Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ben de demirbaşım ya. kayıt olduğum 2018den beri ne topikler gezdim
:) 2018 de takıldığım topiklerde herkes çocuğunu büyüttü nerdeyse.napıyım benimde kısmetim buymuş ama burda gebelik haberlerini alınca çok mutlu oluyorum. Allah hepsine kucağına sağlıkla almayı nasip etsin mutlukla büyüsün bebişler

aminnn. Aynen öyle. Tek olmadığım da sevinsem mi bilemedim ya

aminnn. Aynen öyle. Tek olmadığım da sevinsem mi bilemedim ya
Güzel haberlerinizi dört gözle bekliyor olacağım. Ben tüp bebek öncesinde denediğim süreçte insanlar bana ne dese batıyordu. O nedenle böyle durumlarda ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama kendim için ne istiyorsam tüp bebek anne adayları için de aynısını istiyorum.

Bi demirbas da burada, 2007-2008'de gelin topiklerinde basladim mesaiye, 2012'de anneler grubu gordum. 2020 şubattan beri aylik gruplar, asilama yapanlar, tup bebeciler, dusuk yapanlar.... boyle gidiyor
Hayir kaba hesapla bu ay siklusun 15. Gunu bayramin son gununr gelecek gibi,patlamasa bu ay da transfer bari...
Zaten tutmuyoru kabullendigim icin bu ay kadar takmadigim bir ay hic olmamisti, bebeleri dondurduk ya rahatladim biraz. Kendi kendine olursa gulerim

sağol canım benim. Çok şükür daha iyiyim. Hamişlerin duası daha çk kabul olurmuş. Dualarınıza talibim

Ahh keşke, farklı boyuta erişmiş olursun
Ben de dondursaydım bebişleri hayırlısıyla, mis gibi tatil yapıcam sonra

Bend 2012den beridir tüp bebekteyim evliliğinim 40.gunu öğrendim normal yolla olmayacağını cicim aylarimiz bile zehir oldu 2018de birlikte hamile kaldığımız arkadaşların çocukları büyüdü bile benimki cennettenapalim bizim de kaderimiz buymuş 11 yıldır bekliyorum rabbim daha fazla bekletmesin aslında ağustos ayını istemememin bi diğer nedeni de bu galiba önceki 3 deneme hep ağustos ayindaydi diğer iki deneme farklı aylarda o yüzdendir ki sevmiyorum agustosurabbim artık yüzümüzü güldürsün hepimizin

Bunu demesem çatlarım denir ya, topikte tüp bebek deneyecek olan, opu öncesinde olan, transfer öncesinde olan tüm anne adaylarına bir şey söylemek istiyorum. Normalde sorulmadığında tavsiye vermekten nefret ediyorum ama bunu bazılarınızın son şansları olduğunu söyledikleri için söylemek zorunda hissettim. Lütfen lütfen lütfen d vitamini seviyelerinize baktırın, seviyeniz 20lerde ve altındaysa o ay tüp bebek yaptırmayın, 70'in üzerine çıkarın, bu oldukça temel, oldukça basit ama bizden esirgenen bir bilgi. D vitamini aslında bir hormondur ve endokrin sisteminizin, üreme sisteminizin motor yağı gibidir, o eksikse çarklar doğru yürümez. Size D vitamini baktırmadan tüp bebek yaptıran doktorlarınızı bir daha değerlendirin. Türkiye'de olanlar için söylüyorum, bizler oğlak dönencesinde yaşıyoruz ve güneşten ihtiyacımız olan d vitaminini almamız çok zor.

Özel olarak isterseniz onlarca makale bulabilirim, sizinle özel mesajdan konuşabilirim, ama lütfen d vitamini seviyenizi yükseltin ve kendinize öyle şans verin.

"
A prospective study of 173 women undergoing IVF in Toronto revealed that women with sufficient vitamin D levels (> 75 nmol/L) had significantly higher pregnancy rates in IVF than women with insufficient levels (>75 nmol/L). Women with sufficient levels had a 52.5% clinical pregnancy rate compared to a 34.7% rate among those with insufficiency. [CMJ Open, 2013 Jun 28;1(2):E77-82]. Another investigation, published inHuman Reproduction, measured vitamin D levels in 388 patients who underwent IVF/ICSI and a single embryo transfer. Clinical pregnancy rates were significantly lower in women with vitamin D levels < 20 ng/ml compared with those with higher concentrations (41 vs. 54%). When controlling for all potentially confounding factors, vitamin D was independently associated with lower clinical pregnancy rates [HumReprod, 2014 Sep;29(9):2032-40].

In a newly published study from Milan, researchers found that women who had sufficient that levels of vitamin D (>20ng/ml) were significantly more likely to produce higher quality embryos and were more like to achieve a clinical pregnancy than women who were vitamin D deficient (<20ng/ml). This prospective study examined 154 women who were vitamin D deficient and 181 women who had sufficient vitamin D blood levels. The clinical pregnancy rates were 20% and 31%, respectively. Interestingly, a subgroup analysis showed that the group of women with the highest levels (>30ng/ml) had the highest chances of pregnancy (J Clin Endocrinol Metab2014 Aug 14:jc2014 1802)."

Burada özetle diyor ki d vitamini seviyeniz 20'nin altındaysa başarı oranınız çok ama çok ciddi biçimde düşüyor ve 75'in üzerindeyse ciddi oranda artıyor.
Bebeklerinize sağlıklı bir şekilde kavuşmak için çok uğraştınız, gelin bir şans verin.

bunu daha önce de duymuştum ve endokrin doktorum da vermiştimbir iki ay öncesine kadar da kullanıyordum sonra bıraktım ve hiç test yaptırmadım şimdi içimde kaldı ya bugün başlasam mı evde vardı

bunu daha önce de duymuştum ve endokrin doktorum da vermiştimbir iki ay öncesine kadar da kullanıyordum sonra bıraktım ve hiç test yaptırmadım şimdi içimde kaldı ya bugün başlasam mı evde vardı
Bildiğim kadarıyla şu an transfer sonrasındasınız, transfer sonrasında güzel haberi duyana dek bekleyin, o zaman hamileliğinizde doktorunuzla beraber başlarsınız transfer ile bhcg pozitif alana dek geçen sürede benim bir doktor hocam "ben gebeye ilaçları dışında su dışında bir şey vermem evladım" derdi. O nedenle ben de dikkat ettiyseniz opu, transfer öncesi iki deneme arasındaki anne adaylarına seslendim.

Ben takviyemi transfer sonrası da kullanmaya devam ediyorum doktorumda kullanma demedi ama kafam karıştı

Ikinci test 610 cikti
Hayırlısıyla sağlıkla kucağına al canım
zumramirza cok heveslendirdin beni bu da erken testten Ama alttakini az önce yaptım sizce çizgi hayali mi yoksa gebelik olmasa da çıkabilecek bir çizgi mi anlayamadım ben
Hayalet çizgi görünüyor inşallah bebişin tutunmıştır sana
Canım benim inşallah o ay senin için daha hayırlıdır. Mucizene kavuşağın aydır inşallah inşallah hayırlısıyla sağlıkla aminn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…