- 29 Ekim 2019
- 6.702
- 1
- 8.803
- 198
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #11.861
Çok şükür canımNedense insan yavrusuyla ilk karşılaştığı andan itibaren bebeği için en iyisini biliyormuş gibi oluyorherkes kendi yavrusuna göre iyi bir anne bence
Senigercek hayata tanımak çok isterdim ikizlere totem yapıp sağlıkla bu günlere geldin maşallah..
Bizim daha hiç diş işareti yok. Büyük oğlum 5aylik çıkardı..
Doktorumuz krem önermişti cnm kabul bagladı bakalım tekrar sagolasınAy cok gecmis olsun canim yaainsallah enfeksiyon kapmis olablrmi canim yaa
Ben kaseye koyup peteğin üstüne koyuyorum biraz tezgâh üstünde beklettim ama sanki çok ısınmadi öksurdu hafiften o gün yavrum ondan sonra hep öyle yaptımYoğurt ısıtma ayrıca yapmıyorsun yani oda sıcaklığına geliyor. Kayınvalidem elektrikli ocak üstüne koy ısınsın diyor
Bende ısıtıp verıyorumBen kaseye koyup peteğin üstüne koyuyorum biraz tezgâh üstünde beklettim ama sanki çok ısınmadi öksurdu hafiften o gün yavrum ondan sonra hep öyle yaptım
Sanirim canim biz koliktik zaten insallah canim yaAcaba ek gıdada verdiklerin mi yaptı? Çok yerde gördüm ek gıdaya başlayınca tekrar gaz başlıyor diye. İnşallahtez zamanda düzelir canım benim inşallah
Canim ben oda sickliginda ilitip veriyorumEk gıdaya başlayan arkadaşlar yaptığım bir şeyi paylaşmak istedim. Sebzeleri bolca haşlayın iyice pişsin. Bebeklerde gaz sancı gibi durumlar oluşmasın diye. Özellikle kök sebzeler havuç, patates gibi. Mesala muz veriyorsanız uzunlamasına ortan kesin o en içte kısmı alın. Orası gaz yapabiliyormuş. Ben önce direkt verdim herhangi bir şey yapmadı öyle devam ediyorum. Oğlumda hemen etki ettiği için ordan anıyorum. İlk gün verdiğim tadım sebzesi havuçtu annem söylediği halde az haşladım gerçekten oğlum zorlandı sonra zaten hep çok başlayarak devam ettim. Size sorum olacak sıcaklığını nasıl veriyorsunuz. Yoğurt mesela nasıl ısıtıp veriyorsunuz. Yada püreleri
Haydi bakalım geçmiş olsun nazik o annesi ama önce başardıZor bir geceden sonra oğluşunda dişi gelmiş olduiki saatte bir uyandı durdu yavrum ama kızıma göre dişi daha belirgin. Kızımın damağı inceydi canı yanmadan kurtardı kendini oğlumun damağı kalın, tırnağı kalın erkek olduğu için mi acaba anatomilerinde bir kalınlık var
Bal kabagı alerjı acısından da en risksiz olan sebze. Sındırımıde cok kolay ve diger sebzelere göre tadı daha hos. Mevsım sebzesı dendıgı için yesıl kabak suan vermıyorumHahah ayy bu kuzular yandı vallahi sendenbirde şey sorcam neden normal kabak değilde bal kabağı verdiniz sebebi var mı bizim listede kabak yazıyo sadece
Bende öbür gün vericem inşallahBen karnabaharı sordum deneyip görcez dedi
Ben yumurta sarısı bır de kendı yaptığım peynırden verıyorum canım. Karıştırmıyorum ama kendı tadlarını alsın dıyeCanim labne ,yumurta sarisi ,bebek biskuvisi,muz karstryorum oglum bayiliyor buna
Evime gidince kafam daha rahat olur. Soğuk aldı çocuk buna bağlıyorlar bugün büttün oda sıcaklığında belirttiğim üstüne hafif ılıtıp verdiğim yoğurdun gögüs hırıltısı yaptığını söylüyorlar daraldım ya iki bebek yükü üstüne bir de acıklama yapıyorum her şeyde. Sen kahvaltı ile başladın demi bizim en son ıspanak haftaya vereceğim. Yarın brokoli tadımı ardından avakado tadım sonra ıspanak karnabahar böylelikle vermediğim mevsim sebzesi kalmıyor Trabzon hurması ile ayva ile meyve tadımı biter. Bende ilikli kemik suyu tavuk suyu öyle başlarım. İçim bayağı rahatladı her şeyden verdim tadımlık az kaldı. Ben pirinç üç gündür katıyorum. İrmikMinnaklarimm canım ben püresini pişirip hemen yediriyorum tabakta ezene kadar ılınıyor zaten. Normal irmik koyuyordum pişerken. 2 gundur pirinç atıyorum ekstra kemik suyu da atıyorum. Yarın ıspanak tadımı bitecek sonra karnabahar vericem bakalım. Yogurt yemıyor benım oğlan 1-2 hafta vermeyecegım unutsun tadını dıye ama verecegım zaman yıyecegı kadar kaseye alıp tezgahta bekletıyordum. Peynır verıyorum mesela cıkartıyorum 2-3 dakıka sonra verıyorum. Biraz soğuğa alıssın ıstıyorum acıkcası. Annemle kardesım hala dolaptan cıkan bır seyı yıyemıyorlar hemen bogazları şişiyor. O yüzden o kadar dikkat etmiyorum
Evime gidince kafam daha rahat olur. Soğuk aldı çocuk buna bağlıyorlar bugün büttün oda sıcaklığında belirttiğim üstüne hafif ılıtıp verdiğim yoğurdun gögüs hırıltısı yaptığını söylüyorlar daraldım ya iki bebek yükü üstüne bir de acıklama yapıyorum her şeyde. Sen kahvaltı ile başladın demi bizim en son ıspanak haftaya vereceğim. Yarın brokoli tadımı ardından avakado tadım sonra ıspanak karnabahar böylelikle vermediğim mevsim sebzesi kalmıyor Trabzon hurması ile ayva ile meyve tadımı biter. Bende ilikli kemik suyu tavuk suyu öyle başlarım. İçim bayağı rahatladı her şeyden verdim tadımlık az kaldı. Ben pirinç üç gündür katıyorum. İrmikYadee dediği gibi başlayım dedim aklımdaydı emin olamıyordum. İlla bebe irmik mi olsa diye normali koydum muz elma ile güzel bir ara öğün yapıorum irmikle iki gündür bayıla bayıla yiyorlar. Yoğurt her gün küçük cam kavanozu birlikte yiyorlar
Öğlen sebze çorbası ikindi meyve üç gündür irmikli veriyorum senin yaptığın gibi aslında ben dediğini gece yatmadan önce vermeyi planlıyordum. Ben içine üç kaşıkta mamalarından attımMaşallah güzel güzel yeisn sıpalar. O. Irmik tarifine kime tavsiye etsem çocuklar sevmiştir. Yani istersen bebe irmigi al, ama ölçüsü. Yine aynı bilemicem.
Evet ilk kahvalti ile başladım. Şimdi günde sabit 2 öğün bazen arada sadece bir meyveden oluşan püree veya sade yoğurt..
Sagol canim insALLAHÇok. Çok geçmiş Allah şifa versin. İnşallah ilerde sorun yaşamaz meleğimiz
Öğlen sebze çorbası ikindi meyve üç gündür irmikli veriyorum senin yaptığın gibi aslında ben dediğini gece yatmadan önce vermeyi planlıyordum. Ben içine üç kaşıkta mamalarından attımakşam da yoğurt verip bir saat sonra mama verip uyutuyorum. 12 de uykuda mama verdim bugün vermeyem bakım bir kaçta uyanacaklar böyle. 9 de yediler 10 da uyuttum
Millete dert anlatmak gercekten cok yoruyor anlayabılıyorum senı bende aynı sekılde kaynanayan kayınpedere laf anlatıyordum. Tavuk suyuna bıraz daha gec baslamak istiyorum ben. Gercı kendı tavuklarımız var hazır degıl ama yıne de gec olsun dıyorum. Ben nedense hep kendi yesin tek tek tadını alsın diyorum daha muhallebı fılan vermedım. Avakado bulamadım burda merkeze gidince alıcam nasıpse. Avakadoyu nasıl verıceksın?Evime gidince kafam daha rahat olur. Soğuk aldı çocuk buna bağlıyorlar bugün büttün oda sıcaklığında belirttiğim üstüne hafif ılıtıp verdiğim yoğurdun gögüs hırıltısı yaptığını söylüyorlar daraldım ya iki bebek yükü üstüne bir de acıklama yapıyorum her şeyde. Sen kahvaltı ile başladın demi bizim en son ıspanak haftaya vereceğim. Yarın brokoli tadımı ardından avakado tadım sonra ıspanak karnabahar böylelikle vermediğim mevsim sebzesi kalmıyor Trabzon hurması ile ayva ile meyve tadımı biter. Bende ilikli kemik suyu tavuk suyu öyle başlarım. İçim bayağı rahatladı her şeyden verdim tadımlık az kaldı. Ben pirinç üç gündür katıyorum. İrmikYadee dediği gibi başlayım dedim aklımdaydı emin olamıyordum. İlla bebe irmik mi olsa diye normali koydum muz elma ile güzel bir ara öğün yapıorum irmikle iki gündür bayıla bayıla yiyorlar. Yoğurt her gün küçük cam kavanozu birlikte yiyorlar
Ben once tek tek vermistim canim olede sevmisti ..Ben yumurta sarısı bır de kendı yaptığım peynırden verıyorum canım. Karıştırmıyorum ama kendı tadlarını alsın dıye
Aa tamam canım bende alayım o zamanBal kabagı alerjı acısından da en risksiz olan sebze. Sındırımıde cok kolay ve diger sebzelere göre tadı daha hos. Mevsım sebzesı dendıgı için yesıl kabak suan vermıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?