Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben takviyemi transfer sonrası da kullanmaya devam ediyorum🤔 doktorumda kullanma demedi ama kafam karıştı🤦‍♀️
Hekiminizin tavsiye ettiği takviyelerinizi, kes demediği takviyelerinizi mesela folik asit de benim için öyle, elbette kullanın, transfer sonrası için zaten sizin durumunuzu değerlendirmişlerdir, ama daha önce kullanmadığınız bir gıda takviyesi, hekiminizin tavsiyesi olmadan transfer sonrasında kullanılmamalıdır.

Hayırlısıyla sağlıkla kucağına al canım 🥳🥳

Hayalet çizgi görünüyor inşallah bebişin tutunmıştır sana 😍😍

Canım benim inşallah o ay senin için daha hayırlıdır. Mucizene kavuşağın aydır inşallah inşallah hayırlısıyla sağlıkla aminn😍😍
Allah razı olsun kuzum yaa hepimizin yüzü gülsün amin amin amin allahım bu yoldaki herkesin yar ve yardımcısı olsun emeklerimizin karşılığını boş bırakmasın insallah🤗🤗🤗🤗🤗😘😘😘

Bunu demesem çatlarım denir ya, topikte tüp bebek deneyecek olan, opu öncesinde olan, transfer öncesinde olan tüm anne adaylarına bir şey söylemek istiyorum. Normalde sorulmadığında tavsiye vermekten nefret ediyorum ama bunu bazılarınızın son şansları olduğunu söyledikleri için söylemek zorunda hissettim. Lütfen lütfen lütfen d vitamini seviyelerinize baktırın, seviyeniz 20lerde ve altındaysa o ay tüp bebek yaptırmayın, 70'in üzerine çıkarın, bu oldukça temel, oldukça basit ama bizden esirgenen bir bilgi. D vitamini aslında bir hormondur ve endokrin sisteminizin, üreme sisteminizin motor yağı gibidir, o eksikse çarklar doğru yürümez. Size D vitamini baktırmadan tüp bebek yaptıran doktorlarınızı bir daha değerlendirin. Türkiye'de olanlar için söylüyorum, bizler oğlak dönencesinde yaşıyoruz ve güneşten ihtiyacımız olan d vitaminini almamız çok zor.

Özel olarak isterseniz onlarca makale bulabilirim, sizinle özel mesajdan konuşabilirim, ama lütfen d vitamini seviyenizi yükseltin ve kendinize öyle şans verin.

"
A prospective study of 173 women undergoing IVF in Toronto revealed that women with sufficient vitamin D levels (> 75 nmol/L) had significantly higher pregnancy rates in IVF than women with insufficient levels (>75 nmol/L). Women with sufficient levels had a 52.5% clinical pregnancy rate compared to a 34.7% rate among those with insufficiency. [CMJ Open, 2013 Jun 28;1(2):E77-82]. Another investigation, published inHuman Reproduction, measured vitamin D levels in 388 patients who underwent IVF/ICSI and a single embryo transfer. Clinical pregnancy rates were significantly lower in women with vitamin D levels < 20 ng/ml compared with those with higher concentrations (41 vs. 54%). When controlling for all potentially confounding factors, vitamin D was independently associated with lower clinical pregnancy rates [HumReprod, 2014 Sep;29(9):2032-40].

In a newly published study from Milan, researchers found that women who had sufficient that levels of vitamin D (>20ng/ml) were significantly more likely to produce higher quality embryos and were more like to achieve a clinical pregnancy than women who were vitamin D deficient (<20ng/ml). This prospective study examined 154 women who were vitamin D deficient and 181 women who had sufficient vitamin D blood levels. The clinical pregnancy rates were 20% and 31%, respectively. Interestingly, a subgroup analysis showed that the group of women with the highest levels (>30ng/ml) had the highest chances of pregnancy (J Clin Endocrinol Metab2014 Aug 14:jc2014 1802)."

Burada özetle diyor ki d vitamini seviyeniz 20'nin altındaysa başarı oranınız çok ama çok ciddi biçimde düşüyor ve 75'in üzerindeyse ciddi oranda artıyor.
Bebeklerinize sağlıklı bir şekilde kavuşmak için çok uğraştınız, gelin bir şans verin.
Oyu bildiğiniz bir d vitamini takviyesi var mı acaba. Çok tskler bu bilgiyi bilmiyordum 3. Denemem olcak bunudikkate alcam💐

Kızlar ben bugün transfer oldum ynalış hatıralmıyorsam 8a kalite gibi birşey dedi benim bu kaliteler konusunda hiç bir fikrim yok birde çikolata kistim transferi yaparken çok zorladı, kist büyük olduğu için 12.günü sabırsızlıkla bekliyorum
Embriyo kaliteleri 6'ya kadar sıralanıyor, size 8 dediklerine emin misiniz?

Nirmal gebelik testi yanlis yazmisim 9. Gunum idrarima sıkısık yaptım tuttum biraz ama cikmadi
Bana sorarsanız belki de saatiniz ve marka doğru değil, erken gebelik testi predictor, sabah erken saatte en belirgin sonucu verdi bende. Bir de idrara sıkışık olmanız önemli değil, gün içinde su içtiğimiz için idrardaki hcg konsantrasyonu çok azalıyor, ben akşam test yaptığımda bile çok uzun süre sıvı almamıştım.

Bana sorarsanız belki de saatiniz ve marka doğru değil, erken gebelik testi predictor, sabah erken saatte en belirgin sonucu verdi bende. Bir de idrara sıkışık olmanız önemli değil, gün içinde su içtiğimiz için idrardaki hcg konsantrasyonu çok azalıyor, ben akşam test yaptığımda bile çok uzun süre sıvı almamıştım.
Insallah oyledir. 😑 sabah tekrar yaparim eger yine cikmazssa kan vermeye gitmeyi dusunuyorum cunku 10. Gunum olucak yarin

Kizlar daha öncede belirttim listeye eklememi istiyorsaniz transfer tarihi
Embriyo sayisi ve Günü
test gününü
Yazin eklerim sizi 💚
Beni etiketlemeyi

kızlar göbeğimin altından rahmime doğru bi sancı var aşağıya doğru çekiyor sanki korktum ya bugün de hiç halim yok moralim bozuldu sizde de böyle oluyor mu X xnobodyx S Saturnyildizi nilnec nilnec A Alyamalis remziye_06 remziye_06
Benimde sol kasığında batma var sabahtan beri ve mide bulantım var acıkınca sürekli halsiz gibiyim

X