Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eltin çağırmamana gücenmiş olabilir. Benim annemim bir lafı var birini çağırıp birini çağırmamak olmaz usul erkana göre o ailedense eltini de çağırman lazımdı. Sen düşünemedim hadi normal ama büyüklerin nasıl düşünmedi hayret. Eltin kendini dışlanmış hissetmiştir. O kadar yaygara yapmasına hakkı yok ama kendi içinde yaşasaymış keşke. Yine de sen büyüklük yap samimi bir mesaj at. Tatilde oldugunu sandıgın için çağırmadıgımı kasti birşey olmadıgını belirt ama özür dileme tabiki özür dilencek bir şey yok. Kimi çok önemser onu çağırdı beni çağırmadı. Yapcak bişey yok. Belki hassas noktasıdır eltinin de. Saygı göster böle düşünenlere de.

Geri dönerse açıklama yapın, özür dilemek biraz ağır geldi bana.
Kusura bakma daha yüzeysel, o olabilir.
Ama dönmez zaten.
Bundan sonra da zorunlu haller dışında görüşmeye gerek yok.
Çiğ insan, çiğ hareketler.
Çağırsanız daha hoş olurmuş evet ama insan çağırılmadı diye kendini bu basitliğe düşürmez.

Merhaba herkese, umarım mutlu bir hafta geçiriyorsunuzdur.

Nişanlılık döneminde birisi olarak yine saçmasapan olayların olduğu bir süreçten geçiyorum. Bu saate kadar telefonda konuştum ve her kafadan bir ses çıkmasından başım ağrıdı artık. Sizin de bir fikrinizi almak istedim. Eski konularımı okuyanlar bilirler, konu nişanlımın ailesiyle tanıştığımdan beri benden sebepsiz bir şekilde hoşlanmayan, net bir kavgamızın olmadığı ancak aramızda bir "soğuk savaşın" olduğu (şu an pek soğuk sayılmaz ya) eltimle ilgili.

Ben ailemden ayrı bir şehirde kardeşimle birlikte yaşıyorum. Annemler de bana ziyarete geldiler, normalde sıklıkla gelip gitmezler. Bir süre daha bende kalacaklar. Bu arada annemlerden kastım annem ve babaannem, babam yok her zamanki gibi yurt dışında, neyse. Sağ olsunlar kayınvalidemler annemler gelince bizi yemeğe davet ettiler. Eltim tatildeydi o sırada, yemeğe katılmamıştı. Babaannem de bizim de onları yemeğe almamız lazım deyince ben de onları yemeğe çağırdım ama eltimi özel olarak aramadım yani, zaten normalde de pek hazzetmiyorum. Aklıma gelseydi arardım aslında ama kayınvalidemlerle olan yemekte olmadığından mıdır nedir, aklımdan çıkmış. Eltim tatilden dönmüş (gittiğinden dahi haberim sonradan oldu, döndüğünden hiç yok), kayınvalideme mi gelmek istemişler benim yemeğe alacağım gün nedir, kayınvalidem de "Biz Astoria'lara yemeğe gidiyoruz o gün" demiş. Tamam beni normalde de pek sevmediğini biliyordum ama kıyametleri koparmış eltim. Yok beni niye davet etmedi de bak işte görüyor musun beni ne kadar sevmiyor da benden nefret ediyor da... Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin'e kadar vardırmış. O kadar üzüldüm ki... Kayınvalidem anlattı bir de bunları bana keşke anlatmasaydı. Nişanlım da olaya dahil olmuş, "Sen Astoria hakkında nasıl böyle konuşabilirsin, onunla kendini kıyaslayacaksan sen git bu aileden" demiş o da, olaylar olmuş bir sürü. Kayınvalidem anlatınca gittim nişanlıma sordum inanamadığım için, o da böyle olduğunu söyledi. Yemek daveti iptal oldu haliyle, yani aslında onlar gelmek istediler de ben kabul etmedim böyle olunca. İçimden gelmedi. Eltimi aradım açmadı, eşini aradım o da meşgule attı geri dönmedi.

Ya kızlar, çok üzgünüm. Çok bozuldum. Hadi ben yemeğe davet etmemiş olayım, bu kadar nefret edeceğin, "Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin" dedirtecek kadar ne yapmış olabilirim sana ben? Yine de aradım, vallahi özür de dileyecektim. Mesaj falan atayım mı sabah durumu açıklayan bir şekilde, ne yapayım? Başım ağrıyor artık. Babaannem de ayrı sinirlendi evde, "Arayacağım ben konuşacağım" dedi, karışmasın diye onu zor zapt ettim. Annem deseniz ne oldu anlamadı bile. Kardeşim deseniz ayrı sinirli. Ya ben ne yapacağım böyle, bu kadın evlendiğimde beni çok yıpratacak buna eminim artık.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Kaprisli, sorunlu bir elti. Bence babaanne arasaydi iyi olurdu. Bazen buyuklerin karismasi iyi oluyor. Cok ustune de dusmeyin, totosu kalkar. Hatali olan kendisi. Simartmayin terbiyesizi. Nisanlin da iyi konusmus bence. Tanidigim boyle bir kadin vardi. Dunya etrafinda donsun isteyen. Cagirsan niye cagirdi, cagirmasan niye cagirmadi diyen, hic bi seyden memnun olmayan ama her durumda insanlara kendini suclu hissettiren. Ne mi oldu, en sonunda herkes bu prenses sendromludan bikti ve aileden kimse artik onunla konusmuyor. Bu elti de bana onu hatirlatti. En bastan fazla yuz vermeyin.

Nişanlın kapı gibi arkanda durmuş, yengesine ağzının payını vermişken eltiden hiç gerekmediği halde özür dilemek, nişanlını ezip geçmek olur.
Elti yok gibi yaşa. Hiçbir şeye dahil etme. Boşboğaz kv ne asla bir şey anlatma, herkese duyurur.

Nişanlılık döneminde birisi olarak yine saçmasapan olayların olduğu bir süreçten geçiyorum. Bu saate kadar telefonda konuştum ve her kafadan bir ses çıkmasından başım ağrıdı artık. Sizin de bir fikrinizi almak istedim. Eski konularımı okuyanlar bilirler, konu nişanlımın ailesiyle tanıştığımdan beri benden sebepsiz bir şekilde hoşlanmayan, net bir kavgamızın olmadığı ancak aramızda bir "soğuk savaşın" olduğu (şu an pek soğuk sayılmaz ya) eltimle ilgili.

Ben ailemden ayrı bir şehirde kardeşimle birlikte yaşıyorum. Annemler de bana ziyarete geldiler, normalde sıklıkla gelip gitmezler. Bir süre daha bende kalacaklar. Bu arada annemlerden kastım annem ve babaannem, babam yok her zamanki gibi yurt dışında, neyse. Sağ olsunlar kayınvalidemler annemler gelince bizi yemeğe davet ettiler. Eltim tatildeydi o sırada, yemeğe katılmamıştı. Babaannem de bizim de onları yemeğe almamız lazım deyince ben de onları yemeğe çağırdım ama eltimi özel olarak aramadım yani, zaten normalde de pek hazzetmiyorum. Aklıma gelseydi arardım aslında ama kayınvalidemlerle olan yemekte olmadığından mıdır nedir, aklımdan çıkmış. Eltim tatilden dönmüş (gittiğinden dahi haberim sonradan oldu, döndüğünden hiç yok), kayınvalideme mi gelmek istemişler benim yemeğe alacağım gün nedir, kayınvalidem de "Biz Astoria'lara yemeğe gidiyoruz o gün" demiş. Tamam beni normalde de pek sevmediğini biliyordum ama kıyametleri koparmış eltim. Yok beni niye davet etmedi de bak işte görüyor musun beni ne kadar sevmiyor da benden nefret ediyor da... Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin'e kadar vardırmış. O kadar üzüldüm ki... Kayınvalidem anlattı bir de bunları bana keşke anlatmasaydı. Nişanlım da olaya dahil olmuş, "Sen Astoria hakkında nasıl böyle konuşabilirsin, onunla kendini kıyaslayacaksan sen git bu aileden" demiş o da, olaylar olmuş bir sürü. Kayınvalidem anlatınca gittim nişanlıma sordum inanamadığım için, o da böyle olduğunu söyledi. Yemek daveti iptal oldu haliyle, yani aslında onlar gelmek istediler de ben kabul etmedim böyle olunca. İçimden gelmedi. Eltimi aradım açmadı, eşini aradım o da meşgule attı geri dönmedi.

Ya kızlar, çok üzgünüm. Çok bozuldum. Hadi ben yemeğe davet etmemiş olayım, bu kadar nefret edeceğin, "Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin" dedirtecek kadar ne yapmış olabilirim sana ben? Yine de aradım, vallahi özür de dileyecektim. Mesaj falan atayım mı sabah durumu açıklayan bir şekilde, ne yapayım? Başım ağrıyor artık. Babaannem de ayrı sinirlendi evde, "Arayacağım ben konuşacağım" dedi, karışmasın diye onu zor zapt ettim. Annem deseniz ne oldu anlamadı bile. Kardeşim deseniz ayrı sinirli. Ya ben ne yapacağım böyle, bu kadın evlendiğimde beni çok yıpratacak buna eminim artık.

Özür dileyecek neyiniz var sizin bu durumda ben anlayamadım. Özür dilerseniz hata yaptıgınızı kabul etmiş olursunuz(benfe hata yok da neyse) tavsiyem konuyu hiç acmayın, kayınvalidenizle de arayı bozmayın. Üstüne de gitmeyin bu olayın.

Kendisi bilir valla. Hiç takma. Özür mözür dileme.

ben olsam aramam
nerden biliyor yani belki onlarida ayri bir gun yemege alacagim illa herkesi eve tepistirmek zorundamiyim birde ona giden beni aramasin demis ne kadar da kendini önemsiyor elticik
size bir firsat dogmus bu krizi firsata cevirin bu eltiyle gorusmeyin cunku belliki kadin sizi huzursuz edecek
sizin ozur dilemenize de gerek yok evleniyorsunuz diye yedi ceddiyle miç miç olmak zorunda degilsiniz
annem herzaman iki kumanin gemisi bir suda gider de iki eltinin gemisi ilerlemez der
bu firsati kacirma

Bende ailelerdeki bu bir yere toplu şekilde davet edilmeye , toplu gitmeye anlam veremiyorum. Her yere sürü halinde gitmeyi seven aileler var. Ben bunu gerçekten anlamıyorum. Ben çağırmak zorunda mıyım?
Veya bir ailenin tüm fertlerini ağırlamak zorunda mıyım? Bugün görümce gelir yarın elti. Ne var bunda anlamıyorum

Herkes kendine yakışanı yapar. Eltin kendisini rezil etmiş. İlgi delisi olduğu için ilgi kendisinden sana kaydığında kıskanmış belli ki. Bence daha fazla muhatap olma. Kaynın dönerse de yanlış anlaşılma olmuş tatilden döndüğünüzden haberim yoktu de geç. En güzel günlerini bu kadının mahvetmesine izin verme.
Eltisin diye göbeğiniz bağlı değil ya her planı onunla yapma mecburiyetin yok. Nişana düğüne çağırmazsın o zaman trip atsın da basit bir yemek bu yani sadece nişanlının ailesini ağırlamak da isteyebilirsin.

Herkes kendine yakışanı yapar. Eltin kendisini rezil etmiş. İlgi delisi olduğu için ilgi kendisinden sana kaydığında kıskanmış belli ki. Bence daha fazla muhatap olma. Kaynın dönerse de yanlış anlaşılma olmuş tatilden döndüğünüzden haberim yoktu de geç. En güzel günlerini bu kadının mahvetmesine izin verme.
Eltisin diye göbeğiniz bağlı değil ya her planı onunla yapma mecburiyetin yok. Nişana düğüne çağırmazsın o zaman trip atsın da basit bir yemek bu yani sadece nişanlının ailesini ağırlamak da isteyebilirsin.

Kayınvalideniz huyunu bilmiyor mu gelininin?
Ona Astoria'lara gideceğiz demek yerine,onu da çağırıp,senin tatilden döndüğünü bilmiyordu,hepbirlikte gidelim deyip,size de x'leri de çağırdım tatilden dönmüşler deseydi zaten bu sorunlar yaşanmazdı.
Kadın hazımsız,sorun çıkarmaya meyilli biri ki kayınvalideniz bunu sizden iyi biliyordur eminim.
Neyse oldu ki düşünemediler ve bu olaylar oldu,size duyurmadan halletselerdi. Size niye anlatıyorlar.
Bilemedim,haksız /hatalı çok kişi var bu denklemde ama siz değilsiniz.
Şimdi aklıma geldi,siz çağırdığınızda x'leri de ara kızım,döndüler tatilden diyemedi mi kayınvalideniz?
Aramayın,mesajda atmayın, düğün üzeri huzursuzluk çıkarmaya hakkı yok yani kusura bakmasın.

Ne münasebet ya siz niye özür diliyorsunuz.
Özür dilemesi gereken biri varsa o da eltiniz.
Sakın taviz vermeyin haklılığınızdan, bunun sonu gelmez çünkü. Sizin bu iyi niyetinizi , mülaimliğinizi görürse bunu size karşı hep kullanır. İşine gelmeyen her durumda çirkefliğini ortaya koyar. Sonra uğraş dur.

Bence görüşmemek için harika bir fırsat olmuş. Bu sayede tüm bağları kopartmak ve ondan izole bir evlilik hayatı sürmek mümkün olabilecek. Bu kadın aşırı derecede seni kıskanıyor, bu olay olmasaydı bir gün başka olaylar çıkartacak, irili ufaklı huzur bozmalarıyla sizi meşgul edecekti. Böyle birisiyle hiçbir ilişki kurmamak lazım. Ben olsam düğüne de çağırmazdım, bir daha asla görüşmezdim; kin gütmekten dolayı değil fakat enerji emen sorunlu insanları hayatımızdan çıkartınca hiçbir şey kaybetmeyeceğimiz için.

Ben ne okudum o_O
Arayıp özür dileme tabiki. Bir ortamda karsi karşıya gelirseniz 'Hadi ben senin tatilden döndüğünü bilmiyordum da çağırmadım,sen nasıl astoriaya giderseniz yüzümü göremezsiniz diyebiliyorsun. Bana karşı bu kin neden' diye hesap sor. Baskın olmazsan çok ezilirsin.

Benim eltimle aram iyi abla kardeş gibiyiz de görümceler fena. Halalari akrabalari...Ben sırf birini cagirirsam oburu kusecek diye arkadaşlarımı cagirip doğum günü kutlayamiyorum. Elti adayın gibi posta koymuyorlar ama huzurumu bozacak dedikodular dönüp kayinvaliden ve dolayısıyla esimi dolduruyorlar

Elti bütün aile toplantılarında olmak zorunda mıymış? O da sizi her yere davet etmek zorunda değil. Belki aile büyükleriyle baş başa yemek istediniz. Saçmalığa, hadsizliğe bak. Niye arayıp durumu izah etme derdine düştünüz ki? Yerinizde olsam daveti de iptal etmezdim. Kiminle ne zaman yemek yiyeceğinizi eltinize göre mi planlayacaksınız sürekli? Bir de ya o ya ben meselesi haline getirmiş ya durumu, bence sizi dehşet kıskanıyor. Sebeplerini bilemem ama keşke komplekslerini bu kadar belli etmeseymiş. Ya siz psikolog değil miydiniz? Şu eltiyi aslında çok iyi analiz edersiniz bence.

Ben daha çok nişanlınızın, eltinizin yaptığı çirkefliklere sessiz kalmayıp, laflarıyla ağzına kürekle vurmus olmasından sonra sizin kalkıp özür dilemenizi düşünüyor olmanızı içerledim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X