Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir daha onun yüzüne dahi bakmam, çok zorda kalırsam yarım ağız "Merhaba" der geçerim. Rezil ya, bana düğün öncesi yaptığı şu terbiyesizliğe bak.
Merhaba merhaba yeterli. Bende de var benzer elti şeysi. Hiç umurumda değil yaptıkları sonrasında. Kayınbiraderle sorunumuz yok. Ayda yılda bir 30 dk karsılasırız, gerisine de lüzum yok :)

İyi geceler elti denen şahıs işi bukadar buyutmese idi derdim ki arayın izah edin nasıl hitap ediyorsanız abla vs yada adıyla durumu açıklayın derdim.. ama işi bu boyuta getirip üstüne aradığınız halde tepkiler verip işi aile kaosu haline getirdiyse asla aramayın. Çünkü en ufak bişeyde her daim sizden adım bekler ve her fırsatta kıyamet kopartabileceğini düşünür. Bi insanı başka bi insanla kendi değerini kıyaslamasını anlamıyorum ve anlamıyacağımda. Madem kendisi her daim olay çıkarma derdinde emin olun sizi olay içine çekmek için muhakkak bi sebepler bulacaktır. Neticede her ne olursa olsun daha önce evlenmiş bi ailenin gelini olarak daha anlayışlı olmalı milleti birbirine düşürmemeli.. neticede benim bildiğim yeni gelinle yada gelin olacak adayla daha çok ilgilenilir çünkü aileye girecek daha çok bağların hemde gelin adayının ailesiyle bağların guzelleşmesi saglamlasmasi gerekir. İşiniz zor bu eltiyle Allah kolaylık ve sabır versin. Yemek için bunu çıkaran anlamadan dinlemeden ortalığı kasıp kavuran aman aman.. kusuruma bakmayın belki çok sivri konuşmuş olabilirim yapıcı olmak yerine..

deli deliyi görünce sopasını saklar.
yol ver babaannene. en azından kv ile falan konuşmak isterse engel olma.
senin gibi değil ama senin gibi olmakta iyi değil be ast. yani şu çirkeften özür dilemeyi düşünmek...
sen özür dilemeyecektin her seferinde beni ez mesajı vermiş olacaktın.

Evet bu açıdan bakınca gayet makul bir karar vermişsiniz. Ben bu kadar soğukkanlı düşünemezdim mesela.

Bir dahakine nolur eltiyi yine çağırmayın. Şuan sebepsiz nefret doluyum kendisine.

O da yaşlı kadın yahu, tansiyon var o var bu var. Telefonda kayınbabamla konuşurken bile bağırdı durdu, ben balkona kaçtım kardeşim "Sus babaanne bir Astoria'ya bırak" diye bağırıyordu o da ona. Beş para etmez bir kadın yüzünden Allah korusun başına bir şey gelse ne olacak? Ben onu haklı bulduğumdan dilemeyecektim o özrü noop kuzum, nişanlım için dileyecektim. Düğün öncesi araya tatsızlık girmesin, olay olmasın diye dileyecektim. Ama şimdi diyorum tabi iyi ki açmamış telefonu diye. Yok sayacağım.

Aramak mı?
Özür dilemek mi? Astoria kuzum iyi misin sen?

Ya sadece kvlerini davet edebilirsin de, illa elti affedersin her cacığa hıyar mı olmak zorunda? Her davette bulunması gereken bir vazgeçilmez unsur mudur abi elti?
Bu büyükler arasındaki ufak bir davet olamaz mıymış? Kimmiş o?

Terbiyesizlikten başka bir şey değil.
Hadi alındı diyelim, bunu ifade etmenin yolu millete gününü zehir etmek midir? Herkesi ayağa kaldırıp, çıngar çıkarmak, - Ona giden yüzüme bakmasın- diye koca kadını adamı (Kv ve kpin) paylamak mıdır? Sana zerre aksetmeden kvnin, o edepsizin ağzının payını vermesi, kibar ve mesafeli bir şekilde "Sen kim köpeksin, hoşt, otur oturduğun yerde" hissini geçirip susturması ve ağırlığını koyması gerekirdi.

Eltin çok ayıp etmiş, kvn de olayı yönetememiş.

Sakin özür dileme, aramamalıydın bile, ikinciye arama, koy mesafeni yoksa bu yırtık senin hak edilmemiş uyum çabanı suistimal ederek tepene biner. Kvn de tampon olmaz.
Kendini koru.

Hadsize bak yav.

babaannen arasa hırsını alsa daha rahatlardı bence:)
ama işte senin iyi niyetini anlamayaktı ki elti..
düğüne de gelmesin zaten kesin beyaz giyerdi ha:))

Yoo gayet nazik bir diliniz var, sivri falan değil, teşekkür ederim. Bu kadın (artık elti falan diye isimlendirmek dahi istemiyorum) harici sağ olsunlar herkes benimle çok ilgileniyor. Nişanlımdan kaynaklı tabi biraz da, belki o bu kadar üstüme düşmese ailesi de yapmayacak. Kayınbiraderim gerçekten yani mal ve montofon bir insan, ne karısına bir dur der, ne bir olaya karışır. Belki biraz karışsa bu kadın da bu kadar yapamayacak, ama nasılsa kimse bir şey demiyor diye iyice gemi azıya aldı. Bana bu kadar saygısızlık yapamayacak artık, sakinliğimi koruyacağım ama böyle davranmasına da izin vermeyeceğim.

Ben henüz bu aşamalara gelmedim, o yüzden tam bilemiyorum. Böyle şeyleri okudukça korkuyorum zaten.
Sen iyi niyetle, kimse kimseyle kötü olmasın diye uğraşıyorsun ama böyle bir konudan saçma bir gerginlik çıkaran insan bu iyi niyetten anlamaz bence. Bunu kullanmaya çalışır.

Ben olsam ben de yemeği iptal ederdim. Eltiyi de aramazdım.
"Sorun yemekse iptal ediyorum ve sizin saçmalıklarınızla uğraşmak istemiyorum." mesajını almalarını isterdim.
Çünkü gerçekten seni ilgilendiren bir şey yok.

Bence böyle durumlarda hiçbir şey yokmuş gibi davranmak lazım.
Benimle bir sorunu olan benim yüzüme söylemiyorsa aldırış etmem.
Nişanlın da senin haklı olduğunu bildikten sonra elti isterse tüm ailenin başını yesin. Kendi aralarında halletsinler, seni ilgilendiren bir şey yok.

Ya bi gitsin şurdan ne özürü sakın dileme özür mözür. O işler öyle olmaz ayrıca senin ailen misafir gelmiş yakın ilişki kurmak istiyorsa ben tatilden döndüm çaya kahveye bana buyrun gelin dersin. Beni yemeğe davet etmedi diye kıyamet koparmış hanım hadi ordan ne hali varsa görsün. Bende de var böyle bi model ondan gerildim hiç taviz verme

Ya ederdim de (şimdi tabi hayatta böyle bir şey olmayacak) hiç aklıma gelmedi. Ben etmediysem kayınvalidem edeymiş, ne var yani? Sen de gel deselermiş. Neymiş efendim, benim kayınvalidemler de şehir dışından geldi ya (normalde burada kalmıyorlar, nişanlımın evindeler onlar da), bu hanımefendi onlara hoşgeldinize gelecekmişmiş de beni tercih etmişmişler onlar, demek ki ben daha öncelikliymişmişim o zaman bana giden ona gelmeyecekmişmiş. Ne alaka ya, önceden geleceksen haber ver, kadın da ona göre plan yapmasın. Ruh hastası. Kayınvalidem bir de çok dedikodu seviyor, onun da payı var. Ben nişanlımla ağız dalaşına girmelerine çok üzüldüm. Çok ağır konuştuğunu söyledi kayınvalidem. Ne gerek vardı? Ona da söyledim gerek yoktu falan diye, vardı dedi kapattı konuyu.

babaannen arasa hırsını alsa daha rahatlardı bence:)
ama işte senin iyi niyetini anlamayaktı ki elti..
düğüne de gelmesin zaten kesin beyaz giyerdi ha:))

Hahaha sen kalk diye yerime otururdu :) Ya babaannem her şeye bağırıyor, valla başımı ağrıttı bunca saattir. "Densiz, edepsiz" diye diye bütün akrabaları, komşularını aradı söylendi.

Aynen öyle. İyi ki buraya yazmışım. Çok teşekkür ederim. :)

Keşke siz olsaydınız benim eltim. :) Şunu düşünmekten bile aciz yahu kadın. Niye bunların bu kadar hırsı var bize anlamıyorum yani. Neyi paylaşamıyorlarsa.

ahaha babaneye laf yok. eskisinin senin evine gelsin ailen kazmalığından beri babaanneciyim ben akıllı kadın:))

ahaha babaneye laf yok. eskisinin senin evine gelsin ailen kazmalığından beri babaanneciyim ben akıllı kadın:))

Ay yok boşver, anneme az çektirmedi o da zamanında. :) Şimdi yaşlandı biraz daha ılımlı oldu ama hala damarına basınca yerinde duramaz. Torunlarına düşkün işte, beni koruduğuna bakma o da gelin sevmezlerden.

Aileden birinin paylaması lazımdı, kvn bunu doğru bir şekilde yapmadıysa elbette nişanlın yapacak. Haddini bilmeyene haddini bildirecek biri lazım ve şu konumda bu öncelik sana ait değil zaten. Sana ve senin ailene yapılan terbiyesizliğin ilk muhatabı gelin girdiği aile. O müstakbel eltisinden önce, kpini, kvsini, eşinin kardeşini komple çiğnedi anlatabiliyor muyum? Onların zaten sıradan bi had bildirmesi gerek bu tipe.

Şaşırdım Astoria bu konuyu hiç ummazdım, özür dileyeyim mi filan... Hiç dilenir mi, ortalık yatıştırmak için yani... Bırak karıştırdığı gibi çeksin ceremesini. Muşamba ağızlı. Sinir oldum hea, zaten sinirim bozuktu, bi daha sinir oldum

Ya olan benim düğünüme olacak ama, düğün arefesi yaptığı işe bak. Annem garibim zaten ne oldu ne bitti anlamadı bile. Babaannem "Bırak şunun ağzını caaaartt yırtayım" şeklinde geziyor; kardeşim dibimde "Abla ben arayıp söveyim mi?" diyor. Düğünde herkes birbirine girecek diye korkuyorum hahsjsjsj. Şaka bir yana cidden yani düğünüm bence iğrenç olacak.

Önceden beri seni sevmiyomuş zaten, konuda kendin yazmışsın. Fırsat bu fırsat deyip bütün çirkefini dökmüş gibi geldi bana. Ben olsam özür dilemezdim hayatta. Doğru düzgün kırıldığını belirtse insan gönül almaya çalışır ama ben anlattıklarından bilerek aşırı tepki verdiğini düşündüm. Nişanlın böyle arkanda durduğu müddetçe canını sıkma. Önemsemen gereken tek kişinin nişanlın olması gerek, çünkü ailesiyle aranızdaki bağı kuran kişi o.

Olmaz bir şey kurma, gelir iki somurtur iki salınır oturur köşesinde, siz eğlencenize dalaar gidersiniz.

Astoria, bi de kıskançlığından beyaz uzun gelinlik benzeri bi abiye ile geliyormuş düğüne eltin ahahajsjsjsj
Şaka şaka

Burada öyle bir konu vardı di mi? Gelinlikle gelen elti miydi görümce miydi, ne yapsam ben siyah gelinlik giyip garantiye mi alsam hahaha.

Ya düğününde filan yok say şunu delirsin iyice. Biz düğünümde eltimle tek laf etmedik ya gün benim günüm dedim görmezden geldim. Takı takmaya bile çıkmadı kendileri kıskançlığından. Seninki de böyle bişey sen keyfini çıkar kavga filan edemez merak etme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…