- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
-
- Konu Sahibi blueblacking
Benim de birebir tanik oldugum bir ortam var bununla ilgili.
Akraba kisisi cok genc , 23-24 yasinda galan. Esinden ayriliyor. Cocugunu yanina alip baska bir sehre gitmekten bahsediyor.
Ve o an ortamdaki anneanne ve teyzeler hep birden atılıyor.
' Sen delirdin mi, bu yasta cocukla bir daha evlenemezsin, birak babannesine o buyutsun , sen nasilsa evlenirsin cocuk ayagina bag olur ..'
Bunu diyenlerin hepsi anne hatta torunları bile var.
tabi ben dehset icindeyim (hamileydim o donemler) nasil insanlarin icine dustugume bakip kendime ve o yavrucaga acinakla mesgulum..
bebek o ara 1 yasini yeni geciyordu.
anne dedikleri gibi yapti cocugu birakti
ve hatta hemen evlendi.
cocugunu memlekete geldikçe goruyordu.
sonraları gorme sıklığını azaltti, memlekete geldi ama cocugu gormeden gitti.
niye biliyor musun, cocuk gorunce ayrilmak istemiyor cok agliyormus, anne de aglamasini istemiyormus..
dilime cok beddua geliyor ama banane, Allah görsün. O kizin bebegini birakip gitmesinde katkisi olanlardan da kat kat cikarsin insallah.
Benim de birebir tanik oldugum bir ortam var bununla ilgili.
Akraba kisisi cok genc , 23-24 yasinda galan. Esinden ayriliyor. Cocugunu yanina alip baska bir sehre gitmekten bahsediyor.
' Sen delirdin mi, bu yasta cocukla bir daha evlenemezsin, birak babannesine o buyutsun , sen nasilsa evlenirsin cocuk ayagina bag olur ..'
tabi ben dehset icindeyim (hamileydim o donemler) nasil insanlarin icine dustugume bakip kendime ve o yavrucaga acinakla mesgulum..
ve hatta hemen evlendi.
niye biliyor musun, cocuk gorunce ayrilmak istemiyor cok agliyormus, anne de aglamasini istemiyormus..
dilime cok beddua geliyor ama banane, Allah görsün. O kizin bebegini birakip gitmesinde katkisi olanlardan da kat kat cikarsin insallah.
O yavrucak anasiz buyudu gitti malesef.Bilgece .!.:Şu an şoklar içerisindeyim
Yazık ya o bebenin günahı neydi?
Bizde de çocuk var diye tekrar evlenemezsin derler mesela evlensen de çocuğuna da bakabilecek biri olmalı..
Çok üzüldüm Allahım göstermesin ya..
Hm Aile Baglari biraz kopuk gibi demekki...O yavrucak anasiz buyudu gitti malesef.
olayi sok icinde esime anlattim (esimin tarafindam akraba bu sahislar )
bizimkilerin mantigi hep boyledir ne var bunda sasiracak dedi.burda bosanan ailelerin cocuklari gercekten hep anneanneyle babanneyle kaliyor.
bu yuzden kimseyle samimi olmuyorum esim tarafindan. Aile iliskileri cok sacma, kimse gercekten birbirinin akrabasi gibi davranmiyor.
oglu, babasinin isini parayla yapiyor , amcasi yegenini dolandiriyor falan filan.
benden uzak olsunlar.
Elbette evladını yanına almak için elinden geleni yapmalısın gerekirse çekişmeli boşanıp velayeti alıp evlenmeni ertelemelisin ama hayatından kesinlikle vazgeçmemelisin.
Yaşın daha 30, çoğu insan artık senin yaşında daha evlenmemiş bile oluyor.
O sebeple de diğer arkadaşların aksini düşünüyorum ve öncelikle kendini düşünmeni öneriyorum evlat da olsa hayat senin hayatın, hiç kimse için ağır fedakarlıklar yapıp kendi mutlu günlerinden çalmaya değmez.
İleride oğlun evlendiğinde ondan başka kimsen yokken onunla birlikte yaşamak istesen ve onun için büyük fedakarlıklar yapmış olsan, burada o içerikte gelinin konu açsa kaynanam bizle yaşayacak diye emin ol yine seni tefe koyarlardı burada.
Yine de oğlun için elinden geleni yap, gerekirse mutluluğunu ertele ama sakın yeni bi hayat fırsatından vazgeçme.
Okurken icim sızladı gözlerim doldu esra ya. Haftaya işe başlayacağım, cocuğumun yelegini de götürsem mi diye manyaklastım. Su okuduklarıma inanmıyorumBenim de birebir tanik oldugum bir ortam var bununla ilgili.
ve hatta hemen evlendi.
canim ya.Okurken icim sızladı gözlerim doldu esra ya. Haftaya işe başlayacağım, cocuğumun yelegini de götürsem mi diye manyaklastım. Su okuduklarıma inanmıyorum
Memuriyette neyle ksrsilasir bilemem.ama hakkinda sikayet olursa aleyhinde butur bir yasantisi oldugu da kullanilir.bunun ornegini cok gordum.fiilen bitmis evlilik diye bir hukuki dayanak yok.cunku fiilen evli.Tamamen bilgisizligimden soruyorum: Memuriyette dahilmi buna ?
Okurken icim sızladı gözlerim doldu esra ya. Haftaya işe başlayacağım, cocuğumun yelegini de götürsem mi diye manyaklastım. Su okuduklarıma inanmıyorum
canim ya.
ne kadar zor degil mi ise gittiginde bile kokusunu ariyosun.
ben buyuk oglumda ise basladigimda hergun agliyodum yollarda istemsiz bi sekilde akardi gozyaslarim.o derece zor gelirdi.
Sen de oldukca hassassin evladin konusunda.Allah acilarini gostermesin.
aynen okuduklarima ben de kiziyorum.
7 -yasinda bi cocuga hickimse diyenler olmus.(bu nasil bir mantik anlamaya calismaya degmez.sanki sozkonusu olan 30 yasinda bir birey de onun icin fedakarlik yapma sakin diye telkin veriliyor.
Bu ilgiye sevgiye muhtac gunahsiz melegi hic yerine koyup ta kendi hayatini yasayacaksa yasasin konu sahibi ne diyelim.
tek bildigim elin adami icin degmez.daha senin cocugunu istemeyen adam icin hayatindaki en kiymetli varligi cignemen isteniyor.sen de ah napsam ki diye kivraniyosun.
konu sahibi icine dustugu gafletten uyansin.tayinini oglunun yanina alsin.en azindan anne ve babasi ile belli bir duzende gorusme imkani olur.bu da analik sorumlulugudur.
Ilk zamanlar icin yelek , patik ya da kucuk bir oyuncak.
telefona da ekran goruntusu olarak yavrunun fotografiinsallah cabuk alisirsin.
bu arada dun ogrendim ki yukarda bahsettigim anne bu esinden de bosanmis.
tabiki kizini yanina almayacak, bundan eminim.
ilahi adalet diyorum ve susuyorum.
Ben bu konuda babanin cocugu anneye vermek istemeyisine takildim
Esin mi cocugun kimde kalicagina karar vericek ,anlamadim yani
Cok istiyorsan zaten mahkeme cocugunu sana verir
Ama anladigim kadariyla sen zaten icten ice rahatsin cocuk babada kalsin istiyorsun ,sonrada babasi bana vermek istemedi diye de kendini savunmaya geciceksin .Bir anne cocugunu almak istiyorsa alir oyle baba istemiyor diye birsey olmaz.
Biraz daha cesaretli olun acikca oglum babasinda kalicak ve isime geliyor deyin daha dursutce olur.Sende doya doya askini yasarsin artik.
Ben bu konuda babanin cocugu anneye vermek istemeyisine takildim
Esin mi cocugun kimde kalicagina karar vericek ,anlamadim yani
Cok istiyorsan zaten mahkeme cocugunu sana verir
Ama anladigim kadariyla sen zaten icten ice rahatsin cocuk babada kalsin istiyorsun ,sonrada babasi bana vermek istemedi diye de kendini savunmaya geciceksin .Bir anne cocugunu almak istiyorsa alir oyle baba istemiyor diye birsey olmaz.
Biraz daha cesaretli olun acikca oglum babasinda kalicak ve isime geliyor deyin daha dursutce olur.Sende doya doya askini yasarsin artik.
Yani ne diycegimi bilemedim .Ben fransada yasiyorum ve burda annenin cok buyuk bir problemi olmadikca "alkol ,uyusturucu bagimliligi"vs... cocuk her durumda anneye verilir.Mahkemeye versede babaya verir, hatta babası tazminat bile alabilir çünkü evliler kağıt üzerinde ve adam kanunlara göre aldatılmış. Zaten konu sahibide ikilimde kalmış anlaşılan sevgilisi temelli kalsın istemiyor çocuğu.
İşte bu harikasın canım Doğurmak kolay zor olan sahip çıkıp iyi insan yetiştirmek. Kolaya kaçan bir (sözde) anne konu sahibiaa demek göreceksiniz arada negzel.. hastalandığında, karnesini aldığında, kavga ettiğinde, düştüğünde, üzüldüğünde, sevindiğinde, size her ihtiyacı olduğunda ışınlanacaksınız sanırım başka şehre (!) komik olmayın..
tırtıl'a bile empati yapabilen bana empati yaptıramadınız.. medeniyetinize tüküreyim..