• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımdan bıktım..

merhaba öncelikle arkadaşlar içim okadar doluki saatlerce ağlıyorum ağlamadığım üzülmediğim isyan etmediğim gün yok.Benim düğünüme 2 ay gibi bir süre kaldı görücü usulü evlenme olacak 8 aylıkta nişanlıyız nişanlımla pek problemim yok ancak çok sinirli bir konu hakkında tartışıyoruz bana diyorki kardeşim bana böyle dese döverim onu ve çok ciddi şiddette ne desem hemen lafı çeviriyor herşeyini alttan alıyorum artık o gözümde sorun bile değil ama sevmediğim bir gerçek var düğüne yaklaştıkça ağlamadan edemiyorum ankarada yaşıyorum diyarbakırda yasayacağım kesinlikle diyarbakıra lafım yok ve kaynanamla yaşıyacam kaynanam çok kötü biri insnalar tarafından nefret ediliyor whatsapp profilime bile karıştı yemin ederim listemde erek sinek bile yok ben çok yumuşak bir insanım ama bir sabrım var nasıl yaşayacam ne yapıcam yetmezmiş gibi şimdide annemin elinde timör var bugün ameliyat oldu okadar çok ağladımki kıpkırmızı gözlerim haftayada benim ameliyatım var çok büyük bişey değil ama nasıl bir sınav bu gerçekten isyan içinde boğuluyorum kardeşimde nişanlı oda benim gibi sadece bir kız kardeşim var Rabbim ne yaptık biz diyorum hep duada fayda etmiyor gerçekten biliyorum kimse yardımcı olamaz bana sadece içimi dökmek istedim okuyanlardan Allah razı olsun teşekkür ederim
Bütün izleri Rabbim size göstermiş gözünüzü açın derim
Küçük bir şehirde herseyin karışan bi kadının yanına gidiceksin üstelik görücü usulü tanıştığın dayaktan bahseden biri için? ????
Adam senide döverim dememis alt tarafı ama yapicagi çok açık değilmi? ?

Bütün izleri Rabbim size göstermiş gözünüzü açın derim
Küçük bir şehirde herseyin karışan bi kadının yanına gidiceksin üstelik görücü usulü tanıştığın dayaktan bahseden biri için? ????
Adam senide döverim dememis alt tarafı ama yapicagi çok açık değilmi? ?
elimden ne gelirki polisemi gidiyim ne kadar kalırım orda ömür boyumu saldıkları gibi ailemde saldırır yetmedi amcalarım onlar ailemden daha çok konuşuyor annem desen kimseyi üzmemek için kendimi ateşe atıyorum duanızı istiyorum onun dışında yardımcı kimse olamaz dedğim gibi içimi dökmeye geldim yazdığınız için çok teşekkür ederim

bizim oralarda boşanma olmaz görücü usulü aile zoru evliliklerden kurtuluş yokki ..
Niye hakim kıtlığı mı gelmiş ?
Şimdi biz sana ne desek sen bir şey bulup, önümüze koyacaksın. Yazık değil mi sana ? Böyle bir aileye gelin gideceksin.
İleride yaşayacaklarını şimdiden kafamda şekillendirebiliyorum. Ve bu yoldan bir an evvel dön. Nişanlılık bunun için var.

Niye hakim kıtlığı mı gelmiş ?
Şimdi biz sana ne desek sen bir şey bulup, önümüze koyacaksın. Yazık değil mi sana ? Böyle bir aileye gelin gideceksin.
İleride yaşayacaklarını şimdiden kafamda şekillendirebiliyorum. Ve bu yoldan bir an evvel dön. Nişanlılık bunun için var.
elimden ne gelirki polisemi gidiyim ne kadar kalırım orda ömür boyumu saldıkları gibi ailemde saldırır yetmedi amcalarım onlar ailemden daha çok konuşuyor annem desen kimseyi üzmemek için kendimi ateşe atıyorum duanızı istiyorum onun dışında yardımcı kimse olamaz dedğim gibi içimi dökmeye geldim yazdığınız için çok teşekkür ederim

sorunum ailem buarad bende diyarbakırlıyım ama ankarada doğup büyüdüm dedğim gibi içimi dökmek için geldim okuduğunuz için ve yazılarınız için teşekkür ederim
Diyarbakırlı olabilirsin ama kendin söylüyorsun ankarada doğup büyümüşsün, hayat senin hayatın ama bil ki nişanlılık sadece fragman asıl filmi evlenince göreceksin... Ayrılmayı düşünmüyorsan bu sorunların yüz katına kendini hazırla o zaman ;)

Canim benim anlıyorum anlayissiz bir ailen var belki ama karşılarına geçsen kendini savunamiyorsanda ben sevmiyorum yapamicam sizin evladinizim fazlami geldim nolur bırakmayın beni falan desen?
Belki vicdana gelirler

Kendini caresiz hissetme nolur. En başta Rabbim var herkesi herseyi senide gören. Elbet en hayırlısı olacaktır kendini üzme ona güven. Ama konusmadan teslim olma kesinlikle sevmiyorsan. Ogrenilmis caresizlik diye birşey var zaten ben yapamam çıkışım yok düşüncesi. Bu düşünceye inandirilan bir fil küçücük taşa bağlı yıllarını geciriyor, çünkü kacabilcegine olan inancını kaybetmiş.

Diyelimki konustunda ama dinlemediler evlendirecekler...Yaptiklari hayırsız olduklarini gösteriyor ama sevince herkes gözünü kör edip evleniyor. Peki sen bu adamı hiç mi sevmiyorsun?

Ben o evden kaçardım. Kimse beni zorla birine veremez. Ezdirmem kendimi. İsterse sülalem aşiret olsun, benim hayatımı onlar mı yaşayacak, onlar mı gelip benimle çile çekecek, babam mı amcam mı o adamın koynuna girecek. Annem, yengem, teyzem, halam mı o kadınla aynı evde yaşayacak. Canım benim karart gözünü. Bu olay benim başıma gelse ardıma bakmadan giderdim.

maalesef ben çok çekingen bir insanım ama öyle böyle değil babamada karşı gelemedim ısrarla hayır dedim ama son karar ona ait
Hayır sevmediğin bir adamla zorla evlenip itiraz edememek nedir?! Neden korkuyosun? Baban dövecek mi? Çık karşısına istemiyorum ne yaparsan yap de, evlenince kocan yapacak bunu çünkü daha nişanlı iken bu lafları eden adam (!)dan başka ne bekliyorsun?

Canim benim anlıyorum anlayissiz bir ailen var belki ama karşılarına geçsen kendini savunamiyorsanda ben sevmiyorum yapamicam sizin evladinizim fazlami geldim nolur bırakmayın beni falan desen?
Belki vicdana gelirler

Kendini caresiz hissetme nolur. En başta Rabbim var herkesi herseyi senide gören. Elbet en hayırlısı olacaktır kendini üzme ona güven. Ama konusmadan teslim olma kesinlikle sevmiyorsan. Ogrenilmis caresizlik diye birşey var zaten ben yapamam çıkışım yok düşüncesi. Bu düşünceye inandirilan bir fil küçücük taşa bağlı yıllarını geciriyor, çünkü kacabilcegine olan inancını kaybetmiş.

Diyelimki konustunda ama dinlemediler evlendirecekler...Yaptiklari hayırsız olduklarini gösteriyor ama sevince herkes gözünü kör edip evleniyor. Peki sen bu adamı hiç mi sevmiyorsun?
nişanlım bana bu cümleyi kurdu ama çok seviyor beni fazla seviyor bundan adım gibi eminim ama ben sevemiyorum çok sinirleniyor sonra ailesi .. dedğim gibi cesaretim yok benim aileme karşı gelememki gelsemde sen bilmiyorsun onları

Kız çaresiz olduğunu söylüyor.çıkmaz sokak gibi bir şey.kaldı ki töre cinayetlerini görüyoruz hemen yanı başımızdalar.kadın sığınma evine mi sığınsan diye düşündüm ama zor gerçekten durumun.ne diyeceğimi bilemedim.

Ben o evden kaçardım. Kimse beni zorla birine veremez. Ezdirmem kendimi. İsterse sülalem aşiret olsun, benim hayatımı onlar mı yaşayacak, onlar mı gelip benimle çile çekecek, babam mı amcam mı o adamın koynuna girecek. Annem, yengem, teyzem, halam mı o kadınla aynı evde yaşayacak. Canım benim karart gözünü. Bu olay benim başıma gelse ardıma bakmadan giderdim.
sülalem aşiretin dibi okadar pisliklerki bu cümleyi bile kurdum Rabbim affetsin ailemde çok farklı keşke sendeki cesaret bende olsa ama yapamam

Kız çaresiz olduğunu söylüyor.çıkmaz sokak gibi bir şey.kaldı ki töre cinayetlerini görüyoruz hemen yanı başımızdalar.kadın sığınma evine mi sığınsan diye düşündüm ama zor gerçekten durumun.ne diyeceğimi bilemedim.
okumanız yeter gerçekten ben en baştan dedim kimse yardımcı olamaz lütfen dualarınıza ekleyin beni teşekkür ederim.

Kadın sığınma evleri var ve bunun için Alo 183 yapmışlar,karşı çıktığın anda bir şey yaparlarsa direk ara bu numarayı,yapacak çok şeyin var kendinde ki gücü farkında ol yeter o hattı aradığın anda bir tanesi bile yaklaşamayacak yanına.

sülalem aşiretin dibi okadar pisliklerki bu cümleyi bile kurdum Rabbim affetsin ailemde çok farklı keşke sendeki cesaret bende olsa ama yapamam
Canim brnim bende karsi gel demedim .Kendini acindirsan hani vicdan yaparlar belki?
Nisanlim cok seviyor diyorsun.Siniri disinda sende mutlumusun? Yani sinirli olmasa severmiydin? Birde yaslariniz yakinmi?

Sorun ailende, böyle bir aileye kızlarını mal gibi veriyorlar.Evlenince dayak olayı kaçınılmaz görūnūyor, üstüne birde kaynananın oğlunu doldurması, üzerine salması.Ailen olacak insanlar ozaman da seni emin ol kabul etmez, birde karnında çocuk oldumu.Sana tavsiyem bu hayatı düşün, dehşet verici değilmi?Devlete sığın sana işte verirler, hayatını mahvette dönüşü yok.Unutma sen çok kıymetlisin...

. Nereye peki??

Back