- 12 Mart 2013
- 326
- 24
- 48
-
- Konu Sahibi superisi_21
- #4.981
kızlar bakın burda bi açıklama buldum ben
Loğusa gıdası,Bebek maması: Resulullah (s.a.v) Efendimiz Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz.Kim lohusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur.Çünkü hurma Hz.Meryemin lohusalığındaki yiyeceği idi.Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c) Onu Meryeme ikram ederdi. buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir. Tabipler yaptıkları araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir. Bebe ilk doğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve bebğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır. Lohusa, hurmayı sade olarak yer, süte ıslayıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir.Polenli hurma macunu yapıp yer ve bebeğe de yedirir.250gr. hurma, 100gr. polen, 50gr. badem içi, 50gr. ceviz içi, 100gr. zeytinyağı, 150gr. halis bal, 50gr. hıyar çekirdeği, 500gr. süt kaynatılıp macun kıvamına getirilir.Soğutulup ömür boyu yenebilir.
bence yenebilir
canım lohusayken yenir deniyor,bebeğin anneden alacağı sütün besleyici olması için
benim de bildiğim kadarıyla bebek doğunca ilk önce ağzına hurma sürülür.ama hamileyken kasılmaya neden oluyor
bence hamileyken yenmemeli
malatyada oldumm hiç alakam yok malatyayla fakat gittik ve mutlu son...en iyi dedikleri doktorlar foss çıktı yani janjanlı kliniklere bakmayın arkadaslar..allah herkese nasip etsiinnnnnnnnn
ooooo maşallah hayırlı uğurlu olsun ramazan müjdesi ne güzelKızlar günaydın..Dün test yaptırdım ve sonuç pozitif :)) zaten 2 embriyo verilmişti sanırım ikiz bebişlerim geliyor değerim: 512 çıktı :))
Destina vajinal baktılar ama karından da bakiyorlar bildiğim doktorunla konuş istersen. Vajinal neden istemiyorsun
Zinnureyn merak ettik seni nerelerdesin durumlar nasıl
Aysegularik ne desek teselli olmayacak Suan aglayacaksin üzüleceksın biliyorum. Yakında geçecek inşallah gücünü toplayıp tekrar deneyeceksin Rabbim nasip edecek yakın bir vakitte inşallah.
kızlar yasini nasıl topluyorsunuz?? neye karar verdiniz?? ben 1 tane okurum dedim ama herkes bi tane olursa daha yoksa daha fazla da okurumm hepimizin niyetine!!!!!
canım güzel haberlerini bekliyomlaboranta rica etmiştim durumumu söylemiştim
netten girdim hastane sonuçlarına çıkmış
392 olmuş,ilki 183 tü 2 kar artmış görünüyo ama
emin olamadım durumum hakkında
Kızlar dunden beri rahatsızlık veren ve alt tarafıma vuran bir ağrım vardı. Bugün crinone jel baya pembe geri geliyor.ne yapsam sizce. Hamilelerden böyle olan varmı
Sevineyim mi sevinmeyeyım mı bılemedım ıcım bı garıp oldu dedım kı ılaçlardan ılaçlardan bugun transferımın 8 gunu gıttım 3 tane test aldım ve hemen yaptım tek ç,zgiyi çoknet gördüm zaten bellıydı dedım odam bıraz karanlık ısıgı acıp tekrar baktım bellı belırsız 2 cizgiyide gördum dedım kı acaba yalnıs mı goruyorum bı daha baktım cok net degıl sılık gıbı 2 cizgi daha erken bılıyorum ama dayanamıyorum ben catlayacagım meraktan
canım hiç olmadı ama doktoruna sor genelde böyle durumlarda aynı ilacın tablet olanı var ona geçerler geçmiş olsunkızlar bişey sorucam, cirinone jel ile ilgili bir sorun yaşadınız mı bende şuan kaşıntı ve yanma yapıyor. ne yapmalıyım
Kızlar B-HCG sonucum çıkmış şimdi hastaneyi aradım. 2 gün önceki B-HCG değerim 625 ti, bu günki B-HCG değerim 918 çıkmış. progesteron 396 çıkmış. nasıl sizce? neden 2 günde 2 katına çıkmadı acabaki??
canımm bence hamişssiin wallaaa ben idrar testinde pozitif görmek istiyorummm ama hiç cesaretim yok.olmadığını düşünmeye başladımm artıkk
sen transfer gününü sayarak mı 8.gün diyorsun canımm????
kızlarrr
transferden sonraki 12. gün değerim 300 dü 15. gün 745 oldu 21. gün değerim yani bugün 6421 çıktı. doktordan geliyorum muayene etti , çift kese gözüktü, hala inanamıyorum. çok küçükler haftaya kalp atışlarını duyabiliriz dedi. ben bir tane isterken rabbim 2 tane verdi.
aranızda çoğul gebelik yaşayan varmı.
öncelikle tebrik etti ve artışın güzel olduğunu söyledi
kanama olabilir dinlenin korkulacak bişi yok dedi
ancak an itibariyle benimkiler gene geldi
Arkadaşlar,
Müjdeli haberim var, HAMİLEYİM.Değerim 167, cuma günü tekrar kan için çağırdılar.Çok mutluyum, Allah hepinize nasip etsin, hep birlikte kucaklarımıza almayı nasip etsin.Hemşire değerin çok iyi dedi, iyi değil mi bu değer? Bu arada telefon beklerken 2 yasin de ben okudum, listeye ekleyebilirsiniz.
birde bende yasin okuyabilirm kaç adet
arkadaşlar bi sorum olacak:44:
doktoruma şu an gidemiyorum telefonda da aramak istemiyorum.bilenler cevap versin lütfen:))))
14 hZİRANDA TRANSFERİM YAPILDI 2.GÜN EMBRİOSU,26 haziran da test günümdü.kalp atışları ne zaman duyulur acaba???ona göre doktora gidyim.şu an kaynıvalidemlerdeyim de:)
tecrubeli arkadaşlaaaaar cevap lütfen
arkadaşlar bi sorum olacak:44:
doktoruma şu an gidemiyorum telefonda da aramak istemiyorum.bilenler cevap versin lütfen:))))
14 hZİRANDA TRANSFERİM YAPILDI 2.GÜN EMBRİOSU,26 haziran da test günümdü.kalp atışları ne zaman duyulur acaba???ona göre doktora gidyim.şu an kaynıvalidemlerdeyim de:)
tecrubeli arkadaşlaaaaar cevap lütfen
değerin gayet iyi çıkmış kafanı hiç bulandırma hayırlı uğurlu olsun darısı keseye
ikinci çizgi sonradan çıksada genelde kanda pozitif oluyo inşallah seninde öyledir
sabırsızlar klubune gırdıgım ıcın cok mutluyum sayılı gun cabuk gecer derler ya o askerlıkteydı esımde saydım cabuk gectı bu malesefkı ona benzemıyor gecmek bılmedı 8 gunu de devırdık ama ne yapalım acaba cumaya saglık ocagında kan testımı yaptırsam kı daha açılmamıs 2 tane daha testım var onlarımı yapsan her ne kadar takmıyor gıbı cevreme ızlenım versemde sanırım sıyıranlar arasına gırmeyıde basaracagım az kaldı :44: :44: :44:
ikinci çizgi sonradan çıksada genelde kanda pozitif oluyo inşallah seninde öyledir
sabırsızlar klubune gırdıgım ıcın cok mutluyum sayılı gun cabuk gecer derler ya o askerlıkteydı esımde saydım cabuk gectı bu malesefkı ona benzemıyor gecmek bılmedı 8 gunu de devırdık ama ne yapalım acaba cumaya saglık ocagında kan testımı yaptırsam kı daha açılmamıs 2 tane daha testım var onlarımı yapsan her ne kadar takmıyor gıbı cevreme ızlenım versemde sanırım sıyıranlar arasına gırmeyıde basaracagım az kaldı :44: :44: :44:
sağol canım:)6. Haftada duyulmuştu canım benimki yani 6+0 da hayırlı olsun hamileliğin bhcgen kaçtı
tebrikler canım tabikide nasipte varsa nerde yaptırırsan yaptır gelir bebişin allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
ooooo maşallah hayırlı uğurlu olsun ramazan müjdesi ne güzel
nası karından kalp atışı duyulurmu????????
canım ne biliyim annem sıkıştırıp duruyo alttan baktırma zararı olur die kafam karışık yani :44::44::44::44::44:
canım birazdan listeyi yapcam ordan takip edebilirsin daha eksiğimiz var
canım güzel haberlerini bekliyom
bende transferden sonrada testten sonrada hiç olmadı canım yaaaa keşke yardımcı olabilsemdoktoruna danıştınmı???????
hehehehehe sabırsızlar kulübüne hoşgeldin
canım hiç olmadı ama doktoruna sor genelde böyle durumlarda aynı ilacın tablet olanı var ona geçerler geçmiş olsun
değerin gayet iyi çıkmış kafanı hiç bulandırma hayırlı uğurlu olsun darısı keseye
bekleme süreci zor canım ya bu gel gitler ondan ama inşallah bu işin sonunda hep beraber halayını çekicez
ayyy canım çok sevindim turgut bey hepimize sana bana elifnaza uğurlu geldi ne güzel hepimiz hamişiz
tekrar çoooook tebrik ederim allahım sağlıklı sıhhatli hamilelik nasip etsin
canım benim sakın ayakta dolanma geçecek inşallah dualarım senle ve bebişinle :26::26::26::26::26:
ne güzel gün maşallah kaç hamiş eklendi listeye canım çok tebrik ederim çok sevindim
ebrulii canımm testi yaptınn bir nebze olsun rahatladın walla,darısı bize olsunn ama bu yapma cesaretini nasıl bulcam:18::18: bulsam da silik çizgiyi bende görür müyüm aceba?????
turgut bey kayseri acıbademde canımturgut bey hangi hastaneydi acaba?
cnm keseyı 18-20 gunde goruyorsun bıldıgım kadarıyla da testı yaptırdınmı sen doktorunun yonlendırmesı gerekıyor senı sen neden aramıyorsun kı keseyı gordun mu ?