hemen yok fişlenme bilmem ne diye komplo teorisi olaylarına girmeyin
dünyada anne ve bebek ölümleri gelişmişliğin en önemlisi göstergesi olarak kabul edildiğinden artık tüm dünyada ve de Türkiye'de de artık sıkı şekilde takip ediliyor.
en ufak bir olayda bakanlık olayla ilgili olsun olmasın soruşturma başlatıyor.
aile sağlığı merkezlerinden (sağlık ocağı tamamen kalkalı birkaç sene oldu bile) kendisine kayıtlı hasta hiç muayene olmasa bile gebe kalır kalmaz periyodik olarak takip edilmesini istiyor ve de aşılama da yapılıyor. hatta kadın evlenip başka şehre yerleşse bile sıkıntı çıkarılıyor aile hekimlerine.
aynı şekilde düşük, ölü doğum vs. olaylarında da hemen bildirim isteniyor.
o yüzden gebelik tespit edilince kayıt altına alınıyor.
bunun fişlenmeyle alakası yok.
tamamen gelişmiş ülkelerin oranını yakalama çabası.
ama sağlık sistemi berbat ötesi ve de yakında çökecek orası ayrı.
böyle konularda ebeye doktora değil de sağlık bakanlığına kızın.
sağlık bakanının kendi twitter hesabı var en basitinden isteyen tweet atsın yani.
sistem böyleyse hemşirenin doktorun suçu ne?
"çok gelişmiş ülkelerde de" genç kızlar aranıp "cinsel hayatınızda bir değişiklik var mı" diye soruyorlar mıdır sizce? ya da hamile olma olasılığı olan kadınların eşlerini arayıp "karınız test yaptırmış,ne çıkmış sonucu, bakın hamileyse bildirin yoksa suç" diyorlar mıdır, yoksa bunun takibini yapacaklarsa bile kadına mı soruyorlardır?
Benim anlamadigim
Birsey var bu konuda.yani madem
Arkadasiniz bukadar korkuyordu
Ne diye devlet hastanesinde yaptirdi kurtajini?yani bir suru ozel hemde yasal yerlerler var.hicbir sekilde kimlik bilgisi kaydi verilmiyor kimselere diye biliyorum ben.yani devlet hastanesine gitmek
Cok
Sacma
Olmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?