• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar iki arada bi derede kaldım, yardım lütfen.

okulda öğrenilenlerle iştekiler bir olmuyor canım
sen okulda program öğrenmedim de geç karşıya onlar sana öğretirler zaten dert etme bunları zaten alt bilgin var işleri gördükçe hatırlar hemen kavrarsın sen işini değil eşini düşün
daha yaşlarınız çok genç biraz birikim yap öyle çocuk düşün

Canım günaydın..:1: öncelıkle okuduğun bölumde güzel çalışma ıstedığın alanda bence kendıne guven yaparsın. çocuk konusunda haklısın bıraz daha zamana ıhtıyac var gibi...

İş konusunda her şirket kendi programını kullanır yavaş yavaş öğrenirsin.
Haöilelik konusunda senin tutumun beni şaşırttı.Sen bebek istiyor musun istemiyor musun?
Durumunuz müsait değil,sen hamileliğe hazır değilsen,sanki senin hamileliğin kocanın elindeymiş gibi,onun hükmüne bağlıymış gibi neden davranıyorsun.O çocuğu doğuracak,ilgilenecek büyütecek olan sensin.He bi de üstüne maddi sıkıntıyı çekecek olan sensin.Hala acaba hamile kalmışmıyımdır,acaba korunmaz mı,onu nasıl sakinleştiririm derdindesin.O senin haklarını çiğneyip,senin düşüncelerine saygı göstermiyorsa,sen de trip atıp ben şu an çocuk istemiyorum deyip hap kullanabilirsin.

Evet derdindeyim tabiki. Yapmıyorum diyip kestirip atmak kolay, ben bunu zaten dedim. Ben beni anlamasını istiyorum. İkna olmasını.
Zaten şuan söyledğim şeyle söylememi istediğiniz şey aynı. Ben kararımı, çocuk istemediğimi net bir dille belirttim, ve korunacağımda.
Ama eşimin tepkileri beni mutsuz ediyor, tüm bu söylediklerinizin bende bilincindeyim ama eşiminde bunların bilincine varması için uğraşıyorum.
Yani beni anlamasını, hakvermesini istiyorum.

Yok benimki ne emmeye ne gömmeye cinsten.
Para lafı yapınca çalışma ozaman demeyi biliyo, gurur yapıyo ama gurur karın doyurmuyo ne yazıkki.
Sanki biraz yumuşadı gibi, yani hala istiyo çocuk ama sanki bana için için hakverecek ışığı gördüm ben.
Nabzına göre şerbet vermeye çalışıyorum bende n'apayım :50:
Damardan giriyorum bende, ''sen herşeyden önemlisin sadece bikaç ay ertelicez şu işyeriinde bi kendimi kabul ettireyim sonra yine kalırım'' falan diye :51:
Bu akşam biraz daha işlemem lazım.

Senin eşin niye istemiyo, yaş kaçtı sizin?

ben 31,o 29..
kocam tek çocuk yanlısı oluverdı..
tek olsun,hersey onun olsun ıstıyor..
bıde çocuk sorumluluk demek,dogdugundan berı hıcbıyere gıdemedık..
kimseye bırakamıyosun..sımdı bı tane daha yaparsam,yıne evde rehın kalcaz bı kac sene..
kocam bıraz doya doya gezme meraklısı..
ne bılım yaa yapcaksak 5 sene sonra dıyor..
ben nasıl yapcaksam o yasta:S

bızımkı de ayrı bı cıns yanı..

ben 31,o 29..
kocam tek çocuk yanlısı oluverdı..
tek olsun,hersey onun olsun ıstıyor..
bıde çocuk sorumluluk demek,dogdugundan berı hıcbıyere gıdemedık..
kimseye bırakamıyosun..sımdı bı tane daha yaparsam,yıne evde rehın kalcaz bı kac sene..
kocam bıraz doya doya gezme meraklısı..
ne bılım yaa yapcaksak 5 sene sonra dıyor..
ben nasıl yapcaksam o yasta:S

bızımkı de ayrı bı cıns yanı..

Daha bebeğin küçüktü sanırım. Şimdi olmasada 2-3 yıl sonra ideal bence.
Sen doktormusun?

Daha bebeğin küçüktü sanırım. Şimdi olmasada 2-3 yıl sonra ideal bence.
Sen doktormusun?

yok kız ne doktoru..turk fılmı replıgı o:))
herkes doktor musun dıyor,kımse esprımı anlamıyor,nerde yanlış yaptım acaba:)

Sevgili Lola
Önce iş konusuna değineceğim.
Daha önce sekreter olarak çalıştığını biliyor bu adam değil mi? O halde muhasebe tecrübenin olmadığını emin ol biliyordur.
Ayrıca 24 yaşında bir insan ne kadar tecrübeli olabilir ki, senden büyük beklentileri olmadığından emin ol iki.
Muhasebe departmanına alınan elemanlar genelde tecrübesiz olup yetiştirilmek üzere alınır. Zaten bir iki dinozor vardır orada işleri götüren. Benim çalıştığım yerde hep öyledir, hiçbir şey bilmeden gelir muhasebeci, burada yetişir. Sen sana bir şey sordukları zaman bilmiyorsan gösterirseniz yaparım gibi ukalalıktan uzak, mütevazi tavırlar takınırsan gösterirler. Zaten amaç ön işleri yaptırmak neden göstermesin ki. Ancak bizim burası bundan sonra bayan muhasebeci almayacak
Malum doğumdan ve geri kalan işlerden dolayı. Girer girmez hamile kalman ön yargı yaratmaz desem yalan olur yaratır.
Ha şunu diyeceğim şu an çalıştığın yerde bayadır çalışıyorsan patronundan çıkış verip tazminatını vermesini rica edebilirsin. Verir mi bilmiyorum da denemekten zarar çıkmaz.

İş konusunda korkun olmasın, sonuçta yeni bir firma, sistemleri kullandıkları programlar filan farklı olabilir. Bunları zamanla öğrenirsin, için rahat etsin istiyorsan bir tane genel muhasebe kitabına göz gezdirebilirsin. Zaten mezunu olduğun bir bölüm sil baştan öğretmeyecekler ya sen de zamanla hatırlarsın eski bilgilerini. Ayrıca her firmanın farklı olabilir muhasebe hesapları, imalat ise farklıdır yalnızca satış yapılıyorsa farklıdır. Zaten 700 küsür hesap var hepsini aklında tutamazsın, zamanla yapa yapa alışırsın. Kendini sevdirmenle ve öğrenme azminle en kısa zamanda gelirsin üstesinden...

iş hayatı teori değildir pratiktir. sen kitapları da şimdi hatim etsen boş. o iş ayrı pratik ayrı.

heyecan yapma sakin ol öyle herkese çok bilmiyorum deyip gezme.
kimse anasının karnında öğrenmedi zamanla kavrarım de ve dikkatle herkes ne yapıyor onu anlamaya çalış.
eğer sana iş devri olacaksa o işin başının sonunun notunu al. yanı ızleyıp durma işlemleri kendince not al.

çocuk konusunda ise hayat tek başına değil sürekli bir ömür için bir araya geldiniz. benim eşimde bana baskı yaptı ama kimse kusura bakmasında ben tavuk değilim ki, istedikleri zaman kuluçkaya yatayım yeni işime gireli 5 ay oldu ve ben eşime en az bir sene unut dedim kustumu kustu trip attı ama şimdi unuttu zamanla geçer merak etme.

bence biraz tavrını koy. b u adar kafanda sorun varken iş yerinde mutlu ve verimli olamazsınız. ayrıca bu iş yerinde evleneli 1 yıl olduysa kıdem tazmınatı alabılırsınız.

umarım herşey gönlünüzce olur başarılar. kolay gelsin:ssz:

düşüncende haklısın canım
işe girer girmez hamile kalman hoş olmaz
yaşlarınızda beklemeye müsait
eşini ikna et
çocuk için hazırlanmışbir gelecek te çok önemli

diğer sorununa gelince
emin ol korkmana gerek yok
muhasebe firmadan firmaya işleyişten işleyişe bile değişiklik gösteriyor
daha önce tecrüben olsa dahi
uyum sürecin olacaktı
öğrenmeye odaklandığın sürece
kimse seni yadırgamayacaktır
:49:

hayırlı olsun
öncelikle 27 yaş bence çok erken eşin neden paniğe kapılıyor anlamıyorum
onun dışında yeni işinde maaşını konuştunmu aynı paraya daha fazla calısmayacaksndır umarım ?

Bilgi konusunda ise seni eğitceklerini düşünüyorum

Ya lola sen ayrılıyorsun da kendini garantiye almadan sen ayrılıyorsun da sonra pürüz çıkarmasınlar? Bizim burada bir işçi vardı. Geldi bir gün ayrılacağım dedi. Ne yapacaksın dedik de “istasyonun orada Köfteci Ali var,orada çalışacağım” dedi. Ayrıldı da, sonradan duyduk ki adam işe almaktan vazgeçmiş.
Sen şimdi tanıdık diyordun da aslında benim midemi bulandıran bir şey var. Bir patronun eşi o iş yerinde çalışıyorsa canım canını sıkmak istemem ama çok üzülürsün orada.
Hanımlar mrb.
Uzun bi aradan sonra sizinleyim.
Yeni işim okadar yoğun ki, değil kk başımı kaşımaya vakit bulamıyorum desem yeridir.

İşe başlamadan önce kuşkularımla alakalı böyle bi konu açmıştım size.
Gelişmelerdende bahsetmek istedim.
Tahmin ettiğim gibi muhasebe deprtmanına başladım.
bu, fabrikanın bünyesinde yine kendine ait başka bir şirket. O yüzden fabrikada 2 farklı muhasebe departmanı var.
Bizimkinde biri mali müşavir olmak üzere 2 bayan çalışıyor, mali müşavir olan bana işi öğrettikten sonra diğer muhasebe departmanına gececek.

3. haftam bitti bu hafta. Günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum. İşi de öğreniyorum aslında yavaş yavaş çünkü hem genel muhasebe hem fatura vs. buradan yürüyor iş oldukça kapsamlı 1-2 haftada öğrenmenin mümkün olmadığını zamana gerek olduğunu kendileride söylediler.
Kız da Allah yukarda çok güzel iş öğretiyor, ama okadar evhamlı okadar evhamlıki zaten stresli olan ben arrtık geceleri kabuslar görüyorum.

Patronumun eşi, ''muhasebeyi bilen biri bile olsa burada müşterileri öğrenmek tanımak, bu programı öğrenmek, e faturayı öğrenmek yine zaman alacaktı. Kim gelse bu süreç yaşanacaktı zaten diyor. ''

Fatura vs kesiyorum ilk haftadan beri zaten, ama okadar çok iş varki bunun dışında gözüm korkuyor ne zaman öğrenicem diye panik oluyorum.
Müşterileri öğrenmek, onlarla dialoğa geçmek, programı tam anlamıyla öğrenmek yani işe tam anlamıyla adapte olabilmek nerden baksan 6 ay 1 sene diyorlar. Bende bunun farkındayım, ki müdürde herşeye sıfırdan başladığımı biliyor. Ama buna rağmen hergünüm çok stresli geçiyor.
Öğrenemediğimi düşünmelerinden çok korkuyorum.
Mantıklı düşündüğümde sürecin normal olduğunu biliyorum ama bu stresten kendimi alıkoyamıyorum:(

Hayır İpek eşim hiç bi konuda mantığını kullanamıyor ki zaten.
Yani benim iş durumum olmasa bile bizim çocuk yapmamız çok saçma zaten. Daha onun kendi işide oturmadı, neye güveniyor anlamıyorum.
Sırf onun baskılarını reddedemediğim için pes etmiştim bende, bide annelik arzusuyla.. Ama mantık olarak hiç zamanı değil.
Ki böyle bi şans geçmişken elime kaçırmak istemiyorum. Hatta umarım hamile kalmamışımdır şu günlerde :18:

Bence esin ile terkrar konus ve hapa basla. Esinin baskisiyla anne olmak pek hos birsey degil.
Bende hemen hemen senin ile ayni durumdayim. Tek farkim ben daha henüz istedigim isi bulumadim.
Sadece bu konuda ben ve esim hemfikiriz. Is buluncaya kadar (ve biraz çalistiktan sonra)
bebege basliyacaz.

Bebek pahali birseydir, doktor randevular, bebek yatagi, kiyafetler,.. Ve bunun üstünde zor bir hamilelik geçirirsen ne yapacaksin?
Erken dogrum riski oldugunda ne yapacaksin?
Daha yeni ise girmis oluyorsun, tecrüben bile olmadi ve hamileliginden dolayi çalismamak?

Canim artik eskisi gibi degil, tek maas ile zor geçiniliyor, çoçugun egitimi felanda önemlidir.

Dedigim gibi, tekrar dogum kontrol hapina basla. Nede olsa bu is zorla olmaz. Esin sana kötü davrandiginda bile bu yolda devam et. Sonuçta uzun vaadede bu ailen için daha iyi olacak. Elbette sende bir anne olacaksin fakat kendi seçtigin sartlar altinda olmasi daha iyi degilmi?

Hanımlar mrb.
Yeni işim okadar yoğun ki, değil kk başımı kaşımaya vakit bulamıyorum desem yeridir.

bu, fabrikanın bünyesinde yine kendine ait başka bir şirket. O yüzden fabrikada 2 farklı muhasebe departmanı var.
Bizimkinde biri mali müşavir olmak üzere 2 bayan çalışıyor, mali müşavir olan bana işi öğrettikten sonra diğer muhasebe departmanına gececek.

3. haftam bitti bu hafta. Günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum. İşi de öğreniyorum aslında yavaş yavaş çünkü hem genel muhasebe hem fatura vs. buradan yürüyor iş oldukça kapsamlı 1-2 haftada öğrenmenin mümkün olmadığını zamana gerek olduğunu kendileride söylediler.
Kız da Allah yukarda çok güzel iş öğretiyor, ama okadar evhamlı okadar evhamlıki zaten stresli olan ben arrtık geceleri kabuslar görüyorum.

Patronumun eşi, ''muhasebeyi bilen biri bile olsa burada müşterileri öğrenmek tanımak, bu programı öğrenmek, e faturayı öğrenmek yine zaman alacaktı. Kim gelse bu süreç yaşanacaktı zaten diyor. ''

Fatura vs kesiyorum ilk haftadan beri zaten, ama okadar çok iş varki bunun dışında gözüm korkuyor ne zaman öğrenicem diye panik oluyorum.
Müşterileri öğrenmek, onlarla dialoğa geçmek, programı tam anlamıyla öğrenmek yani işe tam anlamıyla adapte olabilmek nerden baksan 6 ay 1 sene diyorlar. Bende bunun farkındayım, ki müdürde herşeye sıfırdan başladığımı biliyor. Ama buna rağmen hergünüm çok stresli geçiyor.
Mantıklı düşündüğümde sürecin normal olduğunu biliyorum ama bu stresten kendimi alıkoyamıyorum:(

Müdürünün evhamlı olması çok normal, çok riskli bir işi var, aslında tüm sorumluluk onda, bir hata çıksa hesabı büyük ihtimal ondan sorulacak. Muhasebe zor, severek yapmazsan katlanılması biraz meşakkatli. Öğrenmek konusunda korkun olmasın, onlar da söylemiş zaten, zamanla öğreneceksin. Hem öğrenme bir süreç, sonuçta mevzuat sürekli değişiyor, yeni firmalar gelecek, eskilerden gidenler olacak. Zamanla bir bakmışsın, her şey yoluna girmiş, zaman hemen geçiyor. O yüzden işle ilgili şeyleri stres yapma.

Hanımlar mrb.

senin adına çok ama çok sevindim zamanla olur zamanla artık ayn ı şeyleri yapmaktan sıkılırsın ama sen işini sevdikçe oda seni sevecektir. herşey çok kolay esasında zaman gerek biraz 6 ay çok uzun bir süre sen bence herşeyin üstesinden gelirsin sadece panik olma herşey hata yapar bunu hiç unutma yeterki zamanında müdahale edilsin...

peki bebek meselesi ne oldu :31:

Back