Hayatımın en zor kararını vermek zorundayım yardıma ihtiyacım var :(((

sen yine de beddua etme canım ya
"çıkarsın" deme de Allah'a havale et

Şu an şoklar içerisindeyim
Yazık ya o bebenin günahı neydi?
Bizde de çocuk var diye tekrar evlenemezsin derler mesela evlensen de çocuğuna da bakabilecek biri olmalı..
Çok üzüldüm Allahım göstermesin ya..

O yavrucak anasiz buyudu gitti malesef.
olayi sok icinde esime anlattim (esimin tarafindam akraba bu sahislar )
bizimkilerin mantigi hep boyledir ne var bunda sasiracak dedi.burda bosanan ailelerin cocuklari gercekten hep anneanneyle babanneyle kaliyor.
bu yuzden kimseyle samimi olmuyorum esim tarafindan. Aile iliskileri cok sacma, kimse gercekten birbirinin akrabasi gibi davranmiyor.
oglu, babasinin isini parayla yapiyor , amcasi yegenini dolandiriyor falan filan.
benden uzak olsunlar.

Bizde de kız çocuğu olanlar evlenmiyor özellikle, 2 teyzemde o yüzden evlenmedi üvey baba bu ne olur ne olmaz diye, herkes evladını annesine yıkıp evlenemiyor çünkü, kızını evlendirdi ondan sonra evlendi diğeri hala yalnız.Kızı diyor anne evlen artık diye. Onu bırak babannem 4 çocukla ortada kalmış herkes demiş ver yetiştirme yurduna bir maaşla hepsini okutmuş doktor, öğretmen, hemşire, subay olmuşlar. Annelik duygusu farklı bir şey. Bazılarının gelişmiyor işte. Ablamda boşandı kızı var ve asla evlenmeyi düşünmüyorum o büyüsün öyle diyor. Zaten ayrı kalamıyor ki çalışıyor günde 5-6 kere annemi arayıp sesini dinliyormuş.

Hm Aile Baglari biraz kopuk gibi demekki...
evladi birakip da evlenmek neymis yaaa ? Allahim Korusun zorunlu kizimi 10 ay biraktim daha yasinda yoktu hergün öldüm öldüm dirildim,yedimi ictimi hastami sökelmi ..yok anam yok Analik her yigidin harci degilll

Simdi ben zaten herseyi okumadim ,yani konu sahibesinin oglu zaten yaninda degilmi yada neden degil,yanindaysa neden ayri kalmak zorunda anlamak lazim aslinda ama....Ya Sevgiliyle Evlat arasinda kalmak bilmiyorum pek hos olmamis...hic sevilmemis de olsan ne olursa olsun ask sevgi hepsi bos bence,annelik kayitsiz sartsiz evladinad köle olmak bi yerde, hep önce o demek...
Sanki oglunu birakip evlensen, ileride oglun sana Soguk olur, kopukluk olur gibime geliyor.Yani beni birakti evlendi gibisine düsünebilir...
Sonucta daha 7 Yasinda ve suan ayrisaniz onun bile etkisindedir muhakkak.
Ilgiye muhtac evlat, kac yasinda olursa olsun.Kendimizden pay bicelim, Annelerimiz her yasta derdimize derman.
Allahim Hayirlisi neyse onu nasip etsin size

kendi doğurduğun, sana ve sevgiye muhtaç olan çocuğa maddi manevi ihtiyaçlarını vermek "fedakarlık" değil, "annelik ve babalık"tır ve sorumluluktur! çünkü o çocuk, sizin isteğiniz dışında, kendi isteğiyle gelemez bu dünyaya!

velev ki adı "fedakarlık" olsun adı
tüm "fedakarlıklar" karşılıklı mı olmalıdır? hele ki söz konusu ebeveyn-evlat ilişkisi ise
şimdi çocuklarımıza bakıyoruz diye, ileride evlendiklerinde çocuklarımızla aynı evde yaşamayı talep etme hakkımız var mı?

bunlar bambaşka şeyler
ağacın dalları hep yukarı
sen çocuğunu korur kollarsın, o da kendi çocuğunu korur kollar

bu arada
eğer 7 yaşındaki çocuk için
"hiç kimse için" denecekse
o çocuğu doğurmamak lazım!

Okurken icim sızladı gözlerim doldu esra ya. Haftaya işe başlayacağım, cocuğumun yelegini de götürsem mi diye manyaklastım. Su okuduklarıma inanmıyorum

Okurken icim sızladı gözlerim doldu esra ya. Haftaya işe başlayacağım, cocuğumun yelegini de götürsem mi diye manyaklastım. Su okuduklarıma inanmıyorum
canim ya.
ne kadar zor degil mi ise gittiginde bile kokusunu ariyosun.
ben buyuk oglumda ise basladigimda hergun agliyodum yollarda istemsiz bi sekilde akardi gozyaslarim.o derece zor gelirdi.
Sen de oldukca hassassin evladin konusunda.Allah acilarini gostermesin.
aynen okuduklarima ben de kiziyorum.
7 -yasinda bi cocuga hickimse diyenler olmus.(bu nasil bir mantik anlamaya calismaya degmez.sanki sozkonusu olan 30 yasinda bir birey de onun icin fedakarlik yapma sakin diye telkin veriliyor.
Bu ilgiye sevgiye muhtac gunahsiz melegi hic yerine koyup ta kendi hayatini yasayacaksa yasasin konu sahibi ne diyelim.
tek bildigim elin adami icin degmez.daha senin cocugunu istemeyen adam icin hayatindaki en kiymetli varligi cignemen isteniyor.sen de ah napsam ki diye kivraniyosun.
konu sahibi icine dustugu gafletten uyansin.tayinini oglunun yanina alsin.en azindan anne ve babasi ile belli bir duzende gorusme imkani olur.bu da analik sorumlulugudur.

Tamamen bilgisizligimden soruyorum: Memuriyette dahilmi buna ?
Memuriyette neyle ksrsilasir bilemem.ama hakkinda sikayet olursa aleyhinde butur bir yasantisi oldugu da kullanilir.bunun ornegini cok gordum.fiilen bitmis evlilik diye bir hukuki dayanak yok.cunku fiilen evli.
butun bunlari dusunmemesi risk.bilmiyoruz tabi ayni evde yasadigini.bu yonde bir yorumu olmadi.eger oyle ise buyuk hata.

Böyle konulara yorum bile yapmak istemiyorum aslinda sinirim bozuluyor ama dayanamadim. Dogurmakla anne olunmuyormus. Benim cocugum yok ama suan sizden daha cok anne hissettim kendimi. Siz asik oldunuz diye geride iki yarisi eksik bir cocuk birakmaya hakkiniz yok. Neyse belki birgün o cok asik oldugunuz cok güvendiginiz adam sizi birakirsa oglunuzda o gün size sirt cevirirse onun nasil hisettigini o gün anlarsiniz. Yazik o yavruya acirim sadece

Kızım için canım feda bir erkek ney mis ki? Ama sizin durum farklı çelişkili zaten kararınızı vermişsinz benim anlamadigim niye konu actiniz?

Ilk zamanlar icin yelek , patik ya da kucuk bir oyuncak.
telefona da ekran goruntusu olarak yavrunun fotografi insallah cabuk alisirsin.
bu arada dun ogrendim ki yukarda bahsettigim anne bu esinden de bosanmis.
tabiki kizini yanina almayacak, bundan eminim.
ilahi adalet diyorum ve susuyorum.

Ben bu konuda babanin cocugu anneye vermek istemeyisine takildim
Esin mi cocugun kimde kalicagina karar vericek ,anlamadim yani
Cok istiyorsan zaten mahkeme cocugunu sana verir
Ama anladigim kadariyla sen zaten icten ice rahatsin cocuk babada kalsin istiyorsun ,sonrada babasi bana vermek istemedi diye de kendini savunmaya geciceksin .Bir anne cocugunu almak istiyorsa alir oyle baba istemiyor diye birsey olmaz.
Biraz daha cesaretli olun acikca oglum babasinda kalicak ve isime geliyor deyin daha dursutce olur.Sende doya doya askini yasarsin artik.

Hem de nasıl, daha bi haftam var ama koyuyor. Bu kadar acı cekmem zannediyordum ama zormuş. Allah onlara sağlık versin. Sonucta onlar icin calısıyoruz.

Biraz zorlasam kendini de götürücem : )

En zor zamanlarında bir yavruyu anneden mahrum bırakmak, üstelik kendi istegiyle, akıl alır gibi değil

konu sahibinin sevgilisi var
ve kağıt üzerinde evli olduğu eşi durumu biliyor
mahkeme vermeyebilir

Mahkemeye versede babaya verir, hatta babası tazminat bile alabilir çünkü evliler kağıt üzerinde ve adam kanunlara göre aldatılmış. Zaten konu sahibide ikilimde kalmış anlaşılan sevgilisi temelli kalsın istemiyor çocuğu.

Evlat candır,nefestir...
Ben oglumsuz yasayamiyorum simdi;o benim mutlulugum..O olmazsa zaten hicim,zaten mutsuzum...
Dedesigile gönderince bile nefes alamiyorken;sizin konuyu okuyunca düsündüm de Allah Korusun ayri kalsam napardim yok ya yasayamazdim...
Evladinizin o masum gözlerine bakıp bir daha düsünün derim anne oldugunuzu anneligi...
İyi günler!!!

Yani ne diycegimi bilemedim .Ben fransada yasiyorum ve burda annenin cok buyuk bir problemi olmadikca "alkol ,uyusturucu bagimliligi"vs... cocuk her durumda anneye verilir.
Konu sahibide madem esiyle zaten arasindaki ilski coktan bitmis kagit uzerindede bitirmeliydi en azindan bu durumu yasamazdi.Esini aldatan kadin konumuna dusmezdi.

İşte bu harikasın canım Doğurmak kolay zor olan sahip çıkıp iyi insan yetiştirmek. Kolaya kaçan bir (sözde) anne konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…