- 23 Kasım 2011
- 12.313
- 15.361
- 298
- Konu Sahibi LolaBunnyy
-
lola hadı hayırlısı olsun hakkında..
inşallah kocanda mantıklı dusunmeye baslar..
yoksa otur evde baksın senı madem öyle..
bızde de ısler tam tersı,ben adama dıl dokuyorum 2.yı yapalım dıye..yook kandıramıyorum..
yasım gecınce yapalım der:S
Sen mantıklı olanı yap canım, mutlu olduğun yerde işe gir, çalış.. Zamanla yumuşayacaktır. Dediğin gibi 4 -5 ay ertelersen bebeği, bi de hamilelik dönemini katarsan, iş yerinde yerini hazırlarsın bence.. Öğrenirsin 1-2 ayda, sonuçta bilmediğin konular değil, hatırlamadığın konular.. Yolun açık olsun..
Bende öyle düşünüyorum zaten, en az 6 ay en fazla 1 yıl yapmasam bana yetecek.
Bu arada senide tebrik ederim, allah tamamına erdirsin inşallah.
Cocuk icin yasiniz gencmis daha , onunuzde daha cok uzun
yillar var... bune acele !!
Bence bunu esine hergun anlatmalisin , ha yok konusmadan anlamiyor dersen.
Ne yapilabilir suan aklima hic gelmedi...
maddi durumunuzda pek parlak degilmis , her cocuk kendj kismetiyle dogar Tamam ama. Maddi durumunuzuda goz.onjnde bulundurmasi gerektigini anlat kendisine.
Kavga faslı kapandı, tamam çocuk konusu kapandı açıp durma dedi dün akşam son olarak.
Ama bana çok soğuk davranıyor, alışkın değilim bu haline.
Kapandı demekle olmuyor ama, korunan oydu çünkü.
Şimdi d.k hapına başlayacağım. İçtiğimi farkedersede ki gizli yapmicam bunu, sen konu kapandı dememişmiydin bende korunuyorum işte dicem.
Ama çok moralim bozuk cidden, zaten yeni ve bilmediğim bir iş bir sorumluluk artı çok heyecanlıyım. Ne korkumu nede heyecanımı şuan onunla paylaşamıyorum, bu çok acı.
ben işe başladığım ilk gün hamile olduğumu öğrendim üstelik korunuyorduk bi sürü borcumuz var ve hiç planda yoktu bebek. Ama olunca oluyor sen planlarına bebeği dahil etme o rızkıyla geliyor zaten. Ben hamileliği çok zor geçiyor olmama rağmen işe devam ettim. Doğum izni kullanıcam 18 hafta hepsi bu... D. K hapını doktordan habersiz kullanma ayrıca o hapların korunmayı bıraktığınızda hamile kalma sürecini geciktirdiğini de unutma.
çalıştığınız yer nasıl biyerdi, yani kurumsal büyük bi şirketmiydi ve duyduklarında müdürünüz yada ilgili amiriniz nasıl karşıladılar.
Birde d.k hapını aldığım gii kulanmaya başlayailirmiyim, yani reglimi beklemm gerekirmi?
d.k hapı hakkında net fikrim yok ama bildiğim kadarıyla adetin ilk günü başlanıyordu annem kullanıyordu aklıma öyle kaldı. Doğum kontrol hapları kullanılmadan önce doktor hormon testi filan yapıypor ona göre veriyor sakın doktora danışmadan kullanma.
Benim çalıştığım yer resmi bi kurum normalde 8-5 ama ben basın bölümünde olduğum için dış çekimlere veya akşam- hafta sonu mesailere kalabiliyordum. Akşam mesaiye çağırdılar eşimde yanımda geldi müdürüme hamile olduğumu söyledi ( henüz 8 haftalık hamileydim ) müdürümde anlayış gösterdi ofiste tuttu dış çekime filan göndermedi. Mesaiye de arasıra gidiyorum şimdi 7. aylık hamileyim katılmam gereken bi program filan olsa beni oturtur müdür çok yormamaya çalışır.
Doğum izni de özel sektör olsun resmi olsun tüm kadınların yasal hakkı. Ona hiç bi şekilde patronlar müdürler ses çıkaramıyor. Bence iş yerin bunu sıkıntı etmez.
Maddi durumunuz iyi değil ve senin çalışman gerek üstelik, ama eşin bunu görmüyor.
Hani bir çocuk anlamaz ya var mı yok mu? İster de ister aynen böyle çocuk gibi davranıyor eşiniz..
Yeni çalışacağın işin faaliyet alanı nedir?
Bende anlamıyorum, insan nasıl bukadar körü körüne çocukta çocuk diye tutturabilir!
Faailiyet alanı nı ne için sordunuz?
neye karar verdin lola?
Sorma amacım Muhasebe departmanında ama hangi işle ilgileneceğiniz açısındandı.
Mesela bizim sektör mobilya imalatı, bu sebeple giren evrak çok önemli oluyor stok takibi açısından.
Bende 1 senedir program kullanıyorum ve kendim öğrendim.
Öncesinde Lisede iken staj yaptığım yerde sadece eta kullandığım için onu biliyordum.
Sorma amacım Muhasebe departmanında ama hangi işle ilgileneceğiniz açısındandı.
Mesela bizim sektör mobilya imalatı, bu sebeple giren evrak çok önemli oluyor stok takibi açısından.
Bende 1 senedir program kullanıyorum ve kendim öğrendim.
Öncesinde Lisede iken staj yaptığım yerde sadece eta kullandığım için onu biliyordum.
Genel Muhasebe de orada yapılıyorsa biraz bilgi gerektirir elbette, ama öğrenmeniz kısa sürecektir.
Bir arkadaş demiş teorik başka pratik başka diye, okulda anlamadığım muhasebe dersinden çalıştığım zaman anlamaya başlamıştım.
itiraf ediyorum ediyorum onu ben söyledim
tamam işte yine aynını diyorum teorı farklı pratık farklıdır.
teorıde T defterlerı açar kapatırsınız hiç bir pratikte programda fılan çalışan yerlerde bu olmaz fişler açarsınız onuda sistem kendi kaydeder. hata yapınca size hata verir tabı bunu çok gelişmiş programlar yapıyorda neyse
okul size çalışma prensibini öğretir siz bunu iş hayatında uygularsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?