hayatımdan bıktım..

Bizim ailede olmazki görücü usulü okutmuyorlar sonrada veriyorlar birilerine malmışız gibi
Yani daha yolun başındayken dönebilirsin .ileride yaşayacakların daha kotu olabilir ..ucunda ölum yokya .eger ayrılansam diyorsan bari ayrı otur.birlikte yasamak fıkri düşünmek bile istemiyorum !!!

Gerçekten kendinize ve doğacak çocuklarınıza bi iyilik yapın ve yol yakınken vazgeçin. Tamam zor tamam görücü usülü tamam babanız keser tamam da.. Böyle de sonsuza kadar gitmez ki kardeşim birilerinin dur demesi lazım bu gidişata bu Allahın belası bağnaz cahil düzene.
Atın nişanı nişanlınızın ailesine yüzlerine istemiyorum deyin, Babanız abiniz artık her kim kızacaksa kızsın hoş bi canınız var onu da alacak değil ya ?

Hadi biraz cesaret sadece biraz cesaret, 50 yılınızın selameti için

Ankara'dan Diyarbakira gitmek... Kaynana ile yasamak... Eziyet eden adamla evlenmek... Bu adamlar brad pitt, matt damon falan da haberimiz mi yok? Ya da evlilik buyuk bir sans galiba kimsenin yakalayamadigi, bazi kadinlar yakalayinca hop ustune atliyor.

bellı kı nısanlını sevmıyorsun
sevmedıgın bır adamla nasıl evleneceksın ?

evlendıgınızde pişpirik oynamayacaksınız farkındasınız değilmi?
üstelık bellıkı dayakcı

Bu adamla evlenecek kadar kör musun hic mi dunya gormedin sen! Ankara nere diyarbakir nere! Kesinlikle bitir bu isi yoksa psikolojik tedavi gormeye baslarsin! İnan ki isin icindeyken anlayamazsin ama burda disaridan insanlarin goruslerine guven. Adam kayniyor disarisi litfen bir erkek icin yapma bunu

Gercekten eziyet bunlar ama elinden bişey gelmez dediğim gibi içimi dökmek için geldim boguluyordum çünkü yazdığınız için teşekkür ederim
Düşünüp bu kadar uzun yazdığıniz icin gercekten çok teşekkür ederim ben 20 yaşında bir genç kızım gerçekten elimden hicbisey gelmez ve beş abim var buda benim için zor bir durum polise gitsem sonra ordan çıksam hepsi saldırır neden şikayet ettin diye kaderine razı geleceğim dualariniza beni de ekleyin lütfen çok teşekkür ederim tekrar

Kör değilim ama dediğim gibi elimden bişey gelmez 20 yaşında bur kız ne yapabilir ki.ben nişanlımı sevmiyoumki bunlara adam için katlanmiyorum ailem için annemde hasta

Kız kaç sayfa boyunca evliliğe mecbur oldugunu, itiraz edemeyeceğini belirtmiş. Hala aklın varsa evlenme diyenler var.
Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz, ya da okumadan sırf yazmış olmak icin yazıyorsunuz.
Senin de gördüğün gibi burda sana edebilecek kimse yok ne yazik ki..
Durumuna gerçekten üzüldüm.
Verebileceğim tavsiye de cok farklı değil digerlerinden. Ha bi cesaret diyip evden kaçmak, calismak tek kurtuluş gibi görünüyor
Bize yazması kolay tabi.. Sabır ve güç versin Allah
İnsallah durum değişir

Hiç durma ayrıl! !!evlenince döver bu adam sizi

Mrb.ben diyarbakir li değilim ama diyarbakir li biri ile evliyim birde kültürlü benim eşim buna rağmen sınırlı ve asabi d.bakır kültüründe var galiba 9 yil kaldım nefret ettim kusura bakma ama hayata bir saha gelsem asla evlenmezdim d.bakir li biri ile.. ankara kültürü ile buyuduyseniz hayatta anlasamazsin sana söyleyeyim. Benim son um ne olur bilmiyorum ama şu an çok mutsuzum sen olma gel yol yakınken dön.
Anlasamiyorsaniz arada ne sevgi kalır ne saygı bi an gelir ölmek bile istersin çıkış yolların evlendikten sonra tümden kapanır. .iyi düşün.

13 günlük evliyim. düğünüme bir kaç ay kala, mutluluktan heyecandan içim içime sığmıyordu. anne babamdan ayrılacağım için burukluk da olsa, genel olarak hissettiklerim bunlardı. darbe girişiminden sonraki pazar evlendim. daha büyük olaylar çıkar da ya nikahımız ertelenirse diye ödüm kopmuştu.
hissettiklerin sebepsiz değil, dayanağı var. böyle şeyler hissetmiş olsam, yanlış kişi deyip vazgeçerdim. hakkında hayırlısı.

Başka ne diyebilirız biz sana? İleride de kocandan çekeceksin, böyle olur mu? Abinler öldürecek mi istemiyorum desen en kötü ne yapabilirler sana.. En kötüsünü düşün, o adamla evlenmekten daha kötü mü olacak?

Sevdiğin hiç mi yok acaba kaç git onunla diyeceğim biri varsa.

Bak biz 20 yaşında kız deyince öyle çok küçük algılamıyoruz seni, reşitsin bir kere hayatın hakkında söz sahibisin. Bilmiyorum ki ne denir, yetiştirilirken maruz kaldığın baskı sebebiyle bu "20 yaşındaki kız ne yapabilir" mantığı oturmuş. Yapabileceklerini bir bilsen..

canım senin durumun çok özelmiş. kadın sığınma evine sığınsan? oraları güvenli mi acaba? evlenmek istemiyorum diye diretsen önce, ne yapar ailen? döver mi, öldürür mü? ne yapar?

bellı kı nısanlını sevmıyorsun
sevmedıgın bır adamla nasıl evleneceksın ?

evlendıgınızde pişpirik oynamayacaksınız farkındasınız değilmi?
üstelık bellıkı dayakcı
Düşüncelerinizi yazdığınız için teşekkür ederim ama elimde değil ailem i tanımıyorsunuz ve ben 20 yasindayim ne yaparsam yapiyim bos iki aya kalmaz evleneceğim Allahkahretsin böyle hayati polise de gitsem sığınma evlerine de gitsem ise yaramaz ..
verdiğiniz cevap için sonsuz teşekkür ediyorum dualariniza beni eklerseniz benim için çok büyük bur iylik yapmis olursunuz tekrar teşekkürler:)

Hiç durma ayrıl! !!evlenince döver bu adam sizi

Kendini çaresizliğe sen mahkum ediyorsun farkında mısın?Bu iş dualık iş değil kusıra bakma,bizim duamızla mucizeler olmaz.Bariz gerçekler var.Geleceğini sen de görüyorsun..

Aşiretse aşiret,birilerinin bunu durdurması lazım,senden sonra kardeşin yok mu?

Onlarda aynı şeyi yaşayacak,bu böyle devam edecek.

Bu kadar korkak olma,artık devlet bu işleri sıkı tutuyor emin ol.

Şimdi böyle,evlenince daha çok kötü olacaksın.Biraz cesaretini topla,belli ki kırmışlar kadınların direncini.

Denemeden bilemezsin..Sevmediğin bir adam,sevmediğin bir aile ve sevmediğin bir şehirde belki her gün ölmek için dua edeceksin.

Şu an köprüden önce son çıkışın,kurtulmanın yoluna bakk..

İş işten geçince pişmanlığında işe yaramayacak.

Yanlış alintilamissiniz ben konu sahibi degilim

öyle olmuşş hakketenn..

Ayy gözüm döndü birden yazdımm,kusura bakma

Sorma sorma !
Valla ben olsam bu oyunu bozarim
Ömür boyu mutsuz olacagima birini ayarlar evden kacardim

Dogru kişi olmasa bile kactigim kişi işe girer çalışır düzen kurar vakit kazanirdim
Yada dugünden sonra altınları alır kacardim valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…