Canım transfer günüm adetin 18. günü . Adetin 13. Gününde rahim kalınlığına bakacak doktor. Yani bu ayin 15 inde rahim kalınlığına bakicak eğer iyi ise 20 si transferTransfer günün adetin kaçıncı günü olmuş oluyor? Bir de rahim kalınlığı kaç bir şey söyledi mi doktor??
Can'ım kan verdim 15.30 da çıkacak sağlık ocağında yaptırıyorum o yüzden geç olacak sen naptın?Merhaba canim test gunumdu seninde bugun yaptirdinmi testini merak ettim iyi sonuclanmistir insallah
valla böyle ciktigina göre degerin en az 40-50 olmuştur
Hayirli olsun canim allah kucagina almayida nasip eder inşallah darisi basimizayaptım canım silikde olsa ikinci bir çizgi var
Hayırlısı olsun inşallah. Benim de yarın dr kontrolüm var.Ca
Canım transfer günüm adetin 18. günü . Adetin 13. Gününde rahim kalınlığına bakacak doktor. Yani bu ayin 15 inde rahim kalınlığına bakicak eğer iyi ise 20 si transfer
canım ben yumurta rezervi az olanlara uzun uygulanıyor sanıyordum ancak tam tersiymiş aşağıdaki yazıyı memorialın sayfasında buldum umarım yardımcı olurKizlar daha oncede sordum ama arada kaynadi. bu uzun protokol kisa protokol olayi ne? neye göre karar veriyorlar? ikisinde de tutuma olasiligi ayni mi?
teşekkür ederim. inşallah iyi bir değer çıkarvalla böyle ciktigina göre degerin en az 40-50 olmuştursimdiden hayirli olsun
teşekkür ederim. rabbim isteyen herkese nasip etsinHayirli olsun canim allah kucagina almayida nasip eder inşallah darisi basimiza
protokol derken neyi kastediyorsunKizlar daha oncede sordum ama arada kaynadi. bu uzun protokol kisa protokol olayi ne? neye göre karar veriyorlar? ikisinde de tutuma olasiligi ayni mi?
tüp bebek tedavisinde öyle bisi varmis. sanirim uzun protokolde 1 ay önceden adetin 21. günü ignelere baslaniyormus 2 aylik bi tedaviymis filan. kisa protokolde adetin 3. günü basliyor 1 ay sürüyor benim öyleydi cogu kişinin öyle.teşekkür ederim. inşallah iyi bir değer çıkar
teşekkür ederim. rabbim isteyen herkese nasip etsin
protokol derken neyi kastediyorsun
bende okudum bunlari ondan kafam karıştıcanım ben yumurta rezervi az olanlara uzun uygulanıyor sanıyordum ancak tam tersiymiş aşağıdaki yazıyı memorialın sayfasında buldum umarım yardımcı olur
Tüp bebek uygulamalarında protokol seçimi hastaya göre değişmektedir. Tüp bebek tedavisindeki birinci basamak kadından yeterli sayıda ve kalitede yumurta elde etmektir. Bunun için kadının yaşı, yumurtalık rezervi, kan hormon değerleri ve kilosuna uygun olarak seçilen bir protokol ile yumurta büyütme, “ovulasyon indüksiyonu” veya diğer bir adı ile “kontrollü ovaryan hiperstimulasyon - KOH” tedavisi uygulanır. Ovulasyon indüksiyonu tedavisi, çiftin infertilite nedenine, tetkik ve muayene sonuçlarına bağlı olarak her hasta için özel olarak belirlenir. Bu seçimde, tüp bebek merkezinin deneyimi ve başarısı önemli bir kriterdir.Olguların özelliklerine göre farklı şekillerde uygulanabilen KOH tedavilerinde öncelikle gonadotropin adı verilen yumurta büyütücü ilaçların yardımı ile yumurtalar belli bir olgunlaşma aşamasına getirilir. Bu süreçte istenmeyen bir zamanda yumurtaların çatlamasını engellemek için agonist veya antagonist adı verilen ilaçlar kulanılır. Agonist veya antagonist adı verilen ilaçlara göre protokoller uzun veya kısa olarak adlandırılır.
Agonist ilaçlar çatlamayı engelleyici etkilerini uzun sürede ortaya çıkardıklarından bu ilaçların kullanıldığı tedaviler uzun protokol adını alır. Agonist ilaçlar bir önceki adetin 21. gününde başlanır ve adetli iken devam edilir. Takip eden adetin 3.günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar ikisi birlikte devam edilir. Uzun protokolde, eşit düzeyde ve aynı büyüklükte folikül gelişimi sağlanırken; LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve kontrolsüz yükselmesi önlenmektedir. Bu tedavi protokolü daha çok normal cevaplı, yumurtalıklardaki yumurta sayısı yeterli olan hastalar için kullanılır. Bu protokolün önemli bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir. Dezavantajı ise; beynin kendi ürettiği hormonların baskılanması nedeni ile folikül gelişimini sağlamak için gerekli olan ilaç dozunun artmasıdır. Ayrıca bu hastalarda baskılayıcı iğnelerin alevlendirici etkisi sonucu basit folikül kistler oluşabilir.
Antagonist denilen ilaçlar baskılayıcı etkiyi daha kısa sürede sağladıklarından bu ilaçların kullanıldığı tedavi şemalarına kısa protokol denir. Kısa protokol daha hasta dostu bir tedavi şeklidir. Yumurta rezervinden bağımsız olarak her hasta grubunda uygulanabilir. Ancak özellikle, yumurta cevabı zayıf, kötü yanıtlı hastalarda ve yumurtalıklarında çok sayıda yumurtası olan yüksek cevaplı hastalarda tercih edilebilir. Özellikle “ovaryan hiperstimulasyon sendromu” riski olan hastalarda bu riski azalttığı çalışmalarla gösterilmiştir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda da tedavinin daha kısa zamanda tamamlanmasını sağlar. Adetin 3.günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır, yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde antagonist denilen ilaçlara başlanır. Çatlatma iğnesine kadar her iki ilaca devam edilir.
Gebelik sonuçları açısında iki protokol arasında belirgin bir fark görülmemektedir.
birde o zaman biz niye kısa protokol uyguladık sonuçta benim yumurtlamada rezervde falan bir sorun yok bizim uzunu uygulamamız gerekmez miydibende okudum bunlari ondan kafam karıştıgerci kisa protokolde daha az ilac kullanmis oluyorsun o yüzden hem maddi acidan hem hemde az kimyasal alma acisindan faydali bi de daha kisa sürmüş oluyor. ama uzun protokol niye var o zaman
evet benimde hic sorun yok aksine cok düşük doz igneyle cok kolay sonuc elde ediliyorbirde o zaman biz niye kısa protokol uyguladık sonuçta benim yumurtlamada rezervde falan bir sorun yok bizim uzunu uygulamamız gerekmez miydi
çok iyi anlıyorum seni bomboş geliyor hayatımdaki her şey hırslarım kariyerim uğruna niye ertelemişim diyorum çocuk sahibi olmayı bu kadar şuan anne olmaktan başka hiç bir şey önemli gelmiyor hayatımda ve çok yalnızım bu sınavda eşimin umurunda değil çocuğu olsada olur olmasada olur anneme aileme gelecek olursam niye acele ediyormuşum bu kadar 40 ına kadar yolu varmış niye tüp bebek yapıyormusum allah vermiyorsa varmış bir bildiği niye kaderime karşı geliyormuşum ağlıyormusum hatta çoçugu olmayanlar şanslı insanlarmış çocuğun mu var derdin varmış şimdi benim ve kardeşimin sorunlarına üzülüyormuş şimdiki aklı olsa hiç doğurmazmış anlayacağınız bu sınavda yalnızım kimseye dert bile yanamıyorum
canim cok sagol inşallah viyamin olarak.
omega,previ positive, miyositol positive, ace selenyum birde dil alti ))aliyorum esimde aliyor ama onunkisi farkli eylul sonu tekrar başlıyoruz inşallah benim spontam olarak saglikli bir dogumumda var niye boyle oldu anlamiyorum dr.embirilog yani hepimiz bu duruma bir anlam veremiyoruz cok zor Allah yardimcimiz olsun tekrar boyle birseyle karsilasmaktan cok korkuyorum.hayat bu umutla umutsuzluk arasinda gidecek boyle gelmiş böyle gidecek yapacak birşey yok
canım ben yumurta rezervi az olanlara uzun uygulanıyor sanıyordum ancak tam tersiymiş aşağıdaki yazıyı memorialın sayfasında buldum umarım yardımcı olur
Tüp bebek uygulamalarında protokol seçimi hastaya göre değişmektedir. Tüp bebek tedavisindeki birinci basamak kadından yeterli sayıda ve kalitede yumurta elde etmektir. Bunun için kadının yaşı, yumurtalık rezervi, kan hormon değerleri ve kilosuna uygun olarak seçilen bir protokol ile yumurta büyütme, “ovulasyon indüksiyonu” veya diğer bir adı ile “kontrollü ovaryan hiperstimulasyon - KOH” tedavisi uygulanır. Ovulasyon indüksiyonu tedavisi, çiftin infertilite nedenine, tetkik ve muayene sonuçlarına bağlı olarak her hasta için özel olarak belirlenir. Bu seçimde, tüp bebek merkezinin deneyimi ve başarısı önemli bir kriterdir.Olguların özelliklerine göre farklı şekillerde uygulanabilen KOH tedavilerinde öncelikle gonadotropin adı verilen yumurta büyütücü ilaçların yardımı ile yumurtalar belli bir olgunlaşma aşamasına getirilir. Bu süreçte istenmeyen bir zamanda yumurtaların çatlamasını engellemek için agonist veya antagonist adı verilen ilaçlar kulanılır. Agonist veya antagonist adı verilen ilaçlara göre protokoller uzun veya kısa olarak adlandırılır.
Agonist ilaçlar çatlamayı engelleyici etkilerini uzun sürede ortaya çıkardıklarından bu ilaçların kullanıldığı tedaviler uzun protokol adını alır. Agonist ilaçlar bir önceki adetin 21. gününde başlanır ve adetli iken devam edilir. Takip eden adetin 3.günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar ikisi birlikte devam edilir. Uzun protokolde, eşit düzeyde ve aynı büyüklükte folikül gelişimi sağlanırken; LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve kontrolsüz yükselmesi önlenmektedir. Bu tedavi protokolü daha çok normal cevaplı, yumurtalıklardaki yumurta sayısı yeterli olan hastalar için kullanılır. Bu protokolün önemli bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir. Dezavantajı ise; beynin kendi ürettiği hormonların baskılanması nedeni ile folikül gelişimini sağlamak için gerekli olan ilaç dozunun artmasıdır. Ayrıca bu hastalarda baskılayıcı iğnelerin alevlendirici etkisi sonucu basit folikül kistler oluşabilir.
Antagonist denilen ilaçlar baskılayıcı etkiyi daha kısa sürede sağladıklarından bu ilaçların kullanıldığı tedavi şemalarına kısa protokol denir. Kısa protokol daha hasta dostu bir tedavi şeklidir. Yumurta rezervinden bağımsız olarak her hasta grubunda uygulanabilir. Ancak özellikle, yumurta cevabı zayıf, kötü yanıtlı hastalarda ve yumurtalıklarında çok sayıda yumurtası olan yüksek cevaplı hastalarda tercih edilebilir. Özellikle “ovaryan hiperstimulasyon sendromu” riski olan hastalarda bu riski azalttığı çalışmalarla gösterilmiştir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda da tedavinin daha kısa zamanda tamamlanmasını sağlar. Adetin 3.günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır, yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde antagonist denilen ilaçlara başlanır. Çatlatma iğnesine kadar her iki ilaca devam edilir.
Gebelik sonuçları açısında iki protokol arasında belirgin bir fark görülmemektedir.
teşekkür ederim canım. benim 5. gün embriyoydu ma dondurulmuştu. rabbim isteyen herkese nasip etsin. çizgi silik yarın test günüm bakalım ne çıkacak. hakkımızda hayırlısı olsun. senin bugün kaçıncı gündüemily07 Can'ım hayırlı olsun rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Senin ki kaçıncı gün embriyosuydu?
Arkadaşım sen burda hepimizin morali bozuk olduğunda bir soru sorduğunda üşenmeden cevaplıyorsun topiğe girdiğimden beri gözlemlediğim herkese olumlu olup moral vermeye çalışıyorsun. Allahım inşallah güzel güzel sonuçlar nasip etsin sana. İyi değerler gör arkadaşım.teşekkür ederim canım. benim 5. gün embriyoydu ma dondurulmuştu. rabbim isteyen herkese nasip etsin. çizgi silik yarın test günüm bakalım ne çıkacak. hakkımızda hayırlısı olsun. senin bugün kaçıncı gündü
çok teşekkür ederim canım. elimden geldiğince yanınızda olmaya çalışıyorum. çünkü bu süreçi genelde hepimiz yanlız ve gizli yaşıyoruz. burada ne kadar destek olsak o kadar iyi. tüp bebeğin en büyük düşmanı stres. rabbim hepimize nasip etsin.Arkadaşım sen burda hepimizin morali bozuk olduğunda bir soru sorduğunda üşenmeden cevaplıyorsun topiğe girdiğimden beri gözlemlediğim herkese olumlu olup moral vermeye çalışıyorsun. Allahım inşallah güzel güzel sonuçlar nasip etsin sana. İyi değerler gör arkadaşım.