Haziran ve Temmuz 2016 da tüp bebeğe başlayacaklar

merhaba canım. evet kese ve yolk sacı gördüm. pazartesi kalp atışına gidicem. sen ne yaptın.
Yolk sacı nedir canım? Bu arada bi şey sormak istiyorum geçen perşembe transferim oldu adet Ağrısı gibi bel ağrım var böyle bişey yaşadınız mı

Yolk sacı nedir canım? Bu arada bi şey sormak istiyorum geçen perşembe transferim oldu adet Ağrısı gibi bel ağrım var böyle bişey yaşadınız mı
bel ağrısı kasık ağrısı normal canım. bebeğin tutunuyor. hatta geçen haftaya kadar bende hala oluyordu. yolk sacının tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım bebeğin gelişimi için kan ponpalıyormuş.

Yolk sac
Gestasyonel kese ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra yolk kesesi (yolk sac) adı verilen oluşum ortaya çıkar. Yolk sac gestasyonel kese içinde ikinci ve daha küçük bir kese olarak gebeliğin yaklaşık 5. haftasında izlenebilir.

Yolk sac’ın kesin işlevi aydınlatılamamakla birlikte erken gebelikte bebeğe ait kan hücrelerinin yapımından sorumlu olduğu düşünülmektedir.

Gestasyonel kese çapı transvajinal ultrasonografide 10 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir. Bu oluşumun izlenmesi gebeliğin normal olduğu şeklinde yorumlanır. Yolk kesesinin izlenmesi gebeliğin içinde embryo içermeyen boş gebelik olmadığını kanıtlar.

Karından yapılan ultrasonografide ise gebelik kesesi çapı 20 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir.

Gebelik kesesi 13 milimetreden büyük olduğu halde yolk kesesinin görülmemesi olumsuz bir bulgudur ve erken gebelik kaybı ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir.

Yolk kesesinin çapının 5.6 milimetreden büyük olması da olumsuz bir bulgudur. Yapılan çalışmalar böyle bir durum varlığında anormal gebelik riskinin yükseldiğini göstermektedir

Kızlar ben bunalıma girmiş düşünürken bir şey kafama takıldı. Şimdi biz dondurulmuş embriyo transferi olduk ya o ay normal döllenmemiş yumurtayı atmamız gerekiyordu transfer olmasaydık yani adet olacaktık. Embriyo tutunduğu takdirde o yumurta ne olacak. Off ya çok karışık oldu galiba neyse siz anladınız onu :)

hiç bir şey olmayacak vücudun onu gerekli şekilde eritecek. normalde de bazen bir bayan bir adet döneminde birden fazla yumurtlayabilir. bunların hepsi değil bir tanesi döllenebilir. ozaman vucud öteki yumurtaları nasıl yok ediyorsa onu da eder. hem Allah korusun ama bazen iki kese oluşuyor iki kalp atışı alınıyor ama zamanla bebeklerden biri kendi kendine yok olabiliyor. ozaman o ne oluyor? doktorlar o kendi kendine yok olacak diğeri devam edecek diyor. kafana takmana gerek yok bence.

doktorun verdiği ilaçlarla onu engelliyor

Tabii haklısınız yani bu benim düşündüğümü doktorlar illa ki benden önce düşünmüştür zaten..

Canim masallah gormussun keseyii ..
Benimde Hoffe nin tam tersi sifir agri..
3.gun embriyosu ondan kaynaklimj cnm

Sabah 8 de merkeze transfere gideceğim. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Allahın izniyle sorunsuz bir şekilde evladıma kavuşmaya gidiyorum. Allah kucağımızo boş bırakmasın. Amin
Hayirlisiyla al bebislerini de gel canim Rabbim hayirlisiyla guzel haberler vermeyi nasip etsin..

Sabah 8 de merkeze transfere gideceğim. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Allahın izniyle sorunsuz bir şekilde evladıma kavuşmaya gidiyorum. Allah kucağımızo boş bırakmasın. Amin
Kuzucuklarini alda gel bakalim. Bende yarin 8de opu olcam. Insallah kaliteli ve cok yumurtam olur

Canım benim de 3.gün embriyosu hangimizin ki daha iyi bilemedim ben ama benim belim ağrıdıkça ağlayasım geliyor
boşuna ağlayıp bebeği huzursuz etme. hepimizde bel ağrısı kasık ağrısı oldu. ben hamöileyim hala bel ve kasık ağrısı çekiyorum. bunlar normal. hatta ağrıların var diye sevinmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…