• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam.... çok üzülüyorum çok

tamam git babamla konuş iptal et ben bayılmıyorum herhalde.. kan uyuşmazlık için testler var bence cahil olan sizsiniz kuranı açıp bakmayıp kendiliğinden destan yazanda sizsiniz hatırlatıyım
Ver babanın telini ben konuşayım
Nedir bu arkadaş böyle afakanlar bastı beni konularını okudukça kızın.
Bak canım, bak kardeşim istemiyorsan lütfen evlenme.
Yazık degil mi sana yahu ?
Ailen seni düşünmüyorsa sen niye düşünüyorsun ki ?
Yok mu abilerinden aklı selim olan bu işe dur diyecek olan
Ne lan bu ?

Akraba evliliğini tasvip etmiyoruz tabii ki.Ben de genelin söylediği gibi düşünüyorum ve kuzenlerimin kardeş olduğunu düşünüyorum çok şükür yaşadığımız yerde de böyle bir durum asla söz konusu olmaz.
Ama benim ekstradan takıldığım konu hani demişsiniz ya evlenmeden önce test yapılıyor kan uyuşmazlığı varsa çıkıyor diye.
O kısım biraz hikaye,bizde akrabalık yok ama eşimle kan uyuşmazlığı var evlilik belgelerinde kimse bunu dikkate almadı,siz zaten kendinizi yakıyorsunuz amca oğlunuzla evlenerek ama en azından bebeğiniz için önlem alın derim.

Baştan belli mutsuz bir evlilik olacağı. Bir çıkış yolu bulun, aile büyüğünüze sığının evlenmek istemediğinizi söyleyin ya da babanızı gaza getirin kız vermem desin bozsun her şeyi. Bir sonraki başlığınız mutsuz bir evliliğim var ama boşanamıyorum olacak gibi. Hislerin sonradan oluşması çok zor, hani şans yani.

Mutlu olmak istiyorsan evlenme ... şu durumda evlenirsen mutlu olma imkanın yok .. sen evlenince baban adını unutur küslük var diye erkek tarafı da göndermez yakma kendini kardeşim gerekirse emniyetten yardım iste ama öncesinde babanla annenle konuş .. amcanın oğlunu sevsen tamam dicem ama ortada sevgi yok ve bir kere görmüşün ninem zamanına döndüm sayfaları okurken üzülmeni istemem hem zaten amcanla baban küsmüş fırsattan istifade sende nişan at..

Ya istiyorsan seni zorla evlendiriyorlar diye biz bir şikayet edelim ? Kızın rızası yok diye polis gelse çok mu kötü şeyler olur konu sahibesi ?
Ya çok kanıma dokundu bu olay.

abla teyze vb. şeyler yazıcaktım ancak yaşınızı bilmediğimden bu kelimeyi kullandım kesinlikle kötü niyetten değil yanlış anlaşıldım sanırım kusura bakmayın lütfen.. biliyorum iyliğim için ancak başka yolum yokki benim elimdne bişey gelse şimdi evden kacarım yemin ederimki valizim bile hazır ama bişey değişmez ben ailemi biliyorum.. yorumlarınız için teşekkür edeirm
abla teyzeye gerek yok.
sana yardım için yazanları azarlama yeter oldu mu kardeşim.
bak yanlış biliyorsun pek çok şeyi.
bari savunma.
durumunun zorluğunun farkındayım.
üzerine gelmek istemiyorum.
biz yazsak ta yazmasak ta sen bir bilinmeyene bir riske adım atıyorsun.
abilerin yardım etmez mi sana?
bu kadar gaddar mı tüm ailen seni?

Diğer konularınıza baktım da durum hiç iç açıcı değil. Kayınvalideniz whatsapp profilinize dahi karışıyor. Nişanlınız ilerde şiddet uygulayabileceğinin sinyallerini veriyor, her şeyi sorun yapıyor. Üstelik işsiz.

Sizse tüm bu olaylara "kader, kısmet" diyerek yanlış bir çerçeveden bakıyorsunuz. Evet kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ama bize verilmiş irade ile hayatımızı yönlendirmek de bizim elimizde.

Ailenize de diyecek söz bulamadım, sizi 19 yaşında zorla evlendirmeye çalışıyorlar, kız kardeşiniz ise daha 17 yaşında.

Keşke Allah'ın size verdiği iradeyi, gücü ve mantığı kullansanız da kendinizi kurtarsanız. Çok üzüldüm.

Cok ilerlemis okuyamadim hepsini.
Baban bu derece isi yokusa surecekti madem niye verdi seni kardesinin cocuguna?
O ara araları iyi miydi?
Sonradan bozulduysa bu bir koz olarak kullanilamadi mi bu nisani bozmak icin?

kan bağı olabilir ancak böyle bir ayet inmedi nisa suresi 23. ayetine bakın evlenilmesi haram olan kişiler onlar kuranda yazanda :) ve akraba evliliklerinde nikah günü iğneler var çocukların sağlıklı doğması için__ her neyse konu bu değil konu babamdı.. bende istemem ancak cesaretim yok bir çok kişi konuş diye yazmış ben en bastan belirttim konuşamam konuşsamda bir şeye yaramaz .. teşekkürler yazılarınız için
Sizin bakış açınız saygı duyarım ama benim defterimde akraba evliliği yok !!!heleki amca oğlu...

Son düzenleme:
kan bağı olabilir ancak böyle bir ayet inmedi nisa suresi 23. ayetine bakın evlenilmesi haram olan kişiler onlar kuranda yazanda :) ve akraba evliliklerinde nikah günü iğneler var çocukların sağlıklı doğması için__ her neyse konu bu değil konu babamdı.. bende istemem ancak cesaretim yok bir çok kişi konuş diye yazmış ben en bastan belirttim konuşamam konuşsamda bir şeye yaramaz .. teşekkürler yazılarınız için
Sıkılmadınız mı herkese aynı şeyleri yazarken?
Madem kızıcaksın yorumlara neden konu açtın? sana amcaoğlunla mutluluklar !!!

kan bağı olabilir ancak böyle bir ayet inmedi nisa suresi 23. ayetine bakın evlenilmesi haram olan kişiler onlar kuranda yazanda :) ve akraba evliliklerinde nikah günü iğneler var çocukların sağlıklı doğması için__ her neyse konu bu değil konu babamdı.. bende istemem ancak cesaretim yok bir çok kişi konuş diye yazmış ben en bastan belirttim konuşamam konuşsamda bir şeye yaramaz .. pardon akraba evliliği yapan tek ben değilim ve şuda var ben amcamın oğullarını tanımıyorum bile öyle kardeş kardeşede yaşadığı m kişiler değil .. şunuda hatırlatmak isterim amcanın oğlu bile olsa namahrem farkındaysanız amca dayı erkek kardeş ve yiğen dışında tüm erkekler namahrmdir kuranı açıp okumanızı tavsiye ediyorum ..

Kendini kandiriyorsun.
O igne sadwce kan uyusnazligini cozuyor.
Genetik tabanli mi milyonlarca hastalik var.
Benim baba tarafimda tiroit hastaliklari var mesela bir de akraba evliligi olsa yirmimi goremezdim ne yazik ki.
Kuranda helal olmasi riskli bi evlilkk yaptigin gercegini degistirmeyecek. Mecbursun illa kuzenle evlen de demiyor degil mi? Asirlarcanyil onceki yanlisligi ispatlanan bir olayi yapnayabilirsin.
Aail sorun babanin gelmemesi degil evlkligin kendisi

Konu sahibi zaten zor durumda kii guzelce ayetle aciklamis kardes felan sayilmaz kardes gibi felanda deil harmda deil gunahda deil ..hemm cocugu sakat felan olmaz hamilelikten once gider doktora gen analizi kromozom analizi ne gerekiyosa yaptirir haa baktiki bi sorun var cocuklar sakat olcak ona gore onlem alir emriyo ayiklamaya gider korkutmayin kizi bu onun kaderi birazda olsa inanin kadere asla degismez evlenecegi insan cunki oyle yazilmis kaderr

Gercek disi bir yorum yapmissiniz. Genetik hastaliklar hakkinda atip tutmadan iyice ogrenmekte fayda var.

Bunun disinda kuzeniyle evlenmesinin kaderi oldugunu nereden cikardiniz? Belki 10 gun kala ayrilip baskasiyla evlenmesi kaderi? Belki o kisi kaderi?

Kan uyusmazliginin akraba evliligi ile hic alakasi yok. Hatta akraba olduklari icin kan uyusmazligi olmama ihtimali daha fazla.

Kardes gibi buyumemisler ancak genetik sosyal kod dinlemez. Biraz arastirin ya da uydurma seyler yazmayin.

Back