Hastanede kürtaj olunca kayıt?

Birde arkadaşlar aile hekiminden hekime göre değişir ..benimki cok iydi..hatta anlattğı olayda kızın gebe olduğunu ailesi duymasın diye anket yapıcaz deyip kızı çağırıyor..diyor ki sistemden baktım bekar evli değil, bende o yüzden sıkıntı olabilecek bir durumdan kaygılanıp bu şekilde söyledim..ama o kızın takibini yapmak zorunda oldukları içinde sistemde hamile gözüküyor çünkü.doktor da düşük diye yazmış..
ne kadar düşünceli :) keşke tüm hekimler böyle sAYgılı olsa hasta hakkına

hemen yok fişlenme bilmem ne diye komplo teorisi olaylarına girmeyin
dünyada anne ve bebek ölümleri gelişmişliğin en önemlisi göstergesi olarak kabul edildiğinden artık tüm dünyada ve de Türkiye'de de artık sıkı şekilde takip ediliyor.
en ufak bir olayda bakanlık olayla ilgili olsun olmasın soruşturma başlatıyor.
aile sağlığı merkezlerinden (sağlık ocağı tamamen kalkalı birkaç sene oldu bile) kendisine kayıtlı hasta hiç muayene olmasa bile gebe kalır kalmaz periyodik olarak takip edilmesini istiyor ve de aşılama da yapılıyor. hatta kadın evlenip başka şehre yerleşse bile sıkıntı çıkarılıyor aile hekimlerine.
aynı şekilde düşük, ölü doğum vs. olaylarında da hemen bildirim isteniyor.
o yüzden gebelik tespit edilince kayıt altına alınıyor.
bunun fişlenmeyle alakası yok.
tamamen gelişmiş ülkelerin oranını yakalama çabası.
ama sağlık sistemi berbat ötesi ve de yakında çökecek orası ayrı.
böyle konularda ebeye doktora değil de sağlık bakanlığına kızın.
sağlık bakanının kendi twitter hesabı var en basitinden isteyen tweet atsın yani.
sistem böyleyse hemşirenin doktorun suçu ne?

"çok gelişmiş ülkelerde de" genç kızlar aranıp "cinsel hayatınızda bir değişiklik var mı" diye soruyorlar mıdır sizce? ya da hamile olma olasılığı olan kadınların eşlerini arayıp "karınız test yaptırmış,ne çıkmış sonucu, bakın hamileyse bildirin yoksa suç" diyorlar mıdır, yoksa bunun takibini yapacaklarsa bile kadına mı soruyorlardır?

çok gelişmiş ülkelerde kızlar cinsellikten utanmıyor, gebeliklerini gizlemiyorlar.

cinsel hayatınızda değişiklik var mı denmez ama ülkemizde kanamayla acile gidip de hamile olduğunu söylemeyen bekar kadınlar var ve daha yeni böyle bir vaka gördüm, adet ağrısı olduğunu söylediği halde düşük yapıyormuş ve tesadüfen bhcg bakılması sonucu öğrenildi.
benzer şekilde başka olay da bekar olan bir genç kızın şikayetlerini söyleyip cinsel aktif olduğunu söylemediği için gebeliği geç tespit ediliyor.
kimse kusura bakmasın ama o yüzden hele de acile gelen hastalarda gebelik her zaman olmasa da gerekli durumlarda ( vakanın durumuna ya da yapılacak görüntüleme işlemleri yüzünden vs) bakılır, çünkü hastaların yalan söylediğini bizzat kendim de çok gördüm
yazdığım gibi gebeliğin aile hekimi tarafından bildirilmesi gerekiyor yoksa yaptırımı var hele bebek ve anne ölümü filan da olursa.

kimse kimsenin cinsel hayatına meraklı değildir hele de doktorlar bunca işinin gücünün arasında hastasına sarmaz.

insanlar hemen işgüzarlık yapıyorlar.

işin içinde olmadığı için de halk inanıyor işte.

tamamen sağlık bakanlığı politikası ve de dsö verilerine göre anne ve bebek ölümü sayısının azaltılmasıyla ilgili.
doktorların bu durumla alakası yok.
şikayeti olan sağlık bakanına desin biz gebeliğimizi bildirmek istemiyoruz diye.
aile hekimleri hele bu durumdan zaten memnun değil bir sürü takip, aşı , muayene vs işleri var ve de milletin hamileliğini tespit etmekle uğraşıyorlar, oldu ki tespit etmedi oldu ki anneye bebeğe bişey oldu al bir sürü iş başına.

Böyle şeyler gizli kalmaz kalmamalı da...Evleneceği kişi bunu kabullenemeyecek,başına kakacak biriyse anlatmasın ,boşuna kendini ezdirmesin direk ayrılsın...Aynı şeyi kendi açımdan düşündüğümde eşimin daha önce bir bebeği olduğunu veya onu aldırdıklarını öğrenseydim bunu evlenmeden önce de sonra da kabullenmezdim...Bu sıkıntının altına girmesin arkadaşın kendini olduğu gibi sevecek sayacak birini bulsun...

ayrıca tıbbi geçmiş saklanmamalı
mesela bu konudaki gibi bir kürtaj
önemli bir durum
sonraki gebelikte mesela kan uyuşmazlığı gibi bir durum olur örneğin
ona göre tedavi verilmesi gerekir
söylenmezse çok sıkıntı olur
en basit örnek size

ikili ilişkilerdeki dürüstlük meselesine girmiyorum bile

bende sanmıyoum bu tarz şeyler gizliir çünkü 3.şahıslara bilgiyi kimse vermez suçtur bu

Benim anlamadigim
Birsey var bu konuda.yani madem
Arkadasiniz bukadar korkuyordu
Ne diye devlet hastanesinde yaptirdi kurtajini?yani bir suru ozel hemde yasal yerlerler var.hicbir sekilde kimlik bilgisi kaydi verilmiyor kimselere diye biliyorum ben.yani devlet hastanesine gitmek
Cok
Sacma
Olmus

Belki eşi evliyken aklına gelmez araştırmaz.Ama hamile olupta hastaneye doğum için giderse her durumda kürtaj olduğu ortaya çıkar.Kayıtlar artık tek çatı SGK altında toplandığından bir ilden diğerine de gitse anında ekranda yani

Hastanede yapılan her işlem kayıda geçer hatta bu burun kanaması sebebiyle gidilmiş olsa bile 20 yıl sonra bile bu kayıtlardan öğrenilebilir silinmesi mümkün değildir kullandığı ilaçlara kadar kayıt altındadır...

tc ile gebelık testi nasıl öğrenilir peki?
özel hastanede de yapılan ve kaydı kendi üzerimize
aldığımızda nerden öğrenebilirler?
bir de yeni bir sistem geliyormus
hastanın kurtaj ,gblik testi,iletişim bilgileri ,kımlk bilgileri vs gibi durumlarına bakacaklarms insanların
her kişinin bu tarz ve buna benzer şeyleri yaptırıp yaptırmadıgni
sağlık bakanlığı bilgilerini toplayackms
istatistik için yapıldığıni söylüyorlar ,ama ben de bilmiyorum o bilgileri bilince
ne yapacaklar

Bi kere bu tip bilgilerin zaten saklı tutulması gerekiyor ancak paylaşılması çok yanlış.

Ben bir dönem ailemden gizli psikiyatriste gidiyordum. Devlet hastanesinde heyet kararıyla psikoterapiye falan başladım. Kendime zarar veriyodum sinirlenince ama 18 yaşımdaydım ve ailem yüzünden oluyodu daha çok onlarla paylaşamıyodum. Anneme bi gün eczaneden çıktı vermişler son 1 ayda babamın sigortasıyla yapılan işlemler. Çaaat benim piskoterapi. Babam evde olay çıkardı sen deliysen ben daha deliyim diye kaç gün evden çıkarmadı okula yollamadı :))

Yani benim gittiğim doktoru neden anneme bildiriyolar. Babamın sigortasıyla olsun ben 18 yaşını doldurmuş bi bireyim. Hiç aklıma gelmezdi öğrenebilcekleri..

Kürtaj da kayıtta kalmalı. Arkadaşın yarın öbür gün hamile olduğunda jinekoloğa gidince o görücek hastanın geçmişini. Ve böyle durumda eşi de içeriye giriyosa hemen öğrenebilir. Doktorun yanına eşini sokmamak çare olabilir.

Keşke özel bi yerlerden para bulup özel bi doktorda yaptırsalarmış. Riskli..

Daha önce ki sayfalarda açıkladım.. Kanaması aşırı fazla ve ağrısı oluyo o yüzen doktora gidiyo orda düşük yapıyosunuz diyolar hemen yatırıyolar. Yani hastanede öğreniyo gebeliğini ertesi günde kürtaja alıyolar.

Kendisi haric kimse hic birsey ogrenemez. Saglik sektorunde calisan biri olarak soyluyorum bunu.. yarin oburgun hhamile kalsin dogursun gene cikmaz onune merak etmeyin

tekrar hamile kaldığında ve hamileliği sürecinde bir sorunla karşılaştığında evet doktor daha önceki kürtaja bağlarsa tüm kayıtlar ortaya çıkar .. bunun öğrenilip öğrenilmemesi de bence kesinlikle senin elinde .. Hamile kaldığına dair bulgular belirdiğinde yalnız gitmeye çalışırsın hastaneye ya da özelde bulunmaya çalışırsın .. Zordur çevrene ışık saçarken içinde karanlık olmak allah yardımcın olsun ama lütfen endişelenme ..

2 yıllık konuyu ne diye hortlattınız ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…