- 5 Ocak 2018
- 2.506
- 1.960
- 83
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #11.841
Ay cok gecmis olsun canim yaainsallah enfeksiyon kapmis olablrmi canim yaaCanları sağolsun cnm iyi olsunlar da yormaya çalış biraz belki uyur, biz aşıdan beri ateşle uğraşıyoruz dün gece sabahı sabah ettik Bi önceki gün de verem aşısı yerinden akıntı oldu aşı mı ateş yaptı kabuk bağlayan yerin sıkıntısı mı bilemedim
Bizmki emzigine asikMesela kızım emzik istedi önce korktum ama sonra baktım kurtuluş oldu. Sadece uyutunca istiyor daldı mı kendi pü atıyor. Gündüz istemiyor ağlarsa falanda istemez sadece dalmak için kullanıyor
Kuzum hamak aldik ondada uyumk istemiyor valla sasrdim doktora gtrduk oktora canim sanirim gazimiz hala devam cok gaz var dediYa canım başka bir derdi olmasın. Kulak ağrısı falan. Diş çıkardı rahatladı da kuzum ya. Emin ol o senden daha çok yıpranıyor. Ben böyle durumlarda tek bir şeye odaklanıyorum nasıl ne şekilde ikna olursa o şekilde uyutmak. Oğlan dönerken battaniye ye bile koyduk ki hiç battaniye de yatma huyu yoktur. İki gün yatırdık sonra zaten terk etti dönmeyi. Korkma alışkanlık olur diye. Benimkiler yapmadıysa kimse yapmaz
Canim labne ,yumurta sarisi ,bebek biskuvisi,muz karstryorum oglum bayiliyor bunaNeler verıyorsun peki
Acaba ek gıdada verdiklerin mi yaptı? Çok yerde gördüm ek gıdaya başlayınca tekrar gaz başlıyor diye. İnşallahKuzum hamak aldik ondada uyumk istemiyor valla sasrdim doktora gtrduk oktora canim sanirim gazimiz hala devam cok gaz var dedi
Çok yamanlar ya,Bizmki emzigine asik
Yoğurt yer belki ama biz ondan bekliyoduk zaten ek gıda sürecinin zor olmasınıBenim oğlan yirmi günde öğrenemedi pis mama yiye yiyeağzı kocaman ama açmıyor ucuna koyun ben hüp diye çekeyim diyor çok değişik bir şekilde yiyor kızım öğrendi vallahi ummadığım taş baş yardı direkt ağzını açıyor kocaman yutuyor
Biz ters köşe olduk. Öğrenecek muzu yiyor ama hemde kocaman açarakYoğurt yer belki ama biz ondan bekliyoduk zaten ek gıda sürecinin zor olmasını
Çok. Çok geçmiş Allah şifa versin. İnşallah ilerde sorun yaşamaz meleğimizTakipteyiz her ay ultrason cekiyoruz. Gecen ay gittimizde kistlerimiz 2 cm cogalmus her iki tarfta da cikti.bebek oldugu icin ameliyat yapmak istemiyorlar hemen. 3 olursa o zman dusunelim genc kizligini etkiler diyr korkuyoruz.
Allah sizede sifa versin.
Kuzum irmik normal irmik mi kullandın bebe irmiği mi ya çok farkı yok sadece tanesi daha küçük içerik aynı diyorlar. Bende kullanmak istiyorum üç gündür çorbaya pirinç katıyorum ama irmikte vermek istiyorum eve geçince dedim toplu alıp gideyim kendi evi olmayınca insan rahat olmuyor.Merhaba hanımlar. Bizde geçen Hafta 6 ay aşısı da olduk çok şükür. Nihayet biraz düzene girdi emmesi uyuması.. Tabi. Bazen günü gününü tutmuyor. Biz günde 2 öğün gidiyoruz genelde uyuduğu ve uyandığı Zaman da emziriyorum.
Meyveden sebzeye geçmekte zorluk çekenlere tavsiyem mesela elma havuç karıştırarak verin.
Benim ki irmigi çok seviyor yapması da kolay.
Sağlıkla büyüsün bebekler
Ek gıdaya başlayan arkadaşlar yaptığım bir şeyi paylaşmak istedim. Sebzeleri bolca haşlayın iyice pişsin. Bebeklerde gaz sancı gibi durumlar oluşmasın diye. Özellikle kök sebzeler havuç, patates gibi. Mesala muz veriyorsanız uzunlamasına ortan kesin o en içte kısmı alın. Orası gaz yapabiliyormuş. Ben önce direkt verdim herhangi bir şey yapmadı öyle devam ediyorum. Oğlumda hemen etki ettiği için ordan anıyorum. İlk gün verdiğim tadım sebzesi havuçtu annem söylediği halde az haşladım gerçekten oğlum zorlandı sonra zaten hep çok başlayarak devam ettim. Size sorum olacak sıcaklığını nasıl veriyorsunuz. Yoğurt mesela nasıl ısıtıp veriyorsunuz. Yada püreleri
Kuzum irmik normal irmik mi kullandın bebe irmiği mi ya çok farkı yok sadece tanesi daha küçük içerik aynı diyorlar. Bende kullanmak istiyorum üç gündür çorbaya pirinç katıyorum ama irmikte vermek istiyorum eve geçince dedim toplu alıp gideyim kendi evi olmayınca insan rahat olmuyor.
Yazını görür görmez balkabağı çorbası yapıyordum iki çay kaşığı saldım içineYok normal irmik. Taneli olması daha iyi ilerde zorluk çekmez..
Bak yarım elmayi küp küp doğra, üstünü su geçecek kadar su Birak haşla. Elmalar çatala ezilecek hale gelince 1 tatlı kaşığı irmik at. Karıştır. Göreceksin zaten irmik lapa haline gelince pişmiş oluyor. Tatlandirmak için pekmez koyabilirsin. Armut, bal kabağı ile de güzel oluyor
Yoğurt ısıtma ayrıca yapmıyorsun yani oda sıcaklığına geliyor. Kayınvalidem elektrikli ocak üstüne koy ısınsın diyoryoğurt verdiğimde önceden kasesine koyup mutfak tezgahında biraz bekletiyorum, püreleri de yemek yedirmeden önce hazırlayıp bırakıyorum. Eğer sıcaksa soğuk suya bırakıyorum kaseyi hemen ılık hale geliyor
Yazını görür görmez balkabağı çorbası yapıyordum iki çay kaşığı saldım içineikindi de meyve veriyorum. Kabız edecek şerler verdimse meyveyi ishal edecek seçiyorum süper oluyor bugün balkabağı pirinç verdim dengeler meyve muz verebilirim yarın elma vereceğim dediğini yapayım. Diş sinyali geldiği zaman muz ver benimkileri muz kurtardı. Diş çıkarken ishal oluyor gibi oldu çeyrek muz işi çözdü normal çıktılar. Yavaş yavaş öğreniyorum galiba anneliği
Yoğurt ısıtma ayrıca yapmıyorsun yani oda sıcaklığına geliyor. Kayınvalidem elektrikli ocak üstüne koy ısınsın diyor
Hahah ayy bu kuzular yandı vallahi sendenBiz ters köşe olduk. Öğrenecek muzu yiyor ama hemde kocaman açarakmeyve seviyor. Sebze de yiyecek tadım yaptığım sebzelerin çorbalaro bitmeden yoğurt şehriye çorbası yok kusura bakmasınlar
Canım balkabağı içerik olarak çok çok zengin. Lif açısından zengin sindirimi çok kolay. Normal kabakta verilir o biraz ishal etme durumu yüksek. Birkaç ay içinde Allah ne verdiyse vereceğimHahah ayy bu kuzular yandı vallahi sendenbirde şey sorcam neden normal kabak değilde bal kabağı verdiniz sebebi var mı bizim listede kabak yazıyo sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?