Hastanede kürtaj olunca kayıt?

Devlet hastanelerinde kürtaj yapılmaz....?( bebek ölümleri vs.sonlandırılması gereknler hariç)

Özel hastanelerde de müdahale diye geçer.Kürtajın cezası var cünkü yasal denetim olmadığı sürecede acıklanmaz.

Kadınların cinsel organları haricinde bir ilgi olmayanın sevgili iktidarımızın güzide uygulamasıdır bu. Geçenlerde gazete okudum, o iş güzarlardan biri bir genç kızın evini arayarak, kızınız kürtaj oldu diye bilgi vermiş, üstelik aradığı da yanlış hasta. Kızın ailesi dava etmiş. Uyanık olmasalar, bir an inanıp kıza bir şey yapsalardı ne olacaktı. Velhasıl, çıkar bir yerlerden, oramızla buramızla uğraşan o kadar vekil varken başımıza her iş gelir

Arkadaşımın yer seçme gibi bi zamanı olamadı düşük yaparken farkedildi direk hastaneye yatışını yaptılar 2 gün kaldı hastanede.

buyuk konusmak ıstemıyorum ama burda bahsetmıssın nısanlısından once bı yasanmıslıgı varmıs dıye. daha once bır yasanmıslıgı olmus nısanlısı guya kabul etmıs sonra onunlada bı yasanmıslıgı olmus ve hamıle kalmıs bu yasanmıslıklar nereye kadar devam edecek bence once kendısıne cıddı anlamda cekıduzen versın yasanmıslıklarını tamamıyle degıstırsın kararlı olsun ondan sonra hastane kayıtları vs . ugrassın . yarın bıgun karsısına baska bı erkek cıktıgında tekrar yasanmıslıklarla mucadele etmesın yazık yan bu stresle omur gecmez yaaa

canım malesef bu dönemde böyle bir şeyin gizli kalması çok zor.. ben hamileliğimi öğrendiğimde çok erkendi daha keseyi falan görmemiştik o nedenle eşim ve abimden (doktor kendisi) başka kimseye söylememiştik.. ta ki bir gün bir hemşirenin beni aile hekimliğinden aramasına kadar.. öğrendiğimize göre hamileymişsiniz nasıl gidiyor hamilelik var mı bir sorun sıkıntı dedi.. çok şaşırmıştım..tc kimlik numarası ile artık nerde ne yaptırıyoruz hemen öğrenebiliyorlar.. benim eski ameliyatımı bile ikili testte söyledi bana doktorum.. bunu saklaması çok zor yani..

Arkadaşımın ağrılı aşırı bi kanaması varmış hastaneye gitmiş orda düşük yapıyosun demişler direk yatırmışlar ertesi günde kürtaja almışlar

Arkadaşımıda aramışlar kürtaj olmuşsunuz siz bekar değilmisiniz burda öyle görünüyo falan demişler.

Gerçekten de çok zor görünüyo saklaması...

Arkadaşımın yer seçme gibi bi zamanı olamadı düşük yaparken farkedildi direk hastaneye yatışını yaptılar 2 gün kaldı hastanede.

Eğer iliskisi için sorun olacaksa bu durumun üstünü kapatmasından yanayım .her şeyi doğruduyşa söylüyoruz sa ne oluyo kıymet mi biliniyr sanki .yarın önürgün ve ondan sonraki hergün eşinle aranda bi sıkıntı olacak bu .eşin eğer anlayışlı biriyse,herkesin başına kötü bi iş gelebilir,herkes hata yapar gözüyle bakıyorsa ve ailende durumu biliyorsa onlarda yanındaysa o zaman doğruyu söyle derim . ama erkek arkadası öyle değilse o zaman yalan sölicek mecbur.kimse kızmasın bi insanın yaptığı hata yüzünden ömür boyu bu sıkıntıyla eşinin bunu gün gelirde gündeme getirir sıkıntısıyla yasanmaz.saklasın bu durumu derim.şöyle desin eşine..
bir arkadaşım hamileydi sigortası yoktu.durumu cok acildi beraber gittik hastaneye.parası yoktu.bende kendi kimliğimi verdim .benim kimliğiyle işlemini yaptık... ( bence gayet iyi .

Tamamen katılıyorum size.. Fikriniz mantıklı.

Arkadaşımın ağrılı aşırı bi kanaması varmış hastaneye gitmiş orda düşük yapıyosun demişler direk yatırmışlar ertesi günde kürtaja almışlar

O zaman kayıtara geçer çünkü düşük yaparken mecburi kürtaj olmuş hastane bu kayıtları saklamak zorunda

ama söyle bir durumda var hasta hakları die hasta rızası olmadan paylasılan yasal olmayan her bilgi suçtur dava etme hakkına sahip olursunuz.

Devlet hastanelerinde değilde özel hastanelerde bu gibi durumlarda bile biraz parayı gözden cıkararak kayıt actırmayabilirsiniz

Arkadaşımıda aramışlar kürtaj olmuşsunuz siz bekar değilmisiniz burda öyle görünüyo falan demişler.

Gerçekten de çok zor görünüyo saklaması...

Ya bu arada bekar yada evli olmasına karısamazlar ki eğer 18byasından küçükse aile bilgilendirilir sadece takip acısından denetim oluyor cünkü anne ve bebek ölümlerinin istatisliği tutulmak zorunda bu ebelerin veya hemşirelerin görevi

Yanlış anlamayın sakın konu dısında aslında bu takibe sevinmek bile gerek çünkü farkedemediğimiz sorunlar tespit edilerek erken teshisle tedavi sağlanıyor size normal gelen durumlar anormal olbilir mesela kürtajdaki kanamanın devam etmesinde yaşam sonlanması gibi

2 ay önce kürtaj olmuş biri olarak söyleyim canim, şimdi ben mecburen oldum bebegim öldü 8 haftalıkken, neyse acile gittim orda yapcaklardı istemedim kabul etmediğime dair imzaladım dosyayı yaptırmadım büyük ihtimal orda bir geçti durumum kayıtlara, sonra özele kendi doktoruma gittim orda da bi kağıt verdi ücreti ödeyin dedi orda eşim yaptırdı işlemleri dosya hazırladılar üvreti ödedik , ben imzaladım bir sürü evrak , yine dosya şeklindeydi, kürtajı kabul ettiğine dair diye biliyorum , o an psikoloijim alt üsttü direkt imzaladım canim, ama şu da var , başka doktora başka özele gidince ben anlatıyorum tek tek durumumu onlar öyle kaydediyor, çıkmıyor demekki, birde 2. Gebelik ihtimalim olunca geçen gittim sağlık ocağına 20 haftalık gebe görünüyormuşum , kan testi yapınca kaydı yapıyorlar takip ediyorlarmış ona göre, neyse doktorun kafası karıştı saglık ocagındaki bakınca pc ye sen hamile değilmiydin zaten 20 haftalık görünüyosun dedi yok dedim kürtaj oldum 50 gün önce dedim, kızdı bildirmen gerekiyordu biz bilmiyoruz hala hamile görüyorlar seni dedi artık kim görüyorsa anlamadım Devlet nezdinde galiba, neyse bildirdim kürtaj oldugumu tekrar kaydettiler kürtaj olmuş bebek öldü diye, yani onlar bana dedi neden bildirmedin kürtajını diye, saglık ocagının öyle demesi pek inandırıcı gelmedi gayet saçma geldi hatta, o telefonla ilgili aklıma bişy geldi ama neyse söylemiyim , yani durumlar böyle, her zaman karşısına çıkarmı bilmiyorum, ayrıca şimdi kan pıhtılaşması testi yaptırmam gerek 2-3 düşükten önce yapmıyorlarmış ben 2 dicem mesala yapsınlar diye, demekki görmüyorlar canim ki herkes öyle yaptırıyormuş anca testini Ha saglık bakanlığının kayıtlarında arşivinde mutlaka vardır diye de aklıma geliyor ama , mahkemeyle ilgili bişy olurda araştırılırsa kim ne ilaç kullanmış tedavi görmüş hepsi öyle çıkıyor.

Tamamen katılıyorum size.. Fikriniz mantıklı.
Eğer durumu anlatırsa olay büyür,sallanır,sadece eşi değil,bi şekilde duyulur ailesi tarafından da zamanla herkes bilir..önünü alamazlar..hayatı boyunca sıkıntı olur.ama derse kendi kimliğimle bir arkadaşın yardımına koştum.olay kapanır gider,eşin bir haftaya kalmaz unutur bile,bi daha da aklına gelmez...
Hele seneler sonra sor hatırlamaz bile..boşver kızım her doğruyu herkesin bilmesine gerek yok.bu cok farklı bir durum bu olay dışında tabiki yalanı tasvip etmiyorum..ama durumu sıkıntılı şuanda,o da unutsun eşi de unutsun..hatırlayıp canını sıkmasınlar..hayatınızı yaşayın..

kayıt altına alınmaması için o kadar tehlikeli bir iş yapmışsın ki...

kürtaj çok önemli bir operasyon. Tam donanımlı bir hastanede steril ameliyat ortamında, anestezi uzmanı da dahil olarak,
alanında uzman bir doktor ( yani kadın doğum) tarafından gerçekleştirilmeli.

sonuçta bu bir kazıma işlemi. Fazla kanamadan ölüm vakaları veya bazen rahimin bile alınması ya da operasyon sonrası enfeksiyondan ölüm yada hiç bir zaman çocuk sahibi olamama gibi riskler var.

ayrıca bu risklerin yanında psikolojik destek de önemli...

kürtajın yasaklanması, din boyutu tartışmaları bir yana, her görüş kendince haklıdır ve evet doğru olan korunmadır.
Ama kaç aile kızını yada oğlunu karşısına alıp prezervatifi gösterip cinsel eğitim veriyor...Tüm bu tartışmalar uzun sürer. çıkarılacak dersler çok.
şu bir gerçek ki toplumun bunu onaylaması yada onaylamaması kürtajı engellemiyor.
engellenen tek şey sağlıklı ortamda yapılan kürtajlar.
yoksa resmi kürtaj sayısında hiç bir azalma olmaz.

konu sahibinin arkadaşına gelince,

evet kayıtlara bir şekilde ulaşılıyor.
fakat bu yasal değil...
ben kaydıma bu şekilde ulaşacak insanı hayatımda barındırmam ve davamı da açarım.
isterse kardeşim, isterse anam babam olsun.

bu kadar...

Son düzenleme:

Çok haklısınız ilk zaman anlayış gösteren adam bi süre sonra yüze vurmaya başlar.. Bu riski almak mantıksız. Fikrinizi söyliycem arkadaşıma onunda kafasına yatar eminim.

evet bence de bunu hınç almak için kullanıyorlar.

gazetede kaç tane vaka okuduk.

sağlık ocaklarının evi aramasıyla ilgili.

böyle bir yanlışlık olabilir mi ki?

bilerek yapılıyor bunlar..

ama hukuk yoluyla o bilerek yapanın öyle bir anasını ağlatacaksın ki,

bir daha yanlışlık vesaire diyecekler mi?

ezikliklerinden , yaşamak isteyip de yaşanmamışlıklarından yapıyorlar.

oysa sağlıkçı olan herkes hastanın mahreminin onda kalması gerektiğini bilir.

yapmıyorsa iş ahlakı var mı sorgulamak gerekir,

hatta insan mı diye sorgulamak galiba daha mantıklı

Siz hastaneye kapıdan girdiğiniz anda üzerinize yapılan tüm işlemler kayıt altına alınır ve belli başlıklar sağlıknet adı altında bakanlık kayıtlarına geçer. Sağlık net üzerinde gebe bildirimleri, kürtaj bildirimleri, kanser bildirimleri gibi bir çok veri kayıt altına alınır ve istatistikler yapılır. Bu verilerin hiç bir şekilde ilgili kurumlar dışında 3. kişi ile paylaşılmaması gerekmektedir ki işi daha da sağlama almak için artık avuç içi damar okuma sistemi devreye giriyor. Pilot bölgelerde uygulamaları başladı..

Sizin hamileliğiniz ya da kürtajınız gittiğiniz devlet kurumlarında sağlık ocakları vs. görülür. Sağlık ocakları aldığı hamile bildirimi üzerine sizi takibe alır ya da doğum yaptıktan sonra da korunma yöntemlerinizi inceler... Bu istatistik alıyoruz adı altında kadının bir nevi fişlenmesidir ki hamile bir arkadaşımın eşini sağlık ocağından aradıklarını biliyorum. (tutun ki kadın boşanmak üzere sonuçları düşünebiliyor musunuz)

3. kişilerin bunu öğrenmesi çok mümkün olmamakla birlikte sağlık ocağına gittiğinizde sizden verileri alırken ellerindeki verilerle karşılaştırıp pat diye diyelim düşük yaptınız size densiz bir hemşire daha önce de kürtajınız vardı diyebilir, risktir.. Ancak kolay kolay ortaya da çıkacak bir durum değildir.

Bir not daha; Geçen hafta beni sağlık ocağından aradılar, güncelleme yapıyoruz çocukların boyu kilosu dedikten sonra korunuyor musunuz dedi, verdiğim cevap size ne ??? oldu! Kadının telefonda şok olduğunu hissettim, kusura bakmayın bu bilgileri almak zorundayım bakanlık istiyor bla bla diye söylenmeye başladı ki dedim ki söyle o bakanına vermiyorum, benim ne yaptığım, nasıl yaptığım, nasıl korunduğum ne sizi ne de devleti ilgilendirmez bu bilgileri vermemektedir yazın geçin dedim ve kapattım telefonu, mutluyum huzurluyum!

Kürtaj gibi bir operasyonun gizli kalmasını sağladıklarını duymuştum.
Her özel hastane gizli tutulur diye ahkam kesiyor.
Ama devlet hastanelerinde bu güvence yok sanırım.
Sıkıntı sgk ya kayıt mı acaba. Sgk sı olmayanın böyle bir sıkıntısı yok mu yani?
Bende kılıfına uydurun diyen arkadaşlara katılıyorum.
Doğruyu söylemiş yüzüne vuruyor adam bir de bu mevzuyu söylerse daha çok sorun olur aralarında gibi geliyor.
Anlattıkça dallanır budaklanır zaten. Aslına bakarsan onunla yürütmesi bile saçma şimdi yüzüne vuruyorsa ilerde çok daha büyük problemler olur aralarında diye düşünüyorum. Sanırım o doğru adam değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…