- 8 Mayıs 2012
- 2.794
- 542
-
- Konu Sahibi blueblacking
gerçek tabiki hayatın gerçekleri şekerim şaşırcak bi durum yokbu yorum gerçek mi? imalı mı?
bence evlen :) sonunu düşün diğer sorunlar düzelir zamanla çocuğunda gelir ailende kabullenir
bu yorum gerçek mi? imalı mı?
gerçek tabiki hayatın gerçekleri şekerim şaşırcak bi durum yok
evliliği zaten bitmiş ama hamfendinin bayan duygulu hanım :) yani herhalukarda çocuk annesiyle babasını birada göremicek ben anlattılandan yola çıkarak fikrimi söyledim yani doğru olanızaten olgun bir bayan gibi gördüm kendisini çocuğu içinde olsa yanlış insanı getirip hayatına sokmaz yanlızlık zor olsa gerek bilmem anlatabildimmi
Okuduğum bazı yorumlar karşısında şok oldum resmen. Çocuk illada annenin yanında büyümeli diye bir şey yok ya da kimse için fedakarlık yapmaya değmez gibi. Çocuk anne baba ayrıysa anne yanında büyümeli evet, anne yanında büyüyen çocuk baba, anneanne ya da babaanneyi hiç görmeyecek ya da hiç gidip onlarda kalmayacak ya da vakit geçirmeyecek anlamına gelmez ama özellikle belli bir yaşa kadar çocuk annesini ister yanında. Fedakarlık kısmı da, kendi isteğiyle dünyaya gelmiyor hiçbir çocuk, anne-baba istiyor o çocuğu dünyaya getirmeyi. Eğer dünyaya bir çocuk getiriyorsan o çocuğa bakmak, büyütmek anne ya da baba için fedakarlık değil sorumluluklarıdır.
bir de "bence bir çocuğu sadece annesi büyütmemeli, çok kişi büyütmeli" diyenler var
onları okudunuz mu?
hmmmm:) ben yorumları takip edemediğim için olaya fazlasıyla fransız kalmışımkusura bakma haklsın sen ..
bir de "bence bir çocuğu sadece annesi büyütmemeli, çok kişi büyütmeli" diyenler var
onları okudunuz mu?
Güzel arkadaşım her anne baba doğru, düzgün, eğitimli olamayacağı için diyorum bunu. Niye taraftar toplayıp benim fikrimle dalga geçmeye çalışıyorsun ki? Normalde de görüyor aile büyüklerini vs. ama anne baba bazlı büyüyor normalde, ayda yılda bir görüyor. Bu durumda sürekli gidecek gelecek devamlı bir sirkülasyon içinde olacak ve yeni eşlerini/ onların ailelerini de görecek ekstradan. Belki o taraftan birinde çok bilge, çocucğun menfaatine çok yarayan biri çıkacak. İhtimalleri arttırmak tekdüzelikten neden kötü olsun ki. Kadın sizin kadar derin sevmiyor belli ki üzerine gidince değişecek mi.
Ben şahsen çocuğun anne tarafından büyütülmesi gerektiğine inanmıyorum. Ne kadar çok insan tarafından büyütülürse o kadar iyi. Yoksa burdaki gibi tek tip insanlar oluyorlar işte.
Bakıcı değil kastım. Komün bir ortam. Atıyorum kabile türevi bir ortam olsa birçok kişi tarafından yetiştirilse çok yönlü bir insan olur. Burda da anneanne dede baba anne onların eşleri vs gezmesinin bence bir sakıncası yok. Olgunlaşır. Anne eteğine tutunmuş erkekler görmekten size de fenalık gelmedi mi. Kızsa da en ufak zorlukta ağlamaz. Eşlerinize sitem ederken hani çeneniz titremeden derdinizi anlatamıyorsunuz ya daha dirayetli daha bilgili bir insan olur. Çünkü herkesten faydalanmaya çalışacaktır.
imalı değil, gerçekten soruyorum...nasıl yani?
birçok insan tarafından büyütülmek nasıl olacak? reel hayatta, fiiliyatta?
İşte bu örnekte olacak. Benim ütopyamın simülasyonu gibi. Babasında kalcak. Babasının yeni eşiyle kalcak. Annesine gidicek annesinin eşiyle tanışcak. Dedesi anneannesi, kah teyzesinde kah amcasında halasında vb bilimum akrabalarda da kalır illaki.
bu örnekte anne baba ayrı olduğu için tabi ki hem babayla ve eğer evlenirse yeni eşiyle, hem de anneyle ve yeni eşiyle kalacak
zaten eşler boşanmış da olsa, hala evli de olsa anneanne-babaanne - dede istiyorsa çocuklar oralarda da kalıyor, mesela benim kızım bayırlır anneannesinde kalmaya
ama öyle bir yazmışsınız ki hani çocuk farklı farklı bireyler tarafından büyütülmeli gibi
bu açıklamanızda farklı bireyler tarafından büyütülmek yok ki,
tarif ettiğiniz şey, çoğu ailede yaşanan, normal bir yaşam biçimi gibi...
yanlış mı anlıyorum?
Bütün insanlığıda yaradan sizden korusun. Gerçeklerden kaçma meyilli hayal dünyasI ile gerçeklik algınız kaybolmuş. YazıkBütün sayfaları ve dolayısıyle de cevaplarınızı okudum. Bence Allah sizin çocuğunuzu sizden korusun.
Ne alaka?Bütün insanlığıda yaradan sizden korusun. Gerçeklerden kaçma meyilli hayal dünyasI ile gerçeklik algınız kaybolmuş. Yazık