Hayatımın en zor kararını vermek zorundayım yardıma ihtiyacım var :(((

o sivri dillilerden biri de benim
biz sivri dilliler, tamamen sizin yazdıklarınıza göre yorum yaptık
isterseniz dönüp, neler yazdığınızı, bir kere daha okuyun
çocuklarınızla yeni bir hayat kurmaya karar vermişsiniz ya
bu kararınız, en çok biz sivri dillileri mutlu eder! zaten sivri dilimizin sebebi buydu ama açıkça ortada ki anlayamamışsınız!
siz kimsiniz ki bize hak helal edip etmeyeceksiniz?
bize ne hakkınız geçmiş?

Kendi evladinizin sizinle büyümesi için bir başkasından icazet mi almanız gerekiyordu ki? Hani babası kesinlikle kabul etmiyordu evlendiginizde yanınıza almanızı? Şimdi "kararı" yeni sevgilinizle vermissiniz. Lutfetmissiniz. Zahmet olacak askinizi yaşarken çocuk bakmak. Kusura bakmayın da eksik kalmış icgudulerinizle size ancak zahmet verir annelik.

E madem karar mercii % 50 siz % 50 sevgilinizdi de niye top babasindaymis gibi gösterdiniz? Allah her yavruya % 100 anne % 100 baba nasip etsin. Hormondu, gdo'ydu artık duygularimiza kadar sirayet etmiş.

Helal etmedigin hakkın da senin olsun ayrica. Zaten seninki lazım değil.

aynen, ben de yazacaktım da of dedim yani
hani baba anlaşmalı boşanmak için çocuğu alırım diyordu? ne çabuk değişmiş kararı...

aynen, ben de yazacaktım da of dedim yani
hani baba anlaşmalı boşanmak için çocuğu alırım diyordu? ne çabuk değişmiş kararı...
Sevgilisini ikna edebilmis sonunda demek. Bıraksın babayı sebep göstermeyi. Zaten çocuğunu vermeyen bir "eski eş"e karşı fazla öfkesiz gelmişti yazdıkları. Neredeyse onayliyor gibiydi. Benim çocuğumu vermeyecek adam, ben normal karsilayacam. Ne münasebet!!! Böyle bir haksızlık için insan dünyayı yakar be.

ben tam tersini düşünüyorum
ama detaylı yazamayacağım, bilmeden atıp tutmak olmasın şimdi

Sivri dil kimdir nedir orasini bilmem de,

her yazdığını bir kenara koydum ben ilk yorumumda da,

ben hala
"ne yapacagimi bilemedim cocugumdan ayri kalma dusuncesi beni mahvediyor" (birebir ayni olmayabilir anladigimi yazdim) diyebilmenizi bile nahoş karsiladim!....
Bir anne bu korkuyu sadece ve sadece "acaba babasi elimden alirmi" şeklinde yasamalı yaşıyorsa da.

Umarım Demek istediğimi anlatabilmisimdir.

Amaaan zaten canımız sıkkın gündemle ilgili olarak. Bir de burada milletin eksikleriyle canimi sıkmak istemiyorum. Hadiyin eyvallah.

Hani eşiniz kesinlikle izin vermiyordu? Çocuğunuzun sizin yanınızda olması için ondan izin almanız gerekiyormuş demek ki ve o izni almışsınız. Yani o SİVRİDİLLİ arkadaşların (buna bende dahilim) sezgileri doğruymuş. Söz konusu olan eşinizin izin vermemesi değil, sizi çok seven adamın ilk başta istememesiydi.
Bize hakkınızı helal etmiyormuşsunuz ne gibi hakkınız var ki üzerimizde?

Ay ben olurum oglumaaaaa...onu birakip gitmek diye bir an bile dusunup buraya HAYATIMIN EN ZOR KARARI DIYE BIR KONU ACMAZDIM.
Butun erkekleri kurban ederim oglumun sacinin bir telineeee...simdi sizin yazdiklarinizi okudum ya cok etkilendim oglumun odasina cikip onu opecegimm.o kadar etkilendim...bazi kadinlari anliyamiyorum.daha bosanmamis,ya da yeni bosanmis,hemen yeni iliskiye ee hoppalaaa..az bir durun.bir erkegin guzel sozleri sizi ikinci defa kandiracak.ilkinde kandirildiniz,ikincide temkinli olun.az akilli olun.
Benim cevremde de var boyle insanlar.ay bana sunu dedi bunu dedi...e heralde der seni elde etmek icin....ve bu kisinin bir de oglu var..ay gozu gormuyor oglunu.resimlerine bakiyor...ay yavrummm geldi annesinin yanina,annesi de nette sevgili pesinde.ve ben masayi terk edip aglamistim.o cocugun kapidan annesinin agzindan duyduklarina bakisina....yapmayin boyleee.az mantikli davranin.ben o yavrunun o bakisi icin dunyayi verirdimm.ama arkadasimin gozunu ask burumustuu..ne oldu adam terk etti onu.alacagini aldi ve gitti.

halkımızı görüyorsunuz işte. çocuk sahibi kadınsınız, ömrünüzün sonuna kadar sevdiğiniz insanla yaşamak yasak sanki. insanlar hiç empati kuramıyorlar üzülüyorum. arkadaşım evlat en değerli şey tabii ki ama ya senin hayatın? çocuğun büyüyüp üniversite evlilik derken elinden kayıp gittiği zaman yanında, ölene dek sevdiğin adam olmasın mı? bunları da düşünmek lazım aşk her zaman bulunmuyor kolay kolay. sabır diliyorum size.

bu tip yorumları görünce insanların okuduklarını anlayamadıklarını düşünüyorum
arkadaşım, yazılanları yarım yamalak okuyarak mı yazıyorsunuz yazdıklarınızı anlamıyorum ki
uzun uzun yazamayacağım, daha önce yazdığım bir özet yorumu kopyalıyorum o yüzden

"buradaki arkadaşlardan evlenmesin, yalnız kalsın veya eşiyle devam etsin diyen bir Allah'ın kulu yok ki
kadın bu adamla evlenirsem, çocuğumdan ayrı bir şehirde hayat kurmak zorundayım, çocuğumu ara ara görebilirim diyor ya
karşı çıktığımız şey o
evleneceğin adamı ikna et, çocuğunla aynı şehirde ol diyoruz, çocuğunu bırakma diyoruz, o çocuk anne özlemiyle yanmasın bu yokluğu hissetmesin diyoruz, bir arada olmanın yolu yoksa çocuğa karşı sorumlusun diyoruz (gerçi ben bunları da geçtim artık ama yazılan buydu özetle)"

bunun empati kuramamakla ne alakası var!
siz kadınla empati kurduğunuzu zannediyorsunuz, biz çocukla empati kuruyoruz!!!
ama tabi bir siz akıllı, biz empati yoksunu!
bir de "halkımızı görüyorsunuz işte" yazarak başlamışsınız, peh

evet pek muhterem halkımızın tepkisini görüyorsunuz, bu konuda ve sizin mesajınızda. neyin kafasıdır bu? kim diyor ki burada çocuklu boşanmış kadın sonsuza kadar yalnız kalsın, ileride çocuğu ayrıldığında bedbaht olsun? en doğal hakkı tekrar birini sevmek, hele bir de aşkı bulabiliyorsa ne güzel..

ama mutluluk kendi çocuğunun mutsuzluğu üzerine mi olmalı? çocuk ileride ayrılacak nasıl olsa diye şimdiden küçücük çocuğu bırakıp başka bir aşka yelken açıp gitmek mi lazım?

konu sahibinin eleştirildiği nokta; çocuğunu bırakıp bırakmamak arasında kalmasıydı. eğer boşandım, çocuğum yanımdayken tekar evleneceğim ama eski eşim sorun çıkarıyor deseydi, herkes destek olurdu burada. ki tepkilere cevap olarak yazdığı mesaj bile enteresan. bir insanın çocuğu vazgeçilmezi olması gerekirken, iknci adayın iznine tabi olarak çocuğu yanına almayı düşünüyor.

burası izin mercii değil. açılan bir konu üzerine yorumlarımızı yazıyoruz. istediğini yapar konu sahibi. ben bildiğiniz anlamda bir anne değilim, hayatımın o kısmını geride bırakmak istiyorum diyorsa da çocuğu babasına bırakır, artık ya babası bakar, ya da babası çocuğu kime teslim ederse o. ama hayat ideallerde yaşanmıyor. gerçek hayatta bir insanın, çocuğun ihtiyacını karşılamakla, önüne yemeğini koymakla bitmiyor. annesi kadar kim sevebilir bir insanı? ya da annem bile beni bıraktıysa diye düşünen bir çocuğun yaralarını kim sarabilir? derseniz ki o yaraları saran olur, bir anne bile istiye bu yaraları niye açar yavrusunda?

bilmiyorum içimizde kaç kişi babasız büyümüştür. ama ben büyüdüm ve annem yalnız kalacak diye ne istediğim üniversiteye gidebildim ne de istediğim adamla evlenebildim. buradaki tüm mesajları okumadım, ayrıca tepkim sertçe yorum yapanlaraydı. sanki kadını eve kapatacaklar. yaşayıp görmeyen insan bilemez, o yüzden yazıyorum ki insanlar biraz anlayabilsin. kadının üstüne bu şekilde gitmek çok yanlış. ayrıca burda hepimiz sadece yorum yapıyoruz kendimizce ve polemiğe gerek yok, sonuçta kararını kendisi verecektir, burası bir forum sayfası.

Baba demeyecek zaten onun bir babası var değil mi. Siz çocugunuzu yanınıza istedikten sonra gerisi kolay. Yeter ki isteyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…