HAYATIMIN KARARI!!

Uslup tartisilabilir, iyi niyetle kin ve ofkenin konu sahibini de yaralayacagini soylemek de makul.

Ama icerigin garipsenmesi gercekten tuhaf.

Burada bir ablaya gore cok daha sevecen olmasi gereken ama akil almaz derecede acimasiz anne babalar da gorduk.

Yani bir insanin ablasi gercekten cok kotu biri olabilir ve kardesler de birbirlerine kin duyabilir.

İlk insandan bu yana kardes kavgalari -olmamasi ideal ama- oluyor.

Ben de ailemi, ablami cok severim ama konu sahibi ya da bir baskasi bunlari soyleyince sasirmiyorum.

Nefret edilen kaynanalari, sorun yasanan eltileri genelde tasa tutarlar burada.

Cunku gaddar, iletisimden uzak, aileye son katilanin kuyusunu kaziyor konusu acilanlar, icleri, kalpleri kati ve kotu.

Ve birlikte kiniyoruz onlari.

Onlar da birilerinin ablasi sonucta, degil mi...

baba evine döndüğünde gerçekten madur olsaydı çok değil azıcık iyi niyetli olsaydı başımın üstünde taşırdım 5 atıyor 1 tutuyor nede olsa abla derdim ama değil bir ablam daha var canımın yarısı ağlamam için canının acıdığını hissetmem yeter onunlada beraber yaşadık evlendi gitti ALLAH ondan razı olsun bir güne bir gün canımı yakmadı

Yahu herkes ne kadar da iyilik timsali ne kadar da melek davulun sesi uzaktan hoş tabi kendi başınıza gelse aslan kesilirsiniz. Konunun başından beri okuyorum bu kız da boşanmış bebeğini aldırmışlar ablası için böbreğini vermiş böle bi insan nasıl bencil düşüncesiz olabilir ki? Öyle anne babalar görüyoruz evlatlarına nasıl davranıyolar kızı hayatından bezdirmişler kızın pskolojisi bozulmuş napsın tepesinde mi taşısın bir insana bir şeyler yapılmasa durduk yere böle kin dolu olmaz burda kocasına asılan kardeş hikayeleri gördük biz hepsinde herkes maşallah aslan kesildi kardeşinle ilişiği kes at diye neler neler konu erkek olunca koca olunca akan sular duruyor tabi pardon...Ben hak veriyorum sonuna kadar insanı nasıl hayatından bezdiriyorlar bunu görüyoruz senin yapacağın iş madem ablan öyle yapıyor sende eve destek olma çalış didin paranı biriktir başka eve çık en iyisi bu

Arkadaşlar ablasını sevmiyor diye konu sahibine yüklenmeyin bu kadar ben anlayabiliyorum ruh halini ve inanın öz kardeş bile olsa insan kötü kalpliyse ne yaparsanız yapın sevemezsiniz .Başına birşey gelsin de istenmiyor ama benden uzak Allaha yakın olsun dedirten kadeşler de var.Ben kızkardeşimle görüşmüyorum hiçte eksikliğini hissetmiyorum çoğu akrabam da kendisiyle görüşmez olan anneme ve erkek kardeşime oluyor şuan neler çektiklerini biliyorum çünkü ama duymak istemiyorum annemle görüşünce dert yanmaya başlar başlamaz lütfen anlatma duymak istemiorum diyorum Allah sabırlar versin arkadaşım ne diyim

Kimse kusura bakmasında kardeşimin bana en ufak bağırışını bile kaldıramıyorum bazen .Gelip de abla şu bu diye insanların kötülüğünü çekmek zorunda değil kimse.Ablası çok bencil,saygısız bir insan.Ablaysa abla;anlaşamıyorsa konuşmaz,etmez .Tutup da yok senin ablan niye böylesin demenin anlamı yok.Annesi böyle olsaydı gene aynısını derdim.
Sanki burada herkes en ufak bir laf çekebiliyor da "yok o senin ablan " falan filan.
Anlaşamıyorsam konuşmam olur biter.İsterse babam olsun.
Konu sahibi abla çıkabiliyorsan o evden çık bence.Babanıza da anlaşamadığınızı ,bu evde yaşarsanız sinirlerinizin harap olacağını söyleyin.
Siz de çalışıyorsunuz o da,eve katkı yapacak tabiki.Bunun kardeşlikle hiçbir alakası yok.Ben sofrayı kurduysam o da kaldıracak .Kimse kimsenin hizmetçisi değil.

beni anladığın için çok teşekkür ederim ne güzelde düşünüp yazmışsın desteğin içinde ayrıca teşekkür ederim

Herkes ne kadar iyi niyetliymiş ya, emin olun Başımıza gelse bizde aynı tepkiyi verirdik. Konu sahibi seni HAKLI buluyorum. Kimse kimseye bakmak zorunda değil, Aynı evde yaşıyorsanız herkes birbirine yardımcı Olmalı, biri yan gelip yatsın diğeri sabahtan akşama kadar Çalışsın olmaz. Seni çok iyi Anliyorum..sen bi kaç günlüğüne arkadaşında kal veya eve gelir gelmez Yemeğini ye odana geç muhatap olma. Hani ablan gerçekten ABLA olsa can feda ama Böylelerine tahammül etmek gerçekten zor..

Her aile mükemmel olsun kardeşler arasında sorun olmasın diye herkes ister ama maalesef tüm ailelerde bu geçerli olamıyor.
Ben konu sabihini haklı buldum .ilk okuduğumda bekar olduğu için belki de tam olarak ablasının psikolojisini anlayamıyor sandım. Ancak daha detaylı anlattikca konuyu aslında kendisinin ablasından daha büyük sorunları yaşadığını ve tüm bunlar yetmez gibi şimdi de ablasının saçmalıklari ile uğraştığı ortada.
Kim olursa olsun özellikle ailemiz söz konusu olduğunda tabiki sabredip destek olmamız gerekiyor ancak karşımızda bize destek yerine köstek olan bi abla varsa kimse kusura bakmasın ama biyerde de dur demek lazım. bu arkadaş önce sağlam psikolojide olacak ki ablasina da yardımcı olabilsin.kendi de boşandım deyip evde terör estirebilirdi değil mi? Ama ailesine destek olup bişeyler yapma derdinde. bence bir süre eve gelince ablanızla muhatap olmadan odanizda takılın. anne babanıza da ablamla anlasamiyorum oda evladiniz sizi zorda bırakamam seçim yapamazsınız .ama ben heran başka eve cikabilirm birikim yapmam lazım her ihtimale karşı deyip eve maddi yardımda bulunmayin.aileniz ablanızdan para isteyecek zorda kalınca o da zaten vermezse onların arasında çözülür yada kendileri zaten anlar ablanızin nasıl bencil olduğunu.

Son düzenleme:
ben anne olsam çocuğu olan dul kızıma sahip çıkardım önce
görünen o ki kendi ayaklarının üstünde duruyorsun
gerçekten anne olsam gitmek istiyorsan sana yol gösterirdim kızma ama öyle..ikisi de can ama kim zayıfsa anne ona bakar önce kim güçlüyse o nasılsa ayakta duruyor diye önceliği o olmaz..

Ablanız dünyanın en kötü insanı bile olsa yazdıklarınız beni gerçekten şaşırttı yorum yapamıyorum çok tuhaf bir durum

paylaşım yapsın destek olsun bana en basiti ya ben evi süpürürken oda silsin ne bileyim ben mutfak alışverişini yapıyorsam oda temizlik malzemelerini alsın

ya güzelim ben seni anlıyorum hemde çok iyi anlıyorum bendede var çünkü bitane abla oda aynı ve hep aynıydı sanırım biraz anneden kaynaklanıyo hep onunla ilgilenilsin hiçbiiş ellemez etmezdi vs aynı ya aynı yemeğin en iyisini o yicek ben küçükmüyüm büyükmü anlamadım gitti yıllardır ve aynı bi oğlu var boşandı şu anda Allahtan ayrı yerlerdeyiz annem hep onu pohpohlar yapamaz edemez onun çocuğuna bakıyo annemle köyde şu an ama yine aynı değişmemiş sürekli annemden bekler o çocuğa bile bakmadı sayılır emin ol annem bana şikayet ettikçe delleniyorum şimdi annemi bile aramıyorum dert yanıyo diye ama seni çok çok çok iyi anlıyorum bunların özü böyle değişmezler inan bana bence hiç fedekarlık yapma boşuna evlen git yoksa kötü olur yokmu biri hayatında boşuna kendimizi yiyip bitiriyomuşuz evlenince daha iyi en azından mesafe koyabiliyosun ama diğer türlü kavga edip duruyosun hiçbişey yapamıyosun ....

Aynen al bendende o kadar bi tutturmuşlar saygı saygı bi yere kadar saygı sevgi yoksa art niyet varsa hemde bi abla tarafından ben neden saygı duyayımki kız haklı bence en iyisi evlenip o evden uzaklaşmak başka türlü olmaz ...

Kim nasil dusunur bilmiyorum, ama seni hakli gordum ben.
Ameliyat para icinmis yok daha yakisilli erkekler varmis.
Ben olsam dayanamazdim.
Ama annem gilide secim yapmasi zorunluluguna itmezdim.
Ben ayrilirdim evdn.

Gercekten mi?lutfetmissin
Farkinda misin ayrica buradaki herkes haksiz sen tek basina haklisin
Bunda bir gariplik yok mu sence?

hiç de değil yaşamayan bilemez....ya sen neden konu sahibi ile dalga geçiyosunki bide yazma o zaman kız haklı saygıda saygı karşısındaki insan olsun saygı gösterilsin saygı beklenmez alınır ok....

KIZ, KARDESINE BOBREGINI VERMIS. ablasi da, parayla satti diye elaleme dedikodu yapmis.
sevgi pitirciklari, siz okumuyor musunuz kizin yazdiklarini allah askiniza ?? bu abla nasil sayilsin sevilsin, tahammul edilsin.

aynen ya kızı günah keçisi ilan ettiler burda kızıyorum artık kimse empati yapmıyo kız haklı....Ne saygısı ya kadın bırak saygıyı günah bile verilmez....

aynen tebrikler katılıyorum ayrıca sanırım konu sahibide boşanmış ve evde sanırım neden gitsinki yaaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…