Hayata dair hersey bu günlükte

Slm kızlar burayı boş bırakmayalim bence bütün sayfaları okumak istiyorum ama şimdi oğlum disardayken yokluğundan istifade edip evi toplamam gerek sonra yine yazarim

Slm kızlar burayı boş bırakmayalim bence bütün sayfaları okumak istiyorum ama şimdi oğlum disardayken yokluğundan istifade edip evi toplamam gerek sonra yine yazarim
Hosgeldin :) ben ara ara yaziyorum ama gaza getiren olmasi lazim :)
Bugun mutfak temizligi yapmayi planliyorum ben de buzdolabindan baslayip :)
Ben de simdi oglumu uyuttum o uyurken kpss calisacagim uyaninca baslarim mutfaga

Bu aralar ufaktan ufaktan is hallediyorum.mutfak temizligi yapiyorum ama oyle tum dolaplari 1 gunde degil bugun mesela 3 dolabi ic dis sildim duzenledim hem yorulmadim hem sıkılmadım cunku dolaplar cok gozumde buyuyordu 3 ya da 4 e bolup yaparim artik :) bugun baska ne yaptiiimm klasik mutfak toparlama butun evi supurme 2 makine camasir atma odalari toparlama havalandirma bu kadarcik :) simdi ders calisiyorum pes pese test cozdum kafam dagilsin diye geldim kkya gelmisken sevgili gunlugumun bi halini hatrini sorayim dedim arada yazayim da darilmasin bana

Suraya bir liste birakayim :) seviyorum bu listeleri

5 marta kadar yapilacaklar
Koltuklar silinecek
Yastiklar silinecek
Uzun hali silinecek
Kucuk yolluk silinecek
Buyuk koriodor halisi silinecek
Vestiyer temizlenecek
Dis kapi silinecek
Salon camlari silinecek
Mutfak dolaplarinin disi silinecek
Buzdolabi temizlenecek
Mutfak camlari silinecek
Balkon camlari silinecek
Banyo dolabi temizlenecek
Bos oda duzenlenip temizlenecek
Yikanacaklar bitirilecek
Utulenecekler bitirilecek
Yerlestirilecekler bitirilecek
Tatli kurabiye yapilacak
Tuzlu kurabiye yapilacak
Ekmek yapip buzluga atilacak

Onumde 7 gun 20 madde var gunluk 3 madde yapmaya calisirsam iyi olur istisnai bi durumda ortada kalmam :)

Bugunluk yapilacaklar listem

1.Bulasik makinesini bosalt
2.elde yikanacak bulasiklari yika
3.odalari toparla
4.yemek yap
5.salonun camlari sil
6.kanepenin birini sil
7.kucuk yollugu sil
8.matematik denklemler konu anlatim bitti cozebildigin kadar test coz
9.tarih cagdas Turk ve dunya tarihi konu anlatim calis

Badim niye 5 Mart

Bugunluk yapilacaklar listem

1.Bulasik makinesini bosalt++++
2.elde yikanacak bulasiklari yika++++
3.odalari toparla++++
4.yemek yap++++
5.salonun camlari sil++++
6.kanepenin birini sil++++
7.kucuk yollugu sil++++
8.matematik denklemler konu anlatim bitti cozebildigin kadar test coz-4 test cozuldu
9.tarih cagdas Turk ve dunya tarihi konu anlatim calis++++
Fazladan mutfak supuruldu oglusun camasirlari yerlestirildi bugun pek ders calismadim tvye takildim biraz ne varsa sanki kizdim kendime

Dun hic is yapmadim :) pisman degilim esimle cocugumla kaliteli vakit gecirdim.yarinda disarda hastane islerimiz var yarin da is yapamam bugun acigi kapatsam iyi olur aslinda.sabah is yapmazdim genelede oglumun oglen uykusundan sonra baslardim ise ama bugun kahvalti sonrasi mutfak toplandi mutfak koridor salon supuruldu.geri kalan islerim listedekilerden olacak.

Bugun sabah erken ise koyuldum kendimi de tebrik ettim oglum uyumadan mutfak toplandi mutfak salon koridor supuruldu oglum uyuyunca ders calistim kalkinca da odalari toparladim bos odayi duzenledim atilacaklar vardi bir yigin bir buyuk koli dolusu attim.patates sogan sepetini temizledim elektrik supurgesini temizledim.yemek yaptim mutfagi tekrar toplayip bulasik makinesini calistirdim.aslinda bugunku planlarimda kalan koltukla yastiklari silmek vardi ama 2 gundur az ders calistigim icin vicdanim susmadı ben de oglum yatinca ders calistim.bugun matematik hedefimi tutturdum denklem testleri bitti 9 test cozdum.tarihten de cagdas calistim eee artik yatayim.yarin disarda hastane islerimiz var aksamda esimle ders calisma planim o yuzden yarin pek is yapamam.cuma gunu ise yuklensem iyi olur :) yoksa liste pufff :)

Bugun dedigim hic bi is yapamadim sadece klasik mutfak isleri ve ortalik toparlama ders olarak esimle denklem calistik ve 3 turkce cumlede anlam cozdum.cuma gunu temizlik gunu ilan etmistim.ama yarin sular kesildi ve yarin aksama kadar gelmeyecekmis temizligi gec yemek bile yok :/

Bugun suyun olmamasi butun planlarimi alt ust etti.bu yuzden tam programli olmaliyim yoksa cuvallarim.iste yapacaklarim (insallah)

Cumartesi
Renkliler ve beyazlar yikanacak
Koltuk ve yastiklar silinecek
Dis kapi silinecek
Vestiyer temizlenecek
Bos oda temizlenecek
Tuzlu kurabiye yapilacak

Pazar
Oglusun camasirlar yikanacak
Mutfak camlari silinecek
Aynalar silinecek
Banyo dolabi temizlenecek
Dusakabin temizlenecek
Ekmek yapilacak
Utuler yapilacak
Buzdolabi temizlenecek

Pazartesi
Uzun hali silinecek
Buyuk hali silinecek
Balkon camlari silinecek
Mutfak dolaplarinin disi silinecek
Tatli kurabiye yapilacak
Utulenen ve kuruyan camasirlar yerlesecek
Mutfak fayanslari tezgah ve uzerindekiler temizlenecek
Ocak firin silinecek

Sali
Butun ev supurulup silinecek toz alinacak
Nevresimler degisecek
Tuvalet banyo temizlenecek
Balkon yikanacak
Alisveris yapip alinanlar yerlesecek
Carsambanin cay ve yemek hazirligi yapilacak

Listenin sasmamasi lazim :) hadi insallah yarin bismillah der baslarim

Badim ekmeği nasıl yapıyorsun ?
Malzemeler

• 6 su bardağı tam buğday unu
  • 1. 5 su bardağı ılık su
  • 1. 5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı

6 su bardağı tam buğday ununu yoğurma kabının içine koyuyoruz .İnstant maya ve tuz ekliyoruz .Sütü ve suyu karıştırıp bir kapta ısıtıyoruz .Ilıyan süt-su karışımını unun üzerine döküyoruz .Yoğuruyoruz .Hamur biraz ele yapışır kıvamda olacak bu yüzden en son zeytinyağı ekleyip iyice yoğuruyoruz. (zeytinyağını sonradan ekleme sebebim elimize yapışan hamurun elimizden hızla ayrılması için) iyice üzerini örtüp 15 dk mayalanmaya bırakıyoruz .Bu süre içerisinde hamuru koyacağınız kalıbı 2 3 damla yağ ile yağlıyoruz .Biraz un serpiyoruz 15 dk sonra hamuru alıp tekrar yoğuruyoruz .Kalıbımızın içine hamuru yerleştirip üzerini streç film veya poşet ile kapatıp bir 15 dk daha kalıbın içerisinde mayalıyoruz .Üzerini açıp biraz un serpip elimizle sıvazlıyoruz .Bıçak yardımı ile ortasından çizik atıyoruz içerisi çok az su dolu bir tepsiye koyup önceden ısıtılmış 280 derece fırında ilk önce 20 dk sonra 180 dereceye düşürüp 20 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun

NOT: Undan una ve fırından fırına pişme süreci değişebilir şimdiden elinize sağlık bu tariften yapiyorum canim ekmegi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…