• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

19 yaşındayım ama hayatım karışık

o zaman konuyu şöyle açman lazımdı,beni zorla kuzenimle evlendirmek istiyorlar ne yapmalıyım diye...
bunun için çaba serfetmelisin..o kadar şey öneiryorlar,183 ü ara diyorlar,yardımcı olurlar sana mesela..
ya da ailede hiç aklı başında bir büyük yok mu sana sahip çıakcak,ananın babanın kulağını çekecek?
Nişan takılana kadar konu sahibinin aklı nerdeydi ben onu anlamadım.
Çocuğu hem fiziksel hem karakter olarak beğenmiyordunuz niye baştan kabul ettiniz. Tık tık kapıyı çalıp gelip yüzük takmadılar herhalde. Öncesinde kulağınıza bir şeyler geldi mutlaka. O zaman resti çekmeniz lazımdı.
Olay tamamen kız kardeşine gelen taliplerden sonra patlak vermiş.
Sizi alıntılayarak yazdım ama konu sahibi anlar umarım.

merhabalar öncelikle burayı uzun zamndan beridir takip ediyorum ve neredeyse çoğu kişinin dertelerini dinlemişimdir bir gün bende bu içimdekileri dökmek istedim ve üye oldum inşallah yardımcı olursunuz..
19 yaşındayım ve nişanlıyım nişanlımı hiç sevemiyorum benim boyum 168 nişanlımın işe 172 onu geçiyorum 24 yaşında ama 18 yaşında gibi gerçekten tipim değil hem karakter olarak hem tip olarak her şeyi geçtim işi yok ve bende aile zoruyla evlenmek üzereyim ailem için katlanıyorum annemle tartışıyorum 6 aydır buarada 6 aylık nişanlıyım bu 6 ay içinde gram sevgi oluşmadı bende ve asıl sorunum bu değil asıl sorunum kız kardeşim kardeşim 17 yaşında sarışın ve benden güzel kabul ediyorum o amcamın oğluyla nişanlandığım gibi bir ay bile geçmeden kardeşime br çok kişi geldi sanki benim gitmemi bekliyorlarmış gibi şimdi oda nişanlılıkla yüz yüze ikimizinde yaşı küçük ben gittğim gibi ona geldiler ve nişanlanacağı kişi doktor yemin ederimki söyleyin bu adaletmi ailem beni tınlamadan verdi amcamın oğluna kardeşim için bile hala araştırmadalar yemin ederimki doktordan önce mühendis bir talibi geldi şimdi nişanlanacağı kişi hem yakışıklı hemde mesleği var söyleyin nasıl isyan etmiyim yazarken bile ellerim titriyor ağlamak istiyorum anneme imalarda bulunuyorum koca kızsın neden kardeşini kıskanıyorsun diyor ben nasıl kıskanmıyım normal bir güzelliğim olmasına rağmen kardeşimin talipleri geldiğinden beri kendimi çirkin hissediyorum haykırmak istiyorum ağlamak bağırmak istiyorum ne yapacağım kaldı düğünüme 3 ay Allah aşkına millette demezmi resmen büyük kızın gitmesini bekliyorlar diye yengem bile dedi çok üzüldüm sana yengem derse kimler demezki içim okadar dolu ki belki çoğu şeyleri bile yazmadım buraya lütfen ne yapmalıyım nişanlımı bırakmak imkansız onuda söyliyim Allah aşkına yardımcı olun fikir verin beynim durmuş durumda bu konuyu düşünmekten ağlamaktan başka bişey yapmıyorum ve kardeşimi çok seviyorum yemin ederimki ama dedğim gibi elimde değil deli gibi kıskanıyorum bu mübarek günlerde dua edin kendime geliyim lütfen yazımı üşenmeden okuyan herkese sonsuz teşekkür ederim Allah razı olsun
................... Allah aşkına yazmayın daha konuyu açtığıma pişmanım silemiyorumda kahretsin zaten yanlış düşüncelerim var diye burdaki büyükleirmden yardım istemeye geldim ama bana akıl vereceğinize çok ağır benim kaldıramayacağım hakaretler yapıyorsunuz üzüntüme üzüntü kattınız resmen. iyi kötü yorumlarınız için teşekkür ederim ama yazmayın lütfen hesaba dahada girmeyeceğim

Nişan takılana kadar konu sahibinin aklı nerdeydi ben onu anlamadım.
Çocuğu hem fiziksel hem karakter olarak beğenmiyordunuz niye baştan kabul ettiniz. Tık tık kapıyı çalıp gelip yüzük takmadılar herhalde. Öncesinde kulağınıza bir şeyler geldi mutlaka. O zaman resti çekmeniz lazımdı.
Olay tamamen kız kardeşine gelen taliplerden sonra patlak vermiş.
Sizi alıntılayarak yazdım ama konu sahibi anlar umarım.
ne desem anlamazsınız beni yorum için teşekkür ederim benim ailem ve sizlerin ailesi bir değil ve benim ailem okadarda düşünceli değil tekrar teşekkürler...

................... Allah aşkına yazmayın daha konuyu açtığıma pişmanım silemiyorumda kahretsin zaten yanlış düşüncelerim var diye burdaki büyükleirmden yardım istemeye geldim ama bana akıl vereceğinize çok ağır benim kaldıramayacağım hakaretler yapıyorsunuz üzüntüme üzüntü kattınız resmen. iyi kötü yorumlarınız için teşekkür ederim ama yazmayın lütfen hesaba dahada girmeyeceğim

bak bizim sana garezimiz yok, ortada sorun yokken biz sana kızmıyoruz. yapman gereken şey ortada.

yapıcı olup ne diyebilirim. yapıcı olacak bi durum yok. konu sahibinin kardeşinin evlenmesi ile bi problemi yok daha iyi biri ile evlenmesini sorun ediyor. hepimiz insanız. yeri gelir kardeşimizi de kıskanırız okey ama bile bile bu işe göz yummak vicdansızlıktır. benim aklım almıyor.
Bazı kadınlar güçlüdür ve ailesine karşı dik durabilir ama bazıları da konu sahibi gibi baskılanır ve söz sahibi edilmez ailede...zaten amca oğluyla nişanlandırılmış yani belli aile yapısı az çok...yazdıklarınız yanlış demiyorum ama biraz konu sahibine cesaret verirsek o da ailesine karşı çıkıp nişanı atabilir...şahsen ben de 19 yaşındayken aileme karşı çıkamaz korkardım böyle birşey başıma gelseydi

Hayatini karartmaya cok mu meraklisin? Neden nisanlandin? Aileye saygi bu degildir. Ama bunun bilincinde olabilmek icin yasin biraz kücük sanirim.. Sen bir bireysin. O hayati ailen degil, sen yasayacaksin. Kiminle beraber yasayacagina da sen karar verirsin bu yüzden. Zorla evlilik mi olur canim? Hangi devirde yasiyoruz.

Hic söyledin mi peki ailene nisani atmak istiyorum diye? Ben böyle biriyle evlenmek istemiyorum dedin mi? Kardesini karistirma hic. Herseyden bagimsiz ben bu kisiyle evlenmek istemiyorum dedin mi? Isterse dunyanin en yakisiklisi en zengini en kariyerlisi olsun. Icin isinmadiysa evlenmek istemiyorum dedigin anda is biter. Bence sen ailene agzini dahi acmadin.. Onlar senin gönüllü oldugunu düsünüyor. Kim cocugunu zorla evlendirsin ki? Hemde issiz gücsüz bir insanla? Sacma..

Bazı kadınlar güçlüdür ve ailesine karşı dik durabilir ama bazıları da konu sahibi gibi baskılanır ve söz sahibi edilmez ailede...zaten amca oğluyla nişanlandırılmış yani belli aile yapısı az çok...yazdıklarınız yanlış demiyorum ama biraz konu sahibine cesaret verirsek o da ailesine karşı çıkıp nişanı atabilir...şahsen ben de 19 yaşındayken aileme karşı çıkamaz korkardım böyle birşey başıma gelseydi

iyi de kız aileme saygımdan kabul ettim başta diyor.

bi de burda başıma bu iş geldi napsam dese sorun yok .konuya doktordan kıskançlıktan giriyor.

_________

Back