Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnşallah

Benimde 7 gorunup tek cikmasi alt ust etti beni
Canım, doğanın döngüsü olarak buymuş aslında normal olan. Yani tüp bebek tedavisi dışında, vücut belli miktar yumurtayı sepetimizden alıyormuş. Sonra yavaş yavaş büyümeye başlıyorlarmış. Ancak içlerinden sadece 1 tanesi olgunlaşıyormuş ve o süreçte o olgunlaşırken diğerlerini baskılıyormuş ve büyümelerine engel oluyormuş. Benim geçen sene ilk denememde reglin 2. gününde doktor yumurtalardan biri daha büyük. İlaca başlayacağız ama bir sonraki kontrolde bu aşırı büyüyüp diğerlerini baskılamış olursa iptal etmemiz gerekebilir demişti. Neyseki öyle olmadı. Bu sene yeniden deneyelim dedik, hastane dr değiştirdik. 7 yumurta görünüyordu. İlaçlara başladık. 2. Kontrolde doktor bir yumurta aşırı büyüyor, diğerlerini baskılar ve büyütmez. Bu ay iptal edelim, önümüzdeki ay deneyelim. Önümüzdeki ay da böyle giderse o tek yumurtayı toplar deneriz. Çok umutluydum en az 4 tanesi kesin büyür diyordum dedi. Tedaviyi 5. günde bitirdik. Temmuzda yeniden deneyeceğiz bakalım. Yani olabiliyor böyle şeyler. Doktor veya ilaç kaynaklı gibi gelmiyor bana. Aynıydı ilaçlarım ve dozları. Bu ay böyle oldu malesef. Moralini bozma derim.

bilmiyorum ki epey bi okudum burda benim 3.gün embriyosu kimisi 7.gün silikte olsa çizgi görmüş. o yüzden biraz çöktüm. eşime test yaptığımı söylemedim ama olmayacak ben hissediyorum dedim
Ben de yaptım şimdi. Bende de birşey çıkmadı canım. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Rabbim nasip etmediyse vardır bir bildiği.

bilmiyorum ki epey bi okudum burda benim 3.gün embriyosu kimisi 7.gün silikte olsa çizgi görmüş. o yüzden biraz çöktüm. eşime test yaptığımı söylemedim ama olmayacak ben hissediyorum dedim
Canım benimki de 3. Gün embriyosu. Bugün 8. Günüm kan verecektim vazgeçtim. Yarın vermeyi düşünüyorum. Ben de 7. Gün evde test yaptım,kaset testti erken gebelik değildi. Ama gebelik var mı diye yapmadım,çatlatma iğnesi in etkisi gectimi diye bakmak içindi. Tek çizgi çıktı. İki gün daha sabret ve kan testi ver. Ya da yarın ver en azından bir fikir olur

Yok kuzum zaten kimse aşırı umutlu değildi 😂😂
Canım benimki de 3. Gün embriyosu. Bugün 8. Günüm kan verecektim vazgeçtim. Yarın vermeyi düşünüyorum. Ben de 7. Gün evde test yaptım,kaset testti erken gebelik değildi. Ama gebelik var mı diye yapmadım,çatlatma iğnesi in etkisi gectimi diye bakmak içindi. Tek çizgi çıktı. İki gün daha sabret ve kan testi ver. Ya da yarın ver en azından bir fikir olur
İnşallah pozitif çıkar canım bize haber ver mutlaka

Ya kızlar modlar düşmesin lütfen. Şimdi ben hepinize moral vereyim, sonra lazım olunca tek tek toplarım hepinizden 😂 benim ilk transferimde hiç test yapmadan tuttum kendimi. Transfere eşim gelemedi. Görevi nedeniyle karantinadaydı. En yakın arkadaşımla gittim. 2 kız hallettik valla kahramanca 😂 bebek dünyaya gelseydi baba hanesini ikiye bölüp onun da adını yazacaktık. Neyse transfer sonrası ailem tarafından bakım altına alındım. Abimlerde kalıyordum. 2 yaşında bir yeğenim var. Sabah 7- akşam 8 kendisi tarafından “halaaa” şeklinde kuşatıldığım için test yapmayı ne düşünebildim ne zamanım oldu. 5. Gün aa kalite embriyoydu. İlk deneme, ilk transferdi. İlk test 12. Günde 47 çıktı. Doktorum kimyasal büyük ihtimalle dedi. 16. günde 189 çıktı. Yani 2 güne 1 ikiye katlıyordu. Ana doktorum şimdiye 500 leri görmesi lazımdı. Kimyasal bu, ilaçları keselim dedi. Ben evime döndüm. Hatta eve dönerken madem kimyasal haydi bakalım diye yeğenimi kucaklamalar mı, uzun eşek oynamalar mı dersiniz ne varsa yaptık ikimiz. Abim doktor, kızım binyerine bişey olcak bebeğin ihtimalini geçtim falan diye uyardı 😂 kimyasalın düşüşünü takip edicez dediler. Kan vermeye gittim hala ikiye ikiye katlıyor. Düşecek derken yükseliyor. Doktorum ya seni gönderdik ama dış gebelik olmasın falan dedi, burdaki kendi kadın doğumcuma gittim. Bi anormallik yoktu ama kese vardı. 2 gün sonra yolk kesesi ve bebek oluşumu. Ne ben, ne doktorum ne de abim inanamadık. Ve 6. Haftada da kalp atışları. 6. hislerime güveniyorum. Yine de nedense çok sevinemedim. Ben bunu eşimin yanımda olamamasına bebeğin kalp atışlarını duyamamasına üzüldüğüme bağladım. Ve bir sonraki kontrolde bebeğin kalp atışları durmuştu. Kromozom anomalisi dedi tüp bebek doktorum. Çok görüyoruz hem normal hem tüp hamileliklerde. Doğa eliyor sağlıksız bebekleri dedi. Şimdi üzülüyorsun ama senin için de, bebek için de en iyisi buydu dedi. Kürtaja girdim. Uyandığımda bebeği alamamışlardı. Doğum kanalına doğru bir miyom oluşmuş. Sonra onun da miyom olmadığı anlaşıldı da neyse 🙄 ilacla dusuk oldu ve orada kapandi. Ama anomali olmasa hamilelik devam edecekti. Kisacasi boyle testim megatif cikti diye, test sonucum dusuk cikti diye kimse kendini yipratmasin. Yok dedikleri var oluyor, var dedikleri yok. Allah, potifi enerji, olumlama, karma artik Neye inaniyorsaniz, ona siginin ve sabredin. Yeniden bir tedaviye basladiysam sayesinde.

X