Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yani başlarda iyi davranıyordu ama gerçekten seven insanın yapacağı davranışları göstermiyordu, benim hayatım hakkında detaylar öğrenmeye çalışıyordu, aileye karşı alttan alttan kötüleneceğim davranışlar sergilememi sağlamaya çalışıyordu. Dediğiniz gibi ilk defa çirkefini döktü bu kadar, iyi de oldu. Nişanlım olmasa zaten bitirirdim bu ilişkiyi, özür dilemeyi düşünmem bile hem nişanlım için hem de düğün arefesi bu kadar tatsızlık olmasın diye.

Ohh mis. Keşke gelmese hiç ya, kenafir. Gelin arabasına bomba falan koyar.

En güzel ve en doğrusunu yaparsınız. Birde nişanlınızın evlenmeden üstünüze düşmesi ve bu tutumu hali ile aileyidr etkileyecektir. Çünkü bi nişanlılık döneminde eş adayı nekadar ağırlığını ortaya koyarsa okadar iyi oluyor bu her iki taraf içinde geçerli tabii.. ne olursa olsun herkes sınırını bilmeli ki daha iyi guzel anlaşılsın herşeye vıyk vıyk ortada be saygı bırakır ne hürmet yüz göz olunur. Burda nişanlınızın abisi zaten ağırlığını koyamayıp eşi yani eltisiniz herseyde fırtına koparıyorsa .... kusura bakmasın kimse kimseye gel brni ez sürekli olay çıkar tadı tuzu boz diye doğmadı.

Anladım. Sen iyi niyetli düşünüp tatsızlık olmasın diye uğraşıyorsun ama bazı insanlar da böyle işte. Yapacak birşey yok, zevk alıyorlar huzursuzluktan. Eltin bu tipten gibi geldi bana. Bence düşünmeye değecek biri bile değil ama ben senin gibi naif değilim açıkçası biraz cadaloz karakterliyim. Konunu okuyunca o yüzden yazayım dedim belki rahatlarsın bi nebze. Değmez inan ki. Böyle baş ağrısı çektiğini falan duysa daha çok hoşuna gider bence, nişanlın da arkanda duruyor ki benim gördüğüm çoğu kadının bulamadığı birşey bu.

Neden böyle bir kişiliği olan birini nimetten sayıyorsunuz.Gelselerdi yemeğe yedirseydin içirseydin arkasından onlar öyle deyince buraya yazdığın gibi tatlı dille şirinlikle söyleseydin tüh şimdi bende üzüldüm böyle olmasına ama onu ben eşiyle özel çağırırım deseydin.Onlarda bakarlardı senin kalbinde bişey yok eltin ne kadar çemkirsede kv deme öyle Astoria öyle düşünmüyor ve çok üzüldü böyle olmasına derdi üstüne 2-3 gün sonra arayıp davet etseydin muhtemelen gelmeyecektir ama bu sefer onun art niyetli olduğu anlaşılacaktı aile içinde. Şimdi sen kendi kendini suçlu olmadığın halde suçlu konumuna düşürmüşsün canım

Astoria, azcık Can Manay olsana eltin karşısında yav, ben psikoloji bitirsem böyle bulaşık, terbiyesiz tiplerin öfkelerine mağdur ve sakin stil basar basar patlatır, manyak ede ede akıllandırırdım.

(Gangsta bir gün yine kötüydü ve yine kk okuyup hayali kötü eltisine, hayalinde eziyet ediyordu, şeytana uyuyordu. )

Astoria,
özür dilemeyi unutun lütfen, siz davet etmeyi unutmuş olabilirsiniz, hoş tatilden döndüğünden haberdar olmadığınız birini davet etmemiş olmanız da çok normal, kendisinin yaptığı çok ayıp, kimseyi ya o ya ben diye arada bırakamaz, adabı muaşeretten haberdarsa şayet, tatilden dönünce arayıp ailen gelmiş bir hoşgeldiniz demek istedim demesi gerekirdi, sesi soluğu çıkmamış yemek olayı da içindekilerini dışarı çıkarmak için sebep olmuş, eltiniz fırsat kolluyormuş zaten, sizin hatanız değil, düğün üstü başka bir sebep bulup yine içindekileri dışa vuracaktı bence, şansınız nişanlınız evlenince sizi arada bırakmayacak belli ki, bu damat baştan beri gözüme girmişti zaten, benden bir artı puan daha aldı yaptığı bu hareketle.

Kayınvalideniz iyi niyetle ağzından kaçırmış olsa dahi yine de yaşça sizden büyük ve hayat tecrübesi olan biri, 2 gelini arasında denge kurmak istiyorsa ağzını sıkı tutması lazım, böyle yaparak eltiler arası husumeti körükler, bundan sonra yapacağınız belli, eltiyle mesafeli olun, bir süre sizle yarış halinde olacaktır, size alınan eşyalardan, gelinliğinize, takılacak altınlara kadar bana yapmadılar ona yapıyorlar didişmesi olacak, en temizi özel günler dışında görüşmemek zira siz çok naifsiniz iğneleyici sözleri sizi çok üzer, onun da şansı sizin gibi kendi halinde bir elti, yatıp kalkıp dua etsin lafa laf çata çat bir eltisi olsaydı o dili ağzında fütursuzca oynayamazdı.

Bir de özür dilemek mi yok artık
Bence yemeğe almalıydınız madem gelmek istemişler belkide kaynanasının kendi yüzünden gitmedigini düşünecek ne gerek vardi iptal etmeye yokmuş gibi davranın

Bana da kayınvalidenizin size anlatması tuhaf geldi. Neden anlattı ki hemen?
Eltiyi arayıp gönlünü etmeniz için mi?
Yoksa yemeği iptal edip eltiyle arasını bozmamak için mi?
Daha nişanlısınız ve bu şekildeki sorunları büyük olarak kayınvalidenizin çözmesi gerekir.

Iyiki eltim yok
Kayınvalideni her cagirdiginda eltini de çağırmak zorunda değilsin.
Kıskançlıktan gözü dönmüş, kendini rezil etmiş.
BU olay size hiç yansitilmamaliydi.
Kayınvalide biraz akıllı bir kadın olsa, eltinin debelenmesine fırsat vermeden,
Biz aile büyükleri gidiyoruz, bu kadar kalabalığa luzum yok, nihayetinde orası da öğrenci evi vs dese, size de saygısızlık olmaz, elti de bir kenarda kendi kendine takilir.
Sen birak ozur dilemeyi, ozur bekle.
Kayinvalide anneni de, babaanneni de arayip dilemeli özrünü.
Ayıp onlara olmuş..
Eltinin lafina bakıp gelmemeleri ne demek?
Ozur falan dileme.
Bir dahakine babaanneyi op yerime.
Tutmayı kadını.. söylesin gerekenleri.

Elti yüzünü iyice göstermiş. Bir de beraber tatile gidelim diye tutturduğu dönem vardı. Bu kadından tamamen uzak durmanız lazım. Durumu açıklayan bir mesaj atabilirsiniz ama özür falan dilemeyin. Kendini aileden görmediğinizi düşündürmeye çalışırken siz de koz vermişsiniz istemeden ama ne demek ona giden benim yüzümü görmesin. Münasebetsiz.

Yemeği iptal ettiğiniz için haksızsınız evet, istediğini vermiş oldunuz ona. Ne hakla ve de ne hadle böyle olay çıkarabilir. Asla arayıp da alttan almayın. Asıl onun sizden özür dilemesi gerekir. Bundan sonra da mesafe candır diyorum hem de olabildiği kadar.

Birde kv niz ile size böyle konular ile ilgili laf getirmemesini uygun bir dille söyleyin derim. Sonra bunun yüzünden başınız çok ağrır.

Çağırmak zorunda değilsiniz fakat bunun bir de Fakatı var Eşinizin kardeşi ve o sevmediğiniz eltinizi de çağirsaydiniz iyi olurmuş. .
Bazen düşmanımızı kendimize yakın tutmamız gerekir..Yoksa böyle buraya konu açtirirlar.

Eltiniz cidden abartılı tepki vermiş, belli ki sizden pek hazzetmiyor.

Ancak açıkcası bir aile yemeği söz konusu ise nişanlınızın abisi ve eşini de davet etmeliydiniz, siz düşünememiş olabilirsiniz ama aile büyükleriniz keşke hatırlatsaydı.

Düşünüyorum da nişanlınızın abisi ve eşinin yerinde olsam aile yemeğine davet edilmeseydim ben de üzülür, kırılırdım, alınırdım.

Yaa neden iptal ettin ki, keşke hiç bir şey olmamış gibi, tatilden dönmüşsünüz sizi de bekliyorum yazsaydın. Utansaydı bir güzel....

Ama cidden kafaya takılacak biri değil. Fena kıskançlık krizine girmiş. Kolaylıklar dilerim....

özür dilemek demek; bir dahakine benim ailem (eltinin ana-babası) neden çağrılmadıya davetiye çıkarmaktır.
yapar mı yapar.
ne demektir giden benim yüzümü bir daha göremez. mesafeyi iyice belirginleştirmenin tam sırası. teli açmamaları iyi olmuş, büyük ihtimal kendi yaptığı densizliği bildiği için hesap soracağını düşünmüş. öyle de bilsin.
babaanneyi de rahat bırakın, içini dökerse daha rahatlar.
deli midir nedir? gel insan gibi söyle ben biraz gücendim de, sana durum açıklanır. ayrıyetten ne demek her şeyin içinde olmak. belli işte büyükler bir araya gelmiş, senin ne işin var.
kayınvalideye yemeğe gidilince, bizi niye beklemediniz konusu da dönmediyse ben Yaz değilim. bence önce bu konuşuldu.
yok say.

Ben elti olsam ben de kırılırım ama yapım gereği tabi ki böyle bir tepki vermezdim. Düşünseniz iyi olurmuş onları davet etmeyi de. Ama olay bu şekle döndükten sonra da o yemeği iptal etmek de hoş olmamış.Artık arayıp özür falan dilemeyin olur bu tür şeyler düğün öncesi normal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…