• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam.... çok üzülüyorum çok

kan bağı olabilir ancak böyle bir ayet inmedi nisa suresi 23. ayetine bakın evlenilmesi haram olan kişiler onlar kuranda yazanda :) ve akraba evliliklerinde nikah günü iğneler var çocukların sağlıklı doğması için__ her neyse konu bu değil konu babamdı.. bende istemem ancak cesaretim yok bir çok kişi konuş diye yazmış ben en bastan belirttim konuşamam konuşsamda bir şeye yaramaz .. pardon akraba evliliği yapan tek ben değilim ve şuda var ben amcamın oğullarını tanımıyorum bile öyle kardeş kardeşede yaşadığı m kişiler değil .. şunuda hatırlatmak isterim amcanın oğlu bile olsa namahrem farkındaysanız amca dayı erkek kardeş ve yiğen dışında tüm erkekler namahrmdir kuranı açıp okumanızı tavsiye ediyorum ..
Peki ya sağlık ?
Başka insan mı kalmadı emminin oğlundan baska allah askına ne gerek var ,
üstelik görücü usulü?
Amwliyat ol, hasta ol, cocugun olmasın, cocugunun bıseyı olsun ılk soru ne bılıyormusun
Akraba evlılıgı var mı? :KK50: Kafaya bak bi milyon cahillik

iyisiniz demi siz bundan nasıl haberiniz yok anlayamıyorum o çocuklar önlem alınmadığı için oldu çevrenizde varsa akr4aba evliliği yapan sorun cevabını o verir buarada bende evlenmek için gerçekten ölmüyorum sevmediğim birisi ancak ewlimdende bişey gelmez kahretsin
uslubunu hiç doğru bulmasam da sana şu kadarını göndereyim;
aydınlanman iyi olacak gibi.
tamamen yanlış biliyorsun bazı şeyleri
Akraba evliliği ve kan uyuşmazlığı benzer durumlar mı?
Akraba evliliği ve kan uyuşmazlığı (rh uygunsuzluğu) tamamen farklı durumlardır. Akraba evliliği yapan çiftlerde kan uyuşmazlığı olabilir de olmayabilir de. Kan uyuşmazlığı olmasa bile veya iğne ile önlemi alınsa bile akraba evliliği ile ilgili riskler devam eder.

kan bağı olabilir ancak böyle bir ayet inmedi nisa suresi 23. ayetine bakın evlenilmesi haram olan kişiler onlar kuranda yazanda :) ve akraba evliliklerinde nikah günü iğneler var çocukların sağlıklı doğması için__ her neyse konu bu değil konu babamdı.. bende istemem ancak cesaretim yok bir çok kişi konuş diye yazmış ben en bastan belirttim konuşamam konuşsamda bir şeye yaramaz .. teşekkürler yazılarınız için ve şuda var ben evleneceğim kişiyi sadece nişanımda gördüm kardeş gibi takıldığım birisi değildi o
Başınıza gelene çok üzüldüm gerçekten bu devirde hala bu tarz olayların yaşanması kahretti beni ama lütfen akraba evliliğini savunmayın... Haram değilde koşun evlenin demiyor zaten yorumlarken dönem farklarınıda ortaya koyun herkese aynı yorumu yapmışsınız.
Zaten neresinden tutsam elimde kalıyor nişanda görmek nedir tanımadan evlilik olmamalı.

Gerçekten sizin için çok üzgünüm böyle bir hayat dayatıldığı için ama cesaretinizi toplamanız gerekiyor Bi ömür sancılı geçebilir sağlıklı olmayabilir çocuklarınız ki bu iğneden daha büyük olasılık biliyorsunuzdur. Olmaması gereken durum var ortada doğalmış gibi kendinize göstermeyin.
Bir cesaret belkide çok başka yere götürür sizi kader deyip teslim olmayın. Bi deneyin hiç değilse denemedim demeZsiniz
Bu sizin hayatınız kimsenin sizin adınıza karar vermesine izin vermeyin herkes böyle boyun eğerse hiç bir zaman Bi devran tersine dönmeyecek

Peki ya sağlık ?
Başka insan mı kalmadı emminin oğlundan baska allah askına ne gerek var ,
üstelik görücü usulü?
Amwliyat ol, hasta ol, cocugun olmasın, cocugunun bıseyı olsun ılk soru ne bılıyormusun
Akraba evlılıgı var mı? :KK50: Kafaya bak bi milyon cahillik
tamam git babamla konuş iptal et ben bayılmıyorum herhalde.. kan uyuşmazlık için testler var bence cahil olan sizsiniz kuranı açıp bakmayıp kendiliğinden destan yazanda sizsiniz hatırlatıyım

uslubunu hiç doğru bulmasam da sana şu kadarını göndereyim;
aydınlanman iyi olacak gibi.
tamamen yanlış biliyorsun bazı şeyleri
Akraba evliliği ve kan uyuşmazlığı benzer durumlar mı?
Akraba evliliği ve kan uyuşmazlığı (rh uygunsuzluğu) tamamen farklı durumlardır. Akraba evliliği yapan çiftlerde kan uyuşmazlığı olabilir de olmayabilir de. Kan uyuşmazlığı olmasa bile veya iğne ile önlemi alınsa bile akraba evliliği ile ilgili riskler devam eder.
kardeşim sen niye beni bukadar korkutuyorsun zaten geleceğimden umudum yok bide bu durum yorumlarınız iyice korkutuyor beni diyorum ben size ben ben gerçekten bu evliliği yapmak istemem ancak elimden gerçekten bişey elmez 9 aydır neler çekiyorum Allah biliyor

kan bağı olabilir ancak böyle bir ayet inmedi nisa suresi 23. ayetine bakın evlenilmesi haram olan kişiler onlar kuranda yazanda :) ve akraba evliliklerinde nikah günü iğneler var çocukların sağlıklı doğması için__ her neyse konu bu değil konu babamdı.. bende istemem ancak cesaretim yok bir çok kişi konuş diye yazmış ben en bastan belirttim konuşamam konuşsamda bir şeye yaramaz .. pardon akraba evliliği yapan tek ben değilim ve şuda var ben amcamın oğullarını tanımıyorum bile öyle kardeş kardeşede yaşadığı m kişiler değil .. şunuda hatırlatmak isterim amcanın oğlu bile olsa namahrem farkındaysanız amca dayı erkek kardeş ve yiğen dışında tüm erkekler namahrmdir kuranı açıp okumanızı tavsiye ediyorum ..

Kurana gore ergenlik cagina girmis bir kiz cocugu evlenebilir, esinin kac yasinda olduguna bakilmaksinizin, yani 12 yasinda adet olmus bir kiz cocugunu 60 yasinda bir adamla evlendirmenin dinen bir sakincasi yoktur. Peki buna normal diyebilir miyiz? Sizin evliliginiz de oyle, dinen bir sakincasi olmamasi sizin icin kosulsuz sartsiz normal oldugu anlamina geliyorsa eyvallah. diyecek sey yok bunun ustune.

Başınıza gelene çok üzüldüm gerçekten bu devirde hala bu tarz olayların yaşanması kahretti beni ama lütfen akraba evliliğini savunmayın... Haram değilde koşun evlenin demiyor zaten yorumlarken dönem farklarınıda ortaya koyun herkese aynı yorumu yapmışsınız.
Zaten neresinden tutsam elimde kalıyor nişanda görmek nedir tanımadan evlilik olmamalı.

Gerçekten sizin için çok üzgünüm böyle bir hayat dayatıldığı için ama cesaretinizi toplamanız gerekiyor Bi ömür sancılı geçebilir sağlıklı olmayabilir çocuklarınız ki bu iğneden daha büyük olasılık biliyorsunuzdur. Olmaması gereken durum var ortada doğalmış gibi kendinize göstermeyin.
Bir cesaret belkide çok başka yere götürür sizi kader deyip teslim olmayın. Bi deneyin hiç değilse denemedim demeZsiniz
Bu sizin hayatınız kimsenin sizin adınıza karar vermesine izin vermeyin herkes böyle boyun eğerse hiç bir zaman Bi devran tersine dönmeyecek
çok sağolun yorumlarınız için ama ben defalarca belirttim arkadaşlara elimde olsa evlenmem vallahi ama yapacak bişeyim yok benim sorunum akraba evliliği değilki ama bu yazılan yorumlardan sonra gerçekten geleceğimden iyice korkmaya başladım Allah göstermesin

kardeşim sen niye beni bukadar korkutuyorsun zaten geleceğimden umudum yok bide bu durum yorumlarınız iyice korkutuyor beni diyorum ben size ben ben gerçekten bu evliliği yapmak istemem ancak elimden gerçekten bişey elmez 9 aydır neler çekiyorum Allah biliyor
kardeşim diye benim söylemem gerek sana.
zira çok büyüğüm senden.
korkutmak gibi bir niyetim olamaz.
durumunun zorluğunun farkındayım.
ancak verdiğin cevaplara dönüp bakarsan hırçınlaştığını görebilirsin.
yanlış biliyor ve sen iyimisin kardeşim filan diyerek uslubunu bozuyorsun.
gayet iyiyim gayet iyi biliyorum kardeşim:))
kötülüğün için değil iyiliğin için yazılıyor yazılanlar.
kaldı ki akraba evliliğini savunur mesajlarından sonra yazdım bu yorumalrı.
uslubunu bozmadan cevapla oldu mu kardeşim.
hakkında hayırlısı olsun.
kurtulmanı temenni ediyorum yine de

merhaba arkadaşlar tekrar ben ve beni çok üzün dertlerim , önceki konularımı okuyan arkadaşlar bilir nişanlıyım ben ve düğünüm 19 _ 20 eylülde olacak, ben amcamın oğluyla görücü usulü nişanlandım tam 9 ay bitmek üzere ona da az çok alışmaya başladım ilk başlarda sevmiyordum ama şuanda oluşuyor güzel duygular bende Rabbime binlerce şükürler olsun ki... asıl derdime gelecek olursak babam ve amcamın arası 2 aydır çok kötü tamam konuşuyorlar ama babam yinede çok fazla yansıtıyor. yansıtıyor derken anneme bende istemeden de olsa duyuyorum aynı evdeyiz sonuçta babam inanılmaz pişman beni verdiğine ( oh oldu baba sana demeden bazen edemiyorum çünkü istemiyordum onca ağlamama rağmen kırmadı kardeşini) tamam yine de dert değil bu asıl derdim babam düğünüme gelmeyecek ben ankarada yasıyorum düğünümde diyarbakırda olacak babam okadar çok sinirlendiki hem amcama hemde diğer kardeşlerine anneme dediki kına ankarada olacak ertesi günde sabahın altısında uçağa bindirp direk kuaföre gidecek dedi bunları hepsinide duydum tüm sülalem diyarbakırda ama babam cidden sinirlendi.. kaç gündür nasıl ağlıyorum bir bilseniz ve daha gelinlik kına kıyafeti bile hazır değil.. neyse babam ikna oldu bir şekilde ankarada kına olacak ama diyarbakırdada olacak ordanda dedemin evine gideceğim.Buraya kadar güzel bu seferde ne oldu dersiniz babam ev halkından kimseyide göndermiyor düğüne sadece annem ve kız kardeşim gelecek buarada 5 abim var ve 3 evli hepside ankarada yaşıyor babam hiç birine izin vermedi. Abilerim de babamdan çekindiği için sustular kabullendiler bu nedir arkadaş kimsesiz gibi gönderecekler benim suçum neydi ya insna en mutlu gününde en yakınlarını görmek ister , babam beni çok üzüyor cesaretim yokki gidip konuşayım annem ikna etmek için herşey yaptı oda anca kız kardeşime izin verdi onada şükür tabi ,ben ne yapıyım bu düğünü hiç hevesim yok resmen herşeyden soğudum bide şimdi başıma nişanlım çıktı beni aradı dediki baban kız kardeşinin düğününe giderse gerçekten hoş şeyler olmayacak niye böyle ayrımcılık yapıyor dedi bana çok utandım.. bişey diyemedim babam rezil etti beni resmen kendi gururu yüzünden beni harcadı ne günah işledim hepmi ağlayacam ben.. derdimi buraya döktüm azda olsa rahatladım üşenmeden okuyan herkese çok teşekkür ediyorum biliyorum sizinde elinizden bişey gelmez belki hiç daha önce böyle saçma bir konu bile okumamışsınızdır.. tekrar teşekkür ediyorum:)_______________________ çok özür dileyerek şunu eklemek istiyorum konu dışına çıkıyor yazdıklarınız benim sizden istediğim akrabayla evlenince doğacak çocuklar nasıl olur değildi neredeyse bir çoğunuz özürlü çocuktan bahsetmişsiniz akraba olmadan binlercen insanında engelli çocuğu olabiliyor bu Allahın bileceği iş.. ve evlenilmesi haram kişiler kuranda yazıyor nisa suresi 23. ayeti okumanızı tavsiye ederim .. ve evlenmeden önce kan testleri yapılıyor kan uyuşmazlığı varsa sorun önlem alınıyor bu evliliği yapacak tek insan ben değilim.. bana sorsanız bende evlenmek istemem önceki konularımı okuyan arkadaşlar bilir ailemin nasıl zor olduğunu buraya sadece derdimi dökmeye geldim ve şuda var ben akrabalarımın çocucklarıyla kardeş kardeş takılmam evleneceğim adamı zaten hiç tanımam etmem birisi hatta kardeşle evlenem diye yazmış pes artık lütfen bu kadarda abartmayalım yazanlara tekrar teşekkür ederim..
ne lan bu kendi kendine kız verip kendi kendine triplere girmek..ne sanıyor bu insan evlendiriyor mal alışverişi mi yapıyor.
bu arada üzme tatlı canını kaybeden kendisi olacak.

Kurana gore ergenlik cagina girmis bir kiz cocugu evlenebilir, esinin kac yasinda olduguna bakilmaksinizin, yani 12 yasinda adet olmus bir kiz cocugunu 60 yasinda bir adamla evlendirmenin dinen bir sakincasi yoktur. Peki buna normal diyebilir miyiz? Sizin evliliginiz de oyle, dinen bir sakincasi olmamasi sizin icin kosulsuz sartsiz normal oldugu anlamina geliyorsa eyvallah. diyecek sey yok bunun ustune.
bakın benim konum çok farklı ben akraba evliliğiğ yapmak için can atmıyorum gerçekten 9 aydır her yolu denedim ancak bu yorumlar beni iyice üzüyor neredeyse hepsi bebeğiniz engelli olacak gibisinden yorumlar yazmış geleceğim beni korkutuyorken bu yorumlarla iyice hayattan kopasım geldi

kardeşim diye benim söylemem gerek sana.
zira çok büyüğüm senden.
korkutmak gibi bir niyetim olamaz.
durumunun zorluğunun farkındayım.
ancak verdiğin cevaplara dönüp bakarsan hırçınlaştığını görebilirsin.
yanlış biliyor ve sen iyimisin kardeşim filan diyerek uslubunu bozuyorsun.
gayet iyiyim gayet iyi biliyorum kardeşim:))
kötülüğün için değil iyiliğin için yazılıyor yazılanlar.
kaldı ki akraba evliliğini savunur mesajlarından sonra yazdım bu yorumalrı.
uslubunu bozmadan cevapla oldu mu kardeşim.
hakkında hayırlısı olsun.
kurtulmanı temenni ediyorum yine de
abla teyze vb. şeyler yazıcaktım ancak yaşınızı bilmediğimden bu kelimeyi kullandım kesinlikle kötü niyetten değil yanlış anlaşıldım sanırım kusura bakmayın lütfen.. biliyorum iyliğim için ancak başka yolum yokki benim elimdne bişey gelse şimdi evden kacarım yemin ederimki valizim bile hazır ama bişey değişmez ben ailemi biliyorum.. yorumlarınız için teşekkür edeirm

tamam git babamla konuş iptal et ben bayılmıyorum herhalde.. kan uyuşmazlık için testler var bence cahil olan sizsiniz kuranı açıp bakmayıp kendiliğinden destan yazanda sizsiniz hatırlatıyım
Senin gösteremediğin cesareti ben mi göstereyim köylü güzeli ?

Sizi korkutuyor diye gerçeklerden kaçamazsınız. Siz gözlerinizi kapatınca riskler yok olmayacak. Kimsenin niyeti sizi korkutmak da değil. Bilinçlenmenizi ve zaten istemediğiniz bir evlilikten kendinizi kurtarabilmenizi istiyor herkes. Elimden bir şey gelmez deyip duruyorsunuz ama ben durumun bu kadar imkansız olduğunu düşünmüyorum. Hayır deseniz ne olacak, en fazla babanız azarlayacak, bağırıp çağıracak, küsecek. Ama hayatınızın geri kalanı kurtulmuş olacak.

Umarım herşey yolunda gider. Ama gitmezse ( ki gitmeme ihtimali yüksek; bkz: baba- amca küslüğü, sağlık açısından riskler, bilmediğin ve kültürü farklı bir şehirde yaşama, kayınvalide ile oturma, en öenmlisi eşi sevmeme...) elinizde fırsat varken direnmediğiniz için çok pişman olursunuz. Aslında bu aşamada pek de çaresiz olmadığınızı da anlarsınız.

Son düzenleme:
kan bağı olabilir ancak böyle bir ayet inmedi nisa suresi 23. ayetine bakın evlenilmesi haram olan kişiler onlar kuranda yazanda :) ve akraba evliliklerinde nikah günü iğneler var çocukların sağlıklı doğması için__ her neyse konu bu değil konu babamdı.. bende istemem ancak cesaretim yok bir çok kişi konuş diye yazmış ben en bastan belirttim konuşamam konuşsamda bir şeye yaramaz .. pardon akraba evliliği yapan tek ben değilim ve şuda var ben amcamın oğullarını tanımıyorum bile öyle kardeş kardeşede yaşadığı m kişiler değil .. şunuda hatırlatmak isterim amcanın oğlu bile olsa namahrem farkındaysanız amca dayı erkek kardeş ve yiğen dışında tüm erkekler namahremdir kuranı açıp okumanızı tavsiye ediyorum ..

Namahrem olması 2. dereceden akrabanız olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Ben kardeşlikten de bahsetmedim ayrıca.
Evlenilmesi haramdır dediğimi de hatırlamıyorum Kuran'ı başkasından öğrenecek değilim.

iğneler mi var ilk defa duydum?
başka bişeyle karıştırıyorsun S saranghae_glsn .
bu kadar kolaydı da madem akraba evliliklerinden neden binlerce çocuk mağdur.
bir milyon çeşit genetik geçişli hastalık var.
tek bir iğneyle hepsi engelleniyor öyle mi??
açıkcası durumuna üzüldüm senin.

Konu sahibinin bahsettiği kan uyuşmazlığı iğnesi.
Akrabalıkla alakası yok ama o olduğunu sanıyor sanırsam.

hayattan şimdi kopmazsan 1 yıl sonra 2 yıl sonra kopacaksın zaten merak etme.ne bekliyorsun her şey çok güzel olacak falan dememizimi ? olacak bu burada bir sürü tecrübeli insan var bir bildikleri vardır herhalde değil mi ? kurandan dem vurup vurmuşsun da kuranda kimseyi zorla evlendirin de demiyor. sen işine gelmeyeni anlayıp gelmeyeni anlamıyorsun demekki. sana verilecek tek akıl ne yap ne et istemediğin evliliği yapma onun dışında kim sana ne desin ki ne denmesini istiyorsun bekliyorsun.konularına bakıyorum hepsi fiyasko bu hayata bir kez geliyorsun sen ya başka hayat yokk alooo onuda böyle saçmalıklarla tüketeceksin işte

Konu sahibi zaten zor durumda kii guzelce ayetle aciklamis kardes felan sayilmaz kardes gibi felanda deil harmda deil gunahda deil ..hemm cocugu sakat felan olmaz hamilelikten once gider doktora gen analizi kromozom analizi ne gerekiyosa yaptirir haa baktiki bi sorun var cocuklar sakat olcak ona gore onlem alir emriyo ayiklamaya gider korkutmayin kizi bu onun kaderi birazda olsa inanin kadere asla degismez evlenecegi insan cunki oyle yazilmis kaderr

bakın benim konum çok farklı ben akraba evliliğiğ yapmak için can atmıyorum gerçekten 9 aydır her yolu denedim ancak bu yorumlar beni iyice üzüyor neredeyse hepsi bebeğiniz engelli olacak gibisinden yorumlar yazmış geleceğim beni korkutuyorken bu yorumlarla iyice hayattan kopasım geldi

O zaman akraba evliliğini normallestirmeye calismayin, sene olmus 2016 kimse sizi zorla nikah masasina oturtmaz.
Korkunun ecele faydası yok gercekleri bilin ki kararinizi ona gore verin.

Back