Hayatımın en zor kararını vermek zorundayım yardıma ihtiyacım var :(((

hemen ''biz'' olmuşsunuz, oğlunuz çemberin dışarda kalmış çoktan, yazık. herşeye bahaneniz hazır maşallah, e bizden ne dememizi bekliyor sunuz? sizi mi avutucaz? yanlış yoldasınız işte. kusura bakmıcaksınız.

Bu ne yhaa secim yapiyorum da ne demekk henuz bosanmadan hayatina birini sokmussun bu cok cirkin bence kinamiyorum ama ne hisseytigini bilemeyiz hormonlarini vs biliemeyiz ama secim yapmaya kalkismak bile cok cirkin geldi bana 7 yasinda kuzuyu anasiz birakayim mi birakmayayim mi ki zaten ayriymissiniz birakmissiniz varin evlenin o adamla ben olmayan cocugumu kv den gorumceden hatta kocamdan kiskaniyorum nasil annelik bu demiycem hicbir yorumu okumadim mutlaka demislerdir onu sana

Ben şahsen çocuğun anne tarafından büyütülmesi gerektiğine inanmıyorum. Ne kadar çok insan tarafından büyütülürse o kadar iyi. Yoksa burdaki gibi tek tip insanlar oluyorlar işte.
Siz şanslısınız demek bir çok insan tarafından büyütülmüşsünüz ben tek tip insan olmaktan memnunum çocuklarımda yanımda ölümden başka bişey ayıramaz.daha önce konuya cevap yazdığım için üzerime alındım cevap verme gereği duydum.

nikah hala devam ediyorsa ,kocaya yeni bir ilişkiden nasıl bahsediliyor ben orasını anlamadım ,adamın soyadını kullanmaya devam ediyorsun ama gittiğin yerde yok kalbim onu istiyor ,yok deli gibi onu seviyorum bu ne ya Ne kaddannn medeni olduk biz yavv
İkincisi çocuk size yük olmuş anacım ,birisi alsa da kurtulsam gözüyle baktığınız taaaa burdan belli oluyor .Çocuğu istemeyen adama da kör kütük aşıksınız maşallah ..
Allah ım böyle insancıkları lütfen anne yapma amin

Sevmek demek karsidakini dogrusuyla yanlisiyla, sevabiyla gunahiyla, coluguyla cocuguyla kabul etmek demek. Sizce bu adam sizi seviyor mu?

Ben asik olduysam gozum dunyayi gormez, 10 cocugu olsa da hepsine sarilirim.

Bir de eski kocaniz evlenince ne olacak, cocuk o zaman nereye gidecek? Evlenen cocuga tekmeyi koyuyor da, o acidan sordum.

Canım medeni bir aile onlar lütfen yani belirtmiş kendisi bu konu çok tartışıldı biliyorsun son haftalarda forumda bize medeniyeti yanlış öretmişler

Bakıcı değil kastım. Komün bir ortam. Atıyorum kabile türevi bir ortam olsa birçok kişi tarafından yetiştirilse çok yönlü bir insan olur. Burda da anneanne dede baba anne onların eşleri vs gezmesinin bence bir sakıncası yok. Olgunlaşır. Anne eteğine tutunmuş erkekler görmekten size de fenalık gelmedi mi. Kızsa da en ufak zorlukta ağlamaz. Eşlerinize sitem ederken hani çeneniz titremeden derdinizi anlatamıyorsunuz ya daha dirayetli daha bilgili bir insan olur. Çünkü herkesten faydalanmaya çalışacaktır.

Ben de "bir erkek" için neler neler yaptım...

Onunla birlikte huzurla mutlulukla yaşamak için eşimden bosandim. Yıllar sonra "o erkek" daha mutlu olsun diye aynı kişiyle yine evlendim. Yine mutluluğu bozulmasın diye zerre içimden gelmediği halde (kıskançlık yuzunden türlü türlü huzursuzluk yasandigi icin) tesetture girdim. Calisma hayatina asik biri olarak is hayatından vazgeçtim.

Daha buraya yazmak istemediğim şeyler bile var ve ben tüm bunları "bir erkek" için kabullendim ama konu sahibi, senden ciddi bir farkım var. Bu erkek benim "oglum".

Değil egolarimi, isteklerimi, hakettiklerimi; etimi canımı kanımı dahi feda ederim onun uğruna. Sen bırak biriyle evlenip ondan uzak yaşama fikrini, ayrı bir şehirde çalışmakla bile nasıl başa cikabiliyorsun gerçekten anlayabilmem mümkün değil.

Canım medeni bir aile onlar lütfen yani belirtmiş kendisi bu konu çok tartışıldı biliyorsun son haftalarda forumda bize medeniyeti yanlış öretmişler

heee pardon canım ben geri kalmışım ,ee tabi neremizden anladığımıza bağlı bir de medeniyeti yorumlamak,yazık ya ...Medeniyet ileride el kadar çocuğuma yaptıklarımdan dolayı utanmama sebep olacaksa ben medeni olmayayım ..İnsan hep bu yaşlarda kalmıyor maalesef ..Ama utanmak dedim ben dimi o da herkeste yok ki ..Neyse..

Alan razı veren razı size ne oluyor ki bayanın kocası hop evliyken ne sevgilisi dememiş siz niye diyorsunuz burda mevzu ahlak değil ki. Kaldı ki iki kişinin özeline devlet müdahalesi olan saçma sapan bir imza mı ahlakın bekçisi ve göstergesi?.. İlişkileri çoktan bitmiş idrak edin de asıl konuya geçelim haydi

Kafanız güzelmiş ,güle güle kullanın

Aynen bir de biz eşimizle konuştuk medeni bir şekilde medeniyiz biz konuşmamız neden zorunuza gidiyor falan yazmış ne denir ki böylesine ben çocuklara üzülüyorum olan onlara oluyor

Sende de olsa belki daha az sıkıcı gelirdin. Laf sokmayı boşver faydalanmaya bak :) Değişik bir fikre denk gelince ışık görmüş tavşan gibi oluyorsunuz.

aklı olmadan fikri olanlardan fikir alamam canım ..Sizden yeterince faydalanan vardır zaten iyi geceler ..

Anne eteğine tutunmuş erkekler anne tarafından yetiştirilmiş bireyler mi sizce?
Onlar bencil anneler tarafından yetiştirilmiş çocuklar.
Evet çocuk sadece anne sevgisiyle yetişmemeli,annane,dede,babaanne,teyze,hala hepsiyle paylaşımda bulunmalı ama annesinin yanında büyümeli.

aklı olmadan fikri olanlardan fikir alamam canım ..Sizden yeterince faydalanan vardır zaten iyi geceler ..

Aklımın olmadığını iki cümleden anlamanız müthiş bir dehanın değil ne yazık ki kocaman bir egonun göstergesi. O ego burda kolay kolay tatmin olmaz yalnız. Çok da önyargılısınız. Bir düşünün ne kaybedersiniz. Mutsuz bir anneyle büyümek daha iyi bir seçenek değil. Her kadın doğuştan aynı derecede güçlü annelik güdüsüyle doğmuyor. Ben demiyorum ki çocuğunu sevmiyor. Bana göre hastalık derecesinde sevmiyor ki bu iyi bir şey başka seçenekleri düşünebiliyor. Onda da yeterince üzülüyor zaten bir de niye siz üzüyorsunuz.

Bencillik mi denir buna bilemedim. Çocuğu fazla benimseyen, fazla kendi eteği etrafında tutmak isteyen, fazla korumacı kadınlar, yani toplumun %90 kadın profili böyle ve %80 erkek profili de böyle. %10 kurtarıyordur kendini bir şekilde. Dikkat edin başta öyle gelmese bile evlenince çıkıyor ortaya anne düşkünlüğü; annesi dünyanın en hatalı insanı da olsa toz kondurmama hırsı. Bence ensest dürtülerden kaynaklanıyor bu durum. Odysseus'un paradoksu gibi: "Ben babamın oğlu iken babam benim oğlum oldu". İnsanlık boyunca psikoanalizcilerce işlenmiş anne-oğul ve baba-kız arasındaki gizli ensest ilişki. Maalesef anne-çocuk arasındaki ilişki bizim toplumda daha da sağlıksız bence. Anneler fazla arabesk :) Özgüven problemi, öfke kontrolsüzlüğü, cinsel sorunlar, kimlik problemleri vs. hep anne temelli (ki kadınların eğitimsiz olduğu bir toplumdan bahsediyoruz) çünkü çocuğu yetiştiren anne.

Kuzenim doğum yaptı yanına gitmiştim..Evde köpeğim var ve hergün eşimi arayıp soru yağmuruna tuttum..Yemeğini yedimi,keyfi yerindemi,taradın mı,bahçeye çok çıkartmadın demi hava yağışlı vs vs.. Ve dikkatinizi çekerim bu bir hayvan evlat değil! Çocuğum henüz yok,bu sevgiyi tatmadım daha fakat üstüne basa basa söylüyorum asla çocuğumu bir erkeğe değişmezdim ne olursa olsun..Tekrar evlenmek,mutlu olmak hakkındır saygı duyarım ama bir orta yol bulman ve çocuğunu yanına alman gerek..Evlenirsem çocuğumun babası vermez çocuğu demişsin ama öyle birşey yok..Gerekirse açarsın davanı alırsın çocuğunu yanına..Küçücük bir çocuktan bahsediyorsun 20 yaşında değil ki bu istediği yerde kalsın..Onun annesine ihtiyacı var..Ha baktın ki orta yol bulamadın o zaman evladın için o adamdan vazgeçeceksin bu kadar net yani..Kocadan bol birşey yok bin tane çıkar karşına ama evlat bir tane!

Yazdıklarınızı çok beğendim. Tamamına katılmıyorum ama gerçekten çok beğendim.

''O senin evladın!!!!''

''Kim çocuğunu terkeder ki?''

''Çocuğun varsa özel hayatın olamaz!!''

Bunları yazmak da çok zekice. Demek ki kimse boşanamaz. Neden mi? Çünkü çocuk adamın da çocuğu. İlla ikisiyle beraber yaşamak zorunda o zaman. Bunlar nasıl argumanlar acaba?

7 yaşından sonra çocuk annenin de babanın da belli ölçülerde eksikliğini hissedecektir. Ancak ilgili ve düzenli bir vakit geçirme ile bu eksiklik minimuma iner. Anne için de baba için de aynı şey. Bir nebze fark oluşabilir evet, o da toplum kültüründen kaynaklı.

İngiltere'de çocuklu ve bekar babalar daha çok mesela. Şimdi yabancı ülke örneği verdim diye mesnetsiz medeniyet tartışmalarına gerek yok. Başka bir kültürden örnek verdim sadece.

Yani evet kadınız, evet anneysek daha da hassasız ama bu kadar abartmayalım. Çocuğu sokağa terk etmekten bahsedilmiyor. Boşanan ailelerde çocuk mutlaka annede kalır diye bir kaide mantıklı değil. Ben de anne ile kalmasına daha sıcak bakabilirim ama böyle bir kaide olamaz.

Kadın sanki sokağa atıyor çocuğu. Konu hassas diye dramatize edilmesine gerek var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…