geçen gün beni de daha önce hiç tanışmadığım aile hekimliği biriminden aradılar. yaşadığım şehre taşınalı 1 sene oldu. aile hekimliğinizi buraya aldırmanız gerekiyor dediler. gidip imza vermem gerekiyormuş. çalışıyorum,izin aldığım bir zaman gelirim dedim. adresinizi verin, biz gelelim dediler. verdim, geldiler ve kaydımı aldılar. sonra beni kayıt olduğum birimden biri aradı. bir bey. görevli olduğunu ve nereden aradığını söyledi. shapysy hanım evli mi bekar mısınız diye sordu. evliyim dedim. gebelik durumu var mı diye sordu. bir anda.. pat diye.. dedim size ne? yani neden ilk cümlede bunu soruyorsunuz. ben böyle deyince gebelik varsa ve bildirmiyorsanız suç dedi. dedim gebelik yok ama siz neden bunu soruyorsunuz, hem de telefonda, hem de bir erkeksiniz siz dedim. kusura bakmayın ama gebeyseniz ona göre doktorunuzu seçicez gibi bişi söyledi. dedim gebeysem bile 9 ay sonra doktrmu mu değiştireceksiniz, böyle şeyleri pat diye söylemeyin dedim. eğer böyle bi durum varsa da deyin ki biz gebelik durumuna göre doktor veriyoruz o yüzden gebeyseniz bize bildirmeniz gerekiyor. ben o zaman öyle bir durum varsa evet derdim size dedim. zaten yeni evliyim ve çocuk düşünmüyorum. adam hala gebe kalırsan bildir ama filan diyor telefonda. sinirimden öldüm gerçekten. ben böylebir uygulamayı hiçdoğru bulmuyorum. bundan birkaç hafta önce de bekar bir arkadaşımı aile hekimi arayıp, cinsel hayatında bir değişme var mı diye sormuştu telefonda.inanılır gibi değil cidden....
konu sahibine diyeceğim o ki, kesin çıkar ortaya. sağlık ocağından birine yedirirler parayı, görünüyorsa görürler. ama bence kendi hayatıdır, arkasında dursun. insanın başına her şey gelebilir, kabuleden öyle etsin boşverin. söylemesi kolay, yaşaması zor ama gerçektne kadınlar birazsıkıntı çekecekler ama sonra değişecek her şey bence. umuyorum ki...