Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
X xnobodyx canımm geçmiş olsun ınsaallah O yumurtan sağlıkla kalitelice döllensin inşaallah 🤲🏼🤲🏼
İnşallah canmm
yeter ki kaliteli olsun kuzum üzülme tek yumurta yetiyor zaten gebelik için moralini bozma sakın
İnşallah canm benim
Canım, doğanın döngüsü olarak buymuş aslında normal olan. Yani tüp bebek tedavisi dışında, vücut belli miktar yumurtayı sepetimizden alıyormuş. Sonra yavaş yavaş büyümeye başlıyorlarmış. Ancak içlerinden sadece 1 tanesi olgunlaşıyormuş ve o süreçte o olgunlaşırken diğerlerini baskılıyormuş ve büyümelerine engel oluyormuş. Benim geçen sene ilk denememde reglin 2. gününde doktor yumurtalardan biri daha büyük. İlaca başlayacağız ama bir sonraki kontrolde bu aşırı büyüyüp diğerlerini baskılamış olursa iptal etmemiz gerekebilir demişti. Neyseki öyle olmadı. Bu sene yeniden deneyelim dedik, hastane dr değiştirdik. 7 yumurta görünüyordu. İlaçlara başladık. 2. Kontrolde doktor bir yumurta aşırı büyüyor, diğerlerini baskılar ve büyütmez. Bu ay iptal edelim, önümüzdeki ay deneyelim. Önümüzdeki ay da böyle giderse o tek yumurtayı toplar deneriz. Çok umutluydum en az 4 tanesi kesin büyür diyordum dedi. Tedaviyi 5. günde bitirdik. Temmuzda yeniden deneyeceğiz bakalım. Yani olabiliyor böyle şeyler. Doktor veya ilaç kaynaklı gibi gelmiyor bana. Aynıydı ilaçlarım ve dozları. Bu ay böyle oldu malesef. Moralini bozma derim.
Hayirlisinne ise olsun canm elden bisey gelmiyor
Canım doktorun senin E2 değerine bakmadı mı? Eğer yumurtalar toplanacak kadar kaliteli ise yumurta başına değerin 150-300 arası olmalı.Yani senin 1 yumurtan toplandıysa en fazla değerin 300 dür ve bunu zaten doktor biliyordur.Anlamadım neden sana anlatmadılar.
Kan degerlerime gore hersey normaldi. Folikuller boşmuş biri tek doluymus bende endometriozis var sebebi bu buyuk ihtimal
Kizlar bugun merkezden aradilar tekrar. 3.gun embriyom 3 degil 2 taneymis 5.gunde 1 taneymis ve dondurulmus. Yani 3 kaliteli embriyom var. Biraz uzuldum şahsen 11i döllenmisti cnku çok azalmis sanki. Bir de ilk kez yapiyorum anlamiyomda fazla. Arastirma hastanesi oldigu için yaşimdan dolyi zaten 1 adet embriyo yerlestirilcek. 2 .adetimde baslicak transfer aşamasina tecrubeli arkadaslar sayi iyi mi sizce ben biraz üzuldum sanki. 5 tane embriyom olur en az diyodum olmadi.
Sukretmelisin benim ultrasonda 7 yumurta gorunurken toplamada 1 tane Tek çıktı

İnşallah canmm

İnşallah canm benim

Kan degerlerime gore hersey normaldi. Folikuller boşmuş biri tek doluymus bende endometriozis var sebebi bu buyuk ihtimal

bugün aradılar mı canım döllendi mi döllenmedi mi diye?

İnşallah canmm

İnşallah canm benim

Endometriosiz sebep olabiliyor canım. Sanırım onun için baskılama uyguluyorlar, geçici menopoz.

X