Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Selamlar. Dünkü kanamadan sonra bugün kanamam yok şükür fakat kahverengi lekelenmeler oluyor ara ara. Arkadaşlar ben bisi soracağım size. 14unde 5.gun embriyosu transfer edildi 26sinda beta değeriyle pozitifi öğrendik yarın tam 1 hafta olacak. Şu anki durum ne bilmiyorum kese görünür mü ya da hangi evrededir acaba diye düşünüyorum... Kan gelince çok korktum bugün moralim daha iyi. Tuvalet harici doğru düzgün kalkmadım yerimden. Ultrasonla muayene etmedi daha hoca normalde bu cuma gideceğim....
Canım transferin 18.günündeyim 16 temmuZda transferim oldu gece hafif bir sancı ile uyandım sabah günlük pede kahverengi leke gelmişti sonra peçeteyle devamı varmı diye baktım hafif bi jelimsi akıntı geldi çok korkuyorum yerleşme kanamasımı beta yeni artmaya başlamıştı dün kontrol etti doktorum daha kese gözükmedi cuma yeniden bakacak sizce yerleşme kanamasımı yoksa sorun mu var 🙏🏻😌😔sizde de böyle kahverengi kanama oldumu beta yeni artmaya başladı doğru düzgün cuma kontrol için çağırdı kese görmek için

İyi günler banada D vitamini hakkında tavsiyeniz olur mu benimde D vitaminim çok düşük
Umarım ban yemem, mutlaka d3k2 formunda kullanın, sizin için en uygunu venatura ya da ocean, lütfen devlet ödüyor diye d-vt filan kullanmayın BPA var içeriğinde ve biyo yararlanımı çok düşük. Bu iki marka da yağ formundadır bu nedenle suya damlatmayın, ekmek ya da artık yumurta yiyorsanız ona damlatın, vücut ağırlığınızın her 10 kg'ı için 1 damla yani 60 kg biri için 6-7 damla, d vitamininiz çoook düşükse ikame değil replasman denir 1 damla fazla kullanın yani 60 kg için 7 damla olacak şekilde sabahlar kahvaltıyla beraber alınız.

Umarım ban yemem, mutlaka d3k2 formunda kullanın, sizin için en uygunu venatura ya da ocean, lütfen devlet ödüyor diye d-vt filan kullanmayın BPA var içeriğinde ve biyo yararlanımı çok düşük. Bu iki marka da yağ formundadır bu nedenle suya damlatmayın, ekmek ya da artık yumurta yiyorsanız ona damlatın, vücut ağırlığınızın her 10 kg'ı için 1 damla yani 60 kg biri için 6-7 damla, d vitamininiz çoook düşükse ikame değil replasman denir 1 damla fazla kullanın yani 60 kg için 7 damla olacak şekilde sabahlar kahvaltıyla beraber alınız.
Ben dil altından damlattım hep bu şekilde sınır 50 idi benim 86 çıkmıştı daha sonra D3 K2ye geçtim venatura markanın cok memnunum

Canım transferin 18.günündeyim 16 temmuZda transferim oldu gece hafif bir sancı ile uyandım sabah günlük pede kahverengi leke gelmişti sonra peçeteyle devamı varmı diye baktım hafif bi jelimsi akıntı geldi çok korkuyorum yerleşme kanamasımı beta yeni artmaya başlamıştı dün kontrol etti doktorum daha kese gözükmedi cuma yeniden bakacak sizce yerleşme kanamasımı yoksa sorun mu var 🙏🏻😌😔sizde de böyle kahverengi kanama oldumu beta yeni artmaya başladı doğru düzgün cuma kontrol için çağırdı kese görmek için
Transfer yapıldigi günden itibaren ne kanama ne lekelenmem oldu beta değerim de yüksek ve iyi çıkmıştı ta ki cmt günü gelen hafif kanamaya kadar. Moralim bozuldu o gün buraya yazdım doktorum dinlen ilaclarina devam et dedi. Benim de cuma günü randevum var daha hiç gitmedik. O gün her şeyi öğreneceğiz ev işi yapmıyorum sadece yatıp dinleniyorum. O yüzden net bisi söyleyemiyorum size de. İçimizi rahat tutup bekleyeceğiz başka çare yok :/ inşallah bebisler iyidir

Ben dil altından damlattım hep bu şekilde sınır 50 idi benim 86 çıkmıştı daha sonra D3 K2ye geçtim venatura markanın cok memnunum
86 sınır değildir, dünyada artık sınır kabul edilmiyor, biraz araştırırsanız görürsünüz. Bizim laboratuvarların eşik değerleri 30 yıl öncesinin bilgilerinde duruyor hala. 20 normal diyorlar.

Yurt dışında evet başkasının sperm yada yumurta yada ikisini de kullanıyorlar biliyorum ama bunu izinsiz yapıyorlarmı bilmiyorum.. benim 14 yumurtam döllenmişti 3. Güne kadar sorunsuz gelmişlerdi hepsi ama 4. Gün bölünmeyi bırakmışlardı geriye 5 embriyo kalmıştı böyle olmuş olabilir sizinki de bölünmeleri durmuş olabilir belki
Bilmiyorum artık ne düşünmeli olduğumu. Sadece şübheli bir durum, 4 güne kadar en iyi olan embriyonun, 1-2 gün içinde en kötü olacağına inanasım gelmiyor açıkcası

Kızlar merhaba. Bende 4. Gün embriyosu transfer edildi, internette 4.gün embriyosuna dair fazla bir şey yok,3-5 var sadece. Bugün transferin 4.günü. Sadece 2.gün gece sol kasık ağrım olmuştu, dün hafif bel, bugün de afedersiniz ishal. Ben test transfer gününü satmazsak 7. Günü test yaparsam çıkar mı? Kanda mı,idrarda mı?

Bilmiyorum artık ne düşünmeli olduğumu. Sadece şübheli bir durum, 4 güne kadar en iyi olan embriyonun, 1-2 gün içinde en kötü olacağına inanasım gelmiyor açıkcası
Belki de başta yapan söylemişlerdir iyi değildir..

Tedavide gerçekten kötü düşünmenin sınırı yok malesef Allah iyilerine merhametlilerine denk getirsin duasından başka çaremiz yok malesf Allah yardimcin(miz)olsun insalalh

Belki de başta yapan söylemişlerdir iyi değildir..

Tedavide gerçekten kötü düşünmenin sınırı yok malesef Allah iyilerine merhametlilerine denk getirsin duasından başka çaremiz yok malesf Allah yardimcin(miz)olsun insalalh
Amin.Yok transfer sırasında 2 tane liderimiz var dedi, 2si de A kalite. Keşke ikisini de trasfer etmelerini isteseydim diyorum, hiç değilse başkalarına donor yapılamayacağından emin olurdum, ama böyle bir şey olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi, çok ciddi bir şey diye

Amin.Yok transfer sırasında 2 tane liderimiz var dedi, 2si de A kalite. Keşke ikisini de trasfer etmelerini isteseydim diyorum, hiç değilse başkalarına donor yapılamayacağından emin olurdum, ama böyle bir şey olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi, çok ciddi bir şey diye
İnsalalh bundan sonrası güzel olur canim bu transfer edilen tutunur 🥰

Transfer yapıldigi günden itibaren ne kanama ne lekelenmem oldu beta değerim de yüksek ve iyi çıkmıştı ta ki cmt günü gelen hafif kanamaya kadar. Moralim bozuldu o gün buraya yazdım doktorum dinlen ilaclarina devam et dedi. Benim de cuma günü randevum var daha hiç gitmedik. O gün her şeyi öğreneceğiz ev işi yapmıyorum sadece yatıp dinleniyorum. O yüzden net bisi söyleyemiyorum size de. İçimizi rahat tutup bekleyeceğiz başka çare yok :/ inşallah bebisler iyidir
Sizin transferin kaçıncı günü şuan kese gözüktümü? Ben de hep dinleniyorum işe gitmiyorum Allahım hakkımızda hayırlısını versin 🤲🏻

Olmaz canım bana ilaç kullanım şeklini yazılı verdiler. Estrofem progestron hepsinin saaati vardı oksaparın yoktu. Sordum saati farketmez dediler. Demek ki çok önemli değil.yoksa atlamazlardı. Gonal f in saati geldiğinde bile mesaj atıyorlardı ilacınızı yapmayı unutmayın diye 😀 bence atlamazlar böyle bişeyi. Ben de her gün sabah 10 la 10 buçuk arası yapıyorum ama ne olur ne olmaz diye. Merak etmeyin bende 15 dk dan hiç bişey olmaz. Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah hepimize🙏🙏
Ne guzel merkezmis orasi, mesaj falan :)

X