- Konu Sahibi LolaBunnyy
-
Sevgili Lola
Önce iş konusuna değineceğim.
Daha önce sekreter olarak çalıştığını biliyor bu adam değil mi? O halde muhasebe tecrübenin olmadığını emin ol biliyordur.
Ayrıca 24 yaşında bir insan ne kadar tecrübeli olabilir ki, senden büyük beklentileri olmadığından emin ol iki.
Muhasebe departmanına alınan elemanlar genelde tecrübesiz olup yetiştirilmek üzere alınır. Zaten bir iki dinozor vardır orada işleri götüren. Benim çalıştığım yerde hep öyledir, hiçbir şey bilmeden gelir muhasebeci, burada yetişir. Sen sana bir şey sordukları zaman bilmiyorsan gösterirseniz yaparım gibi ukalalıktan uzak, mütevazi tavırlar takınırsan gösterirler. Zaten amaç ön işleri yaptırmak neden göstermesin ki. Ancak bizim burası bundan sonra bayan muhasebeci almayacak
Malum doğumdan ve geri kalan işlerden dolayı. Girer girmez hamile kalman ön yargı yaratmaz desem yalan olur yaratır.
Ha şunu diyeceğim şu an çalıştığın yerde bayadır çalışıyorsan patronundan çıkış verip tazminatını vermesini rica edebilirsin. Verir mi bilmiyorum da denemekten zarar çıkmaz.
Şuan ne iş yaptığımı sormadı ama karısı muhasebe yapmadığımı biliyor.
Ben orada muhasebe departmanındaydım daha önce o yüzden bildiğimi sanıyor olabilir ki aslında patronun ne bildiği çok önemli değil. Çünkü ben girdikten sonra ıradaki muahsebecilerle haşıneşir olacağım onlar öğretecekler yani.
Adam benim tecrübemden ziyade tanıdığı için alıyor gibi bişey. Bide karısı çok sever beni, o tekrar alınmam için ön ayak olmuş sanırım.
Ama bende gittiğimde kimseyi mahçup etmek istemiyorum, evde baktım hiç musasebe kitabım da yokmuş :26: Üstten de olsa azcık terimlere falan göz gezdirmek istiyorum. Nette falan bulabilirmiyim?
hangi pozisyonda çalışacağını belirtmedilermi.sonuçta şunaki işini biliyorlar
Lola keşke her şey okuldaki kitaplar gibi olsaydı.
Adamlar hangi programı kullanıyor Allah bilir. Muhasebe programları o kadar değişti ki artık ERP girdi işin içine.
Sen rahat ol. SAdece ukala olma. En dayanılmaz şeydir yeni gelenlerde bir şey de bilmiyorsa üstüne...
Erkekler böyle mantıklı kadınlara sahip olduğu için hallerine şükretmiyorlarda,
kalkmış birde üstüne trip atıyor size..
Siz geleceğinize yönelik düşünüyorsunuz, o ise keyfine göre düşünüyor..
Bigün konuşmaz, iki gün konuşmaz, üçüncü günü konuşur..
Yani ne kadar uzatabilir ki bunu..
İşle ilgili de bence çok takıntı yapmayın, yetiştirirler sizi orda..
Zaten patronunuzda muhasbeyi çok iyi bilmediğinizin bilincindendir merak etmeyinn
Konuyu uzatmaz ama kendi korunmazsa ben ona nasıl engel olabilirim ki.
Bir bölümden mezun olmak ayrı bir şeydir. Tecrübe ayrı..
Seni arayıp iş teklif eden kişiye karşı açık olmalıydın.. Tamam ben muhasebeden mezunum ama iş tecrübem yok ama çabuk öğrenirim, demeliydin..
Ki ilerde bi problem çıktığında "ben size en başında söylemiştim" diyebilesin...
Önceki soruya da gelirsek..
Bana göre işe girer girmez hamile kalman ilginç olur.. Ama ben 1 hafta sonra 4. ayıma giricem, kimse hamile olduğumu bilmiyorum. Dış görüntüden belli olmadığı sürece anlamazlar.. Ama karnın bi anda çıktığında aaa bu hamileymiş diyebilirler.. Maddi durum bi tarafa, işe girer girmez hamile kalman doğru değil...
Yaa size sormadan yapar mı böyle bişi sizcee, üstelikk bu konuyu konuştuğunuz halde
Bilemiyorum ki. Neticede iki gün sonra barışıcaz, e hep kardeş gibide yatacak değiliz ayıptır söylemesi
Trip attı, tamam istemiyosan isteme tamam falan dedi ama kızgınlıkla böyle dedi.
Tabikii küs kalıcak değilsinizz onu anladım da..
Yani barıştıktan sonra size sormadan o esnada böyle bişi yapar mı demek istedim..
Bence yapmaması lazım.. Sizin düşüncesinizi biliyor çünkü şu an..
Oyuzden diyorum biraz saygısızlık olur sizin düşüncenize karşıı eğer yaparsa..
iş hayatı teori değildir pratiktir. sen kitapları da şimdi hatim etsen boş. o iş ayrı pratik ayrı.
heyecan yapma sakin ol öyle herkese çok bilmiyorum deyip gezme.
kimse anasının karnında öğrenmedi zamanla kavrarım de ve dikkatle herkes ne yapıyor onu anlamaya çalış.
eğer sana iş devri olacaksa o işin başının sonunun notunu al. yanı ızleyıp durma işlemleri kendince not al.
çocuk konusunda ise hayat tek başına değil sürekli bir ömür için bir araya geldiniz. benim eşimde bana baskı yaptı ama kimse kusura bakmasında ben tavuk değilim ki, istedikleri zaman kuluçkaya yatayım yeni işime gireli 5 ay oldu ve ben eşime en az bir sene unut dedim kustumu kustu trip attı ama şimdi unuttu zamanla geçer merak etme.
bence biraz tavrını koy. b u adar kafanda sorun varken iş yerinde mutlu ve verimli olamazsınız. ayrıca bu iş yerinde evleneli 1 yıl olduysa kıdem tazmınatı alabılırsınız.
umarım herşey gönlünüzce olur başarılar. kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?