- 7 Aralık 2012
- 1.267
- 1.799
-
- Konu Sahibi blueblacking
Yazdıklarınızı çok beğendim. Tamamına katılmıyorum ama gerçekten çok beğendim.
''O senin evladın!!!!''
''Kim çocuğunu terkeder ki?''
''Çocuğun varsa özel hayatın olamaz!!''
Bunları yazmak da çok zekice. Demek ki kimse boşanamaz. Neden mi? Çünkü çocuk adamın da çocuğu. İlla ikisiyle beraber yaşamak zorunda o zaman. Bunlar nasıl argumanlar acaba?
7 yaşından sonra çocuk annenin de babanın da belli ölçülerde eksikliğini hissedecektir. Ancak ilgili ve düzenli bir vakit geçirme ile bu eksiklik minimuma iner. Anne için de baba için de aynı şey. Bir nebze fark oluşabilir evet, o da toplum kültüründen kaynaklı.
İngiltere'de çocuklu ve bekar babalar daha çok mesela. Şimdi yabancı ülke örneği verdim diye mesnetsiz medeniyet tartışmalarına gerek yok. Başka bir kültürden örnek verdim sadece.
Yani evet kadınız, evet anneysek daha da hassasız ama bu kadar abartmayalım. Çocuğu sokağa terk etmekten bahsedilmiyor. Boşanan ailelerde çocuk mutlaka annede kalır diye bir kaide mantıklı değil. Ben de anne ile kalmasına daha sıcak bakabilirim ama böyle bir kaide olamaz.
Kadın sanki sokağa atıyor çocuğu. Konu hassas diye dramatize edilmesine gerek var mı?
babası halt etmiş. o izni vermek ona kalmamış. kapı gibi hukuk sistemi var. çocuk anneye verilir zaten.Öncelikle oğlum bu süreçte zaman zaman babasıyla zaman zaman benimle kaldı fakat babası benim yeniden evlenmem durumunda oğlumun benimle yaşamasına izin vermeyeceğini söylüyor ayrıca terk etmek ne demek elbette terk etmeyeceğim yine görüp görüşeceğim sadece aynı şehirde yaşıyor olamayacağız önyargılı olmadan empati yaparak yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..
agzina saglik!!Bu işler izinle mi oluyor?
7 yaşındaki bebenin velayetine hakim karar vermiyor mu?
Gerçek yaşam bu hayal dünyası değil insanlar tercihler yapar yara alan yaşamlar dolu hayatta. Önemli olan çocuğun ne kadar az yara ile bu dönemleri atlatması. Bir ilişki bitmişse bitmiştir. Önemli olan doğruyu bulmak buda ne size ne bize düşer bayan bir profosyonel den yardım alıyormuş onun eşliğinde gerekeni yapacaktır
Ben şahsen çocuğun anne tarafından büyütülmesi gerektiğine inanmıyorum. Ne kadar çok insan tarafından büyütülürse o kadar iyi. Yoksa burdaki gibi tek tip insanlar oluyorlar işte.
imalı değil, gerçekten soruyorum...nasıl yani?
birçok insan tarafından büyütülmek nasıl olacak? reel hayatta, fiiliyatta?
Alan razı veren razı size ne oluyor ki bayanın kocası hop evliyken ne sevgilisi dememiş siz niye diyorsunuz burda mevzu ahlak değil ki. Kaldı ki iki kişinin özeline devlet müdahalesi olan saçma sapan bir imza mı ahlakın bekçisi ve göstergesi?.. İlişkileri çoktan bitmiş idrak edin de asıl konuya geçelim haydi
İşte bu örnekte olacak. Benim ütopyamın simülasyonu gibi. Babasında kalcak. Babasının yeni eşiyle kalcak. Annesine gidicek annesinin eşiyle tanışcak. Dedesi anneannesi, kah teyzesinde kah amcasında halasında vb bilimum akrabalarda da kalır illaki.
Konu sahibi erkek olsaydı muhtemelen evleneceği kadını seçecekti ve toplum tarafından bu garip karşılanmayacaktı.
Ama konu sahibi kadın olduğu için üstelik daha bir karar vermediği halde şu an anneliği sorgulanıyor.
Çok garip...
Ben hanimin evlenmesine, sevmesine laf edenleri anlayamadim. Kadinin evliligi bitmis, kiminle isterse flort eder, ben garipsemedim.
Lakin cocugunu istemeyen bir adama eyvallah demesini garipsedim.
Konu sahibi erkek olsaydı muhtemelen evleneceği kadını seçecekti ve toplum tarafından bu garip karşılanmayacaktı.
Ama konu sahibi kadın olduğu için üstelik daha bir karar vermediği halde şu an anneliği sorgulanıyor.
Çok garip...
Evlensin bosanip kimse evlenmiyor mu istediği kadar evlensin ama çocuğunu yaninda istemeyen anne bana korkunç geliyor... ben öyle insandan korkarim...
Babasi daha iyi bakar daha çok sever belki onda kalmasi çok daha iyidir ki bence bu konuda öyle. Çünkü konu sahibinin kendi anne babası büyütmüş çocuğunu ve babaya verilmesini istemiyorlar kopamadklari için. Yoksa konu sahibi "ben birakamiyorum" demiyor... Anne babam büyüttü birakmak istemiyorlar diyor.
Yani derdi çocuğu vs degil karari zaten kesin.
Ah yavrum yaismi lazım değil bir kız tanıyorum
evlendi, oğlu oldu, eşi ile ayrıldı, çocuğuna 4 yaşına kadar baktı
sonra başkasını sevdi, evlendi, evim uzak dedi çocuğunu kendi annesine verdi (kadın çok iyi baktı)
haftada 1 gün aldı yanına
sonra yeni adamdan bir çocuk doğurdu
ilk oğlunu eşi ben alıyorum dedi, karşı çıkmadı kız, adam aldı ama babaanneye verdi, o bakıyor
bu arada kız yeni evliliğinden bir çocuk daha doğurdu
ilk çocuğunu da bazen 15 günde bir, bazen ayda bir gördü
en son ilk çocuğu gördüğümde
konuşması bile değişmişti, o deli dolu cıvıl cıvıl çocuk gitmiş
yerine durgun, sessiz, gülmeyen bir çocuk gelmişti...
her kelimesi gerçek...
Ah yavrum yabenim kardeşimden ne farkım var acaba diyordur çok kızıyorum çocuğunu bırakan annelere. Benim kuzenimin eşi de bıraktı oğlunu. Teyzem bakıyor yıllardır. Şimdi başkasıyla evli kadın ondan da bir çocuğu oldu. Bizim ufaklık 2 haftada bir gidiyor annesine.