerim hayırlı güzel haberlerinizi olsun duam sizinle🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻🍀

X