• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastanede kürtaj olunca kayıt?

Arkadaşlar demin özel bi hastaneyi aradık böyle böyle bi durum yaşandı hastanenizde kaydım görünüyo mu diye kadın görünmez başka illerde vs gibi şeyler söyledi arkadaşım tcsini verdi kadın sisteme giriş yaptı öyle bişeyin görünmediğini söyledi sadece şu tarihte acile gelmişsiniz buraya dedi. Daha sonra kürtaj olduğu devlet hastanesini aradık bu saatte tc nosuna bakamıyoruz gibisnden bişey söyledi. Daha sonra başka bi devlet hastanesini aradık ordada tcyi verdik yine görünmediğini söyledi.

Denildiği gibi sisteme kayıt edilmiyo mu acaba bu kürtaj durumu? aklım karıştı? :26:
bu konu kadin doguma girdigi için sadece kadin dogum doktoru odasindan górebilr gidip bizzat górsp sorsaniz herhangi bi kadin dogumcuya ama o hastanede gözükmesinden başka başka hastane ve ilde gözükürmymüs gittignz de bunları kesinlikle sorun

Arkadaslar bu uygulama bir suredir var kisaca bahsediyim bildigim kadariyla smdi hamilesiniz ve devlet hastanesine gittiniz diyelim tc kimlik numaraniz uzerinden size en yakin aile hekimligine once bilgileriniz hamile oldugunuz vs bildiriliyor daha sonra onlarda evliyseniz kocanizi bekarsaniz ailenizi arayip haber veriyorlar.neden kiyamet koptu benim bedenim benim kararim
Diye. Buradaki amac daha iyi hizmet kalitesi adi altinda insan fislemekten baska birsey degildir.

Ne kadar çok ihtimaller üzerinden kuruyosunuz? Karşısına çıkıcak adamın daha önceden sevgilsiyle bu olayın başından geçmediği ne malum? Erkekler böyle bi durumu söyler mi? Hiç sanmıyorum.
Söyleyince ne olucak ben sana baştan söyliyim çünkü aynı şeyi eski nişanlısında yaşadı. Adam önce bi afallıycak biraz düşünmek istiycek ve yapabilirim deyip berberliğe devam edicek. Ama bi süre sonra bu düşünce hep aklına gelicek hiç rahat vermiycek bu bildikleri ona. Bunu yüzüne vurmamak için çabalıycak ama acısını çok başka şeylerden çıkarıcak her hareketi içten içe ona batmaya başlıycak. Onunla tanışmadan önce ki bütün geçmişini silmesini istiycek en yakın arkadaşlarını bile. Kafasında ki düşünce ben bu kızı bu şekilde kabul edebildiysem o bunun karşılığında bana kul köle olmalı diye kesin bi yargı oluşucak. Hep ondan bekliycek ama karşısında ki bi beklentiye girmiycek.
Arkadaşım dürüst oldu ve bunları yaşadı tekrar bile bile olucakları dürüst olması mantıksızlık sadece.

tamam kabul ama sonradan bi şekilde öğrenecek zaten %90 ihtimalle baştan söylemediği için sakladığı için suçlu çıkmayacak mı hayatı daha berbat bir hal içerisine girmeyecek mi öylesi daha mı iyi olucak peki madem üst üste yapılmış hatalar var bir daha hata yapmaması lazım ona göre doğru davranması gerekli hayır alışkanlık olmuş erkeğin başından geçmiş olabilirmi olabilir tabi ama zaten onlar bunu saklamayıp sölüyolar kabararak hemde
benim fikrim yalan yalanı doğurmuş sonu her adımda daha kötü olmuş dürüst ol baştan söyle yarın tavrı değişirse ben sana baştan dürüstçe anlattım biliyodun şimdi ne değişti diyebilir deme hakkına sahip olabilir her oyunun sonu var sonuçta böyle oyun oynasa da sonu olucak hemde belkide felaket
bu bence yalan ile hayata başlamak yalan üzerine hayatını kurmaktan daha iyi domino taşı gibi biri yıkıldımı tüm hayatı yıkılır

sildirmesi veya ismini değiştirmesi mümkün değil ben hastanede çalıştım bu detayları bilirim,yapabileceği bişey yok...arkadaşının adına çok üzüldüm gerçekten zor bir durum...

geçen gün beni de daha önce hiç tanışmadığım aile hekimliği biriminden aradılar. yaşadığım şehre taşınalı 1 sene oldu. aile hekimliğinizi buraya aldırmanız gerekiyor dediler. gidip imza vermem gerekiyormuş. çalışıyorum,izin aldığım bir zaman gelirim dedim. adresinizi verin, biz gelelim dediler. verdim, geldiler ve kaydımı aldılar. sonra beni kayıt olduğum birimden biri aradı. bir bey. görevli olduğunu ve nereden aradığını söyledi. shapysy hanım evli mi bekar mısınız diye sordu. evliyim dedim. gebelik durumu var mı diye sordu. bir anda.. pat diye.. dedim size ne? yani neden ilk cümlede bunu soruyorsunuz. ben böyle deyince gebelik varsa ve bildirmiyorsanız suç dedi. dedim gebelik yok ama siz neden bunu soruyorsunuz, hem de telefonda, hem de bir erkeksiniz siz dedim. kusura bakmayın ama gebeyseniz ona göre doktorunuzu seçicez gibi bişi söyledi. dedim gebeysem bile 9 ay sonra doktrmu mu değiştireceksiniz, böyle şeyleri pat diye söylemeyin dedim. eğer böyle bi durum varsa da deyin ki biz gebelik durumuna göre doktor veriyoruz o yüzden gebeyseniz bize bildirmeniz gerekiyor. ben o zaman öyle bir durum varsa evet derdim size dedim. zaten yeni evliyim ve çocuk düşünmüyorum. adam hala gebe kalırsan bildir ama filan diyor telefonda. sinirimden öldüm gerçekten. ben böylebir uygulamayı hiçdoğru bulmuyorum. bundan birkaç hafta önce de bekar bir arkadaşımı aile hekimi arayıp, cinsel hayatında bir değişme var mı diye sormuştu telefonda.inanılır gibi değil cidden....

konu sahibine diyeceğim o ki, kesin çıkar ortaya. sağlık ocağından birine yedirirler parayı, görünüyorsa görürler. ama bence kendi hayatıdır, arkasında dursun. insanın başına her şey gelebilir, kabuleden öyle etsin boşverin. söylemesi kolay, yaşaması zor ama gerçektne kadınlar birazsıkıntı çekecekler ama sonra değişecek her şey bence. umuyorum ki...

Cok kotu bi durum eninde sonunda cikar ortaya hamilelikte cikar yada
Dogumda cikar en iyisi bastan evlenecegi kisiye soylemeli
Ben gecen gun hastaneye gittim jinekolojiye dr kac dogum olduysa soyledi
belki dusuk yada kurtaj olsaydi diyecekti .maalesef hic bisey gizli kalamiyor.

Bir kişi de çıkıp dememiş ki inşallah görünür de ileride kocası olucak adamı kandıramaz diye.
Ksr bakmayın ama insan hayatta ne olursa olsun yaptıgının arkasında durmayı bilmeli..

Yargılamıyorum.yadırgamıyorum da..
Sadece neden illegal yollar aranıyor ona sasırıyorum.
Bir insan durust ve sağlam bır sekılde yasadıklarının arkasında durup yenı bır hayata baslamalı..Ve hayatına gırecek insanı da hıcbır sekılde kandırmamalı ..

Sağlık sektorunun bu evlere telefon acıp luzumsuz işlere burunlarını soklarına da ayrıca tepklıyım.. herkesın kendı bılecegı iş sizene arkadas..

Ayrıca ileride evlenıcek olsa bıle arkadasınızın yasadıgı gecmısı sadece onu ılgılendırmelı,bu yuzden de dıyorum sağlam ve durust durmalı ınsan ..

Son düzenleyen: Moderatör:
hanımlar yaşanılan her gebelik rahimde bir iz bırakır.. hücrenin yapışıp tutunduğu yer.. ve bunu usg ile bakan her kadın doğum uzmanı görür.. evlendip hamile kaldığınızda dr randevusu sırasında dr bi anda daha önce bi gebelik yaşamışsınız bile diyebilir..

geçen gün beni de daha önce hiç tanışmadığım aile hekimliği biriminden aradılar. yaşadığım şehre taşınalı 1 sene oldu. aile hekimliğinizi buraya aldırmanız gerekiyor dediler. gidip imza vermem gerekiyormuş. çalışıyorum,izin aldığım bir zaman gelirim dedim. adresinizi verin, biz gelelim dediler. verdim, geldiler ve kaydımı aldılar. sonra beni kayıt olduğum birimden biri aradı. bir bey. görevli olduğunu ve nereden aradığını söyledi. shapysy hanım evli mi bekar mısınız diye sordu. evliyim dedim. gebelik durumu var mı diye sordu. bir anda.. pat diye.. dedim size ne? yani neden ilk cümlede bunu soruyorsunuz. ben böyle deyince gebelik varsa ve bildirmiyorsanız suç dedi. dedim gebelik yok ama siz neden bunu soruyorsunuz, hem de telefonda, hem de bir erkeksiniz siz dedim. kusura bakmayın ama gebeyseniz ona göre doktorunuzu seçicez gibi bişi söyledi. dedim gebeysem bile 9 ay sonra doktrmu mu değiştireceksiniz, böyle şeyleri pat diye söylemeyin dedim. eğer böyle bi durum varsa da deyin ki biz gebelik durumuna göre doktor veriyoruz o yüzden gebeyseniz bize bildirmeniz gerekiyor. ben o zaman öyle bir durum varsa evet derdim size dedim. zaten yeni evliyim ve çocuk düşünmüyorum. adam hala gebe kalırsan bildir ama filan diyor telefonda. sinirimden öldüm gerçekten. ben böylebir uygulamayı hiçdoğru bulmuyorum. bundan birkaç hafta önce de bekar bir arkadaşımı aile hekimi arayıp, cinsel hayatında bir değişme var mı diye sormuştu telefonda.inanılır gibi değil cidden....

konu sahibine diyeceğim o ki, kesin çıkar ortaya. sağlık ocağından birine yedirirler parayı, görünüyorsa görürler. ama bence kendi hayatıdır, arkasında dursun. insanın başına her şey gelebilir, kabuleden öyle etsin boşverin. söylemesi kolay, yaşaması zor ama gerçektne kadınlar birazsıkıntı çekecekler ama sonra değişecek her şey bence. umuyorum ki...

haberlerde 2 defa rastladım bekar bir kızın aile hekimi babasını arayıp kızınız hamile diye haber vermiş.. 1 tanesi gerçekten hamileymiş ama diğeri hamile falan değil.. hamile olmayan en son tazminat davası açmıştı sonuç ne bilmiyorum.. Sistem aslında anne-bebek ölüm hızının düşmesi için yapıldı aile hekimlerinin gebe çoçuk ve yatalak hasta izlemi yapma zorunluluğu var.artık özel bi klinikte hiç resmi giriş yaptırmadan bile hamilelikle ilgili bi işlem yaptırsanız direk aile hekiminizin sisteminde hamile listesine adınız geçiyo.. Sistemin yararları olduğu kabul edilebilir bir durum ama uygulama sırasında yine bir çok sıkıntı yaşıyacağız gibi görünüyor :(

Bir kişi de çıkıp dememiş ki inşallah görünür de ileride kocası olucak adamı kandıramaz diye.
Ksr bakmayın ama insan hayatta ne olursa olsun yaptıgının arkasında durmayı bilmeli..

Yargılamıyorum.yadırgamıyorum da..
Sadece neden illegal yollar aranıyor ona sasırıyorum.
Bir insan durust ve sağlam bır sekılde yasadıklarının arkasında durup yenı bır hayata baslamalı..Ve hayatına gırecek insanı da hıcbır sekılde kandırmamalı ..

Sağlık sektorunun bu evlere telefon acıp luzumsuz işlere burunlarını soklarına da ayrıca tepklıyım.. herkesın kendı bılecegı iş sizene arkadas..

Ayrıca ileride evlenıcek olsa bıle arkadasınızın yasadıgı gecmısı sadece onu ılgılendırmelı,bu yuzden de dıyorum sağlam ve durust durmalı ınsan ..

sana katılmamak elde değil. eger tam tersini karşı taraf yapsaydı acaba o arkadaşın tepkisi nolurdu merak ediyorum? karşıdan dürüstlük bekleniyorsa sen de dürüst olmalısın. ben kürtaj yapma günahtır demiyorum, o kişiye kalmış onla allah arasındaki bir durum ama bu başka. bu kişiyi en başında aldatma kandırma. Ne kadar çirkin bir şey. Yarın bir gün o arkadaşın kapısına bir kadın kucagında bebegiyle gelse, bu çocuk kocandan dese o an napardı acaba? bu sorunun cevabını merak ettiğim için soruyorum. eger tepki vermezse buyursun kandırsın kocasını

adama anlatsın anlayısla karşılamazsa bile ilerde ortaya cıkmayacak mı sanki, sonradan daha büyük yıkımlar olmayacak mı? eger kürtajdan sonra bir agrı kesici bie aldıysa eczanelerde bile gittiği bütün birimler, muayeneler çıkıyor.

Son düzenleme:
aile hekimliğinin gebe bayanları tacizi doğrudur, il sağlık müdürlüğünde çalışıyorum hamile arkadaşlarımda var telefonla arıyolar gel niye gelmedin kontrol edicez diye, kontrol dedikleride tartıyo seni ,bu yani, ama doldurdukları forma kimbilir neler yazıyolar kontrol diye, bide biz takip edicez ne demek yaa en önemli hasta hakkıdır doktorunu seçmek, ben 2 senelik aile hekimliğine güvenipte oraya gidermiyim aile hekimliği basit takipler içindir grip ol git yazdır ilacını

hasta hakkı diye birşey var, herkesin ulaşabileceği kayıtlar değil ki onlar

kaldı ki böyle birşeyi saklamak doğru değil

Aynı hastaneye giderseniz görunuyor kayıtlar,farklı hastaneye gıdersenız görunmuyor doktor bıle baksa,Şimdi yanımdakı bır doktor arkadasa sordum ama tabı onun yalancısıyım.

Kürtaj olmuş, nişanlısından ayrılmış, ama gelecekteki eş adayından nasıl saklarım derdinde... Tuhaf...

Son düzenleme:
Ne sicili yaa Allah aşkına sabıka mı bu :1: Bir hastanede yapılan operasyon kaydı orada kalır dosyan arşive kaldırılır, senden başka kimse de alamaz o dosyayı ancak bir mahkemenin istemesi lazım o şekilde olur. Sen belirtmezsen de kim bilecek o hastanede bi dosyan olduğunu. Başka bi hastaneye gittiğinde de kürtaj olduğunu kimse göremez.

Dolayısıyla sen söylemezsen kimse bilmez.

Ne sicili yaa Allah aşkına sabıka mı bu :1: Bir hastanede yapılan operasyon kaydı orada kalır dosyan arşive kaldırılır, senden başka kimse de alamaz o dosyayı ancak bir mahkemenin istemesi lazım o şekilde olur. Sen belirtmezsen de kim bilecek o hastanede bi dosyan olduğunu. Başka bi hastaneye gittiğinde de kürtaj olduğunu kimse göremez.

Dolayısıyla sen söylemezsen kimse bilmez.

Aynen dediğiniz gibi sanırım bi özel bi de devlet hastanesini aradık anlattık durumu tc yi verdik baktı ve görünmediğini söyledi 2 hastanede. Arkadaşım daha önce gitmiş o 2 hastaneye başka sebeplerden dolayı, sadece yaptırdığı işlemler görünüyomuş hastanede.
Bi doktorada danışıcam denk gelince..

vallahi bu aile hekimlerinin bu takip yöntemleri gayet mantıklı. Kocalarını kandıran kadınlar artık olmayacak . nitekim koca karısının herşeyini isterse araştırırsa öğrenebilir aynı şekilde kadında. Hayat müşterek eşler arasında gizli saklı olmaz olmamalı o ilişkiden de bir hayr gelmez zaten

Hepsini geçtim de arayıp "siz bekarmışsınız ee kürtaj.." denmesine deli oldum. sizene ulan kadının bacak arasından ? başka hangi ülkede kadının orasıyla burasıyla kafayı bozmuş bi sistem vardır acaba ?

Arkadaşlar şimdi aile hekimimle konuştum.sıcak sıcak bilgiler..röportaj şeklinde yazıyorum efem...
Ben :yapılan hangi işlemler bilgisayarda görünür .
Doktorum:Şu anda aile hekimliği sisteminde her yapılan işlemin gözükmesi gibi bir kayıt sistemi yok .(hatta bizzat kendi adımı aratıp kayıtları inceledik.sadece aldığım ilaçlar kaydedilmiş.onun dışında tahlil,rapor,ameliyat ,kürtaj yada gebelik durumu kesinlikle gözükmüyor.)
Doktorum : ancak kendi girdiğim bilgileri görüyorum dedi.ben senin adına ne yazarsam o dedi.gebe olan kadını bize bildiriyorlar birde.öyle bir sistem var.
Ben :yeni bir sitem gelecekmiş bilgisayarlarınıza yüklenecekmiş hastanın her şeyi çıkacakmış bilginiz var mı?
Doktorum: evet o sistemvar henüz bize gelmedi.gelince hepsini görmemiz mümkün.özellikle gebe kadınların durumu hangi hastaneye gidersen git.gebelik sistemine kaydetmek zorunda oldukları için biz hemen o sistemden görüyoruz.
Ben: özel hastaneye gitsem bile mi
Doktorum:evet özel hastaneye gitsende..tc yi yazınca hersey çıkacak.
Ben:daha öncesinde kürtaj oldum.evleneceğim adamla sıkıntı yaşamak istemediğim için saklamak istiyorum diyelim.bunun duyulmasını istemiyorum ne yapmam gerekir
Doktorum:önceden doktoruna git konuş.aile hekiminde doktorunda kesinlikle söylemez.gizlidir.yani ortaya çıkarmaya çalışmak için kimse gelip uğraşmaz.sormaz böyle bişey oldu mu diye..ama başka hastanede biterse ortayada çıkabilir.ama sen aile hekimini bilgilendirirsen kesinlikle söylemez.
Ben: sizin başınıza geldimi bu tür durum hiç.
Doktorum: evet genc bir kız geldi gebe olduğunu bildirdiler.takip etmemiz lazım.evine ulaştım.babannesinin adresi mi vermiş bize onunla kalıyormuş .telefonu babanne açtı.ben kızın ismini söyledim ve bir anket yapıyoruz dedim.gelebilir mi dedim.kız durumu inkar etti.gelince öyle birşey yok dedi.kürtaj olmuş muhtemelen.bizde sisteme takip olarak yazmak zorundayız.düşük olarak yazdım.
İnşallah bilgiler faydalı olur arkadaşlar..inşallah kimse üzülmez herşey hayırlısıyla çözüme kavuşur...

Arkadaşlar şimdi aile hekimimle konuştum.sıcak sıcak bilgiler..röportaj şeklinde yazıyorum efem...
Ben :yapılan hangi işlemler bilgisayarda görünür .
Doktorum:Şu anda aile hekimliği sisteminde her yapılan işlemin gözükmesi gibi bir kayıt sistemi yok .(hatta bizzat kendi adımı aratıp kayıtları inceledik.sadece aldığım ilaçlar kaydedilmiş.onun dışında tahlil,rapor,ameliyat ,kürtaj yada gebelik durumu kesinlikle gözükmüyor.)
Doktorum : ancak kendi girdiğim bilgileri görüyorum dedi.ben senin adına ne yazarsam o dedi.gebe olan kadını bize bildiriyorlar birde.öyle bir sistem var.
Ben :yeni bir sitem gelecekmiş bilgisayarlarınıza yüklenecekmiş hastanın her şeyi çıkacakmış bilginiz var mı?
Doktorum: evet o sistemvar henüz bize gelmedi.gelince hepsini görmemiz mümkün.özellikle gebe kadınların durumu hangi hastaneye gidersen git.gebelik sistemine kaydetmek zorunda oldukları için biz hemen o sistemden görüyoruz.
Ben: özel hastaneye gitsem bile mi
Doktorum:evet özel hastaneye gitsende..tc yi yazınca hersey çıkacak.
Ben:daha öncesinde kürtaj oldum.evleneceğim adamla sıkıntı yaşamak istemediğim için saklamak istiyorum diyelim.bunun duyulmasını istemiyorum ne yapmam gerekir
Doktorum:önceden doktoruna git konuş.aile hekiminde doktorunda kesinlikle söylemez.gizlidir.yani ortaya çıkarmaya çalışmak için kimse gelip uğraşmaz.sormaz böyle bişey oldu mu diye..ama başka hastanede biterse ortayada çıkabilir.ama sen aile hekimini bilgilendirirsen kesinlikle söylemez.
Ben: sizin başınıza geldimi bu tür durum hiç.
Doktorum: evet genc bir kız geldi gebe olduğunu bildirdiler.takip etmemiz lazım.evine ulaştım.babannesinin adresi mi vermiş bize onunla kalıyormuş .telefonu babanne açtı.ben kızın ismini söyledim ve bir anket yapıyoruz dedim.gelebilir mi dedim.kız durumu inkar etti.gelince öyle birşey yok dedi.kürtaj olmuş muhtemelen.bizde sisteme takip olarak yazmak zorundayız.düşük olarak yazdım.
İnşallah bilgiler faydalı olur arkadaşlar..inşallah kimse üzülmez herşey hayırlısıyla çözüme kavuşur...

Arkadaşım çok sağol gerçekten çok makbule geçti.. Merak ettiğimiz herşeyi sorup almışsın cevabını çoook teşekkürler :21:

Back