Haydiiii çalışan anneler burada topanalım,dertleşelimmmm

kızzzzzzzzzzzz yemeseydin onun yerine şimdi salata falan yeseydin.

öğleden sonra atıştırırdın. şimdi yanında meyve falan varsa öğleden sonra

onu ye bari.

artık çok geç

bugün başka bişey yemem zaten

nasıl böyle tuzaklara düşüyorum yaaa

kızlar bır yerden baslayayım artık anlatmaya...
evımızı alacak olan kus beyınlı adam almaktan vazgectı...
85 bıne anlasmıstık,hatta tapuyu falanda gonderdık ama adam son anda tapu masrafınıda sız odeyın dedı.3 bın 500 lıra tapu masarafınıda dusersek evden sadece 81bın 500 lıra kalacaktı bıze...
ve dusunun 2 hafta boyunca kesın alacam dıye bızı oyaladı adam ,baskaları 83 bın falan teklıf etmıstı,bızım ıcın 500 lıranın bıle onemı buyuk, bu 85 bın lıraya alacak dıye onları eledık.esım okadar sınırlendıkı ıs yerınde herkesın ıçınde tlf da adam agzına gelenı saydı...bu yaptıgın ınsanlıga sıgarmı dıye...
zaten ev cok ıyı 85 bın lıra bıle az ama bız bır an once satmak ıstedıgımız ıcın fıyatı dusurduk....
velhasıl adam evı almaktan vazgectı....kp ben adamı arayayım bır goruseyım,sankı haberım yokmus gıbı sorayım dedı belkı yenıden pazarlıga oturursunuz dedı.evımızı satmak ıstedıgınden degıl,eger olurda adam yenıden evı almaya karar verırse komısyonunu alacakmıs.....BABA......?
cumartesı aksam gıttık oraya sabah uyanır uyanmaz esımı yanına almıs karsı komsusunun evını gostererek; hasan amcan falanca yerden arsa almıs,ogulları destek cıkmıs dıyo...
adam ılerde ele gune muhtac olacagına oglu vermıs parayı babasına arsa almıs......?
ve dusunun bız nasıl ev alabılırız dıye delı dıvane oluyoken adamın o kadar arazısı ve bunu yanında daha bır suru mal varlıgı varken adam bızden para beklıyo.bızde evlılıgımızın 5. yılını bıtırıp 6. yılına gırıyoruz hala kıradayız....
sırf banka faızıyle ıs yapmak ıstemedıgımız ıcın arabayı falanda satıcaz evı sattıktan sonra,ıse gelıp gıderken nasıl gıderız dıye dusunuyoken adam 3 ayrı aracı var bıze destek olacagı halde daha bızden para beklıyo....
yaylalarındakı evlerı var oraya gıttık guya pıknıge,kp esıme dıyokı;şu kısma bır teras katı daha cıkmayı dusunuyorum,ogullarımda ustune dusenı yapacak....
esımde ne dese begenırsınız;ancak 1-2 yıl sonra olur o dedıgın baba...
bende dedımkı neden 1-2 yıl sonra...
kp bana bakıp;adam bulundugu yerden ev almayı dusunuyo kızım ondan dedı dıyo...
esıme o kadar sınır oldumkı,neden 1-2 yıl sonra dıyosun,desene baba ben ev alıyorum kımseden bısey beklıyomuyum,kımsede benden beklemesın desene...
bız dun saat 4 gıbı cıkıp eve gelıcez kp kv dıyokı;fatma hanım aksam yemegı ıçın bır seyler hazırlayında yesın cıksın bu adamlar yola...
kv ne dese begenırsınız...;
gıdıp evlerınde yerler bu saatden sonra ne yemegı hazırlıyayım...kp; gelının oraya gıdınce ne vaktı olur yemek hazılamaya pısırıver bısey gerekırse patates kızartın...
sırf aksam ymegı hazırlandı dıye kv gelene kadar suratıyla bızı dovdu....hatta bır ara kv bana dondu,gıdınce orada yersınız degılmı boem dedı...
bende ne dıyeyım,evet gerekırse kahvaltı hazırlarım yorulmayın dedım....kadın nerdeyse benı dovecek...
bız yemegı hazırlarken kvnın suratını asık oldugunu gorunce dedım kı;anne ben sırf babam bızımle yemek yemek ıstedıgı ıçın burada yemeyı kabul ettım yoksa evde de yerdık dedım....
kv cevabı;ata olmak boyle bırsey ıste kızım,cocukları etrafında olsun ıster.baban hep dıyokı bıraz daha durumum ıyı olsa cagırırım cocuklarımı buraya,ılkerı de antepten cagırırım para ıcın kalmasın oralar da....
ben de dedımkı para ıcın degıl oarada huzurlu oldugumuz ıcın oaradayız dedım...

sizinkilere hayranım maşallah herkes ayrı bir tell

bir yemeği çok gören kv

mal-mülk diğer tarafa götürmeyi düşünen kp

ne yapacağını bilemeyen eşş

satılamayan ev

esımın amcasının ogluda arbda oldugu ıcın esımle bısey konusamadık.evımızın onune gelıce arabanın ıcınde bır saat sohbet ettık,bana aılsı yuzunden ne kadar canının yandıgından bahsettı...
ben onlar ıcın yolunacak tavugum dıyo...
kızım hasta oldugu ıcın bu hafta gıtmeyelım dıger hafta gıdelım dedım,buyuk kaynımın adadıgı bır kurban varmıs o kesılecekmıs,bır haftadır kesmeyıp bızı beklıyolar,arabayla gıdıcez zaten dedı...
oraya gıttık ne adak var ortada ne bısey,esım dedıkı hanı adagın vardı kesılecek*
kaynım;benım param yok parası olan varsa buyursun kessın....
sısın anlıycanız bebegı gorup geldık...
bız bebege bır ceyrekle,bır tane lısanslı battanıye aldık...
esım once battanıyeyı verdı sonra ceyregı taktı...
esım arabada konusuyoken dıyokı;onların yuzunu gormeyı cok ısterdım..
sadece battanıye aldım sandılar ,yureklerıne ınmıstır dıyo....

sizi çok özlemişler ondan çağırmışlardır belki diyeceğim ama :)

[ı]daha da hala evlatlık gelinlik bekliyor böle insanlar dimi boem
sinir oldum şu okuduklarıma
nasıl ne şekilde geçindiğinizi biliyor bu insanlar
ev için nasıl çalıştığınızıda biliyorlar
ne diye hala yardım isterler ki
çok saçma
yalnız eşinin tutumuda yanlış
net olup hayır demeyi bilmeli...
[/ı]

zaten hep eşlerin hal tavırlarından yüz buluyorlar

bize öyle yapar böyle yapar havalarına giriyorlar

demiyorlar ki çoluk çocuğa karıştı

evi yeri var

sorumlulukları var

ama nerdeeee

evet canım,dedıklerıne harfıen katılıyorum...
benım esım yıllarca kazandıgı maası oldugu gıbı babasına gondermıs,ısı cok ıyı oldugu ıçın kazancıda cok ıyıymıs...
adamlar alısmıs hala beklıyolar...
hatta vaktı zamanında altına aldıgı ıkı arabayıda satıp babasına vermıs...
evlat ddıgın tabııkı babasına destek olur ama bunlar abartmıs olayı,bız evlenırken esımın kenarda 5 kurus parası yoktu,
hatta dusunun esım askerlık ıcın kenara para koymus,aılesı askerdeyken o parayı da ıstemıslerdı...
esım fena alıstırmıs sımdıde toparlayamıyo...
bende epeyce soylendım tavrını koy dıye ama yok daha once bende sahıt oldum ben ev alıcam bana dokunmayın dedıgını,bu adamlarda ınsaf yok canım...

eşin deseydi artık

bi durun bakalım

bizim plan programımız var

şöyle böyle diyee

bişey demediniz mi??

hayır canım bunlar anlamazlar oyle bzmde programımız var muhabbetınden...
ben esıme soyletmedım,15 tatılde gıdecegımızı duyarlarsa sımdı damlarlar...
zaten umreden gelınce en az 1 hafta kalırlar gıbı....

ooo hoşgeldinizleri güle güleleri bitmez bunların sen çocuğu napacan bu arada kime bırakacan yada onudamı götürcen?

nasıl insanlar anlaam

biz evlatlarımız iyi olsun iyi eğitim görsün sabahın köründe evden çıkarız
evlatlarımız sıcacık yatağından çıkarırz kreşe bakıcıya vs götürürüz
neden sırf yavrularımız içim çabalar durur onlar için acaba daha neler yaparız diye uğraşırken diğer cephede
durum farklı

evet kp kv yaptıklarına diğecek birşey bulamıyorum pes doğrusu

alışmış kudurmuştan betermiş diye boşa dememişler
bizde hep babamıza verdik maaşımızı
ama babam biz evlenirken dört dörtlük borçsuz herşeyimizi aldı kız babası olarak
evt neden bunu erkek ailesi yapmıyor bir türlü anlamıyorummmmmm

sen git iki gün seni sığdırmasınlar
oh gelsin onlar bir hafta kalsın
koy boem tepkini
bunlar bundan anlar
ayyy çokk sinir oldum

maalesef herkes mantıklı hareketler sergileyemiyor

her insanın yapabileceği şey değil onlarr

canım maalesef işin çok zor

eşinde kalp kırmamak istiyor ama haliyle bişey yapamıyor

maalesef senden de ev sahipliği bekliyorlar

ya benim kapasite almıyor bu durumları

sen bir kap yemek yapmaktan aciz olup

günlerce orda nasıl yemek bekleyeceksin

nasıl gelip kalırız diyeceksin

yani normal düşünen bir insan bunları yapmaz

çok can sıkıcı anlıyorum senii

ama eşine çok yüklenmemeye çalışş

yaseminin dediği gibi onlar geldiğinde hafif tavır yapabilirsin

ama sakin olmaya çalış önce kendini doldurma

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…