Hayatımın en zor kararını vermek zorundayım yardıma ihtiyacım var :(((

Bizim de var boyle bir tanidigimiz...boşandılar anne çocuğu babaya birakti baba da kendi annesine. Simdi ikisinin ayri ayri çocukları var baskalarindan. O yavrunun sucu neydi?

Onu her gördüğümde tüylerim ürperiyor ... İnsanlar çok çok merhametsiz.

Yok ya cidden anlayamıyorum şu an...

Bence olayı fazla duygusallığa vuruyorsunuz.Kadın çocuğunu evlatlıktan reddetmiyor ya da ''Dünyayı terkediyorum ben Mars'a gideceğim'' de demiyor.Şehir değiştirecek başka bir adamla evlenecek bu kadar...

Ama yorumları okuyunca kadın sanki çocuğunu bir daha görmek istemediğini söylemiş gibi yorumlar...Yapmayın yahu.
Daha önce de dedim.Eğer konu sahibi erkek olsaydı yani bir baba ve böyle bir ikilem içerisinde kalsaydı,evlenmek istediği kadını seçseydi şehir dışına çıksaydı çocuğunu ayda 1 görseydi kimse bir şey demeyecekti.Kimse o adama ne biçim babasın sen demeyecekti.Ama konu sahibi kadın olduğu için anne olduğu için sanki çocuk yüzde 100 onun yanında kalmak zorundaymış gibi düşünülüyor.Bu çok yanlış bence.

Yok çocuğu annesi büyütmüş babası büyütmüş konu sahibi çocuğu çok sevmemiş oraları da beni alakadar etmiyor.Bana göre önceliği çocuğu olmalı ama belki o öyle düşünmüyordur.Ben fikrimi belirtirim ama böyle bir konu açtığı için ya da benim gibi düşünmediği için linç etmeye hakkım yok.

Öncelikler farklı da olabilir sonuçta.Bana göre belki annem babamdan önce kardeşim gelir başka birine göre belki evladından önce annesi gelir vs vs.Nasıl ki kardeşimi anne ve babamdan daha önce gördüğüm için bana ''ne biçim evlatsın sen'' denilemeyeceği gibi,kocasını ya da başka birini çocuğundan daha çok seven insana da buna benzer bir ithamda bulunulmasını doğru bulmuyorum.Kadın çocuğumu sevmiyorum demiyor.Seviyordur ama sevgisi sizinki gibi yoğun bir sevgi değildir.İmkansız mı değil.

çocuk daha küçük. annenin yanında kalması lazım. tabi babayı da sık sık görebilmesi lazım. çocuğu annenin yanına alamıyor olmasını hala anlamadım ben bunca sayfa okudum, mantıklı bir sebep yok ortada. hep varsayımlar var sanki...

son saatlerde ben çok yorum yaptığım ve siz de "cidden anlamıyorum şu an" yazdığınız için cevap yazayım istedim
öncelikle bunu yapan yani evlenip çocuğunu 15 günde - ayda 1 görmeyi göze alan babaya da aynı tepkiye yakın bir tepki verirdim ben. "yakın" dememin sebebi ise hemen hemen tüm çocukların, annelerine babalarından daha düşkün oluşu.

yani hayata bir kere geliyoruz doğrudur, aşk her zaman bulunmuyor, bu da doğrudur ama bu çocuklar dünyaya kendiliğinden gelmiyor. bizler kendimiz isteyerek yapıyoruz o çocukları, dolayısıyla sorumluluklarını almak durumundayız. 30 yaşındayım, gencim hayatı yaşamalıyım diyerek, bu sorumluluğu başkasına atamayacağımız kadar önemli bir sorumluluk bu bence.

bence kadın çocuğunu terk etmese de terk etmeye yakın bir konuma getiriyor. 7 yaşındaki bir çocuk için "anne" kavramı çok önemli.
ama benim tepki verdiğim şey, konu sahibinin bunu direkt kabulleniyor olması. diyemiyor ki şunu denedim, bunu denedim olmadı, olmuyor. iki hayatı birleştirmeyi denemiyor (yeni eşi ve çocuk).

sevgisinin yoğun olmaması hiç imkansız birşey değil, ki bence bu konuda böyle. buna da saygı gösterilmeli mi, aslında evet gösterilmeli çünkü zorla güzellik olmaz, ama insan çocuğa acıyor, üzülüyor, ister istemez de bunu yansıtıyor. yani bunu hoş karşılamak da çok mümkün olmuyor.

ben zaten konu sahibinin çocuğu yanına almasının iyi olacağını düşünmüyorum. sizin tabirinizle "öncelikleri farklı olan", "sevgisi yoğun olmayan" bir kadın, yeni evliliğinde, eşiyle-çocuk arasında olabilecek tatsızlıklarda, o çocuğu ezdirtir zaten.

umuyorum ve tüm kalbimle diliyorum ki çocuğun babası, çok çok çok değer veriyordur oğluna...

Aidiyet duygusu? Bağ kurabilme yoksunluğu? Marjinal olacam derken ıskaladıkĺarınız hayat karartir.

Keşke "Beğen" butonunun yanında "Bayıl" butonu da olsaydı

Yanında mutlu olduğum adam demişsin ya hani.bir zamanlar eşinle nikah masasında evet derkende yanında mutku olduğuna adam oydu .ama ne oldu ? Bak boşanıyorsun.hiçbirşeyin ve hiçkimsenin garantisi yok.bugün mutlu olmak uğruna oğlunu hiçe saydığın adamla da yollarınız ayrılabilir ve olan çocuğa olur.mutlu olmak elbette ki hakkın.aşka saygım sonsuz ama evlat aşkı herşeyden üstün.2 çocuğum var benim ,biri oğlunla aynı yaşta.gözümden ayırmıyorum.başkada diyecek bişeyim yok ..

Kesinlikle sizden farklı düşünüyorum..
30 yaşındaki birinin (kadın-erkek
farketmez) bir çocuk yapıp sonra da "yeterince sevemedim ben bu çocuğu,
sevgilim daha öncelikli" diye düşünme
lüksü yoktur bir kere. Elbette ki kardeşinizi anne babanızdan daha çok sevebilirsiniz bunu kimse yadırgamaz
ama bakıma muhtaç olduğunda anne
babanızı elin adamı için bırakırsanız
herkes ayıplar..

Yeterince sevmese bile (!) doğurduğu gibi
bakmak mecburiyetindedir. Ben aşık oldum haftada bir görücem çocuğumu
diyen insanı anlamamızı
beklemeyiniz. Değil çocuk, evine bir
kedi bile alıyorsan mesuliyetlerini
yerine getirmelisin..

Konu sahibinin çocuğundan ayrı
kalmak zorunda olduğunu belirten tek
bir cümleye rastlamadm. Kocam
vermem diyor, ailem ikinize de
vermem diyor gbi cümleleri inanılmaz
komik..

Zaten konu başlığı bile "bir seçim
yapmam lazım" şeklinde..

Sırf canı istiyor diye yahut evliliğine iyi gelir diye çocuk yapanların
durumu işte bu.. yapıyorsan bi ömür
boyu gerekirse onun hayatı için
kendininkini ihmal ediceksin..

Şartlarım uygundu yaptım ama şimdi de aşık oldum şartlarımda uygun değil gönüllüler baksın diyerek bi yavrunun kaderiyle kimsenin oynamaya hakkı yok..

Konu sahibine evladi ile baglarini koparmasin diye oneride bulunmak ta mi suc?
Konuyu nerelere getirmisiniz.nerdeyse daha iyi iste annesinden uzak olursa daha bagimsiz mutlu olur ana bagimlisi olmaz denilmis.
bu nedir ya.bu cocuk daha 6 yasinin icinde anladigim kadariyla.
boyle oneri olur mu.dramatize ediyormusuz pes yani.
koskoca insanlarsiniz annelerinizden vazgecmezssiniz degil mi.ama el kadar cocuga nolcak canim diyebiliyosunuz.ne olcagi mi var bir cocuk daha anne sevgisinden mahrum buyuyecek annesi uzak bir sehre yerlesecegi icin belki senede bir gorecek ve o gorduguyle de yetinmesi beklenecek.
Kadinin evlenmesine laf eden filan yok.
gerci hala evli!
Ama o evladini bir secime tabi tuttugu icin elestirildi.
size ne diye de yazip durmayin.
sormus yazdik.yine yaziyorum.
medenicilik oynanacak bir konu degil bu.
gerikafali da degiliz.ancak bi cocugun bilerek gonullu olarak annesinden kopmasina gonlumuz razi gelmedi.
Erkek yapsa da aynidir tepkim kadin yapsa da.
birakmasin evladini yine yaziyorum.
Annelik icgudulerini yorumlamak ise bize dusmez.o evladi ile kendi arasinda.konu sahibi bundan sonraki hayatina nasil devam edecegine kendi karar verecek nihayetinde.bogazina mi yapisan var.
yorum istemiyorsa da kapattirir konusunu.
ama eminim yazilanlar onu biraz dusunmeye sevk etti.o da ajitasyona vurdurmadan otursun okusun yazilanlarim

Düşündüm, yargılamak istemedim. Bu yüzden aklımdan geçenleri yapmayacağım.
Tek söyleyeceğim bir oğlum bir kızım var, Rabbim dışında kimse ayıramaz beni onlardan. Allah acılarını, mutsuzluklarını göstermesin...

Benim de birebir tanik oldugum bir ortam var bununla ilgili.
Akraba kisisi cok genc , 23-24 yasinda galan. Esinden ayriliyor. Cocugunu yanina alip baska bir sehre gitmekten bahsediyor.
Ve o an ortamdaki anneanne ve teyzeler hep birden atılıyor.
' Sen delirdin mi, bu yasta cocukla bir daha evlenemezsin, birak babannesine o buyutsun , sen nasilsa evlenirsin cocuk ayagina bag olur ..'
Bunu diyenlerin hepsi anne hatta torunları bile var.
tabi ben dehset icindeyim (hamileydim o donemler) nasil insanlarin icine dustugume bakip kendime ve o yavrucaga acinakla mesgulum..
bebek o ara 1 yasini yeni geciyordu.
anne dedikleri gibi yapti cocugu birakti
ve hatta hemen evlendi.
cocugunu memlekete geldikçe goruyordu.
sonraları gorme sıklığını azaltti, memlekete geldi ama cocugu gormeden gitti.
niye biliyor musun, cocuk gorunce ayrilmak istemiyor cok agliyormus, anne de aglamasini istemiyormus..
dilime cok beddua geliyor ama banane, Allah görsün. O kizin bebegini birakip gitmesinde katkisi olanlardan da kat kat cikarsin insallah.

Halam yıllar önce bir çocuk evlat edindi. Eşinden dolayı çocukları olmamıştı. Bebekti aldıklarında ve biraz büyüyünce çocuğun zihinsel engelli olduğu anlaşıldı. Aradan 5 yıl kadar geçti ve eniştem vefat etti. Herkes halama bırak bu çocuğu zaten "özürlü" evlenirsin, kendi çocuğun olur belki dedi. Ama benim ilkokulu bile okumamış hiçbir mesleği olmayan halam ben evladımı nasıl bırakırım onun bana ihtiyacı var dedi ve bütün herkesi bırakıp memlekete yerleşti oğluyla.. bu biraz da kişiyle alakalı.. kimi insan evladından ayrı diye canına kıymaya kalkıyor kimisi de sizin anlattığınız gbi çocuk ağlamasın diye (!) senede bir görüyor..

Yerinizde olsam oğlumu bırakıp evlenmeyi aklımdan bile geçirmem...
küçücük çocuğun hayatını mahvediyorsunuz...onun size ihtiyacı var
karşınızdaki adam sizi çok seviyorsa değer veriyorsa çocuğunuzu da sever ve değer verir.
konuya yorum yapanlar hep olumsuz örnekler vermiş ama benim çevremde çcuklarını da seve seve kabul eden, babalık yapan iyi kalpli adamlarla yuva kurmuş boşanmış anneler var
Ki bence böyle bir adam da iyi bir insandır ve iyi bir kocadır.

Küçükken annem bizi birkaç günlüğüne anne anneme bırakıp gittiğinde yaşadığım korkuyu anlatamam annemin hırkalarına sarılıp uyurdum, üzüntüden hastalanıp hastanelik olmuşum, küçük bir çocuğun annesinden ayrı kalması korkunç

Elbette evladını yanına almak için elinden geleni yapmalısın gerekirse çekişmeli boşanıp velayeti alıp evlenmeni ertelemelisin ama hayatından kesinlikle vazgeçmemelisin.
Yaşın daha 30, çoğu insan artık senin yaşında daha evlenmemiş bile oluyor.
O sebeple de diğer arkadaşların aksini düşünüyorum ve öncelikle kendini düşünmeni öneriyorum evlat da olsa hayat senin hayatın, hiç kimse için ağır fedakarlıklar yapıp kendi mutlu günlerinden çalmaya değmez.
İleride oğlun evlendiğinde ondan başka kimsen yokken onunla birlikte yaşamak istesen ve onun için büyük fedakarlıklar yapmış olsan, burada o içerikte gelinin konu açsa kaynanam bizle yaşayacak diye emin ol yine seni tefe koyarlardı burada.
Yine de oğlun için elinden geleni yap, gerekirse mutluluğunu ertele ama sakın yeni bi hayat fırsatından vazgeçme.

bakamayacağın çocuğu doğurmak niyee??
yok senin hayatın yok aşk insanın karşısına her zaman çıkmaz
silah zoruyla mı doğurdun o çocuğu
eğer doğurduysan bakmakla yükümlüsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…