Hayatımın en zor kararını vermek zorundayım yardıma ihtiyacım var :(((

anlamadim cocugunuzu neden babaya vermek zorundasiniz
benim bildigim annede kalir
ayrica evlattan onemli degil hicbirsey
iste hep bunlar erken evlilik
olan bebelere oluyor

bence evlen :) sonunu düşün diğer sorunlar düzelir zamanla çocuğunda gelir ailende kabullenir

bu yorum gerçek mi? imalı mı?

gerçek tabiki hayatın gerçekleri şekerim şaşırcak bi durum yok

"hayatın gerçekleri şekerim"....hayatın gerçekleri anlayışınızdan ötürü tebrik ederim!
smileyleri yanlış anlamışsınız
şaşırdığım bir şey yok, o smileylerdeki "göz seğirmelerinin" anlamını anlayan anlamıştır
bu konuya zaten siz ve sizin gibi düşünenler için cevaplarımı yazmıştım
bir de uzun uzun size yazamayacağım
sadece şunu vurgulayayım
"zamanla düzelir" dediğiniz şey 7 yaşındaki, dünayaya gelmeyi kendi seçmemiş, "evlen, sonunu düşün" diye tavsiye verdiğiniz konu sahibinin seçimiyle hayata gelmiş bir çocuğun hayatı ve siz haddinden fazla duygusuzsunuz.

not: smileyler gibi, "tebrik ederim"in sonundaki ! işaretini de yanlış yorumlamazsınız umarım

evliliği zaten bitmiş ama hamfendinin bayan duygulu hanım :) yani herhalukarda çocuk annesiyle babasını birada göremicek ben anlattılandan yola çıkarak fikrimi söyledim yani doğru olanı zaten olgun bir bayan gibi gördüm kendisini çocuğu içinde olsa yanlış insanı getirip hayatına sokmaz yanlızlık zor olsa gerek bilmem anlatabildimmi

Okuduğum bazı yorumlar karşısında şok oldum resmen. Çocuk illada annenin yanında büyümeli diye bir şey yok ya da kimse için fedakarlık yapmaya değmez gibi. Çocuk anne baba ayrıysa anne yanında büyümeli evet, anne yanında büyüyen çocuk baba, anneanne ya da babaanneyi hiç görmeyecek ya da hiç gidip onlarda kalmayacak ya da vakit geçirmeyecek anlamına gelmez ama özellikle belli bir yaşa kadar çocuk annesini ister yanında. Fedakarlık kısmı da, kendi isteğiyle dünyaya gelmiyor hiçbir çocuk, anne-baba istiyor o çocuğu dünyaya getirmeyi. Eğer dünyaya bir çocuk getiriyorsan o çocuğa bakmak, büyütmek anne ya da baba için fedakarlık değil sorumluluklarıdır.

smileyler gibi
okuduklarınızı da anlayamıyorsunuz anlaşılan
buradaki arkadaşlardan evlenmesin, eşiyle devam etsin diyen bir Allah'ın kulu yok ki
kadın bu adamla evlenirsem, çocuğumdan ayrı bir şehirde hayat kurmak zorundayım, çocuğumu ara ara görebilirim diyor ya
karşı çıktığımız şey o
evleneceğin adamı ikna et, çocuğunla aynı şehirde ol diyoruz, çocuğunu bırakma diyoruz, o çocuk anne özlemiyle yanmasın bu yokluğu hissetmesin diyoruz, bir arada olmanın yolu yoksa çocuğa karşı sorumlusun diyoruz (gerçi ben bunları da geçtim artık ama yazılan buydu özetle)
tutturmuşsun evlilik de evlilik
bir de "doğru olanmış" peh

bir de "bence bir çocuğu sadece annesi büyütmemeli, çok kişi büyütmeli" diyenler var
onları okudunuz mu?

bir de "bence bir çocuğu sadece annesi büyütmemeli, çok kişi büyütmeli" diyenler var
onları okudunuz mu?

Hayır onu okumadım bu ne şimdi o zaman çocuk için daha mı sağlıklı olacakmış, çocuğun çok kişiye değil anne ve babasına ihtiyacı vardır o yaşlarda. Ama özellikle annesine 2 çocuğum var evet babalarını da çok seviyorlar ama geçen gün hastaydım 1 akşam yattım babaları ilgilendi düşünün 1 gün ertesi gün bana anne bugünde hasta mısın yatacak mısın? Sen hasta olma anne sen hasta olunca evimizin neşesi kaçıyor sanki ışığı sönüyor dediler. Şimdi çocuk en çok kimin yanında olmak istiyor ya da en çok kimin ilgilenmesini istiyor.

ben sabahtan akşama kadar çalıştığım için ayrı kalıyorum kızımdan ..bu bile bana kendimi yeteri kadar suçlu hissettiriyor az önce telefonda anne seni çok özledim dedi içim paramparça oldu ..yavrunuzdan ayrılmayın ne olur ..anladığım kadarıyla çok küçükten beri anneanne dede büyüttü yanında olamadım diyorsunuz ..mecburiyetlerinizi bilemiyorum tabi yorum yapmak bana düşmez ama acaba aradaki bağınız sağlıklımı çocuğunuzla ..Allah göstermesin zor birşey yaşıyorsunuz yuvanız yıkılıyor kendimi sizin yerinize koyuyorum ama ben evlatlarımdan bir erkek için vazgeçmez yaşayamadığım dediğim hayatımı ve mutluluğumu onlarla yaşamaya çalışırdım belki biraz zaman vermelisiniz ..sevdiğiniz kişide sizi gerçekten seviyorsa sizi bekleyebilir..

onları okudunuz mu?

Güzel arkadaşım her anne baba doğru, düzgün, eğitimli olamayacağı için diyorum bunu. Niye taraftar toplayıp benim fikrimle dalga geçmeye çalışıyorsun ki? Normalde de görüyor aile büyüklerini vs. ama anne baba bazlı büyüyor normalde, ayda yılda bir görüyor. Bu durumda sürekli gidecek gelecek devamlı bir sirkülasyon içinde olacak ve yeni eşlerini/ onların ailelerini de görecek ekstradan. Belki o taraftan birinde çok bilge, çocucğun menfaatine çok yarayan biri çıkacak. İhtimalleri arttırmak tekdüzelikten neden kötü olsun ki. Kadın sizin kadar derin sevmiyor belli ki üzerine gidince değişecek mi.

güzel arkadaşım
kadının derin sevmediği, zorla güzellik olmayacağı ortada zaten, buna bir lafım yok, defalarca da vurguladım bunu

taraftar toplamaya çalıştığımı yazmışsın
bak seninle yazışmalarımız aşağıda
önce ilk okuyuşta topluma çok aykırı gibi görünen bir yorum yazmışsın
sonra bir tane daha
ardından biraz deşince, üzerine gelince "benim ütopyamın simülasyonu" gibi adlandırarak aslında gayet normal olan birşeyi, özellikle Türkiye'de, çoğunluk aile yapısını anlatan bir açıklama yapmışsın
senin aile yapında, aile bireyleri ayda, yılda bir görülebilir de normal Türkiye yapısı o değil

şimdi objektif bir bak bakalım, aykırı gibi görünmeye çalışarak kim tribünlere oynamış?

diğer arkadaşlara verdiğin son derece sivri dilli, aşağılamaya varan cevaplara değinmedim bile

Ben şahsen çocuğun anne tarafından büyütülmesi gerektiğine inanmıyorum. Ne kadar çok insan tarafından büyütülürse o kadar iyi. Yoksa burdaki gibi tek tip insanlar oluyorlar işte.

imalı değil, gerçekten soruyorum...nasıl yani?
birçok insan tarafından büyütülmek nasıl olacak? reel hayatta, fiiliyatta?

Taşınıp evlendikten ve bunun üzerinden 6 ay geçtikten sonra hem kendinizden hem yeni eşinizden nefret ediyor olma durumunuz olacak..(büyük olasılık)
Olansa 6 ay boyunca annesiz kalmış olan bırakıp gittiğiniz minik evladınıza olacak..
Sonra nasıl toparlanacak bişeyler..

bidakka bidakka ben konuya adapte olamadım takıldığım şeyden dolayı.
takıldığım şey : siz baya baya hangi seçimi yapmam lazım diye mi düşünüyorsunuz....!!
yok ben yorum yapmayayım sustum .......... !!

Ne kadar çok konuşulmuş gıyabımda..Derin sevmiyormuşum öyle mi? Ne kadar yüce gönüllü insanlarmışsınız öyle maaşallah olamadık sizin kadar ne yazık!Hakaret etmeden, ben şöyle seviyorum çocuğumu böyle tapıyorum diye egolarını tatmin etmeden ,tatlı dille bana doğruyu göstermeye çalışan bayanlar Allah sizden razı olsun.Diğerleri de eğer merak ediyorlarsa çok sevdiğim beni çok seven adam benim mutlu olmamın herşeyden önemli olduğunu söyledi ve çocuklarımızla yeni bir hayat kurmaya karar verdik.Haksız eleştiri ve hakaretleriniz için hakkımı size helal etmiyorum.Zor durumda olan sağlıklı düşünemeyen birine yardım eli uzatmak yerine bir tekme de siz atmaya kalktınız.Önyargılarınız ve sivri dillerinizle size mutluluklar.Allah herkesin gönlüne göre veriyor önünde sonunda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…