- 21 Temmuz 2013
- 710
- 1.878
-
- Konu Sahibi blueblacking
Evet çocuğumun babasıyla oturup konuşabiliyoruz illaki dayak kadın cinayeti olmazsa tatmin olmuyor musunuz ki konuşabilmemiz zorunuza gidiyor bitmiş gitmiş aramızdaki herşey yıllar önce herneyse O insan oğluma bana ait olduğu için değer veriyor ve bunu hissediyorum fakat bizimle yaşaması söz konusu değil..
Siz şanslısınız demek bir çok insan tarafından büyütülmüşsünüz ben tek tip insan olmaktan memnunum çocuklarımda yanımda ölümden başka bişey ayıramaz.daha önce konuya cevap yazdığım için üzerime alındım cevap verme gereği duydum.Ben şahsen çocuğun anne tarafından büyütülmesi gerektiğine inanmıyorum. Ne kadar çok insan tarafından büyütülürse o kadar iyi. Yoksa burdaki gibi tek tip insanlar oluyorlar işte.
nikah hala devam ediyorsa ,kocaya yeni bir ilişkiden nasıl bahsediliyor ben orasını anlamadım ,adamın soyadını kullanmaya devam ediyorsun ama gittiğin yerde yok kalbim onu istiyor ,yok deli gibi onu seviyorum bu ne yaNe kaddannn medeni olduk biz yavv
İkincisi çocuk size yük olmuş anacım ,birisi alsa da kurtulsam gözüyle baktığınız taaaa burdan belli oluyor .Çocuğu istemeyen adama da kör kütük aşıksınız maşallah ..
Allah ım böyle insancıkları lütfen anne yapma amin
Enteresan bir bakış açısı..
Anne tarafından değilde hangi pekçok insan tarafından büyütülmeli merak ettim.
Baba velayeti alınca 5 tane bakıcı tutsa mesela,bu mu demek istediğiniz?
Anne tutsa 3-5 bakıcı neden olmuyor?
Canım medeni bir aile onlar lütfen yani belirtmiş kendisibu konu çok tartışıldı biliyorsun son haftalarda forumda bize medeniyeti yanlış öretmişler
Bakıcı değil kastım. Komün bir ortam. Atıyorum kabile türevi bir ortam olsa birçok kişi tarafından yetiştirilse çok yönlü bir insan olur. Burda da anneanne dede baba anne onların eşleri vs gezmesinin bence bir sakıncası yok. Olgunlaşır. Anne eteğine tutunmuş erkekler görmekten size de fenalık gelmedi mi. Kızsa da en ufak zorlukta ağlamaz. Eşlerinize sitem ederken hani çeneniz titremeden derdinizi anlatamıyorsunuz ya daha dirayetli daha bilgili bir insan olur. Çünkü herkesten faydalanmaya çalışacaktır.
Kafanız güzelmiş ,güle güle kullanın
heee pardon canım ben geri kalmışım ,ee tabi neremizden anladığımıza bağlı bir de medeniyeti yorumlamak,yazık ya ...Medeniyet ileride el kadar çocuğuma yaptıklarımdan dolayı utanmama sebep olacaksa ben medeni olmayayım ..İnsan hep bu yaşlarda kalmıyor maalesef ..Ama utanmak dedim ben dimi o da herkeste yok ki ..Neyse..
Sende de olsa belki daha az sıkıcı gelirdin. Laf sokmayı boşver faydalanmaya bak :) Değişik bir fikre denk gelince ışık görmüş tavşan gibi oluyorsunuz.
Anne eteğine tutunmuş erkekler anne tarafından yetiştirilmiş bireyler mi sizce?Bakıcı değil kastım. Komün bir ortam. Atıyorum kabile türevi bir ortam olsa birçok kişi tarafından yetiştirilse çok yönlü bir insan olur. Burda da anneanne dede baba anne onların eşleri vs gezmesinin bence bir sakıncası yok. Olgunlaşır. Anne eteğine tutunmuş erkekler görmekten size de fenalık gelmedi mi. Kızsa da en ufak zorlukta ağlamaz. Eşlerinize sitem ederken hani çeneniz titremeden derdinizi anlatamıyorsunuz ya daha dirayetli daha bilgili bir insan olur. Çünkü herkesten faydalanmaya çalışacaktır.
aklı olmadan fikri olanlardan fikir alamam canım ..Sizden yeterince faydalanan vardır zateniyi geceler ..
Anne eteğine tutunmuş erkekler anne tarafından yetiştirilmiş bireyler mi sizce?
Onlar bencil anneler tarafından yetiştirilmiş çocuklar.
Evet çocuk sadece anne sevgisiyle yetişmemeli,annane,dede,babaanne,teyze,hala hepsiyle paylaşımda bulunmalı ama annesinin yanında büyümeli.
Bencillik mi denir buna bilemedim. Çocuğu fazla benimseyen, fazla kendi eteği etrafında tutmak isteyen, fazla korumacı kadınlar, yani toplumun %90 kadın profili böyle ve %80 erkek profili de böyle. %10 kurtarıyordur kendini bir şekilde. Dikkat edin başta öyle gelmese bile evlenince çıkıyor ortaya anne düşkünlüğü; annesi dünyanın en hatalı insanı da olsa toz kondurmama hırsı. Bence ensest dürtülerden kaynaklanıyor bu durum. Odysseus'un paradoksu gibi: "Ben babamın oğlu iken babam benim oğlum oldu". İnsanlık boyunca psikoanalizcilerce işlenmiş anne-oğul ve baba-kız arasındaki gizli ensest ilişki. Maalesef anne-çocuk arasındaki ilişki bizim toplumda daha da sağlıksız bence. Anneler fazla arabesk :) Özgüven problemi, öfke kontrolsüzlüğü, cinsel sorunlar, kimlik problemleri vs. hep anne temelli (ki kadınların eğitimsiz olduğu bir toplumdan bahsediyoruz) çünkü çocuğu yetiştiren anne.